Presenttips.se logo

Hitta billiga presenter - 11 bra tips

2013-01-24 av Christoffer
Hitta billiga presenter - 11 bra tips

Känner du dig fattig idag? Det är inte så konstigt, den 24:e januari brukar räknas till en av årets "fattigaste dagar". Det är sista dagen innan löning efter julen som förmodligen kostat på i form av mat, resor och julklappar. Du är med andra ord inte ensam om att ha det lite tunt i plånboken! Födelsedagarna brukar dock inte sluta komma bara för att man har ont om pengar, tyvärr, men det finns sätta att hitta billiga presenter. Här kommer några bra tips:

1. Fynda begagnat på nätet

Det ÄR helt ok att ge någon en bättre begagnad pryl, framförallt om man använder sig av detta för att ge en lite finare present än vad man hade haft råd att köpa nytt. Önskar sig mormor en stereo i födelsedagspresent? Då kan du förmodligen fynda något riktigt bra på sajter som Blocket.se eller Tradera (auktioner).

2. Utnyttja erbjudanden

I princip alla butiker har en kategori med specialerbjudanden, REA-varor, demo-exemplar och utgående sortiment. Ibland har butikerna också erbjudanden på hela sortimentet. Leta upp "Erbjudande-kategorin" på respektive butik eller kolla in kategorin Erbjudanden & Rabattkoder här på Presenttips.se för tips på erbjudanden och rabattkoder.

3. Shoppa på Groupon

Groupon och andra liknande sajter har supererbjudanden under begränsad tid. Här kan du köpa allt från upplevelser till produkter för rabatter som brukar vara mellan 50-70%. Utbudet varierar beroende på vad de har i sortimentet men man kan alltid hitta något bra.

4. Gå på loppmarknader eller "bloppisar"

Ett tips som kanske egentligen hör hemma under "Fynda begagnat" men på en loppmarknad handlar det mer om att köpa vad man hittar (istället för att hitta vad man vill köpa). Här kan du hitta riktigt annorlunda prylar, som du kanske kan lägga din egen kreativa hand på för en personlig touch - kanske genom att måla om en ful byrå i klarrosa!

Du kan också fynda på loppmarknader på nätet. Googla bloppis och se vad olika bloggar har för blogg-loppmarknader = bloppisar.

5. Skapa något själv

Om du har ont om pengar men mer gott om tid, talang och engagemang så passa på att skapa något själv. Måla en tavla, gör en sång, baka något, sy ett personligt örngott, gör din egen tvål, köp en kruka och plantera frön till något spännande, skapa ett smycke (se tex SkapaMer.se) m.m.

6. Gör något i framtiden

Handlar det framförallt om att du inte har pengar just nu (dålig likviditet) och inte att du de facto har ont om pengar för jämnan? I såna fall kan du se till att bjuda födelsedagsbarnet på något som inträffar i framtiden. Det kan vara allt från ett biobesök, teaterbesök till en middag på en spännande restaurang.  Skriv ner vad du vill göra och bestäm ett datum då ni ska göra det, lämpligtvis görs detta då efter att du fått lön!

7. Fynda på Fyndiq.se

Fyndiq.se är en nätbutik som samlar utgående produkter, rabatterade prylar och produkter med nedsatt pris. I princip alla produkter på deras sajt säljs till rabatt och här kan du hitta riktigt bra fynd. Sortimentet ändras hela tiden och är alltid begränsat så om du hittar något du gillar, köp det då innan varan tagit slut.

8. Ge bort en tjänst

Är du duktig på något som mottagaren behöver? Har personen fullt upp hela dagarna och hinner aldrig måla staketet? Klagar han eller hon på att datorn inte fungerar? Har födelsedagsbarnet alltid velat lära sig att spela gitarr men har inte råd med lektioner? Ge bort något som är enkelt för dig att göra eller lära ut och ge bort din tid och kunskap istället för en (onödig) present.

9. Köp något svårvärderat

En billig vara behöver inte nödvändigtvis kännas billig om det är svårt för mottagaren att värdera. Ett konstverk, ett smycke, ett hantverk eller någon antikvitet är exempel på produkter man kan köpa som kan verka mycket dyrare än vad de egentligen är.

10. Jämför på Prisjakt

Vet du vad du ska köpa men tycker att det är för dyrt? Chansen finns att den går att köpa billigare någon annanstans. En stor fördel med att köpa presenter på nätet är att det är lätt att jämföra. Skriv in produktnamnet på Prisjakt och se om du kan hitta den billigare någon annanstans.

11. Kolla in kategorin "Billiga presenter" här på Presenttips.se

Denna artikel ligger i kategoring "Billiga presenter" här på Presenttips.se. Under samma kategori samlar vi andra artiklar som ger dig tips på billiga presenter och julklappar inom en rad olika områden. Du hittar allt från specifika tips på presenter till mer generella artiklar som denna.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

1 kommentar

Björn - 2013-12-30

Bra tips på julklappstips. Tåls att kollas till nästa år.