8 bra presenter till personer som gillar att laga mat

2013-09-19 av Alexander
8 bra presenter till personer som gillar att laga mat

Matlagning är sannerligen en konstform, och oavsett om man bara har det som hobby eller utövar det i yrket så är det en sak som är säker. Det är riktigt roligt – ifall du dessutom har en vän som brinner för matlagning blir val av presenter självklart. Fortsätt läsa nedan så hittar du 8 stycken roliga och samtidigt praktiska presenttips till personer som gillar att laga mat.

Förvaringsburkar retro plåt

1. Förvaringsburkar i plåt

Kanske inte låter särskilt upphetsande. Men dessa förvaringsburkar är faktiskt rätt ovanliga och ser riktigt söta ut i skafferiet. Tillverkade i plåt och en snygg retrostil – paketet innehåller burkar för mjöl, socker, kaffe och té.

249 kr hos Bluebox

Buybutton obsolete

Onion goggles present

2. Onion goggles

Att hacka lök är en pina, men med dessa speciella glasögon såg går det som på dans. Genom att bära dessa glasögon så undviker man nämligen att gråta under tiden som man hackar lök. Tillverkade i plast och passar de flesta ansiktstyperna.

Babushka äggklocka och timer

3. Babushka äggklocka & timer

En äggklocka är ett självklart hjälpmedel i så gott som varje kök. Den här äggklockan försöker bryta den vanliga designtrenden genom att gestalta en så kallad Babushka. Klockan är från Bengt Ek Design och är tillverkad i plast.

Virkad äggvärmare för dina ägg

4. Virkad äggvärmare

En äggklocka är såklart alltid bra, men att hålla äggen varma är ännu bättre. Mer lekfullt än funktionella kanske, men dessa äggvärmare är åtminstone en rätt så ovanlig syn på frukost- eller påskbordet. Äggvärmarna är virkade och kommer i flera olika utformningar och figurer, tillverkade utav bomull och dessutom handgjorda.

Salt och pepparkvarn half pint

5. Salt- & pepperkvarn – half pint

En dukning är inte fullbordad utan salt och pepparkvarnar. Dessa stilrena modeller är tillverkade i akryl och passar till såväl vardag som fest.

Brännare för desserter

6. Brännare

Perfekt för den som gillar att tillverka desserter eller skapa en extra twist på matlagningen. Denna brännare fylls med vanlig tändargas och smälter på ett snyggt sätt in i de flesta köken. Lämpar sig utmärkt för att karamelisera efterrätter exempelvis.

229 kr hos BaraDesign.se

Buybutton obsolete

Örtsax i present

7. Örtsax

En örtsax kanske låter något överdrivet, men ack så användbart. Denna sax är speciellt anpassad efter att klippa örter med och är tillverkad i rostfritt stål med ett plasthandtag. Konstruktionen består av tre stycken vassa blad som klipper örtknippen i jämna storlekar för grytor eller över maträtter.

Ost och vinprovning i present

8. Vin och ostprovning

Att vara hemma och laga mat i köket är kul, men att äta någon annans mat är minst lika roligt. Bjud en vän på en ost- & vinprovning för att tillsammans upptäcka hur smaker och aromer kombineras. Lika lärorikt som underhållande.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.