Presentrecension: Köra rally - en rolig upplevelse inte bara för fartdåren

2012-10-20 av Christoffer
Presentrecension: Köra rally - en rolig upplevelse inte bara för fartdåren

Om du letar efter en present till någon som bara inte kan låta bli att rivstarta på grusvägar, göra handbromssvängar i snön eller bara köra lite för snabbt på små, smala landsvägar då är denna upplevelse förmodligen något att kolla in extra noga.

Man får under en förmiddag lära sig att köra rally i en fullt utrustad rallybil. I upplevelsen ingår tre moment:

  1. 3 varv (c:a 5 min) körning med en rallyförare bakom ratten. Det går snabbt, riktigt snabbt. Man får instruktioner på hur man ska växla, bromsa, gasa och hålla rätt linjer i banan.

  2. 6 varv (c:a 10 min) där man själv får köra, men med instruktör (rallyföraren) i passagerarsätet. Under loppets gång får man feedback om hur man ska köra.

  3. 6 varv ytterligare då man kör helt själv på tid och får använda sina kunskaper (och sitt mod!)

Detta är riktigt roligt, även för den som inte är fartdåre, men det är förmodligen bilälskare och adrenalinsökare som får ut mest av denna upplevelse. Man får sladda och gasa på ett sätt som man aldrig skulle våga (eller vilja) med sin familjebil och under några timmar få fullt utlopp för sina vildaste, mest bensinosande, drömmar.

Som med alla upplevelser är detta något som är roligast att göra i grupp. Det är tex mycket populärt att göra som en gemensam aktivitet i samband med att någon fyller jämnt, vilket passar extra bra då det inte är i samma budgetnivå som tex gokart. Rallykursen pågår i cirka 4h och utförs bara en gång i månaden, så det gäller att boka i tid!

Pris: 2.500 kr

Plats: Sundsta säteri utanför Norrtälje. Upplevelsen finns även i Linköping.

Boka: LiveIt.se

Videosammanfattning


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

2 kommentarer

Som svar på Epic

admin - 2012-10-25

Det ser mycket långsammare ut på videon än det känns i verkligheten kan jag lova! Under den sista raksträckan kommer man upp i c:a 100 km/h (enligt instruktören). När man kör har man fullt upp med att hålla ögon och bil på vägen så jag tittade aldrig på hastighetsmätaren och bekräftade det. Fartkänslan är dock hög, det är inget man blir besviken på!

När man kör med instruktören så ger han tips hela tiden men man får i princip köra hur man vill. Man behöver inte vara försiktig med bilen utan får gasa, sladda, varva, tvärnita osv som man behagar. Kraschar man får man betala självrisk, det kan vara värt att komma ihåg.


Epic - 2012-10-25

Ser ju inte ut att gå så snabbt? Hur snabbt kör man egentligen?

Får man köra lite hur som man vill eller är det mycket restriktioner från instruktören och så?

Cool film annars!