11 julklappar som lyser upp i vintermörkret

2012-10-26 av Christoffer
11 julklappar som lyser upp i vintermörkret
Foto: jannoon028 / FreeDigitalPhotos.net

Vintern må vara mörkare och kallare än de andra årstiderna, men visst är det ändå lite mysigt att få krypa upp i soffan, tända några ljus och njuta av den ro som infinner sig under vinterkvällarna, särskilt när det vankas jul? Här är 11 julklappar som lyser upp i vintermörkret och ger den perfekta stämningen.

LED-lampa med fjärrkontroll

1. LED-lampa med fjärrkontroll

Mångsidig LED-lampa med 16 olika färger och dimningsfunktion. Det sägs att vissa färger ger upphov till olika känslor. Prova hela paletten för att hitta den färg som ger den bästa stämningen.

Ljuskanon med LED-lampor

2. Ljuskanon med LED-lampor

En ljuskanon med LED-lampor som verkligen förhöjer stämningen i vilket rum som helst. Ställ in en specifik färg eller låt lampan skifta mellan åtta färger.

adventsljusstake led

3. LED-ljusstake

På julen ska man bara ha minst en adventsljusstake. Den här ljusstaken har sammanlagt 17 LED-lampor som ger en stämningsfull belysning i fönstret även efter julafton.

bokstöd i form av en lampa

4. Kombinerad bordslampa och bokstöd

Den perfekta julklappen till den som läser mycket. Lampan ger en behaglig läsbelysning samtidigt som den dubblerar som ett bokstöd.

Ljusterapilampa

5. Gryningssimulator

Att komma upp på morgonen när det är becksvart ute, temperaturen ligger en bra bit under nollan och vinden blåser iskallt är inte det lättaste. Med en väckarklocka som simulerar en soluppgång blir det lättare att gnugga sömnen ur ögonen.

Nyckelring: Star Wars-lasersvärd

6. Nyckelring i form av ett Star Wars-lasersvärd

Om det är något man helst undviker på vintern så är det att famla med nycklarna när man helst vill komma in i värmen så fort som möjligt. Man vill ju självklart också kunna slå ner imperiesoldater och Darth Vader om de gömmer sig i snön. Lösningen? Den här kombinerade nyckelringen/ficklampan/Darth Vader-elimineraren!

Gummibjörnslampa

7. Gummibjörnslampa

Även barnen vill ha en behaglig belysning i vintermörkret. Varför inte använda en lampa som ser ut som en gigantisk godisbjörn?

Markslöjd Dakke Ljusslinga 10L

8. Diskreta ljusslingor

Av de många belysningsdetaljer som används till julen är det ingen som används så enormt mycket som ljusslingorna. Det finns gränser på hur mycket blinkande lampor man kan ta, även om gränsen är rätt hög. Diskreta ljusslingor som man fäster i gardiner kan vara ett mer smakfullt val.

Tetrislampa

9. Tetrislampa

Tetrislampan har alla möjligheter att bli århundradets lampa. Den består av sju delar som man kan kombinera hur man vill. Den lyser upp i vintermörkret och är samtidigt en klurig utmaning!

Julstjärna

10. Julstjärna

Ett julhem är inte riktigt komplett utan en vacker julstjärna. Denna stående variant placeras i fönstret eller på bordet och ger ett starkt sken från 25W-lampan. Detta är mest lämplig som en julklapp man ger till vänner som man firar med lite innan julafton (så man hinner använda den innan jul också!).

Vacker isskulptur

11. Isstjärna

Det man köper här egentligen en form. Denna stjärnformade form fyller man med vatten (och kanske lite karamellfärg om man vill) och sätter in i frysen. Resultatet är en otroligt vacker islampa som man kan kanta uppfarten med på julafton och kanske också till nyårsfesten.

Dina tips?

Vad tycker du? Har du några tips på fina lampor som passar extra bra i julmörkret? Säg också gärna till om någon länk slutat fungera.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.