Årets julklapp 2011: Överraskningsupplevelsen

2011-12-01 av Christoffer
Årets julklapp 2011: Överraskningsupplevelsen

En upplevelse spås ju varje år att bli Årets Julklapp och det är kanske inte så konstigt. Nuförtiden har de allra flesta över 30 år i princip allt det de behöver och det man inte har hinner man ofta köpa till julafton ändå. Roliga minnen kan man inte få för mycket av däremot och det är väl förmodligen därför som just upplevelser blivit så populära.

Men att bara ge en upplevelse känns lite 2010 så det finns väl något man kan göra för att göra det hela lite roligare? Jo, gör det till en Överraskningsupplevelse! Vad är det då? Jo, såhär gör du:

Du köper en upplevelse som vanligt (se nedan) men på julafton ger du bara ett fint kort där det står ett datum och en tid. Du berättar alltså inte vad personen ska få uppleva och det är nu det roliga börjar.

Mottagaren av julklappen kommer förstås att vara dödligt nyfiken på vad han eller hon kommer att göra och beroende på vad du har för personlighet - kanske även lite nervös. Detta kan du använda dig av för att busa ("du är väl inte rädd för höjder, va?") och för att låta personen gissa vad det är. Om du vill kan du ge personen ledtrådar, tex vilken typ av klädsel han eller hon kommer att behöva. Var någonstans upplevelsen kommer att ta plats.

Vilken typ av upplevelse du väljer, och vad du avslöjar om den, kommer förstås påverka väldigt mycket. Du kan välja en lugn och stillsam upplevelse (som tex vinprovning) och göra sken av att det är något adrenalinstinnt eller så kan du helt enkelt boka in personen på något du tycker att denne borde prova, tex afrikansk dans eller klättring.

Motivering

För att presenten kommer att leva från det att du ger den på julafton till att personen till slut får reda på vad det är (och gör upplevelsen). Därefter kommer den att leva ytterligare som ett minne.

Var kan man köpa presenten?

Du kan antingen kolla vad som händer just där du bor eller boka en upplevelse på någon av de upplevelsebutikerna som finns på nätet:


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.