Presenttips.se logo

8 presenter till mormor och farmor - som INTE har med matlagning att göra

2012-11-14 av Christoffer
8 presenter till mormor och farmor - som INTE har med matlagning att göra

Låt oss tala klarspråk: mormor och farmor är kvinnor som alla andra, bara med några extra år på nacken. De är antagligen jätteglada att ha barnbarn, det är ju som att ha egna barn men med mindre ansvar, och så roligt att få följa den yngre generationen sen… Ni vet hur det brukar låta.

Vad mor- eller farmodern dock inte brukar prata så högt om är kvaliteten på de presenter som dessa underbara barnbarn kommer med. En duk virkad i slöjden, en teckning eller klassikern: en receptbok. Tanken är god, men lyssna nu alla barnbarn där ute: mormor och farmor har redan allt de behöver i matlagningsväg!

Vad sägs om att istället överraska med något av tipsen från vår lista till en krutmormor eller energifarmor?

Handvärmare

1. Handvärmare i revolverform

När man blir lite till åren kommen sjunker gärna kroppstemperaturen ett snäpp, och man blir mer frusen av sig än tidigare. Därmed inte sagt att mormor ska behöva gå och huttra! Dessa roliga handvärmare kan bäras inuti vantarna, och räcker en hel vinterpromenad med barnbarnet.

Deodorant

2. Väldoftande deodorant

Låt inte farmor behöva nöja sig med den billigaste snabbköpsvarianten på deo. Ge bort en skonsam och effektiv deodorant från lyxmärket Clarins, så ser genast badrumsskåpet lite roligare ut!

209 kr hos Lyko

Femtio nyanser

3. Femtio nyanser av honom på ljudbok

Glöm de gamla tantsnusknovellerna vid kassan i mataffären – erotiken har tagit steget in i de finare salongerna! Klart att mormor är nyfiken på den hajpade historien om litteraturstudenten som blir sexslav…

237 kr hos Bokus

Orange cape

4. Skön cape

En vackert orange cape värmer gott över axlarna när novemberregnet piskar mot rutan. Denna modell innehåller lyxig angora och kashmir, som gör farmor varm inifrån och ut.

799 kr hos Ellos

Polaroidkamera

5. Polaroidkamera

Javisst, mormor och farmor var med på den gamla goda tiden – och det är just den kombinationen av nostalgi och nyfikenhet på det nya som gör denna häftiga kamera till en klockren present. Gör förevigandet av barnbarnen till ett nöje!

790 kr hos CDon

Kurs i släktforskning

6. Kurs i släktforskning

Mormor eller farmor har kanske fullt upp på dagarna: korsord ska lösas, barnbarn ska ringas, avsändare ska skickas och radioprogram ska lyssnas på. Men om hon kan hitta en timme här och där kan det kanske vara intressant att skaffa en ny hobby. På Folkuniversitetet kan man gå kurser i släktforskning i hela Sverige.

Från 995 kr hos medborgarskolan.se

Dator från början

7. Kurs i datoranvändning

Mormor och farmor har insett att du och de andra barnbarnen spenderar mycket tid på internet och att det är så man egentligen håller kontakten numera. Problemet är att hon kanske inte har en dator och än mindre kunskaperna. En billig dator är lätt att hitta (någon i familjen har säkert en gammal dator till övers) och på Folkuniversitetet mfl kan hon lära sig grunderna.

Presenten går även väl ihop med kursen i släktforskning ovan (datorn är perfekt för släktforskning).

Park

8. En utflykt

Det mormor och farmor helst vill göra är att träffa sina nära och kära. Ta med mormor på en picnic eller farmor på en liten road trip över dagen. Skapa ett gemensamt minne, det kommer ni båda uppskatta!

- hos hertz.se

Vilka är dina bästa presenttips för mormor och farmor?

Vad har du gett mormor som gjort succé? Har du gett farmor en julklapp som hon älskade? Har du barnbarn och vad önskar du dig då i såna fall? Ge oss dina bästa tips!


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

6 kommentarer

Mikael - 2016-09-02

Vi bor i Malmö. Ett företag har börjat hyra ut elbåtar i kanalen. Det var jätte uppskattat att få se Malmö från kanalen. 2tim 1000kr var lagom lång tid för en farmor och då hann vi oxå stanna i kungsparken o äta tårta
Mikael


Som svar på Pia Lind

Christoffer - Presenttips.se - 2013-12-17

Kul och annorlunda idé!


Pia Lind - 2013-12-17

http://www.upplevelse.com/modell-for-en-dag
Fotomodell för en dag.


Patrik - 2013-01-16

Ge bort en presentask från Tillminabarnbarn.se som innehåller allt man behöver för att skriva en bok om sitt liv. Mallar,inspirerande frågor, bokstruktur och bildarkiv. Slutprodukten blir en inbunden bok.


Som svar på SaraK

Christoffer - Presenttips.se - 2012-11-26

Oj, det beror väldigt mycket på vad din mormor gillar att göra. Vintertid kan det ju vara trevligt att gå på något museum eller besöka någon herrgård, tex "Kakslottet" som ligger nån timme utanför Stockholm. Fundera lite på vad din mormor har för intressen och vad hon kan tänkas vilja göra, gör det till en överraskning vart ni ska också vetja!


SaraK - 2012-11-26

En utflykt var faktiskt ett riktigt bra tips. Mormor tycker jag oftast är svårast att köpa till, men jag håller med om att man bör spendera mer tid med denna generation. Jag tror de har mycket att återge som vi i "internetgenerationen" missar.

Ni har inte några tips på var man kan åka på utflykt? Bor i stockholmsområdet...