Presenttips.se har 1 739 manuellt utvalda presenter från 585 olika butiker samt 303 blogginlägg.Föregående: Jultävlingen avgjord! |

Nästa: Sista leveransdatum för julklappar från diverse nätbutiker 2012

7 bra barnpresenter till hen

7 bra barnpresenter till hen
2012-12-15 av Åsa

Nu när julen närmar sig väcks återigen debatten om könsindelning inom leksaker. Och i dagarna, lagom till årets julhandel, kom ett stort leksaksföretag ut med en könsneutral julkatalog, Där leker flickor med vapen och pojkar med dockor. Men hur ska man gå tillväga om man varken vill köpa dockor eller vapen, utan bara en helt vanlig julklapp som passar hen? Presenttips.se listar sju förslag som passar hen från 3 år och uppåt.

Barnboken: "Hjälte med hjärta"

1. Hjälte med hjärta

Vilket barn drömmer inte om att vara en superhjälte? I boken ”Hjälte med hjärta” får de möta hjälten som räddar alltifrån hårdrockare till kanotister OCH som vågar visa sina känslor. Boken ges ut av förlaget OLIKA som noggrant väljer ut sina manus och arbetar med lektörer som har kompetens inom såväl barnlitteratur som genus. Scrolla ned på deras webbsida för att hitta boken.

59 kr hos olika.nu
Besök butiken
 
Trollerilåda

2. Trollerilåda

Abrakadabra... hokus pokus… simsalabim! Vilket barn älskar inte bus och trolleri? Här får hen en trollerilådan som innehåller inte mindre än 15 klassiska trolleritrick.

165 kr hos Bluebox
Besök butiken
 
Mikrovärmd nalle

3. Varmt, gosigt djur

Gosedjur, snuttis, mjukdjur. Kärt barn har många namn. Men gosedjur är mer än bara gosiga, visste du att barn tränar sin empati med hjälp av gosedjur? Här får hen inte bara ett gosedjur, utan ett VARMT gosigt djur, som också är en vetevärmare.

99 kr hos CoolStuff
Besök butiken
 
knasiga djur

4. Knasiga djur!

Samla familjen och låt kreativiteten flöda när ni bygger ihop bondens djur till just knasiga djur. Riktigt roligt spel för de yngsta.

249 kr hos LekMer.se
Buybutton obsolete
 
glassmuggar

5. Ice Cream Mugz

Ge bort en Ice Cream Mugz. Med hjälp av den kan hen göra sin favoritglass på bara 3 minuter! Har du tur blir du också bjuden.

98 kr hos Smarta Saker
Besök butiken
 
50 barnvisor

6. Album med 50 barnvisor

Bä bä vita lamm, ekorrn satt i granen, var bor du lilla råtta…de flesta barn älskar att lyssna på och sjunga enkla sånger. Här bjuds hen på de 50 allra mest önskade barnvisorna. Sjung med du också!

59 kr hos CDon
Besök butiken
 

7. Den allra bästa presenten till hen

Slutligen, den allra bästa presenten till sist. Din tid. Det är den allra bästa presenten du kan ge hen i julklapp. Låt hen bestämma aktivitet och så hänger du bara på och leker kurragömma, pirat, café eller vad det nu månde vara. Gratis och enkelt. Och ovärderligt.

Köper du könsneutrala presenter i år?

Tänker du på att köpa könsneutrala julklappar i år? Bryr du dig inte ett smack? Dela med dig om vad du tycker och ge gärna fler förslag på barnpresenter till hen.

Foto: Ohmmy3d / Freedigitalphotos.net

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.