10 presenter som bevisar att japanerna är spritt språngande galna

2014-10-08 av Freddi
Tio helt galna presenter från Japan

En gång i tiden var Japan landet där visa män satt på kullar och sa kryptiska saker om varandet och upplyste nästan lika visa kejsare. Där vandrade stolta Samuraier vars liv styrdes av stort allvar och hederskodex. De begick hellre harakiri än levde med vanäran att ha knutit sitt skärp på ett icke traditionsenligt vis.

Sedan kom amerikanarna. Först lite försiktigt så där, men sedan släppte de två atombomber i huvudet på Japan och höll landet i kristen tukt och förmaning i några år innan de drog sig tillbaka. Men då var det för sent. Då hade det japanska folket redan blivit fullständigt och käpprätt åt helskotta knäppa i huvudet.

Ja, det är åtminstone slutsatsen man kan dra när man ser vilka produkter man kan köpa därifrån. Du kanske vill ge bort något som är fullständigt och käpprätt åt helskotta knäppt till en vän - då ska du kolla in dessa prylar.

Tyst karaokemikrofon

1. Sluta plåga dina grannar med din tvivelaktiga sång

Japan är ett relativt litet land, åtminstone med tanke på hur mycket människor som bor där. De pressar in sig i höga hus med papperstunna väggar och tvingas ta hänsyn till varandra på ett sätt som känns främmande för de flesta av oss i Sverige. Ett sätt att lösa detta på är Noiseless Karaoke Mute Mic 2 som är en tyst Karaokemaskin. Du skrålar alltså in i en tratt som fångar upp ljudet och sänder till en dators, som sedan sänder det vidare med musik till dina hörlurar. Du och dina vänner kan höra, men ingen annan. Barmhärtig present.

104 USD hos japantrendshop.com

Ljuddämpande vas

2. Skona grannarna från dina avgrundsvrål

En annan produkt som ska lösa ungefär samma problem är Shouting Vase där den hänsynslöst argsinte kolerikern kan skrika av sig och svära bäst han vill i en vasliknande gummikonstruktion. Resultatet blir ett mediokert litet brööl. I Sverige vet vi dock hur man skriker in i en kudde. Funkar lika bra. Men inte lika roligt kanske.

505 kr hos japantrendshop.com

Radiostyrd insekt

3. Om du har för få insekter i din lägenhet

Man får anta att Japaner har få insekter i sina lägenheter. Så få att de till och med saknar dem. Detta eftersom de nu har konstruerat HEXBUG Scarab som är en robotspindelaktig sak som kan kräla runt i lägenheten. Den är dels självgående med egen intelligens och dels radiostyrd. Vilka mörka behov dessa galna Japaner har att skapa något sådan kan man bara fundera kring - men kanske har det med de där bomberna på 40-talet att göra.

Skön knäkudde med kjol

4. När man saknar att vila sitt huvud i någons knä

Detta är helt enkelt en "vila ditt huvud i någons knä"-kudde. Du får ett knä, ett par fötter, en kort kjol och - ja, det var allt. Detta är hela produkten. Man kan tycka att de kunde använt robottekniken de gör intelligenta spindlar med att i stället skapa en hand som omtänksamt leker i ens hår medan man vilar på kudden, men så bra blir det inte. Du får ett knä och inget mer. Men det kanske räcker långt för de flesta.

74 USD hos japantrendshop.com

papperskorg med rörelsesensor

5. Nästa generations lathet

Hello Kitty är en av Japans stora exportfenomen. Finns det en produkt - vad som helst - så går den att få med Hello Kitty på den. Detta gäller även den lilla papperskorgen som du inte behöver öppna själv. Detta är papperskorgen för dig som enbart orkar sträcka ut ena handen och släppa - men annars är för lat att öppna ett lock också. I stället känner papperskorgen av att din hand är över den, och öppnar sig själv.

1060 kr hos japantrendshop.com

Häftigt finger-TV-spel

6. Hur man kliver in i ett dataspel

Japan är en magisk blandning av högteknologi och fåniga sätt att använda denna teknik på. Det har varit en dröm för många - i både öst och väst - att skapa ett datorspel som man kan stiga in i och bli en del av. Med Bandai Tuttuki Bako Virtual Finger Game kan du göra det - men bara med ett finger åt gången. Du sticker helt enkelt in ett finger i ett hål på sidan av en box och fingret dyker upp på en skärm och kan interagera med figurer i spelet.

iPhone SmartPet

7. Låt din gamla iPhone bli ett husdjur

Du har två problem: du har precis uppgraderat till nya iPhone och har en relativt bra iPhone av äldre modell bara liggande. Samtidigt har din partner tjatat om att skaffa hund. Med SmartPet slår du två hundar i en smäll. Sätt din gamla iPhone SmartPet i hållaren framtill på plastvovven och den blir till hundens huvud - och ett hundansikte dyker upp på skärmen. Du måste givetvis ladda hem en app först. Men sedan har din partner en hund som kan göra runt 100 olika saker.

59 USD hos japantrendshop.com

Irriterande väckarklocka

8. Bli pikad av din väckarklocka

Den här produkten är nog mycket roligare om du kan Japanska - då den pratar oupphörligen till dig under dagens alla timmar. Den ger dig pikar och är allmänt störig. Ge bort den till en kompis som du tycker har det alldeles för bra och behöver någon som irriterar på daglig basis.

77 USD hos japantrendshop.com

iPhonefodral med bröst

9. Mobil och bröst - allt en man behöver

Om en man får en iPhone och ett par bröst att pilla på - då bör väl de flesta behov vara tillfredställda. Åtminstone verkar en Japansk mobilfodralstillverkare har resonerat så när de tillverkade Oppai iPhone Breast Cover. Du får helt enkelt ett par mjuka och tryckvänliga bröst på baksidan av telefonen. Om inte annat utgör de ett par perfekta stöd, så att du kan ställa ifrån dig telefonen när du ska titta på film.

18 USD hos japantrendshop.com

Magiskt, växande, prydnadsträd i papper

10. Abstinens på körsbärsblommor

Körsbärsblommor är lite visionen man får när man tänker sig det klassiskt Japanska. En vision som inte minst boostats av Tarantino i Kill Bill, där en fantastisk stridsscen utspelar sig i en överjordiskt vacker trädgård med körsbärsträd. För de som inte klarar sig utan dessa vackra träd - när de inte blommar - finns The Magic Sakura att köpa. Det är ett litet pappersträd som du kan ställa på skrivbordet, och som börjar utveckla körsbärsblomsliknande utväxter när du vattnar det med det magiska vattnet som medföljer.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.