10 julklappstips för den äventyrligaste av dina vänner

2014-12-15 av Christoffer
Ge bort ett paket som inte kan slås in – ett äventyr

När jultomten väl kommer och knackar på dörren med sin sprängfyllda säck sitter vi alla och håller tummarna för alla hårda paket. Och visst är det alltid trevligt att få nya prylar att leka med, men oftast glöms dessa bort efter ett tag. Så varför inte satsa på att ge bort ett minne för livet istället? Låt dina nära och kära få vara med om ett riktigt äventyr som de sent kommer glömma! Här kommer några tips på fartfyllda äventyr som du kan ge bort till de närmsta.

BodyFlight - flyg i vindtunnel

1. Fritt fall

Fallskärmshoppning står på många människors ”göra innan jag dör”-lista. Men såhär under vintern är ett hopp ut från ett plan en väldigt kall historia. Dessutom är många rädda för höga höjder, oavsett om de faktiskt vill erkänna det eller inte. Som tur är finns en lösning på båda dessa problem och som fortfarande ger känslan av att handlöst falla genom luften. I Sveriges första vindtunnel kan en nu testa på hur fallskärmshoppning känns! Tillsammans med en instruktör som ger vägledning kan din vän eller släkting få sväva runt på luftströmmar på upp till 200km/h. Garanterat 120 sekunder som aldrig någonsin kommer glömmas bort.

Hoverboarding / Flyboard

2. Gå på vatten

Vattenskidor, kite board och vindsurfing i all ära, men nu är det dags att blicka in i framtiden. Vad sägs om att få chansen att sväva upp till 9 meter ovanför vattenytan? Hoverboard är det absolut senaste inom allt som heter vattensport. Med hjälp av brädan som fästs vid fötterna kan du styra vattenflödet som skjuts ut från den och på så sätt nå oanade roliga höjder över vattenytan. Du kommer känna dig som stålmannen, om än en väldigt blöt stålman då vurpor kan ske vare sig du vill eller inte.

Äventyrshinderbana

3. Var oövervinnerlig

Det finns inget som stärker självförtroendet och självkänslan så mycket som att klara av en avancerad äventyrsbana bland trädtopparna. Ge dig upp på 18 meters höjd och känn plattformarna svaja under fötterna på dig när du tar dig igenom denna äventyrsbana. Tänj dina personliga gränser och kom ner på marknivå som den största vinnaren någonsin. Är ni två eller flera som samtidigt tar er igenom banan kommer ni utan tvekan känna er som the Avengers när ni berättar om upplevelsen för de som inte var på plats.

action hero upplevelse

4. Actionhjälte för en dag

Att sitta ner och titta på en actionrulle där ikoner som Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger kastar sig genom eld och långsamt går iväg från stora explosioner utan att ens blinka väcker många gånger en längtan efter att kunna göra samma saker. Nu kan du det! Hur låter det inte att skjuta din polare, vara med och skapa häftiga specialeffekter och låta din inre actionhjälte spela ut livescener från filmens värld? Allt annat än tråkig, det är ett som är säkert. En perfekt upplevelse för att krydda svensexor och möhippor eller för att ha en grym dag tillsammans med polarna.

Grottkrypning

5. Upplev världen underifrån

Åla och kryp fram bland underjordiska grottor för att se hur världen ser ut på insidag. En upplevelse som inte är något för de som lider av klaustrofobi, det är ett som är säkert. Har du det som krävs och känner för att uppleva det fantastiska underjordiska palats som årtusenden av vattenflöden skapat, är detta definitivt en upplevelse du aldrig kommer glömma. Spänning och harmoni möts på ett fint sätt, allt för dig och dina vänner.

Paintball

6. Team up och skjut

Få saker stärker sammanhållningen i en grupp som att skjuta färgbollar på varandra. Ge bort en paintball-upplevelse till dina vänner, dela upp er i lag och låt det roliga börja. Här gäller det att komma överens om en strategi så bra att det andra laget står helt utan chans när spelet börjar. Ducka, släng er och skjut ner era motståndare en efter en. En perfekt aktivitet för att stärka sammanhållningen och krydda vardagen lite extra för alla möjliga grupper.

Gyrokopterflygning

7. Fri som en fågel

Att kunna flyga har någon gång varit en önskan vi alla haft. Kunna sväva runt bland höga berg och djupa dalar och bara njuta av livet och det vackra i världen. Nu kan denna dröm gå i uppfyllelse, eller i alla fall nästan. Vad sägs om att ta plats i en liten helikopter utan tak och tillsammans med en instruktör flyga iväg och uppleva världen från ovan. Du får dessutom chansen att flyga den lilla farkosten själv, vilket är något att skryta om för både släkt och vänner.

Kör Beach Buggy

8. Pressa dina förarkunskaper

Att ha körkort och vara ute och söndagsköra lite då och då ger inte så mycket. Kanske trycks gaspedalen ner lite extra på raksträckor utan mötande trafik. Detta är dock inte nog för alla grymma förare där ute. Att istället spänna fast sig i en Beach Buggy och möta alla naturens hinder i en äventyrlig bana – det är andra grejer. Ta dig över stockar, branta backar och broar genom att med precision bemästra fordonet. Ge bort denna upplevelse till den äventyrlige fartdåren i din umgängeskrets.

445 kr hos Upplevelse.com

Buybutton obsolete

Upplevelse Vaska Guld

9. Get rich or die trying

Medan världsekonomin går upp och ner kan det vara knepigt att veta exakt hur pengar ska satsas och investeras för att inte tappa värde. Någonting som alltid är smart att investera i är guld. Men varför köpa andra personers guld när du kan hitta ditt eget. Ge bort några timmar eller en heldag av guldvaskande och ta med dig alla skatter du hittar hem. Under tiden du vaskar fram dina nya rikedomar blir du lovsjungen av alla skogens fåglar som hejar på dig tills det glittrar till ordentligt.

Överlevnadskurs

10. Uppdrag: överlevnad

Med program som Expedition Robinson och Extrem överlevnad råder det ingen tvekan om att just överlevnad i extrema situationer är väldigt populärt. Nu kan du ge bort ett överlevnadsäventyr till din vän! I 24 timmar gäller det att överleva i Bergslagens djupa skogar med minimal utrustning och hjälpmedel. Målet med upplevelsen är att hitta tillbaka hem. Har du det som krävs för att överleva ett helt dygn i det vilda?

3320 kr hos kolarbyn.se


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.