Topp-5 bästa smyckesbutikerna på nätet

2012-12-10 av Christoffer
Topp-5 bästa smyckesbutikerna på nätet

Idag har vi gått igenom smyckesbutiker och juvelerare på nätet. Det finns i princip två olika kategorier här och de är lite svårt att jämföra: klassiska smyckesbutiker med guld, silver, förlovningsringar etc samt de lite mer moderna med (billigare) smycken som passar bra att ha till vardags. De senare butikerna är ofta lite mindre men man kan hitta lite mer unika saker hos dem.

Det finns också massor med små, enskilda smyckesdesigners som förtjänar att lyftas fram. Där kan du hitta rejält unika och vackra smycken också. Utbudet är förstås sämre men det behöver ju inte vara en nackdel. Vi återkommer med en artikel om detta så vill du lyfta fram någon specifik smyckesdesigner vi bör kika på så gör det gärna i kommentarerna.

  1. Guldfynd.se - Guldfynd är ett välkänt smyckesföretag med butiker över hela Sverige. Deras webbshop håller mycket hög klass med många sätt att hitta smycken, även om man inte vet vad man vill ha!

  2. Hedbergs Guld - Hedbergs Guld är fullt i klass med Guldfynd med en väl kategoriserad och lättnavigerade webbshop som hjälper en igenom deras stora utbud av smycken, ringar, halsband mm.

  3. Albrekts Guld - Stilren sajt med stort utbud av vackra smycken. Inte lika lätt och rolig att upptäcka nytt med som ovanstående smyckeshandlare men känns mer exklusiv.

  4. LouLou.se - En blandning av klassiskt vackra och trendiga smycken som gör den till en bra utgångspunkt om man ska hitta presenter i lite lägre prisklasser.

  5. Zylber.se - Inte så mycket av de klassiska smyckena utan mer annorlunda, kreativa och moderna smycken. Bra utgångspunkt om det är det du är ute efter men inte butiken du letar förlovningsringar i. Mycket lägre priser också.

Hur har vi gjort bedömningen?

När vi gör våra topp-5 bedömningar över presentbutiker av olika slag baserar vi dem främst på:

  • Generellt - Är detta en bra butik att leta presenter på?
  • Utbud - Har de ett stort utbud av presenter?
  • Unikt och annorlunda - Har de samma sak som alla andra eller har de lyckats hitta egna produkter?
  • Lätt, snyggt och enkelt att shoppa på sidan - Är sidan ful och plåttrig eller är den snygg, kul, inspirerande och enkel att surfa runt på?
  • ****Vi tar även viss hänsyn till priser och upplevd kvalitetskänsla på produkterna (baserat på produktbilder!).

Det är dock inte lätt att göra generella, objektiva bedömning och det finns många fler aspekter att ta hänsyn till. Läs mer om vad vi inte bedömer etc här!

Håller du inte med?

Håller du inte med vår lista? Skriv gärna din topp-5 lista för juvelerare på nätet i kommentarsfältet nedan.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

1 kommentar

Emma - 2014-01-18

Kolla in www.stylishdonna.se Stort utbud av snygga smycken. Rekommenderas!