Årets julklapp 2013: Umgås hela familjen

2013-11-30 av Christoffer
Årets julklapp 2013: Umgås hela familjen

Många som har flyttat hemifrån upptäcker ofta att man tappar kontakten med sin familj. Visst ses man kring högtider, middagar osv men hur länge sedan var det ni samlades hela familjen och gjorde något tillsammans?

En porslinsvas till mamma eller nya deckaren till pappa har en ganska kort livslängd men något som ni gör hela familjen lever kvar mycket längre i era minnen.

Presenttips.se's förslag till Årets Julklapp är alltså: Gör nåt tillsammans och starta en ny tradition.

Motivering

Du kanske inte drar helt jämnt med mamma, eller hamnar ofta i luven med lillasyster eller liknande. Men, familj är alltid familj och saker som ni gör tillsammans är klistret som håller ihop er år efter år.

Att då starta en tradition där ni gör något tillsammans, som en julklapp, är därför att ge varandra tid i julklapp. Finns det något finare än det?

Var kan man köpa presenten?###

Så, vad kan man göra då som hela familjen kan vara med på och som dessutom förhoppningsvis kan bli en tradition. Här är några förslag:

  • Köp ett sällskapsspel som alla borde gilla och bestäm en dag varje år som ni spelar det (eller något annat). Tex juldagsmorgon. Spel hittar man många hos tex CDon.com.

  • Upplev något äventyr tillsammans - Gör något som är lite småläskigt och hjälp varandra att ta er igenom det. Man kan tex gå en trädbana, ha sightseeing på takåsarna i Stockholm eller gå på en middag i mörker. Det finns massor av alternativ, se tex Upplevelse.com

  • Skapa något tillsammans. Är ni en musikalisk familj så skapa förutsättningarna för att spela in en låt tillsammans under mellandagarna (köp inspelningsutrustning etc). Är ni teatraliskt lagda så gör en film osv. Det blir bara roligare och bättre om alla inte är jätteduktiga utan måste växa med uppgiften.

  • Res iväg - Gör första helgen i januari (till exempel) till er familjeweekend. Helgen då ni faktiskt åker iväg och gör något som familj.

  • Gå en kurs ihop!

  • Prova på en ny hobby tillsammans, om det är curling, lerduveskytte eller klättring spelar ingen roll. Förhoppningsvis kanske det blir något ni med glädje gör flera gånger.

Du har säkert egna exempel och tipsa gärna om dem. Ett tankesätt för att komma på saker man kan göra ihop är att tänka vad företag brukar göra på kick-off:er och liknande. Saker man gör för att knyta ihop anställda inom ett företag kan också fungera för att knyta ihop familjemedlemmar.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.