Julklapparna under 100 kr från TV4 Nyhetsmorgon

2013-12-03 av Christoffer
Julklappar under 100 kr - från TV4 Nyhetsmorgon

Om du såg på TV4 Nyhetsmorgon imorse så såg du kanske mig när jag pratade om billiga julklappar. Det blir tydligen vanligare och vanligare att svenskar skuldsätter sig för att köpa julklappar samt att man köper julklappar på avbetalning. Av den anledning plockade jag fram ett antal olika julklappar för under (nja, runt) 100 kr. För dig som är nyfiken på var man kan köpa julklapparna jag tipsade om så kommer listan här:

ansiktsscrub för män

Ansiktsscrub för män

Män köper inte ofta hudvårdsprodukter till sig själva men många uppskattar det mycket om de faktiskt får det. Denna ansiktsscrub är en fin julklapp till brorsan, pappa eller pojkvännen.

52 kr hos Lyko

lyko toni guy hårinpackning

Toni & Guy - hårinpackning

Hårinpackning, framförallt av den lyxigare sorten, är något man kanske inte alltid unnar sig. Därför är det extra trevligt att få det som julklapp. Denna är lite lyxigare av ett "frisörmärke" och kommer garanterat uppskattas.

108 kr hos Lyko

biobiljetter

Biljetter till något trevligt

Bjud ut morbror till något trevligt: bio, besök på något konstmuseum, en amatörteater eller liknande. Det viktigaste är att ni gör något tillsammans.

lush massagehjärta

Massageolja som hjärta

Detta är en fast "massageolja" som blir olja i kontakt med huden. Den är helt naturlig och utan konserveringsämnen. Som julklapp är det mer än bara en liten present utan även ett löfte om massage, och passar därför extra bra att ge till sin partner.

79 kr hos lush.se

finöl

Finöl till "Den Där Dagen"

Detta "Finöl" kan också vara en lite bättre rödvin, en annorlunda likör eller annat som mottagaren vanligtvis inte unnar sig själv - men mycket gärna dricker ändå. I sig är det en trevlig present men koppla gärna ihop den med något trevligt i framtiden, tex "De här ska du spara tills du är klar med tentorna i vår. Då ska vi sätta oss på bryggan vid sommarstugan och avnjuta dem och fira.".

Cirka 40 kr hos systembolaget.se

skattkarta

Skattkarta i pusselform

Denna skattkarta kan du enkelt göra med ett vanligt A4-papper men köper du ett färgglatt papper och använder en bit kartong känns pusslet lite mer gediget. Rita en skattkarta och klipp isär det i pusselbitar. Sen får barnen, under julaftonen, göra olika uppdrag som var och ett belönar dem med en pusselbit. Uppdragen kan till exempel vara att "brotta ner morfar" eller att "städa rummet". Den sista pusselbiten de får markerar var skatten är gömd. Skatten kan sedan vara en stor godispåse med chokladpengar eller en större present.

Tanken med denna skattjakt är att sysselsätta barnen under julafton och göra en rolig lek. Något som i sig är mycket roligt och då spelar det lite mindre roll vad själva skatten är.

- hos hemmet eller liknande

Papper och kartong kan du säkert hitta hemma

glasbutelj

Butelj med något hemlagat

Även detta är en söt glaspresent från Åhléns. Det är en glasbutelj av gammalt snitt som man kan fylla med diverse hemmagjorda brygder som tex egen snaps, eget té eller kanske inte hemmablandad olivolja? Produkten finns att köpa i Åhléns fysiska butik men verkar inte gå att finnas på deras webbshop.

korsstygnsskylt

Korsstygnsskylt med en personlig text

Denna skylt kan man beställa från en kvinna i Sri Lanka som syr dem med valfri text, men man kan självklart göra sin egen också. De passar allra bäst inramade över sängen med något internt och roligt meddelande. Priset är 5 USD men frakt tillkommer med c:a 20 USD.

5 USD hos fiverr.com

glasburk med nåt gott

Glasburk med något gott

På Åhléns kan man hitta denna (och många lliknande) glasburkar. Fyll den med något gott hemlagat. I det här fallet har jag gjort hemlagad wienernougat, vilket är busenkelt och jättegott. Nougaten går att köpa i de flesta matvarubutiker.

Cirka 100 kr hos Åhlens.se

italiensk tryffelsalami

En delikatess från chark- eller ostdisken

Har man allt och dessutom inte önskar sig något är det förstås ganska besvärligt att köpa något till en. Då passar det bra att köpa något förgängligt hellre än något som mottagaren ändå inte vill ha och som bara kommer stå. En delikatess från chark- eller ostdisken som är lite lyxigare än vad personen normalt unnar sig själv uppskattas och kommer inte bli liggande.

Just detta är en italiensk tryffelsalam för 480 kr / kg och denna bit kostade runt 90 kr. Den är större än den ser ut på bilden!

scrapbook till mormor

Scrapbook till mormor och morfar

En färgglad anteckningsbok kan man göra otroligt mycket med. Man kan fylla den med barnbarnens teckningar och ge till mormor och morfar, man kan göra en fotobok med minnen från resan och man kan göra en "glöm inte oss här hemma"-bok för backpackern som ger sig ut på resa i ett par månader. Denna hittade jag i Åhléns fysiska butik (kallas "Block 12 färger") men verkar inte finnas i webbshoppen. Själva "pysslet" får man köpa separat.

jenga

Jenga - ett enkelt pysselspel som kan göras personligt

Jenga har du kanske spelat tidigare. Man tar ett litet träblock från tornet och sätter det högst upp - utan att riva tornet. Det är i sig ett trevligt och enkelt sällskapsspel.

Som julklapp kan det göras ännu lite trevligare genom att man skriver instruktioner på varje träblock - instruktioner som den som tar träblocket ska göra. Vad man skriver beror förstås på mottagaren. Man kan på detta sätt göra det till en förfestpresent , en barnpresent eller varför inte något till sängkammaren?

battlefield 3

Begagnade TV-spel

Det finns många begagnade TV-spel under 100 kr och man kan hitta titlar som var bästsäljare för bara två år sedan. Dessa spel är förstås inte sämre idag men har tappat "nyhetskänslan". Detta är ett bra tips för framförallt yngre tonåringar. En risk finns dock att de förväntar sig det senaste superheta spelet och blir besviken. Detta exempel är Battlefield 3 för PC.

99 kr hos CDon

##Generella råd om du ska köpa billiga julklappar##

  • Köp hellre lyxigare varianter av något som normalt kostar lite än en billig variant av något som normalt är dyrt. En lyxig handkräm kanske man inte unnar sig och uppskattar därför lite extra mycket. En billig tröja kanske inte känns lika bra och blir gärna något som bara ligger som ett oanvänt dåligt samvete i garderoben.

  • Sätt en personlig touch på presenten. Om du kan ge presenten en personlig touch så blir det så otroligt mycket mer värdefullt för mottagaren. Exempelvis, om du ger bort en digital fotoram, fyll den i förväg med egna foton.

  • Det är bättre att köpa en ordentlig present än två halvdana. Har du en tight julklappsbudget så satsa hellre pengarna på något fint och bra som mottagaren verkligen kommer vilja ha, än flera halvdana presenter som inte blir använda.

  • Utgå ifrån personen, inte presenten. Tänk först och främst på vad mottagaren kan tänkas vilja ha, eller behöva, och gå sen och handla. Istället för att gå till en butik och tänka "Undra om moster Elsa kommer gilla denna?".

  • Om personen inte önskar sig något, eller har allt, köp då något förgängligt. Det kan vara en upplevelse eller något ätbart. Då är det inget som bara blir liggande och som förmodligen kommer uppskattas och avnjutas.

Fler tips?

Om du vill ha fler tips på billiga julklappar så kanske du också skulle gilla följande blogginlägg:


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.