12 smarta presenter till bilägaren

2013-01-16 av Christoffer
12 smarta presenter till bilägaren

Bilen i sig är ju en ganska smart uppfinning även om det finns miljösmartare sätt att ta sig fram på. Spenderar man mycket tid i bilen i jobbet eller på fritiden så uppkommer efter ett tag problem som man kanske inte alltid tänker på att det finns en bra lösning på. Idag publicerar vi 14 tips på smarta prylar till bilen som mottagaren garanterat kommer att uppskatta.

uppblåsbar bilsäng

1. Uppblåsbar bilsäng

Har du någon gång försökt sova i bilen under en längre resa? Det är kanske inte alltid så svårt att somna men man vaknar med nackspärr, spasmer i benen och i allmänt dålig form. Framsätet är inte tillräckligt vågrätt och baksätet är ofta för smalt. Med denna hypersmarta uppblåsbara bilsäng kan man göra om baksätet till en helt ok säng för natten, i klass med vilken luftmadrass som helst. Passar bra till den som älskar roadtrips eller till säljaren som inte alltid kan hitta ett hotell.

sugmatta instrumentpanel

2. Smart sugmatta för instrumentpanelen

Denna lilla matta sätter man fast på instrumentpanelen och den håller effektivt fast alla de där småprylarna man gärna vill ha lättillgängliga: vägbeskrivning, solglasögon, småmynt, godis mm.

papperskorg till bilen

3. Papperskorg till bilen

Att många bilar ser ut som ett bombnedslag är inte så konstigt. När man kör har man viktigare saker för sig än att slänga skräpet i små påsar och när man kommer fram är städning av bilen det sista man vill tänka på. Lösningen är denna enkla och smarta papperskorg som är lätt att montera och lätt att "träffa" med skräpet, även när man koncentrerar sig på vägen.

bilkonverterare

4. 220V eluttag till bilen

Med denna smidiga konverterar som man sätter i cigarettuttaget (12V-uttaget) i bilen kan man sedan ladda sin dator och andra eldrivna saker. Detta är framförallt mycket smidigt till personen som reser mycket i jobbet och behöver ha datorn på men kan förstås också användas till att ladda allt från bärbara DVD-spelare till iPads för barnen i baksätet.

usb laddare bilen

5. USB-laddare

Det är inte bara datorer som behöver laddas. Vill man ladda sin Smartphone eller surfplatta är denna laddare lite smidigare, och billigare, än ovanstående konverterare.

iPad-hållare för bil

6. iPad-hållare till baksätet

En iPad-hållare är inte bara en hållare för iPads, det är också en "tystnadsskapare för baksätet". Sätt fast denna i nackstödet, koppla på en film, sätt i hörlurar och barnen håller sig lugna i minst en timme medan föraren kan njuta av landskapet eller koncentrerar sig på körningen.

minikylskåp

7. Minikylskåp

En varm sommardag räcker det inte med en cola utan man vill kanske ha två när man ändå stannar på bensinmacken. 30 min senare är den inte längre lika kall, då kan det vara en god idé med detta minikylskåp som man kopplar in i cigarettuttaget. Den passar också bra för mediciner, mindre frukostar och annat tilltugg man vill hålla kallt.

Automatisk körjournal till den som kör bil i jobbet

8. Automatisk körjournal till utesäljaren

Alla som arbetar som utesäljare känner till problemet med att hålla koll på körjournaler för milersättningen. Antingen har man ett fungerade system eller så blir det alltid fel. Om mottagaren hör till den senare skaran är detta en skänk från ovan...eller, ja, i alla fall en skänk från dig! Den håller koll på antalet körda mil med GPS och kopplas sedan lätt till datorn.

automatisk p-skiva

9. Automatisk p-skiva

Hör mottagaren till den skara av glömska personer som ofta får p-böter trots att denne har en p-skiva? Med denna automatiska p-skiva kommer detta aldrig att hända igen. Den känner av när bildörren stängs och ställer då in sig på rätt tid.

säkerhetshammare

10. Säkerhetshammare

Detta är en sån där produkt som man inte tror sig behöva förrän man behöver den. Den hjälper personen att ta sig ur ett bilvrak genom att slå sönder rutan, därtill finns även ett nödljus man kan fästa på den förolyckade bilen. En billig livförsäkring!

Ficklampa 12 V

11. Ficklampa man laddar i cigarettuttaget

Visst kan man ha en vanlig ficklampa i bilen men risken är stor att när du väl behöver den, en kall natt i november när du behöver felsöka motorn, så är batterierna slut! Denna ficklampa laddar man i cigarettuttaget och är alltid lättillgänglig.

hundramp bilen

12. Ramp till bakluckan för hunden

Har man en hund och en bil har man förmodligen en baklucka där hunden får vara under bilresan. I såna fall har men med säkerhet också skrapmärken i lacken längs hela bakdelen på bilen där hunden hoppat upp. Ju äldre och tröttare hunden blir desto jobbigare blir också detta, och desto skrapigare blir också bilen. Med denna ihopfällbara ramp blir det lätt för hunden att klättra upp.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

1 kommentar

Björn - 2013-12-30

Vilka bra julklappstips, dem kan jag använda nästa år.