10 presenttips för den klädtokige i din närhet

2015-04-01 av Christoffer
Ta hand om dina kläder med dessa 10 presenttips

Att ta hand om sina kläder är inte alltid lika roligt som att köpa eller bära dem. Men det är ändå någonting som vi alla måste göra för att få livslängden på favorittröjan eller byxorna att bestå längre. Dock kan vissa saker vara väldigt svåra om vi inte riktigt vet hur vi ska göra, exempelvis få bort tuffa fläckar, sy in knappar och andra sådana nödvändiga saker. Som tur är finns det en hel del produkter som är till för att göra dessa saker väldigt mycket lättare. Här nedan följer 10 bra tips på just sådana klädräddande saker.

Magic Wand fläckborttagningsstift

1. Trolla bort fläckarna

På något märkligt sätt lyckas det alltid bli så att en bär vita plagg när det är dags att sitta ner och äta tomatsoppa. Samma sak gäller när favoritbyxorna är på, för då är det dags för tacos. Oavsett hur försiktiga vi än må vara så är det som att våra kläder är någon slags matmagnet. Tack vare Magic Wand kommer fläckarna att bli ett minne blott. Det enda som krävs av dig är att du försiktigt gnuggar Magic Wand mot fläcken. På några sekunder kommer den vara borta och detta gäller allt från olja till rödvin!

119 kr hos broderishoppen.se

Symaskin Sew Whiz

2. Liten men effektiv

Lite då och då går saker sönder och behöver lagas. Detta gäller allt från vitvaror till kläder och andra inredningsdetaljer gjorda i textil. För att slippa sitta och handsy eller låta en skräddare ta hand om det finns en perfekt liten lösning. Sew Whiz är en väldigt kompakt symaskin som är lätt att förvara i hemmet och som dessutom är väldigt lätt att använda. Men låt inte storleken få dig att tveka på vad maskinen kan göra. Tack vare sin kraftfullhet och det faktum att den både går på batterier och el kan den ta sig an näst intill allt.

TIC - Fixa skjortknappen

3. Sy knappar utan nål och tråd

Att en knapp faller av händer lite då och då och det är aldrig kul. Speciellt inte då vi vet att någon måste sy dit den igen. Att pilla med knappar, nål och tråd, hålla koll på avstånd mellan knappen och tyget och dessutom sy tillbaka den på rätt ställe är aldrig en rolig uppgift att ta sig an. Tack vare Tic kan flera av dessa ångestladdade moment elimineras. Det enda du behöver hålla reda på är var någonstans knappen ska placeras. Sedan är det bara sticka igenom Tic, placera knappen på piggarna och rotera Tic tills den lossnar. Att fästa knappar har aldrig varit enklare!

3 EUR hos ticshop.tictail.com

Håll dragkedjan uppe med Zipholder

4. Öppen gylf blir ett minne blott

Att komma hem och inse att gylfen varit nere hela dagen är inte en glad överraskning, men samtidigt är det inte så trevligt att hela tiden låta handen leta sig ner till skrevområdet lite då och då för att se till att dragkedjan håller sig uppe. Nu finns en väldigt smart lösning på detta lilla men ack så jobbiga problem. Med Zip Holder behöver du aldrig mer bekymra dig över att dina underkläder syns igen. Fäst Zip Holder i dragkedjan och sno den runt knappen i gylfen. Dragkedjan kommer hållas uppe hela dagen och kvällen och endast åka ner när du vill att den ska det.

39 kr hos Roliga prylar

Buybutton obsolete

Klädvikaren

5. Förvandla garderoben till en exklusiv butik

Om det finns något här i världen som kan vara väldigt irriterande så är det att vika kläder. Det blir fult och skrynkligt och får din garderob att se ut som ett slagfält, oavsett hur mycket du försöker. Om du adderar en smart klädvikare till dina besök i tvättstugan så kommer vikningsproblemen sluta att existera. Placera plagget på klädvikaren och vik en gång åt höger, en åt vänster och en gång underifrån och få perfekta resultat varje gång.

Riktigt bra strykjärn och ångstation

6. Stryk som ett proffs

Att stryka kläder och gardiner kan ju vara något av det tråkigaste som finns. Mest på grund av att det är så tidskrävande och att resultatet inte alltid blir som vi tänkt oss. Det värsta är när vi kämpat med ett veck eller en rynka i flera minuter, men som aldrig verkar vilja ge med sig. Breville Extreme Steam ångstation kommer som en räddare i nöden för tillfällen som dessa. Tack vare designen och prestandan kommer din strykning gå som en dans, och alla envisa veck kommer snällt att ge med sig. Dessutom finns den en vertikal ångfunktion som gör att du med enkelhet kan stryka och fräscha upp redan hängande gardiner.

1999 kr hos Ellos

Klädhängare i stilren design

7. Dyker upp som på beställning

Att ha krokar och klädhängare runtom i hemmet är ganska viktigt för att på ett smidigt sätt kunna förvara och hänga upp sina kläder. Men när de inte används är de ofta i vägen och ganska opraktiska och fula att titta på. Detta är något som nu inte längre behöver vara ett problem. Klädhängaren Ponoq är en snyggt designad krok som lätt kan expanderas när den ska användas och som resten av tiden snyggt smälter in i väggen. Den kommer i olika färger och kan med fördel användas både inomhus och utomhus.

Magiskt strykbrädesöverdrag

8. Snygga till din bräda

Allting blir roligare om det ser fint ut. Så varför skulle det vara annorlunda med strykning? Genom att klä din strykbräda i ett snyggt överdrag som dessutom är anpassat att tåla ånga och värme kommer dina strykupplevelser att bli snäppet roligare än vad de är just nu. Detta fina stryköverdrag kommer i en fin design inspirerad av lavendel. Den lila färgen och det fina mönstret som sträcker sig över brädan kommer definitivt göra sig bra på just din bräda.

275 kr hos Pixmania

Buybutton obsolete

Professionellt ångstrykjärn för hemmabruk

9. Lika slätt varje gång

Hela poängen med att stryka kläder och andra textilier är ju att resultatet ska bli slätt och fint. För att uppnå detta krävs det att redskapen som används är av bra kvalitet och att de faktiskt gör sitt jobb. Detta nya strykjärn från Bosch har allt som krävs för att dina kläder ska gå från skrynkliga nystan till perfekt släta. Strykjärnet värms upp på två minuter och är redo att användas direkt. Tack vare sitt system ProEnergy minskar strykjärnet både sin vatten- och sin elförbrukning med flera procent. Få dina kläder släta och värna samtidigt om både dina räkningar och om naturen.

Från 829 kr hos Tretti

Elektronisk slipshängare

10. Håll koll på dina slipsar

Att hålla koll på sina accessoarer är lika viktigt för både män och kvinnor. Slipsar och skärp är två accessoarer som ofta hamnar i en låda eller i en påse och som därför blir väldigt svåra att hålla koll på tillslut. Men tack vare denna slipshängare behöver du aldrig i panik rafsa runt i slipssamlingen igen. Slipshängaren monteras lätt i garderoben och har plats för hela 70 slipsar och fyra skärp. Tack vare rotationsfunktionen kommer du inte ha några problem att hitta just den slips du är ute efter.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.