12 klassiska idolmotiv att ge bort till dina vänner

2015-04-06 av Christoffer
12 oförglömliga ikoner att komma ihåg och fortsätta hedra

I alla familjer och vänskapskretsar finns det alltid någon som har en förkärlek eller en besatthet av någon av världens alla ikoner. Oavsett om det handlar om musik, konst eller annat så finns det alltid en svag punkt. Oavsett hur stor och öppen kärleken för just denna ikon är, finns det alltid lite plats kvar i hemmet eller på kontoret för att hedra denne lite extra. Så varför inte vara en bra vän och ge bort en dekorativ hyllning till din fanatiske vän? Här följer 12 perfekta presenter att ge bort till din ikon-älskare.

Beatles Mugg

2. Drick med ikonerna

Om du tycker om att avnjuta en kopp varmt te eller kaffe samtidigt som du lyssnar på ditt favoritband The Beatles finns den ultimata lösningen. Varför inte ta din fika tillsammans med bandets fyra medlemmar? Denna snygga mugg med ett svartvitt tryck av Ringo, Paul, George och John gör detta möjligt. Dessutom hjälper dig den att visa din kärlek för bandet även när du har munnen full.

79 kr hos Partykungen

Buybutton obsolete

Elvis Presley Leather - Retro Skylt

3. Precis som på 1950-talet

Det finns något speciellt med snyggt designade plåtskyltar att hänga upp på väggen. De har samma funktion som tavlor och andra former av konst, men de ger på något sätt ett råare intryck till rummet de hänger i. Denna plåtskylt med motiv av Elvis Presley förhöjer denna råa retrokänsla ännu mer. För vad kan egentligen slå en sjungande Elvis i skinnställ? Ingenting! Perfekt att hänga upp i vardagsrummet eller på den lokala baren.

Elvis Presley prydnadsfigur

4. Välkomna kungen hem till dig

Han må vara mest känd för sina stora polisonger och sina vita dräkter prydda av både ädelstenar och mantlar, men the king of rock hade en väldigt framgångsrik karriär även innan detta. Rockabillytiden var en av Elvis absolut största, där han uppträdde med sina bredaxlade kavajer, sin gitarr och sina minst sagt unika dansmoves. För att hedra den tidens Elvis finns denna prydnad som föreställer honom mitt under en spelning. Placera honom på en hylla eller ett bord och låt honom fylla ditt hem med sin existens.

Marilyn Monroe 3D-Tavla

5. En vacker blondin i ditt hem

Marilyn Monroe är enligt många en av de absolut vackraste kvinnorna som någonsin vandrat omkring på jorden. Med sina framgångsrika karriärer som skådespelerska, fotomodell och sångerska tog hon världen med storm från dåtidens Hollywood, men stormen tog även tag i henne – i alla fall i hennes kjol. Det ikoniska ögonblicket när Monroe skrattandes står och försöker hålla ner sin kjol fotograferades av och har gjorts om på många olika sätt. Den här gången i 3D på en stor tavla i färg som är perfekt i ditt hem, oavsett rum.

Kapsylöppnare - Marilyn Monroe

6. Öppna ölen med stil

Ögonblicket i Marilyn Monroes liv som aldrig kommer glömmas bort, nämligen när hon försöker hålla ner sin kjol, har återigen gjorts om. Den här gången handlar det inte om tavlor eller fotografier, utan om något lite mer festligt. Denna kapsylöppnare är en reproduktion av detta kända ögonblick och ger dig chansen att ta med Marilyn till alla fester du går på.

89 kr hos Blueride

Buybutton obsolete

Kurt Cobain prydnadsfigur

7. Upplev Nirvana

Nirvana är bandet som förutom gett världen bra musik även gett oss Kurt Cobain. Denna historiska musiker som verkligen levde efter det gamla uttrycket ”Sex, drugs and rock’n’roll”. För alla de Nirvana- eller Cubain-fans där ute finns denna lilla figurin som kommer passa perfekt i hemmet. Med sina runt 15 cm kommer denna gitarrspelande Kurt Cobain att lysa upp vilket rum du än bestämmer dig för att ställa honom i. Låt hans legend leva vidare i många år till.

The Complete James Dean Collection

8. Helkväll med James Dean

James Dean är en av filmvärldens absolut mest kända ikoner. Under sin skådespelarkarriär tog han publikens hjärtan med storm. Han var mannen alla män ville vara och alla kvinnor ville ha. Den hyllade men korta karriären finns nu förevigad i denna filmkollektion som innehåller alla James Deans största filmer: East of Eden, Giant och Rebel without a cause. Perfekt för alla filmnördar som älskar James Dean, eller som fortfarande har hans filmer på sin ”att se”-lista.

Slips med Marilyn Monroe-tryck

9. Bär din donna runt halsen

Alla slips-fans där ute vet att det i princip går att hitta slipsar med vilket motiv som helst på. Skrikiga färger och galna mönster hör inte till ovanligheterna. Men så finns det också snygga och stilrena slipsar med vackra print. Denna Marilyn Monroe-slips hör till den sistnämnda kategorin. I svart silke och med ett svartvitt porträtt av Monroe kommer du garanterat bli festens mittpunkt – på ett bra sätt.

Charlie Chaplin Docka

10. Komikens fader

Charlie Chaplin är en av få personer i som lyckats med att få folk att skratta genom stumfilm och senare talfilm. En väldigt kompetent regissör och skådespelare som med sin charm och utstrålning på filmduken lyckades smälta sin publiks hjärtan gång efter annan. Nu är det möjligt för honom att fortsätta smälta ditt hjärta, men istället för att göra det som filmstjärna gör han det nu som söt docka. Tveka inte, utan införskaffa Chaplins mest hyllade karaktär Luffaren nu. Kommer komplett med både hatt och käpp.

Charlie Chaplin Mustasch

11. Från ingen till ikon på några sekunder

Vi har nog alla varit där någon gång, då vi önskar att vi för en stund kunde byta liv med en kändis. Det har knappast varit lättare än vad det är nu! Eller ja, du kommer i alla fall kunna låtsas att du är Charlie Chaplin med denna roliga och självhäftande mustasch från partykungen. Oavsett om du ska på en fest eller om du bara känner för att göra vardagen lite roligare så är denna mustasch helt perfekt. Släng på en hatt, ta med käppen ut och sprid glädje bland dina medmänniskor.

elvis presley pappmask

12. Ta på dig rollen som The king

Har du någon gång undrat över hur Elvis kände sig när han gick omkring i Memphis under sin storhetstid? Med hjälp av den här pappersmasken som föreställer Elvis Presley kan du nu få uppleva nästan samma känsla. Tack vare ett smidigt, elastiskt band går masken att fästa runt huvudet och de utskurna hålen för ögonen gör att du kommer kunna se exakt vart du går utan att någon du möter ser din riktiga identitet. Var kung för en dag med denna verklighetstrogna pappersmask.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.