10 julklappar som ger småbarnsföräldrarna lugn och ro hemma

2013-12-20 av Christoffer
10 julklappar som ger småbarnsföräldrarna lugn och ro hemma
Foto: Photostock / freedigitalphotos.net

Julen är fantastiskt härlig men dessförinnan har den en tendens att vara ganska stressig, framförallt för föräldrar. Man ska laga julmat, köpa julklappar, fixa julmys, pynta julfint, julstäda och därtill göra allt annat som man vanligtvis vill göra. Efter julafton kommer då lugnet när man kan slappna av och ta det lugnt.

Då kommer förstås andravågen när ungarna ska testa nya stereon från morfar, kasta studsbollar, leka och skrika och vara precis sådär som barn ofta är. Eftersom det kan vara svårt att övertyga barn om vikten av lugn och ro under jullovet så kan man förbereda för detta med lite smarta julklappar som ger lugn och ro.

nappar

1. En ny favoritnapp

Nappar är förmodligen världens bästa ljuddämpare, långt mer effektiv än de bästa öronproppar. Mota Olle i grind och stoppa problemet innan det uppkommer - det är svårt att skrika med en gosig napp i munnen (även om många barn gör tappra försök att göra det ändå).

Från 49 kr hos Babyland

riktigt bra bok

2. En riktigt bra bok

Det är svårt att föra oväsen när man är djupt försjunken i en spännande ny bok. Detta funkar förstås bäst på barn som faktiskt är över den åldern att de kan läsa själv. Vet du inte vilken bok du ska köpa? Satsa på någon av de mest populära så träffar du förmodligen rätt!

Från 50 kr hos Bokus

den försvunna diamanten brädspel

3. Ett lite klurigare spel

Ett spännade spel som är baserat mer på strategi, tänkande och problemlösning är roligt, lärorikt och med största sannolikhet även tyst. Sen finns de ju helvilda spel som är minst lika roliga, men då missar vi ju målet här.

Välj spel som passar barnens ålder och även här gäller att det är en bra idé att välja något från topplistan om du inte vet vad du ska köpa.

film

4. Filmer och TV-spel

Filmer och TV-spel är klassiska medel att nå några timmars lugn och ro för många småbarnsföräldrar. Man kan kanske orda om det verkligen är pedagogiskt, passiverande eller ens populärt - men det funkar nästan alltid, och det är ju ändå det dessa julklappstips handlar om! Film och TV-spel kan du förstås köpa precis överallt, CDon har ett stort utbud.

Från 100 kr hos CDon

biobiljetter

5. Löfte om barnvakt + biljetter till något

En populär present är kombinationen "Löfte om barnvakt" plus biljetter till något som föräldrarna kan göra, tex gå på bio eller kanske till och med åka på weekend-resa. Om småbarnsföräldrarna får vara för sig själva kan det förmodligen bli så lugnt som möjligt. Ro får de när de vet att du, som de kan lita på, är barnvakt också. Denna julklappa har dock en tendens att rinna ut i sanden så se till att boka ett datum redan när du ger den!

muka tofflor

6. Mjuka tofflor

Om du lyckas hitta ett par mjuka tofflor som barnet älskar att ha på sig så blir lekarna på övervåningen ett märkbart decibelhopp tystare. Inte nudda mark och kurragömma blir helt plötsligt lekar på tysta fjät...och du kan njuta gott av morgonkaffet.

ninjadräkt

7. Ninjadräkt

Det finns ingenting som är tystare än en ninja. Jag har hört knappnålar som fallit bullrigare än den klumpigaste ninja! Ge bort en ninjadräkt och förklara för barnen exakt vad en ninja är och exakt hur ascoolt det är att smyga runt och inte bli sedd eller hörd.

199 kr hos partajshop.se

pussel

8. Pussel + ljudbok

Att pussla är en tyst och trevlig lek som är populärt hos många barn. En bra idé är att kombinera ett pussel med en ljudbok så att man kan lyssna på en ljudbok samtidigt som man pusslar. Då blir det lite roligare och dessutom lugnt och skönt. Självklart får man matcha ljudbok och pussel till ålder på barnen, här är ett exempel för lite yngre barn. Exempel på en passande ljudbok kan förstås vara !

Snowracer

9. Snowracer - eller annan utomhusleksak

Att susa fram i backen är långt ifrån en lugn sport. Det är skrik och tjo och tjim, glädjeutrop och gråt. Det härliga är att allt sker på ohörbart avstånd från hemmet! Med rätt uteleksaker är ungarna glada och du kan avnjuta julklappsboken i lugn och ro.

hörlurar

10. Stora hörlurar

"Den perfekta ljudupplevelsen" skriver CDon på sin hemsida om dessa hörlurar. Det kan man se på två sätt egentligen: du kan sätta dessa hörlurar på ungarna när de ska prova sitt nya X-box-spel eller så sätter du dem på dig själv med nya ljudboken i öronen. Alla ljud utifrån kommer bli ett minne blott. Hur du än väljer att använda hörlurarna så skapar de lugn och ro.

Självklart finns massor av olika modeller att välja mellan, detta är ett (billigt) exempel.

311 kr hos CDon


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.