Julbloggen: En fin jul

Enfinjul

Julen 2023

2024-01-02 i En fin jul
Som vanligt går tiden så snabbt och nu är firandet över för den här gången. Min jul har varit helt fantastisk. Jag hade förmånen att bör min julledighet redan den 21:a december och hade två mysiga dagar med barnbarnet. Firandet började redan den 22:a då ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Advent

2023-12-12 i En fin jul
För mig har det varit en mindre bra start på adventstiden. Jag blev sjuk precis lagom till första advent, riktigt dålig faktiskt. Så dålig att jag inte ens kom ihåg att det var första advent på söndagsmorgonen. Hela veckan låg jag mer eller mindre däckad ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Advent

2023-12-01 i En fin jul
Första december idag och på söndag är det första advent. Det här året har vi dessutom vinter här, snöigt och vackert. Nu börjar den mysigaste tiden enligt mig. I normalfallet har jag min stora pyntardag fredagen före första advent vilket betyder ledigt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Det närmar sig

2023-11-21 i En fin jul
Det rullar på så snabbt och underbara advent närmar sig med stormsteg. I år har vi ju en kortare advent än vanligt då julafton infaller den 4:e advent. Det betyder faktiskt en helg mindra än vanligt. I år har jag bestämt mig för att vara helt färdig med ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julböcker för barn

2023-11-10 i En fin jul
Jag läser alltid julböcker så här på hösten och jag har också alltid läst julböcker för mina barn. Nu när jag är farmor fortsä jag självklart traditionen med mitt barnbarn. Jag har kvar böckerna från när mina barn var små och har införskaffat några nya ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julfilmer

2023-11-07 i En fin jul
Julfilmssäsongen är igång här hemma. Jag älskar verkligen julfilmer och det gör mig ingenting om de är helt förutsägbara och lite banala bara de är mysiga och har julstämning. "Mr Christmas" på Viaplay, en typisk klassisk kärlekshistoria och en mysig ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

November och lite julspaning

2023-11-01 i En fin jul
Första november, klockan är omställd till vintertid och höstmörkret är här på allvar. Vi har haft vårt första snöfall även om det inte blev något direkt snötäcke att tala om. Idag var det rejält halt och det känns skönt att vinterdäcken är på. Blev ändå ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julig läsning

2023-10-22 i En fin jul
Det har blivit både mörkare och kallare, vi har haft våra första frostnätter och nu har till och med vinterjackan fått komma fram. Riktigt ruggigt är det men det innebär också lite härligt julpirr. Jag har börjat på min andra julroman för året, "Älskade ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Oktober

2023-10-01 i En fin jul
Då läser vi Oktober i almanackan och det börjar kännas mer och mer höst. Även om det fortfarande är ovanligt varmt där jag bor är hösten här på allvar nu. Det är så vackert med höstfärgerna. Bara att njuta. Jag har faktiskt börjat komma igång med lite ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Lite känsla kanske

2023-09-19 i En fin jul
Känner att jag är ovanligt sen i år med att komma in i tänket kring jul och planering inför vår kommande och mest älskade högtid. Noterade till exempel bara lite i förbifarten att det var 100 dagar till julafton för ett par dagar sedan. Vet inte om det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Säsongsstart - Höst och värme

2023-09-06 i En fin jul
Då är vi inne i september och det är officiellt höst enligt almanackan. Efter en sensommar med så mycket regn känns det så härligt att få starta hösten med lite sol och varma temperaturer. Jag tänker att julbloggen får leva vidare den här säsongen också ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nu är glada julen slut

2023-01-06 i En fin jul
Trettondagen och den sista helgen den här julen. Jag väljer nu att avsluta den här säsongen och önska alla ett riktigt fint 2023. Var rädda om er! Vi ses till hösten igen. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julläsning

2023-01-04 i En fin jul
I höstas lovade jag mig själv att det skulle bli mycket julig läsning i år och jag ha hunnit med en hel del julromaner under hösten och vintern. Jag älskar att läsa och det är så härligt med lite feelgood med julstämning. Totalt har det blivit nio ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nytt år

2023-01-02 i En fin jul
Då har vi klivit in i ett nytt år. Vi hade ett jättemysigt nyårsfirande tillsammans med våra barn och barnbarn. Vi var hemma hos yngsta sonen och hans familj, vi hade förberett det mesta av maten men det kändes smidigare att vara hemma hos dem. Först åt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Mellandagar

2022-12-27 i En fin jul
Julfirandet är över för den här gången och jag njuter av lediga dagar. Jag är så otroligt nöjd med vårt julfirande som vi kunde genomföra precis som vi planerat. Som vanligt tog jag knappt några foton alls men jag tänker att jag antagligen hade fullt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julveckan

2022-12-19 i En fin jul
Då var vi redan framme i självaste julveckan. Lucia har varit och igår tände vi det fjärde ljuset. Det blev inget särskilt luciafirande för min del i år. Vi fick lussebulle och pepparkaka på jobbet och jag tittade på Lucia på SVT när jag lagade mat på ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Hej mitt vinterland!

2022-12-12 i En fin jul
Det har kommit lite snö hos oss, inga stora mängder men tillräckligt för att det ska bli vackert vintrigt. Det verkar som att temperaturen ska fortsätta hålla sig under minusstrecket, håller tummarna för en vit jul. Hade en riktigt mysig helg med ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Stora pyntardagen

2022-11-25 i En fin jul
Som vanligt har jag fredag före första advent ledig för att förbereda vårt hem för advent. Julmusiken har flödat och nu känner jag mig redo. Om en liten stund ska jag hämta mitt barnbarn som vi ska få låna tills imorgon . Ska bli spännande att se hans ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Några ord om julstress

2022-11-24 i En fin jul
Så här några dagar innan första advent kan ju vara ett bra tillfälle att prata lite om julstress. Vi går nu in i den mest fantastiska adventstiden med en önskan och längtan efter en mysig tid och nedräkning mot jul. För många är det en stressig tid, ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nu är det nära

2022-11-23 i En fin jul
På söndag är det första advent och den mysigaste tiden börjar. Jag älskar verkligen hur allt lyser upp med all vacker adventsbelysning. Många har redan fått upp sina julbelysningar i trädgårdarna och jag kunda konstatera, på vägen till jobbet, att många ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Helgens juliga

2022-11-14 i En fin jul
I helgen har jag hunnit med en hel del juligheter. I fredags var jag ledig och passade på att ge mig ut på juklappsjakt. Jag hade en liten förhoppning att kunna bli helt färdig med alla julklappar men riktigt så blev det så klart inte. En hel del fick ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Adventslängtan

2022-11-04 i En fin jul
Nu har klockan slagit över till vintertid och novembermörkret är verkligen här på allvar. Kvällarna är mörka och det är inte så mycket kvar av de vackra höstfärgerna på träden. Det mörka och gråa i november får mig alltid att längta extra mycket till ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Två månader till julafton

2022-10-24 i En fin jul
Idag är det den 24:e oktober vilket innebär att det bara är två månader kvar till själva julafton. Igår var det exakt fem veckor till första advent och det är ju då allt börjar på allvar. För alla oss julälskare är det så mycket härligt som händer före ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julfilmer och julläsning

2022-09-30 i En fin jul
För några veckor sedan blev jag förkyld och blev hemma ett par dagar. Ett riktigt bra tillfälle att ha julfilmspremiär. Jag tittade på ett par filmer på Netflix som jag redan sett men vill gärna spara på de riktiga klassikerna till lite längre fram. Jag ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Höst, höst

2022-09-20 i En fin jul
Nu är vi långt in i september och det börjar verkligen bli höst. I år när jag har haft det lite extra svårt att släppa taget om sommaren har jag valt att börja med både julfilmer och julromaner lite tidigare än vanligt. Ett bra sätt att komma i ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Säsongsstart 2022

2022-08-24 i En fin jul
Med exakt fyra månader kvar till julafton börjar det bli dags att smyga igång lite med julbloggandet och självklart även med min julinstagram. Det är fortfarande sommar här där jag bor och jag kommer att hänga kvar i den så länge som det går men det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Säsongsavslut

2022-01-03 i En fin jul
Jul och nyår har passerat och jag väljer som vanligt att avsluta bloggsäsongen för den här gången. Jag njuter fortfarande av julledighet men har börjat smyga undan stora delar av julen. Julbelysningen inne och ute får vara kvar en stund till men tomtarna ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Gott Nytt År

2021-12-31 i En fin jul
Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt 2022 - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julafton 2021

2021-12-28 i En fin jul
Årets julafton blev precis så mysig och härlig som jag hade önskat mig. Bara att få fira julen tillsammans med de människor som betyder allra mest för mig känns så stort nu i dessa tider. Dagen före julafton var vi hemma hos min bror och firade jul ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julledig

2021-12-20 i En fin jul
Igår hade vi fjärde advent och tiden har som vanligt rusat på alldeles för fort under den här ljuvliga adventstiden. Nu är jag ledig och ser fram emot att njuta maximalt av den här tiden som är kvar innan jul. Jag har alltid tyckt att advent är den ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Redan Lucia

2021-12-13 i En fin jul
Som vanligt går tiden alldeles för fort, igår tände vi tredje ljuset och idag är det redan Lucia. Jag har varit sent ute med julklappar i år och faktiskt känt av lite av den där julstressen som jag inte alls vill ha. Under förra veckan löste jag de ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Ljuvliga advent

2021-11-30 i En fin jul
Första advent i söndags, skulle vilja bromsa tiden lite och bara njuta av den här ljuvliga tiden. I fredags hade jag min stora pyntardag. Julmusiken flödade och huset förbereddes för advent. Det är så mysigt att tända upp all belysning och få fram de ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Första advent är nära

2021-11-22 i En fin jul
Nu är det nära, första advent nu på söndag och den allra mysigaste tiden ligger framför oss. Jag har alltid älskat just advent och tiden innan jul, det är så mysigt med alla förberedelser och hur allt lyser upp. För min egen del är jag inne i en otroligt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Utebelysning på plats

2021-11-18 i En fin jul
I söndags gjorde jag färdigt med all utebelysning. Oftast brukar jag göra det helgen innan första advent men jag vet att jag inte kommer att hinna i helgen fick det bli lite tidigare. Eftersom vi bor på landet är det väldigt mörkt och det är så härligt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julens dofter och smaker

2021-11-12 i En fin jul
Det finns så många dofter som är så starkt förknippade med julen. Doften av hyacinter, apelsiner, pepparkakor, stearinljus, glögg, listan kan göras lång. Det härliga med dofter tycker jag är att de ofta är starkt förknippade med minnen. Trots att vi ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Den första snön och den första julen

2021-11-09 i En fin jul
Idag hade vi vårt första snöfall, nu har det övergått till regn men jag fick i alla fall se de första snöflingorna för den här vintern. En liten försmak av vinter i alla fall, det är ju inte ofta vi får så mycket snö här där jag bor och än så länge visar ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Juleljus och julläsning

2021-10-22 i En fin jul
Det känns härligt att kunna börja smyga igång med lite juligt. Jag har till exempel tänt det första doftljuset med juldoft och istället för mina vanliga vita ljus har jag tänt ett härligt murrigt vinrött ljus i min fina julklappsljusstake från förra ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Höst och årets första julklapp

2021-10-11 i En fin jul
September och snart halva oktober har passerat. Vi har haft många fina höstdagar och en ganska varm höst så här långt. Av någon anledning har jag inte riktigt kommit igång med något juligt ännu. Vi har inte haft glöggpremiär , jag har inte varit på några ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Ett magiskt år

2021-09-23 i En fin jul
Inledningen av det här året fortsatte att präglas av den pågående pandemin och det känns fantastiskt skönt att det har börjat gå åt rätt håll igen. Jag uppskattar så mycket att kunna umgås som vanligt igen med alla mina nära och kära. För mig och min ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

100 dagar

2021-09-15 i En fin jul
När det är 100 dagar kvar till självaste julafton är det väl dags att formellt börja nedräkningen. Börjar mer och mer se fram emot glöggpremiär, pepparkakor och att julen börjar synas i butikerna.  Håller tummarna för att vi ska få möjlighet att fira en ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

En liten bit sommar

2021-08-24 i En fin jul
När semestern är över och hösten börjar göra sig påmind börjar det som vanligt pirra till lite i julnerven. Det innebär att det är dags att smyga igång lite med bloggsäsongen. De senaste åren har jag varit betydligt mer aktiv på Instagram, @enfinjul, och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Tack för den här gången

2021-01-03 i En fin jul
Nu när firandet är över vill jag passa på att tacka för ännu en säsong. Det har varit ett annorlunda år men för egen del är jag mer än nöjd med min egen jul. Precis som förra året har jag varit lite mer aktiv på Instagram än här på bloggen men jag räknar ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nyårsafton

2021-01-02 i En fin jul
Då var nyårsfirandet också över. Vi hade en riktigt mysig nyårsafton med familjen. Vi har ända sedan våra barn var små firat tillsammans med vår grannfamilj. Idag är både våra barn och deras vuxna och det har varierat lite med åren vilja av våra barn som ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Gott Nytt År

2020-12-31 i En fin jul
Vill passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt 2021! Hoppas att ni får en riktigt mysig Nyårsafton och ett fint 2021. Min fina mamma kom förbi med en nyårsblomma igår. Så ljuvlig <3 - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julläsning

2020-12-30 i En fin jul
Varje år brukar jag läsa julromaner, precis som med julfilmer tycker jag att det är ett riktigt mysigt sätt att hitta julstämning. I höstas köpte jag två nya böcker men ärligt talat har det blivit lite mindre läsning den här hösten och jag hade bara ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julen 2020

2020-12-28 i En fin jul
Nu är själva julfirandet över detta märkliga 2020. Det här är ju året då vi alla har fått lov att göra anpassningar i vårt sätt att leva och det gäller ju inte minst julfirande. För vår del har det inneburit att vi inte kunnat fira julen så som vi ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julledighet

2020-12-21 i En fin jul
I fredags jobbade jag sista dagen för det här året och har förmånen att få njuta av en riktigt lång ledighet ända fram till trettonhelgen. Idag har jag varit och fixat med den sista handlingen lite julklappsinlsagningen. Väntar fortfarande på ett par ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Förberedelser och avslut

2020-12-17 i En fin jul
Lucia och tredje advent har passerat och julförberedelserna fortsätter. Vilket fantastiskt luciafirande SVT bjöd på i år. Jag satt bänkad framför TV:n klockan sju med min tekopp, en av fördelarna med att Lucia infaller på helgen när jag är ledig. Det var ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julgranen

2020-12-08 i En fin jul
I helgen kom vår julgran på plats, eftersom vi har en plastgran behöver inte bekymra oss så mycket för att den ska börja barra om vi tar fram den för tidigt vilket är ett plus. Längre tillbaka försökte jag hålla något sorts tema i granen med rött, vitt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Adventstid

2020-12-02 i En fin jul
Nu är den äntligen här den underbara adventstiden. I söndags tände vi första ljuset och nu är det bara att försöka ta vara på den här ljuvliga tiden. Jag har alltid älskat advent och jag njuter så mycket av vårt pyntade hem och all belysning överallt. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Stora pyntardagen

2020-11-28 i En fin jul
Igår hade jag min årliga "stora pyntardag". Varje år försöker jag ta ledigt från jobbet fredagen innan första advent för att bara vara hemma och förbereda vårt hem för den underbara adventstiden. Julmusiken flödar och jag tycker att det är så ljuvligt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julservis

2020-11-16 i En fin jul
Jag har under ett antal år funderat på det här med julservis. Det ser så mysigt ut att kunna duka fint till jul med en alldeles särskild servis bara för det samtidigt som det kan kännas lite onödigt. Den julservis som jag fastnat allra mest för är ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Kluvenhet

2020-11-13 i En fin jul
I dessa pandemitider är det så många olika saker som gör mig kluven och ger mig dåligt samvete. Det vi upplever är ju något som är nytt, i alla fall under min livstid och det är säkert helt naturligt med en massa blandade känslor. Till exempel så har jag ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Adventsgran och julläsning

2020-11-10 i En fin jul
I helgen fixade vi med en liten adventsgran på verandan. Lite tidigare en vanligt men just nu känns det som att vi behöver allt extra ljus i mörkret som vi kan få. I år har vi bestämt att vi även ska ha en utomhusgran på framsidan av huset, behöver fixa ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nya doftljus

2020-11-02 i En fin jul
Har inhanldat lite nya doftljus från på Ö&B med vintriga dofter. Lite mysiga och murriga dofter som passar perfekt nu i oktober och november. Till första advent är det dags att gå loss på de riktiga juldofterna. Jag har faktiskt inte köpt några juliga ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Mysig fredag

2020-10-31 i En fin jul
Igår hade jag en ledig fredag och en jättemysig dag och kväll. Började med frukost i soffan med en stor kopp julte och lite julkalender. "Sunes jul" som är en riktigt favorit bland julkalendrar, även om jag måste erkänna att de avsnitt där pappa Rudolf ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

En månad till första advent

2020-10-29 i En fin jul
Nu är det bara en månad kvar till den magiska adventstiden är här. Jag tycker varje år att det är så fantastiskt hur alla ljus lyser upp mörkret i advent. Det är belysning i fönster, på balkonger, utebelysningar, adventsgranar och det är så magiskt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Första ljusslingan

2020-10-27 i En fin jul
Nu är de första små ljusslingorna på plats. Vissa kanske tycker att det är tidigt att börja julpynta men för mig klassas inte ljusslingor som julpynt. Ljusslingor och belysning i olika former är ju inte bara kopplat till julen, det är ju en del av en ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Höstfint

2020-10-20 i En fin jul
Tycke att det är mysigt att få göra lite höstfint så här i väntan på vår undervara adventstid. För ett par veckor sedan köpte jag en höstfärgad julros, jag vet inte om det fortfarande kallas julros när den inte har en traditionell julfärg men i alla ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julens smaker

2020-10-03 i En fin jul
Det finns ju så många smaker och dofter som är förknippade med julen. Ett säkert hösttecken är ju när citrusfrukterna börjar göra entré i våra butiker. Satsumas, clementiner och mandariner är mina absoluta favoritfrukter, jag är ganska dålig på att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Två månader till första advent

2020-09-29 i En fin jul
Nu är det bara två månader till första advent, mysigaste tiden på hela året. Hösten är här på allvar nu och vi märker av att det är mörkare både på morgonen och kvällen. Vi har hittills haft en varm september och det finns fortfarande lite att få undan i ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julfilmer

2020-09-17 i En fin jul
Så fort hösten kommer blir jag som vanligt lite sugen på att titta på julfilmer. Jag brukar alltid börja med de lite mindre juliga och spara klassikerna tills vi börjar närma oss. Började med en av mina favoriter bland de mindre juliga "Serendipity" som ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Året som gått

2020-09-14 i En fin jul
Detta har ju onekligen varit ett speciellt år på många sätt. När vi skålade in det nya året hade hade i alla fall jag inte en tanke på hur mycket som skulle bli annorlunda just det här året. Tänkte passa på att sammanfatta mitt år så här långt. Efter att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Doftljus

2020-09-10 i En fin jul
Jag är fullständigt tokig i doftljus, dels tycker jag att det är så fantastikst mysigt att tända ljus och när de dessutom sprider väldoft blir det ju något alldeles extra. Jag tycker mycket om doftljusen från Klockargårdens och brukar ofta beställa ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Dalarna, Dalarna

2020-09-05 i En fin jul
Har tillbringat en vecka i underbara vackra Dalarna. Meningen var att vi skulle ha semestrat en vecka i Kroatien med sol och värme men det fick bli en rundtur i Dalarna istället vilket varit jättemysigt. Sverige är ju verkligen helt fantastiskt. Den ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Hösten närmar sig

2020-08-26 i En fin jul
Njuter fortfarande av ett härligt sensommarväder och värme som dröjer sig kvar. Börjar trots det bli tydligt att hösten närmar sig, det blir mörkare på kvällarna och löven på vissa träd har redan börjat bli gula. De två senaste mornarna har termometern ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Men till nästa år igen

2020-01-02 i En fin jul
Andra dagen på det nya året och firandet är över. Vi hade ett jättemysigt nyårsfirande tillsammans med våra barn, våra grannar och deras vuxna barn samt barnbarn. Vi har firat nyår tillsammans i många år men det här var första gången på åtta år som alla ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julkort

2019-12-29 i En fin jul
Julkorten blir allt färre för varje år, i alla fall hemma hos oss. Jag tycker att det är lite tråkigt att det är en tradition som håller på att försvinna. Jag väljer själv att skicka kort till dem som vi fick från året innan eftersom jag tänker att det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julfirande och julklappar

2019-12-27 i En fin jul
Nu är julfirandet över för den här gången. För oss blev det ganska intensivt med många firanden och familjemiddagar. Den 23:e var vi hemma hos min bror och firade tillsammans med min pappa. Julafton firade vi här hemma i år med dubbla sittningar, tolv ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

God Jul

2019-12-24 i En fin jul
Önskar er alla en riktigt God Jul! Hoppas att ni får njuta av den med era nära och kära. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Vintersolståndet

2019-12-22 i En fin jul
Årets mörkaste dag, jag gillar inte det här med mörkret något vidare och tycker därför alltid att det är så skönt att veta att det har vänt. Även om det tar ett par veckor innan man börjar märka av det så är det själva vetskapen att det faktiskt blir ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julen är här

2019-12-21 i En fin jul
Igår började jag mitt långa "jullov", känns otroligt lyxigt att få möjlighet att vara ledig precis hela julen. Eftersom vi firar julen hemma hos oss i år är det extra skönt att ha många dagar ledigt innan själva julafton. Storhandlade i torsdags, allt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julbloggsvinst

2019-12-14 i En fin jul
Blev jätteglad när jag vann en av julbloggstävlingarna hos Charlie (julkulturcramar). Jättetrevligt med lite julgodis och hon skickade även med en jättefin disktrasa och ett julkort. Alltid så rolligt att få vinna något, blev som en fin julklapp i ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Lucia och julklappar

2019-12-13 i En fin jul
Igår var det julbord med jobbet och då kom stadens lucia dit och sjöng för oss, jättemysigt och gott med årets första julbord. Idag på självaste luciadagen har jag varit ledig, startade dagen i soffan framför luciamorgon på SVT, jättevackert och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julgranen

2019-12-11 i En fin jul
I helgen kläddes julganen här hemma, vi har plastgran så vi behöver inte oroa oss för barren vilket är skönt när man vill ta fram den tidigt. Jag älskar hur fint den lyser, så mysigt att komma hem och mötas av all mysig adventsbelysning och inte minst ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Det doftar jul

2019-12-10 i En fin jul
Tiden går så fort, redan den 10:e december och vi är mitt inne i advent. Hemmet blir mer och mer färdigt för jul och de juliga doftljusen brinner för fullt med sina underbara juliga dofter. Eftersom jag hade möjligheten att köpa lite billigare ljus från ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Att göra gott

2019-12-04 i En fin jul
Det går ju inte att komma ifrån att julen är en tid full av konsumtion. Själv är jag absolut inget undantag. Jag älskar allt som har med julen att göra och köper gärna något nytt julpynt varje år, jag tycker jättemycket om att köpa julklappar och gillar ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Första advent och en julig helg

2019-12-01 i En fin jul
Idag är det första advent och den underbara adventstiden är äntligen här. Har haft en helg som varit full av adventsförberedelser och annat juligt. I fredags hade jag traditionsenligt min stora "pyntardag. En dag att helt och hållet ägna åt att förbereda ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Första advent och en julig helg

2019-12-01 i En fin jul
Idag är det första advent och den underbara adventstiden är äntligen här. Har haft en helg som varit full av adventsförberedelser och annat juligt. I fredags hade jag traditionsenligt min stora "pyntardag. En dag att helt och hållet ägna åt att förbereda ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Våra adventskalendrar

2019-11-28 i En fin jul
Laddar för fullt för min stora pyntardag som traditionsenligt infaller fredagen innan första advent. Nu ska huset pyntas för advent till tonerna av julmusik. Unnar mig en ledig dag från jobbet för att i lugn och ro kunna ägna mig åt detta. Redan nu finns ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

En vecka till första advent

2019-11-24 i En fin jul
Bara en vecka kvar till första advent och en månad kvar till självaste julafton. Personligen tycker jag att advent är den härligaste tiden och jag skulle vilja bromsa tiden lite för att verkligen få njuta av adventsstämningen så länge som möjligt. Igår ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julfilmsmaraton

2019-11-22 i En fin jul
är hemma med en klassisk höstförkylning, så himla tråkigt att vara sjuk. Det enda positiva är att man kan ha ett litet julfilmsmaraton under en filt i soffan och dricka mängder med te. Igår såg jag "The knight before christmas" som är en helt ny julfilm ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Årets dörrkrans

2019-11-21 i En fin jul
Nu är årets dörrkrans inhandlad och upphängd. Jag tycker att det är så mysigt att mötas av en julkrans på dörren när man kommer hem. Kan inte låta bli att låna ett citat från Ernst "När man går fram mot ytterdörren och har en krans i näshöjd, då ska det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julfilmer

2019-11-14 i En fin jul
Har hunnit med att titta på ett par julfilmer som jag inte sett tidigare. Det brukar ju alltid dyka upp några nya julfilmer och det är ju kul med lite nytt även om jag alltid återkommer till mina favoriter som jag tycker håller år efter år. Har sett ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Första julklappen inslagen

2019-11-13 i En fin jul
Nu är vi snart mitt i november och det börjar bli hög tid att tänka på julklappar. I helgen skaffade jag hem julklappspapper och etiketter så att det finns förberett. Jag gör alltid iordning en korg med det man behöver för julklappsinslagning som jag ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Tekalender från Kränku

2019-11-11 i En fin jul
Idag fick jag hem min härliga tekalender från Kränku. Jag har haft den en gång förut men senaste åren har det inte blivit av att jag har beställt någon tekalender över huvud taget. Anledningen att det blev av år var att en kollega på jobbet skulle ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

"Snöfall över Strandcaféet"

2019-11-06 i En fin jul
Har nu läst årets första julroman "Snöfall över Strandcaféet". Jag tycker att det är så roligt att det varje år kommer nya romaner med juligt tema, det blir lite som med julfilmer ett härligt sätt att skapa lite julstämning så här under november och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julens smaker

2019-11-04 i En fin jul
Har de senaste veckorna hunnit med att provsmaka några av årets nyheter. Till årets glöggpremiär provade vi Blossas nya årgångsglögg. Jag tyckte att den var riktigt god, vi drack den varm på traditionellt vis men jag har hört att den även ska vara god ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

November

2019-11-02 i En fin jul
Då är vi framme i november, inte direkt min favoritmånad, jag har lite svårt för mörkret men det är bara att göra det bästa av situationen. Fördelen med november är att det börjar bli legalt att prata om jul, inte bara bland likasinnade utan även med ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Doftljus

2019-10-28 i En fin jul
Jag tror inte att det undgått någon som följt min blogg ett tag att jag är fullkomligt tokig i doftljus. Jag tycker att det är så mysigt att kunna variera dofterna beroende på årstid. Nu när det verkligen är höst på riktigt vill jag gärna ha lite ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Lite julig shopping

2019-10-27 i En fin jul
I fredags var vi på mässa i Västerås tillsammans med min bror och hans fru och unnade oss en mysig övernattning på hotell. På lördagen hade vi ingen brådska hem och knallade runt i lite butiker och kikade. Eftersom min svägerska också är lite jultokig ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julläsning

2019-10-21 i En fin jul
De senaste åren har jag unnat mig en ny julroman varje år. Jag älskar att läsa och tycker att det är så roligt att det kommer fler och fler romaner på temat jul. I helgen när jag var i vår lilla mysiga bokhandel för att välja ut årets kunde jag inte ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jullista om julbloggar

2019-10-19 i En fin jul
Det var länge sedan jag svarade på en jullista och nu tänkte jag passa på att svara på Annies lista från "Våran lilla julvrå", för övrigt en av mina favoritjulbloggar och en av de första jag började följa. 1. Varför började du julblogga?När min äldsta ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nya smaker

2019-10-18 i En fin jul
I helgen tänker jag att det ska bli lite provsmakning på några av årets smaker. Vi har faktiskt inte haft glöggpremiär för året ännu och nu hade de fått hem årets glögg från Blossa på Systembolaget. Tycker att årets smak verkar riktigt spännande, ska bli ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julfilmer

2019-10-13 i En fin jul
Nu när det blivit höst på riktigt är det självklart dags att smyga igång lite smått med julfilmer. För mig är julfilmer ett underbart sätt att komma i lite härligt stämning även om det är ett tag kvar till advent och jul. Jag hittade en julfilm på ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Höstfint i trädgården

2019-10-07 i En fin jul
I helgen städade jag bort det sista av sommaren i trädgården och köpte hem lite ljung för att göra det lite höstfint istället. Plockade fram lite ljuslyktor också, tycker att det är så mysigt och välkomnande med ljus och lyktor i alla dess former. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jul på Ö&B och årets första julmagasin

2019-10-05 i En fin jul
Besökte Ö&B idag och där har de börjat plocka fram julen, fortfarande en hel del tomma hyllor så jag misstänker att de har en hel del kvar att plocka fram. Det känns alltid lite speciellt att gå och spana lite i hyllorna bland allt det juliga även om jag ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Vintrigt Body Butter

2019-10-02 i En fin jul
Har kvar ett body butter från Body Shop med en av de vintriga dofterna från förra året. Jag hade turen att få två likadana i julklapp och kände därför att jag kunde spara den ena nu tills det blev höst. Jag tycker om doften jättemycket och den gör mig ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Ljusfynd

2019-09-30 i En fin jul
En av butikerna i stan säljer ut alla sina Yankee Candle ljus med 50% rabatt. Jag har tidigare visat en ny julfavorit som jag hittade där "Candy cane lane" och i helgen kunde jag inte låta bli att köpa hem ett till julljus plus några små varianteer av ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Fredagsbastu

2019-09-28 i En fin jul
Bastu på fredagkvällen är en riktig favorit. Jag älskar verkligen vår lilla bastu som vi har i ett eget litet hus ute på gården. Huset är inte så stort, vi har en lite lagom stor bastu och ett litet rum med sköna rottingmöbler där vi kan sitta och umgås. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Höstmys

2019-09-25 i En fin jul
Nu börjar verkligen mörkret smyga sig på och det börjar bli riktig höst här hos oss. Vi har haft våra första frostnätter och träden skiftar färg mer och mer. Vissa kvällar känner jag mest för att krypa ihop i soffan med en kopp te och titta på någon bra ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Fruktskålens guld

2019-09-18 i En fin jul
Nu är de äntligen här, min absoluta favoritfrukt, småcitrus i alla varianter. Jag är tyvärr inte jättebra på att äta frukt andra tider på året men under hösten och vintern frossar jag desto mer i dessa läckerheter. Jag älskar dessutom den underbara ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

99 dagar - pepparkakspremiär

2019-09-16 i En fin jul
Nu är det bara 99 dagar kvar till självaste julafton vilket borde innebära att det väl är ungefär 75 dagar kvar till advent, nedräkningen kan börja med andra ord. Med tanke på det tycker jag att det börjar vara hög tid att fylla på pepparkaksburken, det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Fall bucket list

2019-09-14 i En fin jul
Även i år tänkte jag, precis som tidigare år, haka på Mer juls utmaning med en "Fall bucket list". Idag har vi en härlig och solig höstdag och då kan det ju passa bra att fundera över vad jag vill göra under den mer mörka tiden som vi har att vänta. Här ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Höstmiddag

2019-09-07 i En fin jul
Planerar och förbereder för kvällens höstmiddag. Idag har vi lite extra hjälp vid sonens husbygge vilket alltid är mycket uppskattat. Min uppgift blir att förse dem med mat, dvs först åka dit med lunch och sedan förbereda en trevlig middag till kvällen. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Doftljus

2019-09-02 i En fin jul
Det är ju ingen hemlighet att jag är extremt svag för doftljus och under sommaren har en av butikerna i stan haft 50% på alla Yankee Candle. Självklart har jag passat på att fylla på lite i förrådet och jag hittade en juldoft, "Candy cane lane" som jag ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Bloggstart - Ett annorlunda år

2019-08-30 i En fin jul
Snart är augusti slut, en sista skälvande värmebölja följt av ett rejält åskväder och nu känns det som att hösten är här. Det är fortfarande riktigt varmt och skönt men det börjar bli lite mörkare och björkarna börjar släppa ifrån sig ett och annat ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nytt år

2019-01-02 i En fin jul
Andra dagen på 2019 och dags att tacka för mig för den här säsongen. Även om det alltid är lite vemodigt att julen lider mot sitt slut känner jag mig väldigt nöjd och tacksam över den här julen som faktiskt hade allt det jag kunde önska mig. Viktigaste ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Gott Nytt År

2018-12-31 i En fin jul
Nyårsafton och årets sista högtid och årets sista dag. Förbereder för vårt nyårsfirande tillsammans med våra grannar som vi firat nyår med i mer än tjugo år. När vi började fira nyår tillsammans var våra barn små och nu är de i princip vuxna allihop och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julklappar

2018-12-29 i En fin jul
Nu har juldagarna passerat och det är bara nyårsfirandet som återstår innan vi kan avsluta 2018. Som vanligt går tiden fort men jag känner att den här julen blev precis som jag tänkt mig och jag känner mig otroligt lyckligt lottad som fått fira ännu en ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Annandag jul

2018-12-26 i En fin jul
Annandag jul och jag kan se tillbaka på ett helt underbart julfirande i dagarna tre. Dagen före julafton var vi allihop hemma hos min bror och firade jul med min pappa. Eftersom både våra och min brors barn börjar vara vuxna är det så roligt varje gång ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Förberedelser

2018-12-23 i En fin jul
Förbereder inför julafton, ikväll ska vi hem till min bror för julfirande med min pappa så det är skönt att ha så mycket som möjligt klart inför imorgon. Borden är på plats, vi blir fjorton personer och får inte plats vid vårt matbord men med ett extra ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julledighet och bloggvinst

2018-12-21 i En fin jul
Nu har jag jobbat klart för det här året och är ledig ända till den 7 januari. Känns så otroligt lyxigt att få vara ledig så länge. Imorgon tänker jag mig att vi fixar med de sista inköpen inför jul och på söndag får vi börja fixa lite inför vårt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

White christmas

2018-12-19 i En fin jul
Det verkar faktsikt som att det ska kunna bli en vit jul i år. Det har kommit lite snö här hos oss och enligt prognosen ska det fortsätta att vara nästan minusgrader fram till jul och kanske även komma lite mer snö. Det blir så otroligt mycket ljusare ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julfilmer

2018-12-18 i En fin jul
Ett par nya julfilmer har jag hunnit med att se på Netflix under den senaste veckan. Det kommer ju lite nya julfilmer varje år, vissa som är charmiga och vissa som jag inte alls gillar lika mycket. En julfilm som jag tyckte var riktigt charmig var "The ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Säsongsavslut

2018-01-03 i En fin jul
Nyårsfirandet känns alltid som ett litet avslut av julfirandet för min del och det känns som ett bra tillfälla att tacka för den här gången och avsluta bloggandet för den här säsongen. Har haft en riktigt mysig jul på alla sätt och vis. Jag kände att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nyårsfirandet över

2018-01-02 i En fin jul
Vi hade ett riktigt mysigt nyårsfirande tillsammans med våra grannar. Vi kunde konstatera att vi firat nyår tillsammans i mer än 20 år, en riktigt härlig tradition med andra ord. Det enda lilla problemet som uppstår är att försöka hitta på lite nytt till ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Gott Nytt 2018

2017-12-31 i En fin jul
Förbereder nyårsdukningen och ser fram emot ett trevligt avslut av 2017. Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt 2018. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Tulpaner till nyår

2017-12-31 i En fin jul
Tulpaner är en av mina absoluta favoritblommor. Under tulpansäsongen unnar jag mig ofta att köpa hem en bukett att ha på köksbordet. Köpte hem en bukett med vita tulpaner nu till nyår. Jag tycker att det är så mysigt att blande in lite vårblommor ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Doftande julljus

2017-12-30 i En fin jul
Det är ju ingen hemlighet att jag är väldigt fötjust i doftljus och så här under julen älskar jag att fylla rummen med juliga dofter. Nu närmar sig nyåret och de juliga doftljusen får så sakterliga brinna ut och lämna plats för andra dofter. Favoriten ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Bloggvinst

2017-12-30 i En fin jul
Lyckades vinna pris i den julkalender som Alice Julblogg haft under advent. Vann ett jättelyxigt hudvårdskit från Eleni & Chris. Blev som en fin extra julklapp, jättekul. Jag tror faktiskt att jag haft turen att lyckas vinna något pris i bloggtävlingar ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julkort

2017-12-28 i En fin jul
Julkorten blir allt färre för varje år och allt fler väljer att skicka hälsningar via nätet istället. Flera av mina vänner har även valt att istället för att skicka julkort skänka en slant till något välgörande ändamål. För egen del måsta jag ändå ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julfirandet är över

2017-12-27 i En fin jul
Och så var själva julfirandet över för den här gången. Det blev ett ganska intensivt firande för oss i dagarna tre. Dagen före julafton firade vi som vanligt med min pappa. I år var vi hemma hos oss, vi äter alltid julgröt, skinksmörgås och lite annat ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Det blir ljusare igen

2017-12-22 i En fin jul
Idag har vi en riktigt härligt gnistrande vinterdag. Det finns fortfarande lite snö kvar även om det mesta har töat bort men eftersom det är mågra minusgrader och sol blir det så där frostigt och härligt. Solen som skiner och vetskapen att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jullov och julpresent

2017-12-21 i En fin jul
Igår jobbade jag sista dagen för det här året och kan se fram emot en riktigt lång julledighet, jag börjar faktiskt inte jobba igen förrän den 8:e januari. Känns så otroligt lyxigt att få vara ledig precis hela julen och även nu ett par dagar före. Mina ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

En vecka till julafton

2017-12-17 i En fin jul
Tänk att det bara är en vecka kvar till julafton. Så här sista helgen innan jul har jag haft full fart med julförberedelser. I fredags postades julkorten och jag gjorde ett antal julklappsinköp med efterföljande julklappsinslagning. Börjar bli ganska ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Winter wonderland

2017-12-12 i En fin jul
Nu har det kommit snö hos oss. Det var så otroligt vackert efter vägen när jag åkte hem från jobbet. Granar som är tunga av snö och ett underbart vinterlandskap. Håller tummarna för att snön nu får ligga kvar fram till jul. Det blir så mycket ljusare och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

O helga natt

2017-12-11 i En fin jul
Varje år är det en stor julkonsert på Stora torget i Örebro, i år var det artister som Carola, Alcazar och Uno Svenningsson på plats tillsammans med en stor kör, dansare osv. Jättemysigt med scenen framför kyrkan och med ett julpyntat torg. Blev först ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Strålande jul

2017-12-09 i En fin jul
Idag har jag klätt julgranen och tagit fram resterande jultomtar. Det är ju trots allt i princip snart bara två veckor kvar till självaste julafton. Som alltid känns det som att det går alldeles för fort, skulle vilja bromsa tiden och bara få njuta av ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Giving People

2017-12-07 i En fin jul
Julen är ju verkligen en konsumtionshögtid av stora mått med julpynt, julklappar och mat i mängder. Jag är själv i allra högsta grad en del av det. Som julälskare frossar jag och njuter av allt som hör julen till och jag är barnsligt förtjust i att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julklappar

2017-12-05 i En fin jul
Ligger så hopplöst efter med julklappsinköpen i år. Inte för att jag brukar vara färdig jättetidigt men i år har jag knappt kommit igång ännu. Vi har dragit ner jättemycket på julklappsinköpen genom åren men det är fortfarande många att köpa till, även ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Glöggmys

2017-12-04 i En fin jul
I lördags hade vi ett par vänner hemma på middag och vi inledde det hela med lite glöggmys i vårt lusthus. Med en liten kupévärmare igång, några tända ljus och ett par filtar är det så mysigt att sitta där även om det är lite kallt. Lite värmande glögg ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jul i vårt hus

2017-12-03 i En fin jul
Idag är det första advent, jag önskar att det gick att bromsa tiden lite för att verkligen få njuta av de här mysiga veckorna vi har framför oss innan jul. Jag älskar att huset är pyntat inför advent och fullständigt frossar i alla levande ljus. Det är ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Öl-kalender och julpynt

2017-12-01 i En fin jul
Första december och jag laddar för fullt för första advent. Julmusiken flödar och jag har en hel dag att bara ägna mig åt att förbereda vårt hem för underbara advent och för julen. Först ut är makens öl-kalender, i år är temat i första hand belgiskt. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Sista november

2017-11-30 i En fin jul
November har rusat förbi och imorgon är det den första december, helt galet vad fort tiden går. Imorgon ser jag fram emot en dag som jag helt kommer att tillägna julen. Nu ska sista pyntet för advent fram, julmusiken ska flöda, och jag ska bara njuta. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julminnen

2017-11-29 i En fin jul
Jag har så många fina julminnen från när min farmor firade jul med oss. Under min uppväxt firade vi i princip alltid jul hemma, ibland hade vi farmor på besök och ibland mormor och morfar. Eftersom min släkt bor långt ifrån oss firade vi också ofta ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

"Nu tändas tusen juleljus"

2017-11-28 i En fin jul
I helgen valde jag som sagt att ta fram belysningen i fönstren och jag måste bara säga att det gör mig så lycklig. Det är så mysigt att komma hem från jobbet till upplysta fönster och till helgen kommer det fullständigt att explodera av belysningar i ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Doftljus med glitter

2017-11-27 i En fin jul
Jag kan helt enkelt inte få nog av doftljus, vet inte vilket i inlägg i ordningen det här är som gäller just doftljus men jag kan helt enkelt inte få nog :) Glad överraskning när jag tog bort korken från det här ljuset var att det var alldeles ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Helgens juliga

2017-11-26 i En fin jul
En helg helt utan planer har inneburit att det funnits en hel del tid att pyssla lite hemma i både stort och smått. Storröjning i garaget pågår och igår drog vi iväg med ett helt lass till tippen, otroligt vad man samlar på sig under åren. Det fanns ändå ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julförberedelser

2017-11-24 i En fin jul
Idag är det bara en månad till självaste julafton och det är bara en vecka kvar tills vi är framme vid adventshelgen. För mig har alltid advent varit det bästa med julen. Dels tror jag att det har att göra med att jag tycker om att se fram emot saker och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Ljuslykta "Julmys"

2017-11-23 i En fin jul
Tycker så mycket om min nya lilla ljuslykta "Julmys" från "Majas". Har inte börjat pynta ordentligt ännu men den här får från och med nu lysa när vi sitter framför TV:n på kvällarna. Så många härliga ord som vi förknippar med julen som får plats på den ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Juleskum

2017-11-22 i En fin jul
Förutom att jag provsmakat årets smak av skumtomtar har jag hittills lyckats hålla mig ifrån att köpa hem juleskum som är en av mina stora laster så här runt jul. Idag kom maken hem och hade köpt hem en laddning men det är ju bara en dryg vecka kvar till ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Tjuvarnas jul: Trollkarlens dotter

2017-11-21 i En fin jul
Igår blev det julfilm "Tjuvarnas jul: Trollkarlens dotter", eftersom jag gillade julkalendern "Tjuvarnas jul" blev det inte någon överaskning att jag gillar filmen också. Jag tycker så mycket om miljön i både julkalendern och filmen, så gammaldags ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jultävling hos "Våran lilla julvrå"

2017-11-20 i En fin jul
Det pågår just nu en liten tävling hos "Våran lilla julvrå" tillsammans med "@lillaskraparboden" där man kan vinna helt underbara hemmagjorda priser. Hade själv turen att vinna en julbok förra året som jag bara älskar. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Hej mitt vinterland

2017-11-20 i En fin jul
Nu har vi också fått lite snö och det är så vackert med det vita, blir så mycket ljusare och trevligare ute. Tyvärr ser det bara ut som att kylan blir kvar ett par dagar sedan blir det varmare igen, bara att njuta så länge det varar. I helgen var det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julros

2017-11-17 i En fin jul
Årets första blomma blev en julros som står på bordet ute på vår altan. Jag tycker att de är så himla fina. Julblommor över huvudtaget piggar upp så mycket, börjar bli dags att köpa hem lite hyacinter. I år skulle jag vilja satsa på lite mer julblommor ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Årets önskelista

2017-11-16 i En fin jul
Jag kan inte direkt påstå att jag har någon lång önskelista det här året heller. Jag tycker alltid om att få ljus i olika former, fina servettter eller någon söt ljuslykta. Sådana saker är alltid uppskattade hos mig. Några saker har jag ändå kommit på ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Lite julshopping

2017-11-15 i En fin jul
Stannade till på Ö&B på hemvägen för att köpa lite nödvändigheter. Passade på att få med mig lite bra saker till jul samtidigt. Pyfyllnad av ljusförrådet är ju aldrig fel, på något sätt känner jag mig så rik när det är fullt i mina lådor där jag ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Helgens juliga

2017-11-13 i En fin jul
Har haft en jättemysig helg med en hel del juliga inslag. I år föll löven väldigt sent och vi har ett gäng stora träd på vår tomt och löv som skulle krattas. För att få lite hjälp och göra en kul grej av arbetet tog vi hem sönerna samt yngsta sonens ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julklappar med omtanke

2017-11-10 i En fin jul
Nu tänder Barncancerfonden ljusen i sin julbutik. Där går det att hitta fina smycken, nallar, julkort och möjlighet att helt enkelt skänka en gåva. "Bland det finaste i livet är att ge. Särskilt när gåvan gör gott på flera håll! Ger du våra smycken eller ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jul i stan

2017-11-09 i En fin jul
Senaste åren har verkligen juldekorationerna i stan där jag bor blivit allt bättre. Förr om åren var det mest slingor med belysning ovanför den största gatan i stan, julgran på stora torget men inte så mycket mer. Självklart har butikerna alltid dragit ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Dags för julte

2017-11-08 i En fin jul
Nu börjar det bli dags att dricka julte. Testar en ny sort i år, har haft lite svårt att hitta någon riktig favorit bland julteer de senaste åren. Det här låter gott i varje fall "Svart te med smak av julens kryddor, ljuvlig apelsin och med en härlig ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Änglaspel

2017-11-07 i En fin jul
Hittade en ny underbar variant av änglaspel som jag helt enkelt inte kunde motstå. Istället för julgransljus är det en lykta för värmeljus. Fanns i en hel massa olika varianter med olika änglar, snöstjärnor, hjärtan och julgranar. Jag fastnade för den ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julspaning

2017-11-06 i En fin jul
I helgen besökte vi Bauhaus och Jula, inte för att titta efter julsaker utan i helt andra ärenden men jag kunde självklart inte låta bli att smyga in på deras julavdelningar. Så mysigt att bara gå runt och kika på allt fint. Även min favoritbutik här i ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

November är här

2017-11-03 i En fin jul
Oktober har sprungit förbi i raketfart och nu är vi redan inne i november. För mig som inte är någon älskare av mörkret har november aldrig varit någon favoritmånad för mig men vi är ju ändå ett steg närmare julen och det känns ju jättebra. Här i stan ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Drömhem och Trädgård

2017-11-01 i En fin jul
Ett julmagasin till fick det bli. "Drömhem och Trädgård" har alltid varit en av mina favoriter. Det brukar vara många härliga och inspirerande inredningbilder från olika julpyntade hem. VId en mycket snabb genombläddring känns det som att den håller ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Underbart doftljus

2017-10-31 i En fin jul
Hittat ett helt underbart doftljus från "Majas Cottage". Själva lyktan är så himla fin "It's the most wonderful time of the year", så passande. Doften är "Blackberry apple cider", doftar riktigt kryddigt och gott. Jag har skrivit om "Majas lyktor" förut, ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Bloggstafett - Julljus

2017-10-29 i En fin jul
Då var det min tur att ta över stafettpinnen från Julkulturkramar . Temat för årets blogstafett är som sagt julljus, något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Något av det allra bästa med julen är just alla ljus som lyser upp i den mörkaste tiden ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Doftljus - Höstvindar

2017-10-28 i En fin jul
Något av det bästa med hösten är för mig att få krypa upp i soffan och mysa med massor med tända ljus. Jag gillar verkligen doftljus och Klockargårdens doftljus är mina absoluta favoriter. Det finns så många mysiga dofter och på något sätt gillar jag ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Årets Glögg

2017-10-27 i En fin jul
Har provsmakat årets glögg från Blossa med smak av mango, chili och spiskummin. Det var mycket smak av mango men för övrigt tyckte jag att den var lite tunn i smaken. Hade hoppats på lite mer sting och tydligare smak av kryddorna. Den var ändå god, mango ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julbonader

2017-10-26 i En fin jul
Tycker så mycket om motiven på de klassiska julbonaderna, ni vet de där gamla hederliga pappersbonaderna. Jag skulle gärna vilja ha sådan någonstans här hemma men har hittills inte lyckats hitta någon bra placering. Här kommer en liten bildkavalkad ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Bloggstafett

2017-10-25 i En fin jul
Nu är det snart dags för bloggstafetten som Sofie fixat med. Den 29:e oktober är det dags och stafetten pågår under den dagen. Ser fram emot att våra julbloggar fylls med julljus. Här schemat för stafetten: 12.00 Sofies julblogg13.00 Jennys jul 14.00 ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Ny julläsning

2017-10-24 i En fin jul
Till min stora glädje börjar det bli allt vanligare att romaner med jultema dyker upp i bokhandeln så här inför jul. Nu har "Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden" av Jenny Colgan kommit ut på pocket. Valde mellan den och en annan förra året men i ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julminnen

2017-10-23 i En fin jul
Hemma hos oss har julaftonsmoron alltid varit något alldeles särskilt. Eftersom vi har förmånen att både jag och min make har våra föräldrar och syskon i samma stad han vi alltid delat upp julafton och firat på två ställen. Det blir lite hektiskt men det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Gammeldags julgranspynt

2017-10-22 i En fin jul
Jag kan verkligen snöa in på vackert julgranspynt, finns så mycket underbara julkuor och annat fint. Det finns så många sidor på nätet med fantastiska julgransprydnader och det är så kul att titta även om det inte blir några inköp. Hittade in på en ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Amelia jul

2017-10-21 i En fin jul
Det fick bli Amelia Jul i år också. Det är något alldeles särskilt med jultidningar, så mysigt att bläddra och låta sig inspireras. Amelia var den första jultidning jag började köpa och det har blivit som en tradition. Var inte riktigt lika nöjd förra ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Frostnatt och pepparkakor

2017-10-19 i En fin jul
I natt hade vi årets första riktiga frostnatt. Det blev till att skrapa bilrutor på morgonen, eftersom det var precis kolsvart när jag åkte till jobbet kan jag inte direkt säga att jag såg så mycket av det forstiga för övrigt men i alla fall. Har för ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Dagens fynd

2017-10-18 i En fin jul
Blev lite glad och varm i hjärtat när jag hittade både "Annas pepparkakor" med årets smak som är lakrits och Wasas nya knäcke med pepparkakssmak i butiken när jag handlade. Passade på att även unna mig själv en liten miniros till köksbordet. Knäckebrödet ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Glöggpremiär

2017-10-16 i En fin jul
I lördags blev det glöggpremiär. Efter en hel dag med renovering och annat pyssel satte vi oss först i lusthuset och slappade en stund innan vi gick in och åt middag. Efter att vi ätit kände vi att vi ville gå ut en stund, vi värmde oss varsin mugg glögg ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Bortglömd jultomte

2017-10-14 i En fin jul
Har ägnat mig åt lite "höströjning", har städat ur en hel del lådor, skåp och garderober. I samband med att vi renoverar vårt gästrum och vi bestämt oss för att ta bort en bokhylla där inne, har jag även rensat bort en hel del böcker. Jag har alltid läst ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Redo för fredagsmyset

2017-10-13 i En fin jul
Jag älskar verkligen fredagar. För mig som alltid jobbar dagtid måndag till fredag är alltid fredagskvällen speciell. Det är så mysigt att bara sitta vid köksbordet, äta och dricka något gott och lyssna på musik förstås. Än så länge blir det ingen ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nyrenoverat gästrum

2017-10-12 i En fin jul
Nu är vi äntligen färdiga med renoveringen av vårt gästrum. Jag var från början inne på att vi skulle göra det lite lätt för oss och bara måla om väggarna till en ljusare färg. Vårt gästrum var tidigare äldsta sonens rum och färgsättningen i svart och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Årets första julmagasin

2017-10-11 i En fin jul
I helgen blev årets första jultidning inköpt, Allers julmagasin. Det är en speciell känsla med den där första tidningen full av julinspiration. Det är så härligt att bara bläddra och titta på alla mysiga bilder. Ser fram emot att fler juliga tidningar ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Boggstafett

2017-10-10 i En fin jul
Även i år fixar Sofie med en bloggstafett. Kul idé tycker jag, förra året var temat "Julens bästa" och i år är temat "Julljus". Ser fram emot julbloggar som fylls med bilder på mängder med juleljus. Klicka här för att läsa mer och se hur man gör för att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julbloggskärlek

2017-10-09 i En fin jul
För några veckor sedan skrev Marie ett trevligt och tänkvärt inlägg om julbloggskärlek som fick mig att tänka tillbaka på när jag själv började julblogga och hur jag upplevde mottagandet i julbloggsvärlden. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julminnen

2017-10-07 i En fin jul
Ibland funderar jag över vad det är som gjort att jag blivit sådan julälskare men jag gissar att det har att göra med alla fina minnen från jular som jag upplevt. Inspirerad av andra julbloggare som är duktiga på att dela med sig av sina julminnen är min ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jul på Ö&B

2017-10-06 i En fin jul
Nu börjar julen smyga fram på Ö&B, var där och handlade idag och de har börjat bygga upp julavdelningen. Blir lite varm i hjärtat, det börjar närma sig på riktigt. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Tomteglass

2017-10-06 i En fin jul
Igår hade de fått hem både "Tomteglassen" från Sia och "Dumle Gingerbread" i frysdisken i butiken där jag handlar. Hade blivit lite tipsad eftersom sonen ansvarar för frysen i den butiken. Kunde inte låta bli att testa Tomteglassen redan igår. Jag tyckte ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jullista "När?"

2017-10-05 i En fin jul
Har inte haft någon jullista på bloggen ännu i år så det kanske börjar bli dags, hittade den här hos Sofie. 1. När köper/bakar du första julkakan/julgodiset?Pepparkakor brukar jag köpa någon gång tidigt på hösten, har köpt hem och ätit de första för i ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Kanelbullens dag

2017-10-04 i En fin jul
Idag firar vi kanelbullens dag och jag kunde inte låta bli att köpa med ett par kanelbullar hem. Doften av kanelbullar är ju helt magisk och när man troligtvis bakat bullar i butiken hela dagen så är doften näst intill oemotståndlig. Ser fram emot en ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Juliga smaker

2017-10-02 i En fin jul
Idag har det varit riktigt höstrusk. Det har varit blåsigt och regnat, ett sådant där riktigt grått höstväder. Då tyckte jag att det passade alldeles utmärkt att fylla på med lite juliga smaker här hemma, clementiner förstås och så kanelknäcke som jag ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

1:a oktober

2017-10-01 i En fin jul
Då vänder vi blad i kalendern och plötsligt är september slut. Kan som vanligt konstatera att tiden går vansinnigt fort, vet inte riktigt vart september tog vägen men nu börjar det bli höst på allvar. Det jag ser fram emot nu i oktober är att julen ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Ljuvliga lördag

2017-09-30 i En fin jul
Vaknade i morse av att en fågel "knackade" på sovrumsfönstret. Det är inte helt ovanligt att talgoxarna börjar sitta vid våra fönster den här tiden på året, precis som att de vill tala om för oss att vi inte ska glömma att börja ge dem mat när hösten ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Röda korsets julklappsetiketter

2017-09-28 i En fin jul
Varje år till jul säljer Röda korset julklappsetiketter. Pengarna från försäljningen går bland annat till deras sociala arbete som till exempel besöksverksamhet av ensamma människor på sjukhus och i deras hem. Jag har beställt tidigare år och kommer ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Status julen 2017

2017-09-27 i En fin jul
Än så länge är det ju bara september och jag tycker inte att jag börjat tänka och planera så där jättemycket för julen ännu, förutom att jag läser julbloggar och gör lite egna inlägg emellanåt. Men idag när jag skickade iväg en beställning på årets ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Mer doftljus

2017-09-25 i En fin jul
I somras på semestern gjorde vi ett kort besök i Ullared och självklart blev det lite ljus inköpta. Jag tycker så mycket om doftljus men tycker tyvärr att ofta när jag har köpt lite billigare ljus doftar de inte så mycket när man tänder dem. Blev därför ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Juleskum 2017

2017-09-24 i En fin jul
Igår när jag var och handlade blev jag lite varm i hjärtat när jag såg att de har börja sålt Juleskum. Det är ju så mysigt när man börjar se tecken på jul i butikerna. Kunde inte låta bli att köpa hem en påse av årets smak som är lingon. Blev kanske inte ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Adventskalender

2017-09-23 i En fin jul
Min goa make har gett mig en adventskalender från Body Shop de senaste åren och jag har gett honom en ölkalender. Det känns lite lyxigt att kunna ge varandra en julklapp som räcker under hela advent. Jag gillar verkligen Body Shops hudvårdsprodukter och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Årets första julfilm

2017-09-21 i En fin jul
Igår såg jag min första julfilm för säsongen. Lite tidigare än vanligt tror jag faktiskt, vi brukar nog oftast vara inne i oktober innan jag börjar med julfilmer men inte i år tydligen :) Jag såg "A wish for christmas", en jättecharmig film om Sara som ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Kort advent

2017-09-20 i En fin jul
I år är advent så kort som den kan vara eftersom fjärde advent infaller på julafton. För mig som tycker att advent är det allra bästa med julen känns det förstås lite tråkigt, jag vill att den perioden ska vara så lång som det bara går. Funderar lite ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Glögg och Glögg

2017-09-19 i En fin jul
Idag släppte ju både Blossa och Saturnus årets glöggsmaker, spännande som vanligt. Blossa med inspiration från Indien, Mango, Spiskummin och Chili. Jag tycker faktiskt att det låter riktigt spännande, rolig kombination av smaker, ska bli kul att testa. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nya doftljus

2017-09-18 i En fin jul
Hämtade ett paket idag med lite nya doftljus från Yankee Candle som jag hade beställt. Jag älskar doftljus och det känns så härligt att fylla på i ljusförrådet med lite vintriga och juliga dofter. Lite chansning blir det ju när man beställer på nätet och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

100 dagar

2017-09-15 i En fin jul
Och så var vi där igen, 100 dagar kvar till julafton. Finns mycket att se fram emot under resan dit, som till exempel att ge sig ut på julspaning, julfilmer, julböcker, julte, glögg, pepparkakar, lussebullar, skumtomtar, mysiga middagar, massor med ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Enkel soppa

2017-09-14 i En fin jul
För mig soppor och grytor mat som jag förknippar med hösten. Jag gillar soppor i alla möjliga former och tycker att det är en maträtt som är ganska underskattad men många gånger tar det ju lite tid att tillaga en riktigt god soppa. Lite för lång tid ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Naturen skiftar färg

2017-09-13 i En fin jul
Jag är tacksam över att det har fortsatt vara ganska varmt nu i september och vi har haft många fina dagar då sommaren dröjer sig kvar. Nu märks det ändå tydligt i natuen att det börjar bli höst, träden börjar skifta färg och förbereda sig för ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Min julbok

2017-09-11 i En fin jul
Förra året hade jag den fantastiska turen att vinna den här fina julboken i en tävling hos "Våran lilla julvrå". Jag är gärna med och deltar i tävlingar på olika julbloggar och det är ju alltid kul att vinna något men jag måste säga att för mig var ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

"Snöfall mirakel och frusna hjärtan"

2017-09-09 i En fin jul
På samma sätt som jag tycker om att titta på julfilmer för att få mer julstämning innan jul tycker jag att det är jättetrevligt att läsa någon bok med jultema. Förra året läste jag "Snöfall mirakel och frusna hjärtan" av Claire Sandy. En riktigt mysig ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Fall bucket list

2017-09-07 i En fin jul
Även i år tänkte jag haka på bloggen "Mer jul" och göra en "Fall bucket list" med sådant som jag vill göra under hösten. Dricka glögg i lusthuset med massor med tända ljus Bjuda mina barn med respektive på höstmiddagar Läsa minst en julig bok Se ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Juligt och härligt från Greengate

2017-09-05 i En fin jul
Precis som vanligt finns det mycket fint till jul från Greengate. Har plockat ihop några favoriter. Jag gillar verkligen snöglober men äger ingen själv av någon anledning. Den här lilla renen är riktigt gullig tycker jag. Julstrumpa med traditionellt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Ljuslyktor från Reijmyre

2017-09-04 i En fin jul
Finns inget mysigare än att tända en massa ljus nu när det börjar bli lite mörkare på kvällarna. I vintras hade vi besök av ett par vänner från Reijmyre och vi fick då två underbara ljuslyktor från Reijmyre glasbruk i present. Designen kallas "Never ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Sommarminnen

2017-08-29 i En fin jul
Augusti närmar sig sitt slut och sommaren är officiellt över, i alla fall enligt almanackan. Förhoppningsvis har vi många soliga och härliga dagar framför oss men det har trots allt blivit mörkare och det börjar vara ganska kallt på morgonen. Har haft ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Vackert paket

2017-08-27 i En fin jul
En av butikerna här i stan har en lite speciell stil på sina paket. Det ser ganska enkelt ut när de gör dem men det blir så himla fint tycker jag. De lägger skarven på pappret uppåt och viker som en liten solfjäder, jag tycker att de blir riktigt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Underbara rosor

2017-08-26 i En fin jul
I veckan firade jag och maken att vi varit gifta i 20 år. Vi brukar inte göra så mycket väsen av våra bröllopsdagar men 20 år känns ju ändå lite extra så det fick bli lite champagne och god middag. Maken hade dessutom köpt 20 fantastiska rosor till ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Det här med julservis

2017-08-25 i En fin jul
Jag har länge funderat fram och tillbaka på det här med julservis. Visst vore det helt underbart att kunna duka riktigt juligt med en fin servis men jag har ändå känt att det är mycket pengar att lägga på något som inte används hela året och dessutom ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Säsongsstart

2017-08-22 i En fin jul
Då var det dags att smyga igång med julbloggandet för den här säsongen. Tänker varje år att jag ska vänta tills vi kommer in i september men så fort semestern är över börjar julbloggandet smyga igång både här och där och plötsligt känner jag att det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Tack för den här gången!

2017-01-02 i En fin jul
Efter ett härligt nyårsfirande tillsammans med våra grannar och efter att ha ägnat förmiddagen åt att så sakterliga börja montera ner julen väljer jag nu att tacka för den här säsongen som blev min tredje som julbloggare. Imorgon blir det tillbaka ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Gott Nytt År

2016-12-31 i En fin jul
Ett riktigt Gott Nytt 2017 önskar jag er alla! - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Mellandagsmiddag

2016-12-29 i En fin jul
Idag är det en riktigt bra dag, för idag kommer två av våra allra bästa vänner hit på middag. Ni vet sådana där människor som fyller en med energi och som bara gör en glad och lycklig. Går här hemma och småpysslar och förbereder för kvällen. Ser fram ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Årets julkalender

2016-12-26 i En fin jul
För första året på väldigt länge har jag faktiskt tittat på alla avsnitt av julkalendern. Det är inte så att jag lyckats hinna med det varje dag men som tur är finns ju "play" där det går att titta lite när man vill. Jag måste säga att "Selmas saga" ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Juldagen

2016-12-25 i En fin jul
Så var julafton över för den här gången och min känsla är glädje och tacksamhet över att återigen ha fått haft en jättemysig julafton med de människor som står mig nära. En tråkig händelse en vecka innan jul gjorde att julkänslan och glädjen dämpades, ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

God Jul

2016-12-24 i En fin jul
Då är dagen här, önskar er alla en riktigt underbar julafton! - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Dagen före

2016-12-23 i En fin jul
Sitter i lugnet så här dagen före, i år har vi inget firande med familjen hemma hos oss vilket gör att allt känns väldigt lugnt. Om någon timme ska vi åka iväg till min bror för vårt traditionsenliga julfirande tillsammans med min pappa. Det blir ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Vintersolståndet

2016-12-21 i En fin jul
Idag, den 21 decmember kl 11.44, infaller vintersolståndet. Jag gillar verkligen tanken på att det vänder och blir ljusare. Jag är ingen älskare av den här mörka tiden, bortsett från själva julen är vintern verkligen inte någon favoritårstid för mig. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julbord

2016-12-18 i En fin jul
Igår var vi med makens jobb på julbord i vackra Kungsörstorp som ligger precis vid Mälaren. Fantastiskt god mat och trevligt umgänge. Tyvärr tog jag väldigt dåligt med bilder men miljön är helt fantastisk och de har verkligen gått all in när det gäller ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julbloggare för Musikhjälpen

2016-12-17 i En fin jul
Musikhjälpen samlar i år in pengar som ska ge möjlighet för barn i krig att gå i skolan. Sofie har tagit ett fint initiativ och startat en insamlingsbössa för oss julbloggare som ni hittar här. Känns roligt att kunna ge något till behövandet mitt i allt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julkortsswap

2016-12-17 i En fin jul
Igår fick jag mina julkort från julkortsswapen som Marie fixat i år igen. En jättemysig tradition med tanke på att julkorten blir allt färre för varje år. Så roligt att få så många fina julkort, flera egengjorda. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Att hinna ikapp julen

2016-12-16 i En fin jul
I år har jag varit så sen med allting, sen med julklappsinköp, julkort etc etc. Det känns som att jag helt enkelt haft svårt att hinna med julen. Hektiska veckor på jobbet har gett trötta kvällar och lite dåligt med energi. Nu känns det som att det börja ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Fler julfilmer

2016-12-14 i En fin jul
Har fortsatt att titta på några, för mig, nya julfilmer på Netflix. Det finns en hel del att välja på som jag inte sett tidigare. En film som jag tyckte var riktigt mysig var "Angels in the snow" som handlar om två familjer som pga oväder får fira julen ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Lucia

2016-12-13 i En fin jul
Och så blev det lucia, har haft stadens lucia på besök på jobbet, så himla mysigt. De kommer till oss varje år och jag blir alltid så imponerad av deras sång. Jobbet bjuder på pepparkaka och lussebulle, en riktigt mysig tradition varje år. Nu till ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Sötaste lilla kyrkan

2016-12-13 i En fin jul
När vi var och julhandlade sprang jag på den här söta lilla kyrkan som jag blev lite förälskad i. Jag tycker att den lyser så himla mysigt. Min mamma har en stuga med snö på taket i samma stil som jag alltid tyckt så mycket om, tidigare hade hon den ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jul i vårt hus

2016-12-12 i En fin jul
I helgen kom snön och huset fick den sista touchen av jul, dvs de sista tomtarna fick komma fram och julgranen blev klädd. Mer jul än så här blir det inte hemma hos oss. Känns helt galet att det var tredje advent igår och imorgon är det redan Lucia. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Pepparkakans dag

2016-12-09 i En fin jul
Idag firar vi pepparkakans dag så glöm inte bort att äta papparkakor. Lite intressant historia kopplat till våra älskade pepparkakor (direkt från Wikipedia): Pepparkakans tidiga historia är osäker eftersom det finns få säkra belägg. Pepparkakan kan ha ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julens måstefilmer

2016-12-06 i En fin jul
Har hittills i år tittat på en del julfilmer på Netflix och det är ju alltid roligt med nya filmer men det finns några filmer som jag bara måste se varje jul och det är The Holiday, Miraklet i New York och Tomten är far till alla barnen. Det finns några ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Hyacinter

2016-12-06 i En fin jul
Jag älksar verkligen doften av hyacinter. Eftersom vi har plastgran har doften av hyacinter lite fått ersätta grandoften som julens doft nummer ett hos mig. Köpte ett så gulligt arrangemang när vi var på en liten lokal julmarknad i helgen, en liten ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Goda senapen

2016-12-05 i En fin jul
När vi var på julmarknad på Färna Herrgård i november köpte vi med oss årets senap från Hovsenap. Årets smak är tranbär och nejlika. Kan inte direkt påstå att jag kände så mycket av varken tranbär eller nejlika men den var jättegod på julskinkan som vi ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Once upon a holiday

2016-12-05 i En fin jul
Det finns många julfilmer på Netflix och nu har vi tittat på vår tredje kärlekssaga med jultema "Once upon a holiday". Hittills är detta min favorit av de vi sett i år. Den är ju inte i klass med favoriter som "The Holiday" och "Love actually" men ändå ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Andra advent

2016-12-04 i En fin jul
Redan andra advent, som vanligt rullar det på snabbt. Har haft en fantastiskt skön helg med lite julklappsinköp, besök på en liten lokal julmarknad och nu står skinkan i ugnen. Vi har bestämt oss för att vi har vår julskinka nu till advent istället ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Söta lilla Selma

2016-12-03 i En fin jul
Jag gillar verkligen det jag sett av årets julkalender hittills, känns verkligen som den typen av julkalender som jag tycker om. Lilla Selma känns så söt och rar och jag gillar verkligen Johan Ulveson som von Trippelhatt. Dessutom har man fått till ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Se då krypa tomtar upp ur vrårna

2016-12-02 i En fin jul
Har ägnat kvällen åt lite juliga aktiviteter som att slå in lite julklappar, förbereda julkorten och plocka fram några av husets jultomtar. Till tonerna av julmusik och med en mugg glögg blir det riktig julstämning. Ska nu ägna mig åt årets julkalender ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Angel of christmas

2016-12-02 i En fin jul
Julfilmer och julmusik hör verkligen till advent och är en stor del i att skapa rätt julstämning tycker jag. Tittade på filmen "Angel of christmas" på Netflix härom kvällen. Som så många andra charmiga julfilmer är detta en jättesöt kärleksfilm med en ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julkalendrar

2016-12-01 i En fin jul
Då var det äntligen dags att få börja öppna årets julkalendrar. Eftersom vi hade en extra tidig första advent känns det som att man fick vänta ganska länge men idag är det äntligen dags. Blev lite fler kalendrar än vad jag hade tänkt i år, känns så ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 29 & 30

2016-12-01 i En fin jul
Jag vet att det är den första december idag men jag väljer ändå att avsluta Novemberutmaningen, en dag för sent men ändå :) Något onödigt över jul som ändå ska finnas? Egentligen är det alldeles för mycket mat och godis men det hör ju till. Sista ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

A royal christmas

2016-11-30 i En fin jul
Nu är det äntligen advent och dags att riktigt börja frossa i julfilmer, både nya och gamla godingar. Härom dagen tittade vi på "A royal christmas", en jättecharmig kärlekssaga om en vanlig tjej som träffar en riktig prins. Själva handlingen är söt och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Drömhem och trädgård

2016-11-29 i En fin jul
Jag hade bestämt mig för att det inte skulle bli så många julmagasin i år. Förra året blev det så många att jag inte riktigt kände att jag hann med. "Drömhem och trädgård" är ändå en tidning som jag alltid brukar köpa till jul och när vi väntade på tåget ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Glittrande snöflingor

2016-11-29 i En fin jul
Snöflingor är en riktig favorit när det kommer till julörhängen. Hittade ett par nya på Glitter, jag har ett par sedan förut men de här glittrade ännu mer och det kan ju aldrig glittra för mycket så här till jul. Kommer att passa perfekt till kommande ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jultröja och julstrumpor

2016-11-28 i En fin jul
Hittade en så snygg jultröja på Kapp Ahl, lite så där lagom julig så att jag kan använda den precis när som helst under advent och jul. Jag tycker att det är jättehäftigt med alla "fula" jultröjor med tomtar och renar i alla möjliga former men den här ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 28

2016-11-28 i En fin jul
Firar du jul pga jesus födelse eller för tradition? För mig handlar julen, precis som våra andra högtider, om tradition. Jag älskar traditioner och alldeles särskilt julen. Älskar dock alla våra traditionella julsånger som ju faktiskt ofta handlar om ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 25, 26 & 27

2016-11-27 i En fin jul
Skriver du julrim på paketen? Nej det gör jag inte men jag är väldigt imponerad av alla som får till bra julklappsrim. Julklapp besvikelsen, vad har du fått som du absolut inte velat ha! Inte som jag kan komma ihåg, jag brukar bli glad för allt som jag ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jul i huvudstaden

2016-11-27 i En fin jul
Tillbringat en jättemysig helg i Stockholm. Bott på hotell, ätit och druckit gott, handlad lite julklappar och njutit av en huvudstad i juleskrud. Här kommer en liten bidlkavalkad från bl a NK som i vanlig ordning hade fantastiska skyltfönster och en ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Tekalender och julte

2016-11-25 i En fin jul
Nu har jag fått hem min tekalender från Kränku, passade även på att beställa ett julte som jag tror kommer att vara i min smak. Med smak av apelsin, kanel, kardemumma och vanilj känns det som ett te som kan passa mig. Ska bli så spännande att testa alla ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julblommor

2016-11-25 i En fin jul
Nu är julblommorna också på plats. Adventspyntningen är inte komplett utan julblommor. Julstjärnorna i köksfönstret är ett absolut måste, har haft det ända sedan vi flyttade till vårt hus för många år sedan, det är helt klart en tradition. Några ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 24

2016-11-24 i En fin jul
En månad kvar till jul, vad gör du om exakt en månad kl 10:00!! Julaftonsmorgon kl 10.00 har vi ätit en lättare frukost och det börjar troligtvis bli dags får vår egna lilla julklappsutdelning som vi har innan vi ger oss iväg på våra julfiranden hos min ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Årets ölkalender

2016-11-24 i En fin jul
I samband med adventspyntandet kom makens ölkalender på plats. Temat i år är nordiskt med övervägande sorter från Sverige och våra nordiska grannländer. En uppskattat julklapp så där lite i förskott. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Adventspyntat

2016-11-23 i En fin jul
Det blir inte alltid som man tänkt sig. I många år har jag haft som tradition att vara ledig från jobbet fredagen före första advent för att adventspynta. Det är så mysigt att i lugn och ro tassa runt i huste, städa och göra fint och ta fram ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 22 & 23

2016-11-23 i En fin jul
När dansas julen ut? Jag måste erkänna att jag börjar plocka bort julen strax efter nyårsfirandet. Ljusstakar och stjärnor i fönstren brukar få vara kvar över trettonhelgen men tomtar och julgran försvinner. Som julälskare är det kanske lite märkligt att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 21

2016-11-21 i En fin jul
Lite snabbisar, korta svar! En julafton ska vara : Full med julmys och kärlek Man måste äta : Julmat och massor med julgodis Man måste lyssna på: Julmusik i massor, O Helga natt är ett absolut måste Kalle Anka : Hör till och TV:n ska stå på Tomten : ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julkalender från Body shop

2016-11-21 i En fin jul
När vi var och julhandlade i helgen köpt min underbara make julkalendern från Body shop till mig, för tredje året i rad. Jag tycker så mycket om Body shops produkter och det känns så lyxigt att få en present varje dag fram till jul. Maken kommer som ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 19 & 20

2016-11-20 i En fin jul
Vad vore julen utan Kalle Anka? Det är tradition att titta på Kalle Anka på julafton, eller i alla fall att TV:n är på. Klockan tre på julafton har vi som regel ätit jullunch hos min mamma och öppnat julklapparna. Efter det fikar vi till Kalle Anka, kan ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julig helg

2016-11-20 i En fin jul
Den här helgen har jag verkligen känt att det börjar närma sig. I lördags inhandlades de första julklapparna och idag har vi adventspyntat utomhus. Det är inte så att vi pyntar med några mängder med utomhusbelysningar, inget i likhet med "Ett päron till ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

En vecka kvar

2016-11-19 i En fin jul
Efter en hektisk vecka då jag knappt hunnit ägna mig åt något juligt alls känns det nästan overkligt att det bara är en vecka kvar till advent. Den här hösten har gått galet fort. Traditionsenligt kommer jag att ägna fredagen före första advent till att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 18

2016-11-18 i En fin jul
Vem är roligast att köpa julklapp till? Jag tycker att det är jätteroligt att handla julklappar, framför allt till min man och mina barn. Även fast mina barn är vuxna tycker jag fortfarande att det är roligt att köpa juklappar till dem. Allra roligast är ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 17

2016-11-17 i En fin jul
Vad måste finnas på gottebordet? Gärna knäck men framför allt skumtomtar och choklad i massor. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Pepparkakshus

2016-11-17 i En fin jul
Tillbringat två dagar i Stockholm på kurs. Tyvärr har det inte funnits så mycket tid till julspaning men jag gick förbi det här fina pepparkakshuset på väg till hotellet. Tänk att ha ett sådant hemma. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 15 & 16

2016-11-16 i En fin jul
Lucia närmar sig, vad hade du valt att klä ut dig till? Jag tror att jag hade valt att vara en ängel med vackra vingar. En jul måste vara kul, vad är roligast med julen? Jag älskar allt med julen men framför allt tycker jag om advent, det är något med ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 14

2016-11-14 i En fin jul
Snart halvvägs in i november, har du börjat få julångest? Ingen julångest men är lite sen med planeringen för inköp av julklappar. Jag är inte en sådan person som brukar vara färdig i jättegod tid men vid den här tiden brukar jag ändå vara igång och om ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Köttgryta med choklad och saffranskladdkaka

2016-11-14 i En fin jul
Igår när det var farsdag åt vi lite farsdagsmiddag här hemma. Blev så sugen på att testa att laga mat med choklad vilket jag inte testat förut. Hittade ett recept på en köttgryta med chili och choklad, den blev riktigt god faktiskt. Det roliga var att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 12 & 13

2016-11-13 i En fin jul
När kommer din julgran upp? Julgranen brukar komma fram runt andra eller tredje advent, jag vill gärna hinna njuta av julgranen en stund före jul och eftersom vi har plastgran är det inga problem. Vad tror du finns i ditt paket under granen? I år har ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julmarknad på Färna Herrgård

2016-11-13 i En fin jul
Igår var vi på julmarknad på Färna Herrgård. Vädret kunde inte ha varit bättre, strålande sol och snö på marken, helt underbart. Det är så mysigt att storsa runt bland alla marknadsstånd, dricka lite glögg och provsmaka diverse korvar, ostar, senap och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Skaldjurscheesecake

2016-11-12 i En fin jul
Ett tips till julbordet för er som gillar skaldjur. Gjorde denna skaldjurscheescake till midsommarbuffén och den blev en riktig succé, den kan passa precis lika bra på julbordet tycker jag. Den ska med fördel göras dagen innan. Botten: 75 g smör 200 g ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 11

2016-11-11 i En fin jul
Vad är de konstigaste ni har på erat julbord? Hos svärmor finns alltid annanassallad på julbordet vilket kanske är lite ovanligt. För övrigt är vi ganska traditionella :) - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Intervjuserie julbloggare

2016-11-11 i En fin jul
Hittajulklappar.nu har en intevjuserie med julbloggare och idag var det min tur. Min intervju hittar ni här. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Ett paket

2016-11-10 i En fin jul
Idag kom det hem ett paket i brevlådan med ett fantastiskt fint innehåll. Jag blev den lyckliga vinnaren i den jultävling som anordnades av Våran lilla julvrå och @lillaskraparboden. Det är ju alltid kul att vinna och vinsten den här gången var helt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 10

2016-11-10 i En fin jul
Godaste drycken under jul, får självklart vara flera. Jag tycker att de godaste dryckerna under jul är glögg och julöl. Älskar att mysa med en mugg glögg framför TV:n under hösten och advent, så mysigt och juligt. Till julmaten dricker jag gärna julöl, ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 9

2016-11-09 i En fin jul
5 Julsnabbisar Rött vs Vitt -15 vs +5 Knäck vs Tomteskum Jansonsfrestelse vs BrunaBönor Let´t snow vs White christmas - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Underbar julgran

2016-11-09 i En fin jul
Igår när jag var på min yoga, som för övrigt genomförs på en mysig gård ute på landet, hade de tänt upp sin jättefina gran. Det är väl som en dröm att ha en stor äkta gran på gården att ha belysning i, verkligen stämningsfullt tillsammans med snön. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julbelysning

2016-11-08 i En fin jul
I min lilla stad där jag bor har julbelysningen börjat komma fram. Bland annat har vi ett träd i en av våra parker som är dekorerat så fantastiskt fint med mängder av lampor. Nu när det har kommit lite snö kunde jag inte låta bli att tända vår ljusslinga ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 8

2016-11-08 i En fin jul
Hur vill du inte fira jul? Jag skulle inte vilja fira jul utan min familj. Jag är väldigt traditionsbunden när det gäller julen och vill gärna att den ska firas som vi alltid har gjort men jag kan tänka mig att rucka på mycket av det om jag bara får fira ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Tjuvstartat med julmusik

2016-11-07 i En fin jul
I år har jag tjuvstartat med julmusiken. I vanliga fall brukar jag inte börja lyssna på julmusik förrän till första advent men i år har jag vid ett antal tillfällen känt mig sugen och helt enkelt tjuvstartat lite. Egentligen tycker jag inte att det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 7

2016-11-07 i En fin jul
Fortsätter med novemberutmaningen från Bittes Jul. Speciellt Julminne? Det är alltid så svårt att välja ut ett speciellt julminne. Har så många fina och roliga minnen, framför allt från när barnen är små. Jag har dock ett lite speciellt minne från en ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 5 & 6

2016-11-06 i En fin jul
Du måste välja bort nått som ni brukar ha/gör/ äter (vad som helst) på julafton, vad väljer du? Eftersom vi firar julafton på två ställen varje år blir det alldeles för mycket mat och jag skulle nog välja att bara äta julbord en gång på julafton. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Årets glögg från Blossa

2016-11-05 i En fin jul
Har provskmakat årets Blossa med smak av kråkbär. Drack den varm, jag gillar mest varm glögg. Vid första smakning kändes den nästan lite tunn i smaken men den vann sig efter några sippar. Jag gillar att den inte är så söt och den hade en lite sträv ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 4

2016-11-04 i En fin jul
Årets julbak? Jag bakar inte så mycket. Har en fantastisk svärmor som brukar baka till oss varje år till jul. Men lite julgodis kommer det i alla fall bli, Rocky road med skumtomtar och mandelsplitter i varje fall. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Mysig dag

2016-11-04 i En fin jul
Idag har jag varit ledig och haft en heldag för mig själv. Frosten har legat kvar hela dagen och det har till och med yrt några snöflingor i luften, lätt att hitta lite julstämning med andra ord. Har småpysslat lite här hemma, tittat på årets första ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Tekalender från Kränku

2016-11-04 i En fin jul
Besökte Visby i oktober med jobbet för många år sedan. Det är inte så mycket öppet innanför murarna när semesterperioden är över men den lilla mysiga tebutiken Kränku hade öppet och jag handlade hem några goda sorter som blev riktiga favoriter. Deras ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 3

2016-11-03 i En fin jul
Du får bara spela en enda låt under hela julafton, vilken väljer du? Jag älskar verkligen julmusik så det kändes som att det skulle bli väldigt svårt att bara välja en låt men när jag fick tänka efter lite blev det ganska enkelt, "O Helga Natt" får det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 2

2016-11-02 i En fin jul
Julen är härlig för stora och små. Vilken ålder tycker du julen är härligast i? Jag har älskat julen så länge jag kan minnas oavsett ålder men det går ju inte att komma ifrån att bästa åldern måste ju ändå ha varit när jag var barn med det där klassiska ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Favoritdoft

2016-11-02 i En fin jul
Det är så många dofter som jag förknippar med julen, doften av apelsin, glögg, pepparkakor, hyaciner osv osv, listan kan göras lång. En doft som blivit ett stående inslag för mig är Body shops "Glazed apple", jag tycker att den doftar helt ljuvligt och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Novemberutmaningen - Del 1

2016-11-01 i En fin jul
Hakar på Novemberutmaningen hos Bittes jul. Varför julbloggar du? Efter att ha läst julbloggar på nätet i ett par år bestämde jag mig för att det var något som jag också ville göra och startade min egen lilla julblogg, det här är tredje säsongen. För mig ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Carola - Drömmen om julen

2016-11-01 i En fin jul
Brukar normalt inte tjuvstarta med julmusiken men jag kände att jag var tvungen att lyssna lite på Carolas nya skiva "Drömmen om julen". Carolas "Jul i Betlehem" är min favorit bland julskivor så självklart blev jag nyfiken på den nya skivan. Som ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julkalenderfavoriter

2016-10-31 i En fin jul
Ett mysigt sätt att komma i julstämning är att titta på julkalendrar från tidigare år, förutsatt att julkalendrarna faktiskt handlar om julen vilket inte alltid är självklart. För mig ska en bra julkalender handla om julen och gärna följa julens olika ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Vintertid - Ljusens tid

2016-10-30 i En fin jul
Jag gillar egentligen inte när vi ställer tillbaka klockan till vintertid. Jag vill hellre ha det lilla ljus som blir kvar på kvällen, det är skönt så länge det inte är mörkt när man åker hem från jobbet tycker jag. För att vända vintertiden och mörkret ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Årets julkortsswap

2016-10-28 i En fin jul
Maries strålande jul ordnar julkortsswap för sjätte året i rad. Var med själv för första gången förra året, jättekul att få vackra julkort från andra julälskare. Hoppas att många vill vara med. Direktlänk: ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Jullotteri

2016-10-27 i En fin jul
Våran lilla julvrå och @lillaskraparboden anordnar ett jullotteri med helt underbara hemmagjorda priser. Hoppas som vanligt på vinst. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

1 månad till advent

2016-10-27 i En fin jul
Idag är det bara 1 månad kvar till första advent. För mig är advent det absolut bästa med julen, jag älskar all belysning, alla levande ljus, jublommorna och allt annat härligt pynt. Det är så mysigt med alla förberedelser, julklappsinköp och för att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Vitt och fint till granen

2016-10-25 i En fin jul
Hittade lite vitt och fint till julgranen på Ö&B. Känner att jag skulle vilja blanda in lite mer vitt pynt i julgranen, har övervägande rött och lite silver. Hittade jättesöta dekorationer när jag var och shoppade lite i helgen. Gulliga kottar och så ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Chokladkalender

2016-10-24 i En fin jul
Det fick bli en chokladkalender från Åre Chokladfabrik. Jag hade bestämt mig redan tidigt i höstas för att jag i år ska unna mig en riktigt fin chokladkalender. Som chokladälskare känns det som en underbar lyx. Det finns ju många fina att välja mellan ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Juleskum i mitt hjärta

2016-10-22 i En fin jul
Nu har de fått fram skumtomtarna på Ö&B, fick med mig en påse av varje hem och har nu haft möjlighet att testa årets smak "Tomtegröt och kanel". Inte någon favorit hos mig men jag måste säga att de lyckats få till smaken av tomtegröt och framför allt ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Minijulgran

2016-10-20 i En fin jul
Jag är lite sugen på att ha en liten julgran på hyllan ovanför vår säng men har inte riktigt hittat någon som jag gillat och som varit tillräckligt liten. Tittade runt lite på Jysks julsortimen och hittade en gullig variant som kanske kan vara ett ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Första jultomten

2016-10-18 i En fin jul
Så var det dags för yngsta sonen att flytta till egen lägenhet tillsammans med sin flickvän. Som mamma gäller det att hålla en lite lagom profil inför flytten, det gäller att stötta i olika beslut men inte lägga sig i för mycket. Men som julälskande ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Amelia Jul

2016-10-17 i En fin jul
Amelia Jul fick bli årets andra julmagasin. Förra året blev jag ärligt talat lite besviken men den får en ny chans i år. Har inte hunnit bläddra i den ännu men jag hoppas på en riktigt positiv julupplevelse. Tidigare år har det följt med en film, förra ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julig shopping

2016-10-15 i En fin jul
Visst är det en härlig känsla när det börjar dyka upp lite jul i våra butiker. Jag känner att jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser jultomtar och ljusslingor. Ägnade förmiddagen åt lite julspaning och Ö&B kan man alltid lita på. Där börjar de ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julspaning

2016-10-15 i En fin jul
Idag är planen att jag ska ge mig ut på lite julspaning. Jag är inte säker på att så många butiker här i stan har börjat plocka fram julen ännu, de brukar vanligtvis vara lite sena (enligt mitt tycke). Jag ska i alla fall hämta ut min "Blossa 16" och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Juligt bäddset

2016-10-11 i En fin jul
Hittade ett så mysigt och juligt bäddset från Newport, just nu till halva priset. Jag gillar så mycket den här klassiskt rutiga stilen. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Majas lyktor

2016-10-10 i En fin jul
Jag tycker så mycket om ljuslyktor. På något sätt kan det ju aldrig bli för mycket ljus här hemma. "Majas Cottage" säljer jättefina lyktor och annat till förmån för Barncancerfonden. Lyktorna säljs i många butiker men det går även att handla direkt på ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Fantastiska julgranskulor

2016-10-08 i En fin jul
Det finns så många fina julgranskulor och jag tänker varje år att jag ska unna mig några nya men har så svårt att bestämma mig. Vann två jättefina kulor hos "Helenes underbara jul" förra året Från "5 årstider". De har verkligen mycket fint, svårt att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Underbara lyktor

2016-10-07 i En fin jul
Igår fortsatte bloggstafetten hos "Cramer cramar om julen" där vi kunde läsa om julens bästa ljusdekoration. Ett kanonbra tema, vem älskar inte julbelysning. Jag blev helt förälskad i dessa ljuvliga lyktor från Konstsmide. Hamnar definitivt på min ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Ny favoritchoklad

2016-10-06 i En fin jul
Nu har jag hittat en ny favorit. Jag älskar verkligen choklad och även lakrits men jag har tidigare inte nödvändigtvis tyckt att det varit en jättebra kombination. Nu har jag hittat en variant som jag verkligen tycker om, "Marabou Premium Cocoa Salty ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Bloggstafett - Julens bästa film

2016-10-04 i En fin jul
Igår inleddes bloggstaffetten på Sofies Julblogg med "Julens bästa strumpor" och idag är det min tur. Eftersom jag älskar julfilmer kunde jag inte låta bli att välja temat "Världens bästa julfilm". Bland alla jättemysiga julfilmer finns det en som är min ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Bloggstafett

2016-10-03 i En fin jul
Idag inleds bloggstafetten "Julens bästa" hos Sofies julblogg. Ska bli spännande att se vad som dyker upp hos de olika bloggarna, hoppas att ni hänger med. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julmagasin

2016-10-02 i En fin jul
Nu börjar man riktigt längta efter att alla härliga julmagasin ska börja dimpa ner i tidningshyllorna. Det är något alldeles särskilt med alla dessa jul och adventsinspirerande tidningar med sina blanka sidor och stämningsfulla bilder. För mig har ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Glöggbeställning

2016-10-01 i En fin jul
Idag släppte Systembolaget Blossas årgångsglögg och jag fick iväg en beställning. Ska bli riktigt spännande med årets smak, får för mig att den ska smaka lite skog men det kanske också har att göra med att flaskan är så grön och fin. När jag ändå var ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Lördagsmorgon och Trolltider

2016-10-01 i En fin jul
Vaknade ganska tidigt med huset för mig själv och startade morgonen på bästa sätt med en kopp av mitt favoritte, frukost framför TV:n och årets första julfilm eller i det här fallet julkalender. Jag har inte sett Trolltider sedan den gick på TV och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Doftljus - Höstnätter

2016-09-28 i En fin jul
Kvällarna börjar onekligen bli mörka och det känns som att mörkret på nätterna blir mer kompakt så här på hösten och vintern. Förgyller kvällarna med levande ljus och har börjat tända mitt nya doftljus "Höstnätter" som jag tycker jättemycket om. Det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julens bästa

2016-09-28 i En fin jul
Bloggstafett med "Julens bästa" anordnas av Sofies julblogg, jättekul idé tycker jag. Några julbloggare kommer att blogga om något de själva valt på temat "julens bästa". Schema för bloggstafetten: 3/10 Sofies julblogg 4/10 En fin jul5/10 Jul hos ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Höstfint

2016-09-27 i En fin jul
Helgen som gick plockade vi bort det sista av sommaren i trädgården och klippte gräset för kanske sista gången för säsongen. Dags för lite höstfint, hittade jättefina färdiga höstgrupper på Ica, perfekt vid trappan hemma. Första steget till att göra ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julens smaker

2016-09-26 i En fin jul
I helgen blev det glöggpremiär hemma hos oss. En mugg av svägerskans hemgjorda glögg från förra året och några bortglömda pepparkakor som vi hittade i skåpet. Nu har jag köpt hem en ask med nya pepparkakor så att det finns hemma till nästa gång. Är så ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Greengate - Jul

2016-09-24 i En fin jul
Finns så mycket fint julpynt från Greengate. Tycker att renarna är så himla fina, skulle gärna vilja ha dem på mitt matbord. Gillar den här julmuggen jättemycket, är så sugen på att ha ett par fina muggar till jul-te och varm choklad. Finns många fina ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

3 månader till julafton

2016-09-24 i En fin jul
Tycker att det var alldeles nyss vi skrev "4 månader", tiden går rasande fort. I år har vi en riktigt tidiga första advent vilket innebär att det bara är dryga två månader tills det är dags på riktigt. Plötsligt börjar det kännas lite nära att vi ska ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Höstdagjämning

2016-09-22 i En fin jul
Idag kl 14.21 var det höstdagjämning och det är officiellt höst astronomiskt sett.Helt ok med andra ord att riktigt börja frossa i allt som har med jul att göra, tända ljus och höstmysa. Så här skriver Illusterad vetenskap om höstdagjämningen på sin ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Naturens tystnad

2016-09-21 i En fin jul
Har ni tänkt på hur tyst naturen kan vara så här på hösten. Under september har vi haft ganska vindstilla för det mesta och på hösten är fåglarna nästan tysta vilket innebär att det i princip är tyst när man är ute på promenad här på landet eller i ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Underbara doftljus

2016-09-20 i En fin jul
Jag tycker om ljus i alla dess former och älskar verkligen doftljus. Nu när det börjar bli höst känns det som hög tid för lite höstiga och vintriga dofter. Har köpt hem några nya ljus från Klockargårdens. Jag har hittat några riktiga favoriter där sedan ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Fall bucket list

2016-09-19 i En fin jul
I morse kändes det faktiskt som att hösten börjar vara här på allvar. För det första är det inte riktigt ljust när väckarklockan börjar ringa och på väg till jobbet var det 6 grader och lite dimmigt. Riktig höstkänsla med andra ord. Tycker att det kan ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Nya julfilmer

2016-09-16 i En fin jul
Beställde hem några nya julflilmer så nu är jag förberedd när det börjar bli höst på riktigt och suget efter julfilmer börjar göra sig påmint. Är inte där än känner jag, det är fortfarande lite sommar kvar att njuta av först. "A magic christmas", "Get ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

100-dagars fest

2016-09-15 i En fin jul
Då var vi där, bara 100 dagar kvar till julafton. För oss som haft studenter i närheten i ett antal år vet vi att 100-dagars festen på något sätt är upptakten till ett antal månaders studentfirande. Kanske är något för oss julnördar att ta efter. Kanske ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Selmas saga

2016-09-14 i En fin jul
För första gången på många år känner jag mig riktigt förväntansfull inför årets julkalender. Jag tycker att en julkalender ska ha jultema och mycket julstämning och årets julkalender hoppas jag har det. En luftskeppsexpedition till Nordpolen för att ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julens top 3

2016-09-12 i En fin jul
Julmat Ägghalvor, Julskinka, Omelett Juldryck Glögg, Julöl, Julmust JulmusikO helga natt, Gläns över sjö och strand, Mer julJulfilmer Miraklet i New York, THe Holiday, Tomten är far till alla barnen JulgodisKnäck, Skumtomtar, ChokladJuldoftApelsiner, ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Höstbukett och juläpplen

2016-09-10 i En fin jul
Fick en så fin hösig blombukett av min mamma häromdagen, det är så mysigt med blommor, får mig automatiskt att fundera över vilka blommor det ska bli till jul. Hyacinter naturligtvis och julstjärnor, sedan får vi se vad det kan bli. För första året i ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Blossa 2016 - Med smak av kråkbär

2016-09-08 i En fin jul
Det är ju alltid lite spännande när Blossa ska avslöja smaken på årets glögg och årets smak är alltså Kråkbär. Flaskan är jättetjusig tycker jag, riktigt julig. Låter spännande, jag gillar ju bär så det kan säkert bli bra. Måste erkänna att jag nog ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Kramar ur det sista av sommaren

2016-08-28 i En fin jul
Både veckan som gått och helgen har bjudit på fantastiskt augustiväder. Har njutit av detta till hundra procent samtidigt som jag börjat förbereda trädgården lite inför hösten, har tagit bort de blommor som börjat se lite tråkiga ut osv. För övrigt har ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

4 månader

2016-08-24 i En fin jul
Tänk att det bara är 4 månader till julafton. Den här veckan, när vi fått sommaren tillbaka, känns jul och vinter ganska avlägset men kikar man in i julbloggarnas värld känns det mycket närmare. Det är ju trots allt mycket som ska hända innan själva ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Samlingssidor julbloggar

2016-08-23 i En fin jul
Visst är det härligt att det finns så många fina samlingssidor för oss julbloggare. Vet inte hur man annars skulle gå tillväga för att hitta alla julbloggare med all sin inspiration. För min del var det julbloggar.se som var ingången till ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Mysig ljusslinga

2016-08-18 i En fin jul
Var inne på Ö&B för ett par dagar sedan och hittade en mysig ljusslinga som jag tänkte skulle kunna passa bra som dekoration på middagsbordet till höstens trevliga middagar. 79 kr tyckte jag var ett vettigt pris, det fanns flera modeller men den här ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Lite sommar kvar

2016-08-17 i En fin jul
Förhoppningsvis är det en hel del sommar kvar fortfarande men så fort semestern är slut är det som att tankarna på julen ändå smyga sig på. Det är alltid lika roligt att fundera över vilka inköp som ska göras, någon ny julbok kanske, några nya julfilmer, ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Glad överraskning

2016-08-15 i En fin jul
Idag fick jag ett paket från min kollega på jobbet som tack för att hennes dotter fått låna sonens keyboard under en period. Det är ju inte precis varje dag man får paket på jobbet och jag blev naturligtvis jätteglad. Jag väntade ända tills jag kom ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Säsongsstart - Årets magiska jullista

2016-08-11 i En fin jul
Då var det dags att smyga igång med årets julbloggande. Semestern är slut för min del och det känns som att hösten kom lite väl snabbt, 7 grader på termometern i bilen i morse, riktigt ruggigt. Förhoppningsvis är det en hel del sommar kvar men det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Tack och hej!

2016-01-01 i En fin jul
Då var det dags att säga tack och hej för den här säsongen! Dags för tomtarna att bege sig tillbaka "in i tysta vrårna" för den här gången och låta hemmet återgå till det normala. Konstigt nog känns det ganska skönt när allt är över och blir som ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Gott Nytt År

2015-12-31 i En fin jul
Önskar er alla ett riktigt gott 2016 och hoppas att ni får en fin Nyårsafton. Här är det fullt upp med förberedelser inför kvällens firande. Vi firar sedan många år nyår tillsammans med våra grannar. Vanligtvis är uppdelningen att vi fixar förrätt och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 31 "Nystart"

2015-12-31 i En fin jul
Det är väl så att varje nytt år är lite av en nystart. Vissa år har vi nyårslöften att uppfylla som att börja träna mer, ägna mer tid åt familjen eller vad det ny kan vara. För mig innebär det nya året faktiskt en riktig nystart eftersom jag byter jobb ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 30 "Älskar"

2015-12-30 i En fin jul
Jag älskar julen och allt som har med julen att göra men trots det har jag inga problem med att den snart är över för i år. Det magiska med julen är just att den bara är en kort stund varje år. Jag älskar att ta fram allt juligt i advent men jag ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 29 "Snö"

2015-12-29 i En fin jul
Tänk att det kom lite snö till slut. Hade varit trevligt med en vit advent och jul men vi får glädjas åt att det kommer att vara snöigt och mysigt till nyår i alla fall. Idag är det riktigt kallt ute dessutom, -15 när jag gick upp i morse. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 28 "Roligt" - Bloggsammanfattning

2015-12-28 i En fin jul
Jag tycker verkligen att det är jätteroligt att julblogga. Det är ett underbart sätt att få utlopp för all jullängtan och möjlighet att få dela den med likasinnade. Att både dela med sig av sitt eget och läsa det som alla andra julbloggare delar med sig ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Walking in a winter wonderland

2015-12-28 i En fin jul
Så kom det äntligen lite snö och världen blev vackert vit. Om SMHI har rätt kommer snön att få ligga kvar en stund och vi kan se fram emot en vit Nyårsafton, mysigt. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 26 "Favorit just idag"

2015-12-26 i En fin jul
Dagens favorit måste bli TV-fåtöljen med min fina julklappspläd och kudde, så underbart mjuka och goa, njuter av en skön kväll framför TV:n. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Annandag jul

2015-12-26 i En fin jul
Efter tre dagars julfirande njuter vi av lugnet här hemma idag. Har efter en skön sovmorgon plockat undan det sista efter gårdagens firande, tagit en riktig lång promenad och ätit rester. Känner mig så glad och tacksam över att vi kunnat fira julen med ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

God Jul

2015-12-24 i En fin jul
Önskar er alla en helt underbar jul! Hoppas att er julafton blir magisk. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 23 "Kvällen före"

2015-12-23 i En fin jul
Nu är allt förberett för kvällens lilla julfirande då min pappa och min bror med familj kommer hit och firar jul med oss. Vi äter risgrynsgröt, skinkmackor och lite annat gott. Skinkan är klar, bordet är dukat och julgodiset på plats. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Vintersolståndet

2015-12-22 i En fin jul
Nu har vi haft årets kortaste dag och nu vänder det mot ljusare tider vilket gläder mig jättemycket. Jag har ärligt talat ganska svårt för mörkret och tycker att det känns så mycket bättre när jag vet att vi går mot ljusare tider. När julen är slut vill ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Bakning och julgodis

2015-12-22 i En fin jul
Har ägnat dagen åt lite bakning och julgodis. Gjorde en omgång till av samma godis jag gjort tidigare eftersom det redan är uppätet, "Skumtomte Rocky Road" och "Mandelsplitter". Har bakat en kanelkaka och saffransmuffins, mjölkfritt eftersom min sons ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julfirande och traditioner

2015-12-22 i En fin jul
Nu är det så nära, redan imorgon har vi vårt första julfirande och i övermorgon är det julafton. Få högtider är ju så förknippade med traditioner som just julen. I vår familj har vi firat julen på samma sätt i många år. Dagen före julafton firar vi jul ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 22 "Längtan"

2015-12-22 i En fin jul
Under hösten längtar jag så mycket till advent och alla förberedelser för julen. Nu när vi är så nära julafton längtar jag egentligen bara efter våra julfiranden och att få umgås med min familj. Vi har förmånen att ha alla som står oss nära här i samma ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julklappar och en ballerina

2015-12-21 i En fin jul
Idag blev jag färdig med de sista julklapparna. Har varit ovanligt sent ute i år med inköpen men det är i och för sig inget ovanligt att jag är ute och fixar det sista så här dagarna före jul. Nu är allt klart och inslaget, känns så skönt. När jag var ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 21 "Recept"

2015-12-21 i En fin jul
Blev lite si och så med julutmaningen i helgen men nu är jag på igen. Är inte så duktig på att dela med mig av recept men här kommer ett på en riktigt god Kanelkaka. 4 ägg 3 dl strösocker 2,5 tsk bakpulver 1,5 msk kanel 3,5 dl vetemjöl 150g smör eller ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Sköna morgonstund

2015-12-21 i En fin jul
Tänk att det är så mycket lättare att kliva upp ur sängen dagar då man är ledig. Det känns så lyxigt att ha ledigt de här dagarna före jul. Njutit av frukost i soffan och tittat på några avsnitt av "Kaspar i Nudådalen", en av mina favoritjulkalendrar. ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Skumtomtens dag

2015-12-21 i En fin jul
Ni glömmer väl inte bort att det är "Skumtomtens dag" idag :) Hemma hos oss verkar det i och för sig som att det är skumtomtens dag varje dag under advent. Vi älskar skumtomtar i vår familj. Äter väldigt sällan skumgodis över huvud taget andra tider på ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Sällskapsspel

2015-12-20 i En fin jul
Runt jul när släkt och vänner samlas är sällskapsspel något som passar alldeles perfekt. Ett spel som jag tycker är riktigt skoj är "Med andra ord". Jag gillar spel där man tävlar i lag och där reglerna är enkla. I detta spel ska man, precis som ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Födelsedagsmiddag

2015-12-20 i En fin jul
Igår hade vi vänner här hemma på middag och firade två födelsedagar, en blivande 50-åring den 23 december och en nybliven 20-åring. En mycket trevlig kväll med många härliga skratt. Körde inget jultema på maten men dukningen fick bli lite julig för ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Slutjobbat för i år

2015-12-18 i En fin jul
Nu är det färdigjobbat för det här året. Har den stora förmånen att kunna vara ledig i två hela veckor från och med nu, dvs över hela jul och nyår. Känns så lyxigt att ha så många dagar ledigt innan jul, har i och för sig massor som ska fixas men det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 18 "Jullåt"

2015-12-18 i En fin jul
Dagens jullåt får bli en av mina favoriter där jag kan känna igen mig så mycket i texten. "Mer Jul" med "Adolphson & Falk". "Tusen stjärnor som tindrar glitter så långt jag ser, av juleljus som glimmar vill jag ha mer" Det kan ju aldrig bli för mycket ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 17 "Lugn"

2015-12-17 i En fin jul
Det finns så mycket som jag måste och vill hinna med under den här tiden men det gäller ändå att hitta lugnet och möjligheten att njuta av den här underbara tiden på året. För mig handlar det oftast om att tända ljus, sitta framför TV:n och titta på en ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Majas ljuslyktor - Julklapp med omtanke #5

2015-12-17 i En fin jul
"Majas lyktor" är jättefina ljuslyktor, många med fina budskap som säljs till förmån för Barncancerfonden. Det går att beställa direkt från deras hemsida men det finns även många återförsäljare runt om i landet. Jag tycker att lyktorna är jättefina och ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julklappar

2015-12-16 i En fin jul
Är ovanligt sen med julklappar i år, kom igång mycket senare än vad vi brukar och sedan har tiden bara runnit iväg. Tog en liten sväng direkt efter jobbet och fixade några klappar, kan bocka av tre personer från listan plus att sista klappen till ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julkortsswap

2015-12-15 i En fin jul
Idag fick jag mina julkort från julkortsswapen som Marie fixat. Jätteroligt tycker jag, fick jättefina kort med juliga hälsningar, flera från bekanta julbloggare. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 15 "Vit"

2015-12-15 i En fin jul
Det är fortfarande minusgrader och alldeles frostigt ute, jättevackert. Tyvärr ser det ut som att det snart ska bli varmt igen så någon vit jul är nog tyvärr inte att vänta här i våra trakter. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 14 "Glitter"

2015-12-14 i En fin jul
Dagen utmaning är "Glitter" och kring jul är det ju många saker som glittrar. Kan vara lite svårt att riktigt fånga glittrandet på ett foto tycker jag men min bild av glitter få bli de här fantastiskt fina stjärnorna som glittrar jättefint i ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julmarknadsfynd

2015-12-13 i En fin jul
Besökt vår julmarknad här i staden. Blev tyvärr inga bilder därifrån, det blir ändå inga bra bilder med min mobilkamera. Det är en jättemysig julmarknad, gillar framför allt att det rör sig hästar i staden vilket ger en lite extra mysig prägel. Lite ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 13 "Lucia"

2015-12-13 i En fin jul
Idag är det Lucia och den tredje advent. Låg kvar under det varma täcket och tittade på Lucia på SVT, så himla mysigt. Fantastiska solister i all ära men jag tycker personligen att körsång är det allra vackraste när det kommer till luciasånger, ryser ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julvinst

2015-12-12 i En fin jul
Jag hade turen att vinna två jättefina julgranskulor från 5 årstider i jultävlingen hos "Helénes underbara jul". Idag hämtade jag ut mitt paket och jag tycker att de är underbart fina. Nu hänger de på plats i julgranen. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

En riktig Montazami julgran

2015-12-11 i En fin jul
När det gäller julpynt är ju amerikanerna fantastiska. Deras julgranar är ofta så häftiga, hittade den här härliga bilden på Maria Montazamis blogg. Hon kan det här med pynt och "tazzles" vår kära Maria. Lägg märke till fågeln i toppen. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 11 "Gott"

2015-12-11 i En fin jul
När jag läste dagens utmaning visste jag direkt vad det skulle bli. Skumtomtar naturligtvis, jag är fullständigt tokigt i skumtomtar och törs inte ens tänka på hur många lådor vi konsumerar i vår familj runt jul. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Väldoftande hyacinter

2015-12-10 i En fin jul
Nu börjar hyacinterna slå ut och de sprider en sådan fantastisk doft. Det doftar verkligen jul i rummet, för oss som har plastgran är det ett perfekt sätt att sprida juldoft trots bristen på granbarr. - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 10 "Julbloggskärlek"

2015-12-10 i En fin jul
Det alltid lika svåra att välja ett några favoriter när det finns så många trevliga och jag kan lova att jag läser så många jag hinner och hittar. Det finns så mycket härlig julinspiration på alla fina julbloggar. Listade ju några av mina favoritbloggar ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Christmas Bucket List

2015-12-09 i En fin jul
En liten utmaning från "Mer Jul" att göra en "Christmas bucket list" med saker som man vill hinna med att göra innan julen är slut. Här kommer min lista: Sitta på utomhus på verandan under en filt och dricka glögg Njuta av att det är jul och inte stressa ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Granen står så grön och grann

2015-12-09 i En fin jul
Igår kom julgranen fram här hemma. Hos oss är det plastgran som gäller vilket helt klart har sina fördelar, till exempel att man kan ta fram den hur tidigt som helst utan att behöva oroa sig för att den ska börja barra långt före julafton. För några år ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 9 "Ljus"

2015-12-09 i En fin jul
Kör vidare på julutmaningen från "Jul i Lololand". Dagens utmaning är "Ljus", en riktig favorit så här i adventstid. Jag älskar verkligen att tända ljus, många och överallt :) - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 8 "Pyssel"

2015-12-08 i En fin jul
Jag är ju inte så där jättepysslig av mig men lite julgodis har det ju blivit så det får väl räknas som mitt pyssel :) - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Det närmar sig med stormsteg

2015-12-07 i En fin jul
Efter att ha kommit iväg på lite julshopping i helgen och kommit igång med julklappsinköpen känns det som att jag är lite bättre i fas. Det är fortfarande en hel del kvar som ska handlas och fixas men än så länge känns det faktiskt bara roligt. Det ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Lagrad Julmust

2015-12-07 i En fin jul
I helgen blev det äntligen av att jag köpte hem lite lagrad julmust, det blev must från Nygårda lagrad på Ek- och Romfat. Testade den som var lagrad på ekfat och den gillade jag. Inte lika söt som vanlig julmust och det kom faktiskt fram lite eksmak, ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Julutmaning dag 7 "Julcitat"

2015-12-07 i En fin jul
Det finns så många fina julcitat att välja på men jag väljer ett från "Karl-Bertil Jonssons julafton". Det finns ett helt knippe charmiga citat i den lilla filmen som är så otroligt förknippad med julafton. "Nu så kommer julen, nu är julen här, lite mörk ... - ... Läs mer i En fin jul.
Enfinjul

Älskade jultomtar

2015-12-06 i En fin jul
Igår kom de sista tomtarna på plats, mina älskade jultomtar från Rolf Lidberg. Jag tycker att de är så himla fina där de alltid står på skänken i vardagsrummet. - ... Läs mer i En fin jul.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby