Presenttips.se logo

Julbloggen: Underbara juletid

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund. Min julblogg är personlig med egna foton, pyssel och recept. Välkommen till min julvärld!

Maries stralande jul

Nu är glada julen slut slut slut

2018-01-13 i Underbara juletid
… julegranen bäres ut ut ut. Men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän. Ty det har han lovat! Tjugondedag Knut och julen är slut. Vi har packat ner alla julsakerna idag och faktiskt så känns det ok. Jag brukar tycka att det är tråkigt och sorgligt men i år känns julen så avlägsen så det kändes... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fler julkort

2018-01-09 i Underbara juletid
Jag fortsätter att tillverka julkort så länga inspirationen finns kvar. Jag älskar de här nya papperna som jag köpte när jag var på scrapträff i mellandagarna. Just nu sitter jag här med en mugg varm glögg... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets första julkort

2018-01-08 i Underbara juletid
När detta tidsinställda inlägg publiceras sitter jag på en föreläsning och min julledighet är slut men även om julen är slut så lever julmagin vidare. Jag har scrappat årets första julkort, jag kommer att visa mina julkort efter hand som jag gör dem.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nej, det var ju inte sant

2018-01-07 i Underbara juletid
Nej, det var ju inte sant att julen varar ända till påska och det är ju mer än fastan som kommer emellan. Förr eller senare kommer vi alla till dagen då vardagen börjar. För en del redan under själva juldagarna, för en del i mellandagarna, för några när skolan börjar och för mig börjar vardagen imorg... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dags att förbereda för jul i juli

2018-01-06 i Underbara juletid
I somras hade vi jul i juli och det är ju nu det är dags att förbereda den kvällen ifall man vill stoppa undan några godsaker som inte går att få tag på under sommaren t.ex. glögg och skumtomtar. Musten kan man lägga undan nu men man kan också vänta och lägga undan en påskmust, det brukar jag göra. P... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets första julklapp

2018-01-05 i Underbara juletid
Jag har köpt årets första julklapp, jag kan ju inte berätta vad eller till vem för man vet aldrig vem som läser här men jag är nöjd med den och tror att den kommer att uppskattas. Ska bara lägga den på ett bra ställe så jag inte blir av med den innan jul... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

… och julen varar än till påska!

2018-01-03 i Underbara juletid
Jag är fortfarande ledig och njuter så mycket jag kan av vårt julpyntade hus, mina julklappar, julmusik och det som återstår av julgodiset. Jag måste visa mina fina hyacinter som jag dukade med på både julafton och nyårsafton. Däremellan ställde jag dem faktiskt utomhus när jag inte var hemma samt på... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nyårsafton

2018-01-01 i Underbara juletid
Vi firade en lugn och trivsam nyårsafton med god mat här hemma. Ett litet kollage från vår nyårsafton: Till förrätt åt vi krustader med en röra på gravad lax, pepparrot, dill mm serverad med skivad avokado. Till huvudrätt åt vi helstekt oxfilé med hasselbackspotatis, sparris och två sorters sås. Till... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gott Nytt År!

2017-12-31 i Underbara juletid
Gott Nytt År!! Jag önskar er alla ett riktigt Gott nytt år 2018. Jag önskar till alla ett år med mer kärlek, omtanke & trygghet och mindre terror, krig & otrygghet vart i världen vi än befinner oss.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Summering

2017-12-30 i Underbara juletid
Jag brukar göra en liten summering av julen och bloggsäsongen, det blir som en liten komihåg till mig själv. * Jag har kanske bloggat mindre än vanligt i år men jag har skrivit när jag haft något jag velat berätta. Helt enkelt så som det ha passat mig i höst. Detta är min nittonde säsong med jul på i... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jul i vår lilla stad

2017-12-30 i Underbara juletid
Just nu lever jag ungefär som mina katter, dvs tar tillvaron med ro och vila. Den där avslappnade känslan när man är lite osäker på vilken veckodag det är. Underbart med julledigt! Jag tänkte bjuda på lite juliga foton från min stad: Någon har pyntat en gran nere vid ån, förra året var det en gran vi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vilodag

2017-12-29 i Underbara juletid
Efter alla intensiva juldagar blir det idag en dag att vila på och njuta av julpyntet och lugnet. Vi fick så god julfika och mat även i förrgår, helgrillad ryggbiff och fransyska. Grillade utomhus i vinterkylan så det blev väldigt saftigt och gott. Igår hade jag en heldag med en kompis, fört var vi p... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julfesterna avlöser varandra

2017-12-27 i Underbara juletid
Efter juldagens avslappade lugna tempo fortsatte vårt julfirande med släkten. Jag tycker att det känns härligt gammeldags, som när min mormor eller Emil i Lönneberga var små att man åker runt och firar jul hos varandra eller julagille som det hette då i början av 1900-talet. Igår packade vi ner alla ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Alla fantastiska julkort jag har fått

2017-12-25 i Underbara juletid
Här är ett foto på alla fantastiska julkort som jag har fått i år Jag älskar att få riktiga julkort i brevlådan, visst är det även trevligt med digitala julhälsningar men ett riktigt julkort är mer speciellt. Tyvärr skickas det allt färre julkort, i år har jag hört och läst allt från att det är omode... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min julafton – julefrid

2017-12-25 i Underbara juletid
Jag hade en underbar julafton och här kommer en bildbomb på mitt julfirande. Vi hade vår uppesittarkväll den 23:e då vi bakar tillsammans i köket, i år startade vi med pepparkaksbak: 3 plåtar pepparkakor att bjuda på under juldagarna. Polkabräck, Rocky road, en mjölkfri/vegansk variant, struvor, klen... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nu har vi ljus här i vårt hus

2017-12-23 i Underbara juletid
… julen är kommen hopp tralalala! Om några minuter slår klockan över midnatt och det är julafton. Tomten har fått sin gröt och vi är redo för att fira julafton efter några timmars sömn. Jag önskar er alla en riktigt fridfull och glädjefull julafton... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dan

2017-12-23 i Underbara juletid
Idag har jag pysslat, bakat och förberett lite allt möjligt och om en stund är det dags för oss att börja vår traditionella uppesittarkväll då vi bakar och gör julgodis hela familjen tillsammans men först ska vi lägga julklapparna under julgranen innan läggdags blir et Polarexpressen (om jag orkar). ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

God Jul

2017-12-23 i Underbara juletid
Jag återkommer med fler inlägg under dagen men passar ändå på att önskar er alla en riktigt GOD JUL!! De små mössen har hängt upp sina julstrumpor i sin julgran Lille julafton, dan före julafton. Åh vad jag önskar att jag haft fler lediga dagar nu innan, julbestyren hinner vi med men vi hade önskat l... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan, före dan, före dopparedan

2017-12-22 i Underbara juletid
Åh vad jag älskar den där gamla ramsan som påminner oss om hur nära vi är årets bästa högtid Jag startade dagen lite lugnt efter att jag skjutsat barnen till skolan. Lite te och sedan plockade jag fram mina julklappar som jag fått från vänner. Åh vilka fina saker jag har fått! Några klappar ska spara... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffransbiscotti

2017-12-20 i Underbara juletid
Idag har äldsta dottern bakat saffransbiscotti, det doftade ljuvligt när jag kom hem! Recept hittar du under fliken Gottebordet. Superskönt att få lite hjälp och när barnen är stora fixar de ju allt med diskning och undanplockning. Nu har jag verkligen nedräkning till jullovet, det känns lite som att... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sista ”bortakvällen” innan jul

2017-12-19 i Underbara juletid
Ikväll har vi varit på yngsta dotterns Lucia- och julkonsert och igår kväll var jag på Marinens Musikkårs julkonsert med mitt jobb. Väldigt trevligt och fint båda delar men nu känns det faktiskt skönt att jag inte har mer inplanerade saker innan julen (barnen har fortfarande en del aktiviteter kvar m... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tredje advent

2017-12-17 i Underbara juletid
Hela förmiddagen tog jag det mest lugnt, satt med en tekopp i köket och njöt av adventsljusstaken. Satt med en glöggmugg i vardagsrummet och njöt av julgranen, det är ju så viktigt att ta sig tiden till att stanna upp och njuta av den här tiden, advent, väntan på julen. Njuta av julens alla dofter, s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Chanel och nissarna

2017-12-17 i Underbara juletid
Jag vet inte vilket Chanel uppskattar mest, julgranen eller nissarna... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Se då krypa tomtar upp ur vrårna…

2017-12-16 i Underbara juletid
Ikväll har vi verkligen fått julstämning här hemma. Morgonen startade tidigt med Luciamorgon i kyrkan, det är alltid lika mysigt. Ett Luciatåg gör sig inte lika bra någon annanstans som i kyrkan. Två av våra barn var med där och sjöng. En stor del av dagen har vi sedan ägnat åt att städa och julpynta... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julfilmer

2017-12-15 i Underbara juletid
I veckan har jag sett två julfilmer som jag inte sett förut. Northpole open for Christmas En framgångsrik affärskvinna, Mackenzie, ärver sin mosters värdshus och väljer att återställa hotellet till sin ursprungliga storhet för att sedan kunna sälja. Men Mackenzie får hjälp från tomten att återupptäck... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sankta Lucia

2017-12-13 i Underbara juletid
(fotot lånat från Svenska kyrkan, vår mellandotter som Lucia i Tyskland) Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt glans av din fägring. Drömmar med vingesus under oss sia, tänd dina vita ljus, Sankta Lucia. Kom i din vita skrud, huld med din maning. Skänk oss, du julens brud, julfröjde... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Granen står så grön och grann i stugan

2017-12-10 i Underbara juletid
Idag har vi tagit in julgranen, det luktar helt underbart av grandoft här i vardagsrummet! Snön försvann ganska snabbt men minsann fick vi lite nytt snöblandat på eftermiddagen så adventsstämningen är på topp med granen och snön Jag har gått en liten runda i kvarteret och tittat på julbelysningen. Så... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets första snö!

2017-12-10 i Underbara juletid
Äntligen har vi också  fått lite snö, med betoning på lite, det snöade ungefär 2 minuter men tillräckligt för att det ska synas lite vitt på hustaken, vägen, altanen… Men ni ser, det står snö i väderappen... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lucias baksida

2017-12-08 i Underbara juletid
Mellandottern är i Tyskland med sin kör och lussar. Hon hade den stora äran att bli vald till årets Lucia, men det har en baksida… Såhär såg hon ut efter första Luciaframträdandet och hon har många framför sig, lilla gumman. Jag undrar vad de har satt för ljus i kronan, kan inte vara den bästa kvalit... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nybäddat

2017-12-05 i Underbara juletid
Nybäddat med jullakan, nyduschad och adventsljusstaken lyser så fint i fönstret (timer). Kan man beställa lite ljuvliga juldrömmar av John Blund? Mina båda julnallar från Harrods... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Barnförbjudet julgodis

2017-12-05 i Underbara juletid
Ikväll har jag experimenterat lite i köket, jag älskar Anthon Berghs olika marcipangodis med frukt och champagne mm i. En av favoriterna är den med apelsin men den har jag aldrig hittat i Sverige. Jag har funderat ett tag på att experimentera själv men eftersom det inte blev helt som jag tänkt mig ti... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

När första ljuset brinner

2017-12-03 i Underbara juletid
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent Jag hoppas att ni alla har haft en stämningsfull och fin första advent. Det har jag haft. Som traditionen bjuder så har barnen spelat, sjungit och drillat (två av döttrarna är drillflickor) idag i konser... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första advent

2017-12-02 i Underbara juletid
Nu slår klockan över midnatt och jag vill önskar er alla en fantastisk, underbar och stämningsfull första advent 2017... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En liten adventstall

2017-12-02 i Underbara juletid
Som ni kanske minns så har vi en del naturtomt på vår tomt där jag brukar plocka små plantor, vanligtvis av gran men idag blev det en liten tall. Den får stå på byrån under trappan. Jag hann inte mycket mer än ställa dit den så upptäckte jag att krukan läckte vatten som ett såll… Så jag fick snabbt h... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dags att gå in i julkänslan

2017-12-01 i Underbara juletid
Första december idag, startskottet som gör det tillåtet för alla att adventspynta, dricka glögg och känna att julen är på väg. Jag har ikväll tänkt på alla barndomens 1:a december när paketkalendern hängde där så tung med alla sina spännande paket. Det magiska i att vara barn och vänta på tomten, fam... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbock från Lisa

2017-11-29 i Underbara juletid
Idag om min julbock från Lisa, verkligen superfin och passar perfekt hemma hos mig... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fem år sedan julbloggsträffen på Skansen

2017-11-27 i Underbara juletid
Tänk att det är fem år sedan jag var på julbloggsträff på Skansen och träffade alla andra härliga julbloggare. Vilken kanoneftermiddag/kväll vi hade! Här kan du läsa om dagen.  ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbord på Ikea mm

2017-11-26 i Underbara juletid
Idag blev det en utflykt till Ikea och affärerna intill för julklappsinköp. Jag känner mig nöjd med dagen och längtar efter att slå in julklapparna. Vi tycker ju att Ikeas julbord är prisvärt och att det mesta är gott. Att äta julbord på vanlig restaurang hela familjen känns inte som att vi har råd m... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julpyntat i min hörna

2017-11-25 i Underbara juletid
Foto från en hörna i vårt hus där jag väldigt gärna sitter och jag tycker det är så mysigt nu när julpyntet plockas fram allt eftersom. I år kommer advent sent och jag vet inte om det är därför men jag tycker det har varit ovanligt mycket diskussioner på nätet om när det egentligen är ok att julpynta... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffransbak med recept

2017-11-25 i Underbara juletid
Igår kväll bakade jag två saffranskakor i långpanna, jag använde samma recept på kakan men två olika glasyrer. Saffranskaka räcker till en liten långpanna, vill du göra kakor med båda glasyrerna gör två omgångar 150 gram smör eller mjölkfritt margarin 1 ½ dl mjölk / havredryck 1 kuvert saffran á 0,5 ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Trängsel runt min dator

2017-11-24 i Underbara juletid
Katterna brukar lägga sig på min dator, ändra inställningar mm men nu finns det även andra som lägger beslag på den. Min lilla tomtenissa tror att hon har hittat en dejtingsajt för tomtar och hon är väldigt envis med att den här nissen ska flytta hem till oss.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Detta längtar jag efter!

2017-11-24 i Underbara juletid
Vi har fortfarande inte fått säsongens första snö men åh vad jag längtar. Det är ju så underbart vackert med snö för alla sinnen. En månad kvar till julafton idag, det är ju hit någon gång som man vill kunna vrida tillbaka tiden i mellandagarna för att få njuta av allt det underbare en gång till så n... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jultävling

2017-11-23 i Underbara juletid
Jultävlingen med de finaste vinsterna ordnas av Annie och hennes syster i Våran lilla julvrå.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juliga inköp

2017-11-22 i Underbara juletid
Idag kom de flesta av julklapparna som jag beställde i helgen så efter att ha hämtat på två utlämningsställen hade jag mer än famnen full när jag  kom hem idag. Mysigt, mysigt. Jag kan ju inte visa vad jag har köpt för julklappar men det är bara till att erkänna, det blev ett par inköp till mig själv... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets sista julkort

2017-11-20 i Underbara juletid
Jag trodde ju att jag hade gjort årets sista men det blev en omgång till, lite favoritmotiv i repris men inte likadana kort. Jag har faktiskt inte gjort två identiska kort i år så alla som får julkort av mig i år får unika.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Renen Vixens egna äventyr

2017-11-19 i Underbara juletid
Jag hann inte mer än packa upp julsakerna igår så försvann renen Vixen ut på egna äventyr i skogen, hon kom precis tillbaka och det visade sig att hon hämtat mössens släkt. Lite dåligt slädföre har vi ju förstås så hon verkar väldigt trött nu. Det är nog bäst att jag ordnar lite lavar åt henne att ät... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

It´s beginning to look a lot like Christmas

2017-11-18 i Underbara juletid
Nja, kanske inte a lot men lite grand Idag har jag fortsatt mitt pyntande lite här och där. Jag har som sagt två backar av mitt julpynt tillgängligt och där ryms mycket av det som jag numera använder. Det som inte får plats där är jullanskapet, kyrkan och mina stora tomtar. Men det mesta av småplocke... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nu har jag börjat

2017-11-17 i Underbara juletid
Nu har jag börjat julpynta, men helt ärligt så känns det overkligt och lite konstigt. Kanske för att det är ett tag kvar till advent. Mysigt är det i alla fall med lite juleljus i köket. Det är bara i köket som jag har börjat än så länge. Inga julblommor köpta ännu och jag tror att jag väntar en veck... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag blir förvånad

2017-11-14 i Underbara juletid
Jo, jag blir det. Förvånad alltså. Jag har längtat och väntat på att min närmaste butik med bageri ska börja sälja lussekatter eller saffranssnurror. Jag ska baka egna men gillar de köpta saffranssnurrorna. Men nejdå, fortfarande inget med saffran i butiken. Men gissa vad jag hittade? Jo semlor. Allt... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fler internationella julkort

2017-11-12 i Underbara juletid
Här kommer ett foto på de senaste julkorten som landat i min brevlåda, så himla mysigt med lite riktig post och inte bara digitala hälsningar. Ifall du också vill byta julkort med mig så maila mig på julen@gladers.net... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mårten Gås och Barncancerfonden

2017-11-11 i Underbara juletid
Såhär dagen mellan Mårtens afton och farsdag hade vi lite mysmiddag här hemma med fågel och äppelpaj. Fågeln fick bli kyckling istället för gås men med de rätta tillbehören såsom äpple, katrinplommon, brysselkål… dock inte svartsoppa. Vi firade alltid Mårtens afton under min uppväxt,  både beroende p... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tomten jag önskar mig…

2017-11-11 i Underbara juletid
Jag har ju berättat att min julklapp blir att gå på julkonsert men ifall jultomten vill ge mig något mer så kommer här lite tips Att jag älskar GreenGates porslin är väl ingen hemlighet, jag har samlat på den i många år. Ganska dyra men jag tycker verkligen att de är mysiga att dricka ur och det känn... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juligt pyssel

2017-11-11 i Underbara juletid
De här små korten gjorde jag förra helgen, det är egentligen ATC kort (Artist Trading Cards, ett Atc-kort har en given storlek som anges i inch: 2,5 x 3,5 inch. Omsatt i centimeter blir det: 6,4 x 8,9 cm. Man kan tillverka dem i vilken teknik man vill sedan byter man dem med vänner)  men storleken sk... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julgranar

2017-11-08 i Underbara juletid
Jag har letat upp foton på vår julgran i vardagsrummet sedan 10 år tillbaka alltså sedan vi flyttade till detta huset. 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Min favorit är den från 2010, men jag vet inte om det är själva granen eller helhetsbilden med de andra gardinerna. Det året bytte j... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mitt juliga inköp

2017-11-07 i Underbara juletid
Det var den här ljusgranen som jag köpte till mig själv i lördags. Inget impulsköp, jag visade den i bloggen förra året och nu slog jag till.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julspaning

2017-11-06 i Underbara juletid
Som jag redan har berättat var jag på lite julspaning i lördags. Det finns några butiker som jag väldigt gärna besöker innan julen och Eko är en av dem. Jag har berättat förut hur jag som barn gick och tittade på julsakerna medan mina föräldrar köpte mina födelsedagspresenter på leksaksavdelningen så... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Kardemummakola

2017-11-05 i Underbara juletid
2 dl vispgrädde 3 dl socker 1 dl sirap 1 tsk kakao 2 tsk hela kardemummakärnor, nystötta Klä en form med bakplåtspapper eller ställ knäckformar på en bricka. Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt koka på medelvärme under omrörning tills kolan har nått en temperatur på 124° eller klarar kulprovet. ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Det närmar sig

2017-11-05 i Underbara juletid
Nu när vi har passerat både Halloween och Alla helgons dag känns julen så mycket närmare. Jag ska försöka använda varje tillfälle som ges till att njuta av tiden som närmar sig årets bästa helg. Jag har några inlägg på gång som kommer att dyka upp de närmaste dagarna, lite julspaningsbilder, jo det b... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Bokat julkonsert

2017-11-04 i Underbara juletid
Åh, i år blir det julkonsert för mig! Jag har så länge velat gå på julkonsert men har inte haft någon att gå med sedan mamma dog då jag inte har någon vän i närheten som gillar julkonserter och inte heller min man är speciellt road av det. Men nu har jag bokat två biljetter och min man följer med mig... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Säsongens första saffransbak

2017-11-03 i Underbara juletid
Saffran, åh vad jag har längtat efter nybakat med saffranssmak och idag blev det lite goda muffins. Jag gjorde även en plåt med äpple och kanelmuffins. Jag passade även på att rosta lite godsaker idag när jag har läslovsledig fredag. Det blev pumpakärnor, solroskärnor, mandlar och hasselnötter. Lite ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hembakat

2017-11-03 i Underbara juletid
För några dagar sedan landade den här tidningen i min brevlåda, precis som förra året tog jag en miniprenumeration på en tidning så här innan julen och i år föll valet på Hembakat. Jag älskar ju att baka men har tappat gnistan lite, dels för att jag är så stressad och trött i höst dels för att några ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Höstmarknad med julsmaker

2017-11-03 i Underbara juletid
Igår var vi på höstmarknad på Astrid Lindgrens värld. Jag älskar det stället, där är så mysigt med alla sagomiljöer och duktiga skådespelare och visst fanns där även juliga inslag bland marknadsstånden. Vi köpte lite fudge och björksavsglögg samt en tovad uggla. Men som vanligt så tycker jag att det ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lite mer gammalt julpyssel

2017-11-01 i Underbara juletid
Jag har rotat lite mer i mitt bildarkiv från tidigare års inlägg och hittat lite mer julpyssel som kan vara värt att visas igen så håll till godo och som sagt, jag gör en tillbakablick på de tidigare 18 säsonger som jag har bloggat om min jul på nätet så en del kan tyckas omodernt nu. Pappershjärtan,... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julpyssel

2017-11-01 i Underbara juletid
De här granarna tycker jag är söta Jag brukar bara visa egna bilder och pyssel men detta är en bild lånad från nätet som jag sparade för att jag själv ska komma ihåg. Som jag har skrivit tidigare så är jag med i några internationella julgrupper och många av de amerikanska medlemmarna är i full gång m... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Happy Halloween

2017-10-31 i Underbara juletid
Önskar er alla en trevlig Halloweenkväll. Istället för Halloweenpyntning får ni se några av de Halloweenkort jag har gjort.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Två nygjorda julkort

2017-10-29 i Underbara juletid
Ikväll har jag gjort ytterligare två julkort:... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lite gammalt julpyssel

2017-10-29 i Underbara juletid
Jag startade min första julsida redan 1999 så det har hunnit bli ganska mycket julpyssel, recept och ideér som jag har visat under åren. Mycket av det är omodernt nu men jag tänkte bjuda på lite tillbakablickar på några av mina favoriter efter hand som jag letat upp foton. Mycket är ju från innan dig... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vad är det som är SÅ fantastiskt med julen ?

2017-10-23 i Underbara juletid
Vad är det som är SÅ fantastiskt med julen och varför gillar du den så mycket? Det är en fråga som jag ofta får och ibland känner jag för att ställa en motfråga varför man inte älskar julen så mycket som jag gör men det brukar jag inte göra, alla är vi ju olika Förutom det helt uppenbara att julen är... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Är den svenska jultomten en utrotningshotad art?

2017-10-21 i Underbara juletid
Så får man kanske inte uttrycka sig men jag ska försöka förklara hur jag tänker. Låt mig börja med en bild: Jenny Nyströms illustrationer av den svenska tomten. Den svenska tomten som har sitt ursprung både från hustomten som skötte om gården och som skulle få sin gröt på julaftonskväll och från julb... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Att bara vara i stunden

2017-10-19 i Underbara juletid
På kvällarna tycker jag det är mysigt att släcka ner belysningen och bara ha mysbelysning tänd, jag är så nöjd med den här lampan som vi köpte förra hösten. Egentligen från julavdelningen men den hänger framme resten av året och plockas ner till advent för att göra plats för vår stora stjärna. Sedan ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag har fått julkort

2017-10-18 i Underbara juletid
Jag är med i några internationella julkortsswappar i år och vill gärna visa er korten som jag har fått hittills. Det finns så många vackra julkort, tyvärr tycker jag det ibland kan vara svårt att hitta unika julkort men visst har jag redan fått många vackra julkort! Om du vill byta julkort med mig så... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkortsswappen

2017-10-17 i Underbara juletid
Sedan 2010 har jag anordnat julkortsswappen här på bloggen, av olika anledningar orkar jag inte ordna swappen på samma sätt som jag har gjort tidigare år. Men visst är det väldigt roligt att få riktiga julkort i sin brevlåda och inte bara digitala julhälsningar! Byt julkort med mig Jag vill därför jä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Födelsedag

2017-10-15 i Underbara juletid
Dagen har jag tillbringat här, dock inte för att fira mig utan för att fira min svärfar som fyllde 75 år i fredags men jag blev bjuden på fin lunch idag på min födelsedag Nej, mina svärföräldrar bor inte här utan de bjöd oss på lunch på Eriksberg. Ett jättemysigt ställe där man kan både äta julbord o... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge – Saturnus nya glögg!

2017-10-14 i Underbara juletid
Saturnus skickade en ny glöggflaska till mig  istället för den som Postnord hade sönder i postgången och den var väl värd att vänta på. Först lite info från Saturnus: Årets nya glögg har smaken av choklad och hjortron och är inspirerad av Hjortrontryffeln som är ett signum för Åre Chokladfabrik, en ä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hyacinttips

2017-10-12 i Underbara juletid
Förra året köpte jag flera krukor med hyacinter när vi var på Ikea och åt julbord i början av december. Några av dem ställde jag på ett bord vid entrén. De prydde sin plats så länge de stod ute och efterhand som blommorna här inne hade blommat över plockade jag in nya krukor. Hyacinterna klarade kyla... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

I mitt vackra vita vinterland

2017-10-11 i Underbara juletid
Här kommer en bildbomb med foton från när vi hade snö den 7:e januari. Jag utlovade ju då att jag skulle återkomma med fler foton när bloggsäsongen dragit igång. Det är ju tyvärr ganska sällan vi får snö här där jag bor, i bästa fall har vi ett par dagar med snö i början av året och något snöfall när... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Postnord missunnar mig glöggen

2017-10-08 i Underbara juletid
I fredags fick jag ett paket i brevlådan som skulle ha varit spännande och roligt att få, istället blev det en besvikelse eftersom det innehöll en krossad glöggflaska. Som synes har man inte tagit hänsyn till AKTAS etiketten. Jag vågade inte ens packa upp för det var glaskross i hela lådan. Glöggen h... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Instagram

2017-10-07 i Underbara juletid
Jag har slutligen bestämt mig för att komplettera julbloggen med instagram, ni får jättegärna följa mig även där och jag hoppas kunna hitta er där. Här kommer mitt användarnamn, bilden är länkad men efter önskemål lägger jag även in en separat länk så alla som vill kan hitta rätt ❤ https://www.instag... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första frosten!

2017-10-06 i Underbara juletid
I natt hade vi fått årets första frost, det var verkligen inte mycket men jag behövde skrapa bilen och då räknas det Den kom faktiskt helt oväntat, jag brukar ha koll på prognosen för jag längtar ju efter första frosten men det skulle vara +3 grader som kallast i natt men uppenbarligen så blev det li... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Äpplet faller inte långt ifrån trädet

2017-10-03 i Underbara juletid
Precis som jag har ärvt kärleken till julen från min mamma och mormor så har även mina barn ärvt denna kärlek till julen. Det är väl delvis därför som det kan vara svårt att få till pepparkaksbak och lussekattsbak tidsmässigt numera för alla fyra barnen vill gärna vara med och det tycker jag är fanta... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappar

2017-10-01 i Underbara juletid
Nej, vi köpte faktiskt inte några julklappar i Ullared, tyvärr. Den tiden då man kunde fynda alla julklappar på en och samma dag i Ullared, tja jag ska inte säga att den är över vi kommer nog dit igen men vi är inte i den fasen just nu. När barnen var små åkte maken och jag dit själva och kunde klara... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tack för era fina bloggar

2017-09-28 i Underbara juletid
I går kväll satt jag en lång stund och läste ikapp era fina julbloggar, jag hade tänt ljuslyktor och värmt säsongens första glögg här hemma (dock inte den första jag smakar i höst eftersom jag drack en mugg på julpysselträffen). Att läsa om era julstatusar, filmkvällar, bakning med julsmaker, tillbak... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mina juliga inköp från Ullared

2017-09-27 i Underbara juletid
Här kommer foton på mina juliga inköp från Ullared: Chokladkalender från Lindt. Julservetter Tomtens julspel och juleskum Klistermärken till julens brev Presentpåsar Julkort, jo jag gör egna men inte till alla. Älskar Lars Carlssons och Jenny Nyströms motiv och även den tredje förpackningen där tomta... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julspaning i Ullared

2017-09-26 i Underbara juletid
Här kommer mina foton på en del av Gekås julsortiment, jag fotograferade lite av mina favoriter. Jag köpte dock ingenting av detta eftersom vi redan har de julsaker som vi behöver men det är ändå mysigt att gå och titta på allt som finns. Lite förbrukningsvaror med julanknytning köpte jag men de visa... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag har smakat Juleskum Lingon

2017-09-25 i Underbara juletid
Jag sitter här och provsmakar Juleskum Lingon och vet ni vad, jag blev positivt överraskad för jag tycker att de är jättegoda! Inte som originalet men helt klart en av mina favoriter bland limited edition smakerna om inte t.o.m. den bästa hittills i mitt tycke dock är det ju originalet som jag förkni... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Höstbrickor

2017-09-23 i Underbara juletid
Ni som följt mig genom åren minns kanske att jag älskar att ta in naturen i min inredning och det har jag gjort ända sedan jag var barn. Redan i mitt barnrum byggde jag upp miljöer på mitt skrivbord med stenar, drivved, kastanjer och annat från naturen så det är kanske inte så konstigt att jag gillar... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julen i mina tankar

2017-09-20 i Underbara juletid
När jag sitter här hemma och pysslar med mina julkort, läser julbloggar och annat julrelaterat på sociala medier så händer det att jag glömmer bort mig och nästan tror att julen snart är här. Ganska mysigt att drömma sig bort lite ibland fast hösten tenderar att kännas lång när jag börjar längta så h... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Äppelpaj, julkort och tända ljus

2017-09-17 i Underbara juletid
Sämre kan man ha det, eller hur? Medan regnet smattrar mot rutorna som så många gånger de senaste veckorna myser jag inomhus med nybakad äppelpaj på våra egna äpplen, tända ljuslyktor, stämningsfull höstmusik och julkortstillverkning. De dagar som solen tittar fram bakom molnen njuter jag lite extra ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glöggpremiär

2017-09-16 i Underbara juletid
Idag har jag haft säsongens glöggpremiär och det var inte ens hemma! En scrapbutik i min närhet hade julscrapträff idag och då bjöds det på glögg och pepparkakor, så mysigt! Som scrappare är det helt normalt att göra julkort i september, börjar man för sent hinner man inte bli klar. Såhär mysigt med ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Swedish tea ring

2017-09-13 i Underbara juletid
Jag är med i en internationell julgrupp där jag tror att jag är den enda svenska medlemmen, en fråga som diskuterats är vad man äter till frukost på julen och ett par stycken har svarat Swedish tea ring. Jag hade aldrig hört uttrycket innan och blev förstås nyfiken, en googling visade att det verkar ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbloggskärlek

2017-09-11 i Underbara juletid
Att sprida julbloggskärlek verkar oftast betyda att man gör ett inlägg där man länkar till sina ca fem favoritbloggar. För mig har ordet en annan innebörd, låt mig berätta hur jag sprider julbloggskärlek (förutom att jag genom min blogg delar med mig av mina jular). Jag försöker att regelbundet komme... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tack snälla ni

2017-09-10 i Underbara juletid
Tack för era fina kommentarer, ni ska veta att det värmer hjärtat att läsa dem och jag känner mig nu mycket mer motiverad inför årets bloggsäsong och att fortsätta blogga på mitt sätt. Gemenskapen i julbloggsvärlden är en starkt bidragande orsak till att jag fortsätter år efter år att berätta om mina... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hemmagjorda julkort

2017-09-06 i Underbara juletid
Det kändes lite som om en klump lossnade efter att jag hade fått iväg förra inlägget, har som sagt haft svårt att formulera det då jag inte vill verka gnällig eller grinchig men känslan har ju funnits där och finns fortfarande men det känns som sagt bättre efter att jag har satt ord på den. Så pass m... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Inre julkris

2017-09-06 i Underbara juletid
Jag har haft många funderingar på det här med att fortsätta julblogga och de tankarna kommer starkare för varje år. Julen för mig är familj och mys men så mycket av julen numera är kommersiellt. Jag har inte riktigt kunnat få ner mina tankar på ett bra sätt men känner så igen mig i Annas inlägg ”Ett ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkort och foton

2017-08-28 i Underbara juletid
Här kommer ytterligare ett julkort som jag har tillverkat: Men visst märks det att hösten är på väg och naturen förbereder sig för sin vintervila. Solen värmer på dagarna men nätterna är kalla. Visserligen badade mina barn här i sjön senast igår men för två veckor sedan hade vi bara 4 grader på nätte... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Rostade pumpafrön

2017-08-22 i Underbara juletid
Regnet strilar med sådan fart att det liksom studsar i vattenpölarna som täcker marken och det smattrar så jag trodde att något fönster stod på glänt. Även om det meterologiskt räknat är över en månad till hösten beräknas komma så känns det som höst och jag känner mig faktiskt ganska redo för hösten ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fler julkort

2017-08-20 i Underbara juletid
Nu har jag gjort ännu fler julkort! Som ni ser är det samma design som på de tidigare men det är olika motiv och mönsterpapper så alla korten är ändå olika. Varför uppfinna hjulet varje gång när man ska göra många. Det här specialkortet skiljer sig lite från övriga, bilden har jag letat upp på nätet ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkortsverkstad

2017-08-16 i Underbara juletid
Nu har jag äntligen börjat min julkortstillverkning för i år, många tillverkar julkort hela året och ännu fler börjar i juli så att börja nu är absolut inte för tidigt ifall nu någon skulle tänka i de banorna Det är en speciell känsla när det första julkortet är klart, det känns lite mer på riktigt a... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Augustiregn och mina bilder från Harrods

2017-08-03 i Underbara juletid
Jag ser att trafiken till julbloggarna har börjat Det är med blandade känslor som semestern närmar sig slutet. Det brukar vara under den sista semesterveckan som jag tänker alltmer på julbloggssäsongen men i år tror jag att det bara blir sporadiska inlägg när jag kommer på någonting fram tills det hä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glad midsommar!

2017-06-23 i Underbara juletid
Önskar er alla en riktigt fin midsommarhelg! Om 6 månader är det lille julafton... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Trevlig överraskning i affären

2017-06-20 i Underbara juletid
Titta vad jag hittade i affären idag, lådor med Dumle Gingerbread ❤ dessutom kostade de bara 10 kr!! Som ni kanske minns så är detta en av mina favoritgodissorter inte bara när det gäller julgodis så jag kunde inte låta bli att köpa en låda Den ska dock sparas ett tag, jag har funderat ett tag på att... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Grinchen 2018

2017-06-03 i Underbara juletid
Till julen 2018 kommer en animerad film om Grinchen. Det kan nog bli spännande att se julmiljöerna, handlingen vet vi ju redan men som sagt, det dröjer 1½ år innan denna filmen kommer och kanske ännu längre innan den kommer till Sverige.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sunes jul på julturné

2017-05-08 i Underbara juletid
Ifall du har Sunes Jul bland dina julkalenderfavoriter då är kanske detta något för dig?Den prisade julkalendern ”Sunes Jul” från 1991 blir nämligen familjeteater och det bästa av allt är att de åker ut på turné så fler får möjlighet att titta. Här hittar du biljetter och vilka ställen de kommer att ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glad Påsk!

2017-04-14 i Underbara juletid
Jag vill passa på att önskar er alla julälskare en riktigt Glad Påsk! Hoppas att ni har det bra och kan njuta av god påskmat och fint vårväder under påskhelgen. Här grönskar det för fullt och jag ser fram mot när bokträden slår ut, det är lika magiskt som den första frosten när just bokträden lyses u... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Uppföljning till Love Actually?

2017-02-21 i Underbara juletid
Jag undrar om detta är något vi kommer att få se i Sverige? Ca 2/3 delar av karaktärerna uppges komma tillbaka i uppföljaren men tyvärr är ju Alan Rickman död så varken han eller Emma Thompson kommer att vara med i uppföljaren. Jag vet inte om det blir en riktig film eller bara en kortfilm om karaktä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Greveholm på riktigt

2017-02-12 i Underbara juletid
Nu har vi äntligen kört förbi Greveholm eller Hjularöds gods som det heter på riktigt. Mitt föräldrahem ligger bara 6 mil därifrån men det har ändå aldrig blivit av att vi kört förbi slottet tidigare eftersom det ligger ganska avskilt från stora vägen men nu såg jag till att vi tog oss en liten avsti... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

24:e januari och dadelbollar

2017-01-24 i Underbara juletid
En månad sedan julafton och elva månader till nästa. Visst är tidsuppfattning märklig, samma tidsperiod kan kännas både som att den flyger fram och som att det är en evighet. För mig känns faktiskt julafton avlägsen nu, det känns mest konstigt att det bara var en månad sedan vi satt här hemma och åt ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Schhhhh…

2017-01-13 i Underbara juletid
Bild från nätet... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbloggssäsongen 2016

2017-01-10 i Underbara juletid
Jag bytte bloggadress lagom till midsommar, under sommaren fixade jag mest med designen, rubriker och lite tillbakablickar på julen 2015 såsom detta foto på granen, gottebordet mm. Annars julbloggade jag inte direkt under sommarsemestern  men jag minns att jag satt på campingen på Öland och julbloggs... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mitt vinterland

2017-01-08 i Underbara juletid
Igår fick vi ytterligare lite snö, ett par cm så nu kan jag skriva att vi har snö på riktigt. Det hade ju varit en dröm om det kommit två veckor tidigare, dvs på julafton men jag är förstås väldigt glad över de få snöiga dagar som vi får. Detta blir förmodligen ett av mina sista inlägg för den här sä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Snön är vinterns fjärilar

2017-01-04 i Underbara juletid
Snön är vinterns fjärilar som sakta daler ner från skyn, flyger en liten krumelur och lägger sig sedan på marken för att lysa upp i den grådaskiga omgivningen. Vi har fått några mm snö, det räcker inte för att skrapa ihop till en snölykta men det räcker till att lysa upp och glädja oss snölängtande s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag kan nog inte tröttna på julen

2017-01-03 i Underbara juletid
Alltså helt ärligt så tror jag inte att jag kan tröttna på julen, jag börjar tidigt att lyssna på julmusik för att hinna lyssna igenom alla mina album, jag har pyntat tidigare än vanligt de två senaste åren men jag känner mig absolut inte redo för att plocka  undan julen ännu. Jag läser på FB och i f... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nyårsdukningen och tack!

2017-01-01 i Underbara juletid
Jo, jag vet att det är lite sent med inspiration på nyårsdukning men jag vill ändå dela med mig jag har varit ganska seg av förkylningen och hade därför inte förberett något men jag samlade ihop alla mina silverfärgade glaslyktor. Sedan dekorerade jag även med metalldekorationer från min scrapvrå. Ja... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nyårsklockan

2016-12-31 i Underbara juletid
Ring klocka, ring i bistra nyårsnatten mot rymdens norrskennssky och markens snö; det gamla året lägger sig att dö. Ring själaringning över land och över vatten! Ring in det nya och ring ut det gamla i årets första skälvande minut! Ring lögnens makt från världens gränser ut, och ring in sanningen til... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gott Nytt År

2016-12-31 i Underbara juletid
Så har vi kommit till årets sista dag och imorgon är det ett nytt år, 2017. När jag var barn var nyårsafton mest en glad dag med familjen, man fick vara uppe så långe man orkade och i bästa fall höll man sig vaken till 12-slaget och fick titta på raketerna. I senare tonåren och fram tills vi fick bar... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Bloggstatistik

2016-12-30 i Underbara juletid
Tidigare har jag bloggat på vår egen domän gladers.net och då har jag bara kunnat se statistik till hemsidan inte till bloggarna så det var kul att kunna göra det i år men det är betydligt färre besökare till julbloggen än till min hemsida om julen. Maries Julstuga har haft 96.587 unika besökare unde... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julig tekopp

2016-12-29 i Underbara juletid
Den här fina tekoppen köpte jag för julklappspengar, den är god att dricka ur så jag är så nöjd❤ Jag köpte den på Indiska och den fanns i fler färger.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

När man vill sova i tomtens knä

2016-12-28 i Underbara juletid
Chanel nöjer sig inte bara med att sitta i tomtens knä, nä hon vill ligga och sova... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vart tog julen vägen?

2016-12-27 i Underbara juletid
December har varit en hektisk månad och jag hann liksom inte ikapp mig själv riktigt när julen kom. Rent praktiskt hann vi med allt jag ville men jag landade inte helt i själva känslan och nu känns det nästan overkligt att julen är över, nästan som om det bara varit en dröm. Jag satt här för en stund... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Summering

2016-12-27 i Underbara juletid
Jag brukar göra en liten summering av julen och bloggsäsongen, det blir som en liten komihåg till mig själv. * En dag ledigt innan julafton var alldeles för lite men inget jag kan påverka. Med god planering och mycket förberedelser hann vi dock göra allt vi ville, det jag saknade var att kunna njuta ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Annandagen

2016-12-27 i Underbara juletid
Bara ett par minuter återstår av annandag jul och innan jag har hunnit skriva klart inlägget kanske klockan har passerat midnatt. Vi har firat julen med alla våra närmaste släktingar och imorgon är det vardag igen. Men jag börjar inte jobba förrän den 9:e så jag kommer att ha kvar min julvärld här he... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Last Christmas

2016-12-26 i Underbara juletid
RIP George Michael Last Christmas, I gave you my heart But the very next day, you gave it away This year, to save me from tears I’ll give it to someone special Last Christmas, I gave you my heart But the very next day, you gave it away This year, to save me from tears I’ll give it to someone special ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juldagen och tidernas bästa julkalender

2016-12-25 i Underbara juletid
Så har snart även Juldagen passerat, jag har haft en jättebra dag. Som jag skrev förut har vi bara varit hemma och njutit av lugnet idag, det är få dagar på året som hela familjen är hemma allihop hela dagen och inga kompisar eller andra gäster är här (kanske bara på Juldagen?) Vi har bl.a. spelat br... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julafton

2016-12-25 i Underbara juletid
Så var julafton slut för i år, denna magiska dag som vi har längtat efter och förberett inför så länge. Men julen är ju inte slut, dels finns det fler juldagar kvar men julen är ju så mycket mer. Den är en känsla av gemenskap, värme, omtanke och tacksamhet inlindad i juleljus och juldofter och gott a... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Uppesittarkväll

2016-12-23 i Underbara juletid
Nu börjar vår uppesittarkväll lida mot sitt slut och min julstämning har kommit. Tänk att det snart är Julafton 2016, underbart! Här kommer lite foton från det vi pysslat med ikväll: Struvor, munkar, choklad och jordnötsgodisar, specialdesignade pepparkakor av ena dottern, figurer av mandelmassa samt... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lille Julafton

2016-12-23 i Underbara juletid
Vi har julfikat och tittat på Polarexpressen nu börjar vår uppesittarkväll då vi samlas hela familjen i köket och julbakar. Struvor, marcipan och annat gott. Vi bakade lussekatter på eftermiddagen, nybakade och så fluffiga så man trodde att man bet i ett moln av saffran. Så goda! En pepparkaksgumma f... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

God Jul

2016-12-23 i Underbara juletid
Här kommer min julhälsningar till alla er läsare. Jag hoppas att ni får en riktigt varm och härlig jul med era nära och kära. Massor med julstämning, juleljus, juldofter gott att äta och snöiga promenader. Ta hand om er, kör försiktigt och njut av årets bästa dagar. Jag återkommer med ett kanske två ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dopparedagen

2016-12-23 i Underbara juletid
Dan före dopparedagen och här julstökas det för fullt. Texten på min griffeltavla i köket är nu ändrad till God Jul. Det är inte bara Jultomten som kollar sina listor, jag har mina listor som kollas både en och två gånger. Listor med julmat, julgodis och julstök. Skönt med en liten tepaus för att nju... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julledig!!

2016-12-22 i Underbara juletid
Nu har jag gått på julledighet, så underbart! Ikväll har vi tittat på några avsnitt från Greveholm, det har barnen velat göra i ett par månader. Imorgon ska vi ”hänga på låset” till Maxi när de öppnar och köpa det sista som behöver handlas inför julen. Sedan är det julfixande på dagen, Polarexpressen... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Börjat förbereda gottebordet

2016-12-21 i Underbara juletid
Jag har börjat förbereda gottebordet genom att lägga fram det köpta godiset i skålar och på fat. Jag brukar nog göra det den 22:a men ville göra något juligt innan jag lägger mig och det kändes som en lagom uppgift. Det hemmagjorda julgodiset tar jag inte fram förrän på julafton. Likaså tomteskummet ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dan före dan före dopparedan!

2016-12-21 i Underbara juletid
Denna magiska ramsa som känns lika högtidlig varje år och nu är vi där. Jo, det är ju så även om det inte känns så. Precis som förra veckan tar jobbet all min energi och jag orkar knappt ens lyssna på julmusik för jag är så trött i huvudet. Det mesta är ju fixat och klart här hemma så jag känner inge... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vacker prydnad under granen

2016-12-20 i Underbara juletid
En vacker prydnad under granen, det är vår Chanel.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tips till Schleich hästar från paketkalendern

2016-12-19 i Underbara juletid
Nu kan jag avslöja vad tjejernas sent påkomna paketkalender har innehållit. De pysslar och leker jättemycket med hästar från Schleich. De har byggt upp ett helt landskap med sina Lundby dockhus, köpta stall, hemmasnickrade stall, paddockar, hagar och allt möjligt ute i lekstugan. Just nu har de lagt ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min jullista på Spotify

2016-12-19 i Underbara juletid
Som en liten julklapp till er lägger jag ut länken till min jullista på Spotify en gång till, hoppas att det fungerar. Jag har ett par olika jullistor men denna är den längsta med över 13 timmar blandad julmusik.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

It’s beginning to look a lot like christmas

2016-12-18 i Underbara juletid
Nu har vi snart städat klart i vardagsrummet, julklappspapperna får ligga kvar tills alla har slagit in sina julklappar men i övrigt känns det ganska klart. Julklapparna ligger runt julgranen och då känns det genast mer verkligt att det faktiskt snart är julafton även om jag inte hittat julkänslan he... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fjärde advent

2016-12-18 i Underbara juletid
När fjärde ljuset brinner, vi hämtar julegran och alla barnen räknar dan före dan före dopparedan Fjärde advent och mindre än en vecka kvar till julafton. Har ni hunnit med det ni ska? Det känns som att vi nu ligger ganska bra till, sedan gäller det förstås att hinna med sådant som är för tidigt att ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets pepparkakshus

2016-12-18 i Underbara juletid
Här kommer utlovade bilder på årets pepparkakshus som barnen har gjort helt själva (förutom monteringen).... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffranskola

2016-12-18 i Underbara juletid
60 gr smör 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker 1 påse saffran Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, häll ner övriga ingredienser. Låt koka på medelvärme under omrörning till 124 grader alternativt gör kulprov (eller annat gradantal ifall du vill ha lösare/hårdare kol... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Det blev guld i granen

2016-12-17 i Underbara juletid
Jag hängde upp de guldiga kulorna också men nu är det mörkt och svårt att få bra foton. Får visa bättre foton en annan dag… vi har två ljusslingor i granen. Den är finare i verkligheten än på foto, önskar att det gick att visa.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag önskar mig snälla katter i julklapp!

2016-12-17 i Underbara juletid
Nu är båda de stora granarna klädda, men en liten förklaring till rubriken. Det är roligast första gången man klär granen. Det är inte lika roligt när man klär om den femtielva gånger om dagen för att katterna dragit ner allt pynt så jag har bett dem snällt om att de kan väl leka med något annat än g... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hitta julefriden

2016-12-17 i Underbara juletid
Sista helgen innan julafton och sista dagarna att fixa klart, förra helgen hade jag julstämning men annars har hektiska veckor på jobbet tagit all min energi och även om jag tittat på några julfilmer har jag inte haft den där avslappnade julkänslan som jag vill ha så här nära julen. Jag känner ingen ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Som Jansson fast med gravad lax

2016-12-16 i Underbara juletid
Vi har matkasse och i veckan åt vi en rätt liknande Jansson fast med gravad lax i. Barnen som inte brukar gilla Jansson gillade den här rätten. Foto: och recept: Citygross matkasse INGREDIENSER ca 800 g potatis 1 gul lök 3 dl mjölk 1,5 dl grädde 1 pkt gravad lax 2 krm salt 2 krm vitpeppar 1,5 tsk dil... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gullig choklad

2016-12-15 i Underbara juletid
Jag gillar små söta saker och då tänker jag egentligen inte på ätbara saker men just de här är söta på mer än ett sätt Visst är de små chokladen gulliga? De ska få pryda vårt gottebord på julafton, förut har barnen fått sådana i sina strumpor men i år får de ligga på gottebordet istället. De påminner... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juliga kassar

2016-12-14 i Underbara juletid
Jag har köpt några juliga kassar, den i mitten köpte jag när vi var på Ikea och den är min favorit, så himla fin! Jag ångrar att jag inte köpte fler men bor alltför långt ifrån Ikea för att köra dit igen innan jul. Idag hittade jag de båda andra på Rusta, inte lika fina men väldigt juliga. Jag ska an... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkortsswappen är postad!

2016-12-14 i Underbara juletid
Idag har jag postat alla kuverten till julkortsswappen så ni som är med har rolig post att se fram emot! Själv har jag ytterligare ett år fått glädjen att sortera många fina julkort till er.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Elva nätter före jul

2016-12-13 i Underbara juletid
Visst är de välkända gamla stroferna ur julsångerna högtidliga, jag älskar dem!  Hoppas att ni har haft en fin Luciadag. Det har jag haft om än något lång, det blev inte kvällsmat förrän klocka var över 21 men nu ska jag bara ta lite glögg efter att jag har skrivit klart detta inlägget sedan ska jag ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sankta Lucia

2016-12-13 i Underbara juletid
Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt glans av din fägring. Drömmar med vingesus under oss sia, tänd dina vita ljus, Sankta Lucia. Kom i din vita skrud, huld med din maning. Skänk oss, du julens brud, julfröjders aning. Drömmar med vingesus, under oss sia, tänd dina vita ljus, Sankt... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saturnus Premium glögg

2016-12-12 i Underbara juletid
Jag har smakat Saturnus finaste Premium glögg, så här skriver de: ”Vår finaste glögg – årets prestigenyhet! I vår finaste blandning har vi tagit vara på över 100 år av glöggtillverkning och hantverkskunnande. Resultatet är ett fylligt rödvin med klassiska julkryddor som rundas av med toner av fikon o... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mamma det känns som jullov

2016-12-11 i Underbara juletid
Så sa min yngsta dotter ikväll och det är precis vad jag själv har tänkt hela dagen. Vi har så mycket julstämning här hemma och jag har sådan julfeeling så det känns helt konstigt att jag ska jobba två veckor till. Missförstå mig inte jag gillar mitt jobb men jag hade så gärna gått här hemma och bara... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mandelmusslor

2016-12-11 i Underbara juletid
Nu har jag både bakat och ätit mandelmusslor. En riktig julkaka med släkttradition, så gott! 2 dl (125gr) sötmandel 200 gr smör eller margarin 1½ dl socker 1 ägg 4 dl vetemjöl (om man vill: ½ tsk bittermandelessens, tillsätt ½ dl mjöl ifall degen känns för lös) eller 4½ dl vetemjöl ½ dl socker 200 gr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tredje advent

2016-12-11 i Underbara juletid
När tredje ljuset brinner, vi juleklappar syr och vi bakar kakor och har ett fasligt styr Alltså tredje advent, det är helt galet! Igår kväll tittade vi på julfilm, det blev Nu är det jul igen. På helgerna känner jag stark julstämning men sedan mattas det av lite i veckorna. Just nu har jag degen til... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Luciamorgon i kyrkan

2016-12-10 i Underbara juletid
Vi startade denna helgen med ett vackert och stämningsfullt Luciatåg i kyrkan i morse, ja alltså det var inte jag som gick Lucia utan två av mina barn. Visst är det extra högtidligt med Lucia i kyrkan, många tårögda besökare. Två veckor kvar till julafton och det är vid denna tiden jag börjar känna a... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min strålande chokladkaka, du måste baka den!

2016-12-10 i Underbara juletid
Jag har kombinerat en kaka som är fantastiskt god och superenkel att baka, du måste helt enkelt testa den! Det är så enkelt att den bygger på en helt vanlig kladdkaka, enklare kan det ju liksom inte bli. Men tillbehören mina julvänner, tillbehören! Maries strålande chokladkaka 2 ägg 3 dl socker 1½ ts... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nöttoppar

2016-12-09 i Underbara juletid
Nöttoppar är en av de kaksorter som alltid har funnits på julafton i min familj, nötter känns ju alltid juligt. Jag tycker det är roligt att prova på nya recept men flera gamla släktrecept får följa med från år till år, från generation till generation. Jag hade för lite nötter hemma för att det skull... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Flygande julgran

2016-12-09 i Underbara juletid
På måndag, den 12 december, gör Blekinges flygflottilj F 17 en julgransflygning med åtta Jas 39 Gripen-plan. Jag jobbar vid den tiden så jag vet inte om jag får möjlighet att titta men det låter ju kul med en julgransformation! Vi bor bara en mil från F17 så Jas planen hör vi varje vecka. Här passera... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första hyacinten börjar slå ut

2016-12-08 i Underbara juletid
Min första hyacint börjar slå ut, de är så vackra. Från den knubbiga lilla knoppen, till de skira blommorna som doftar så gott. Jag är så glad att jag numera kan ha hyacinter, i många år var min man allergisk mot dem men nu fungerar det bra. De vita är mina favoriter!... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Flygande julgran

2016-12-08 i Underbara juletid
På måndag, den 12 december, gör Blekinges flygflottilj F 17 en julgransflygning med åtta Jas 39 Gripen-plan. Jag jobbar vid den tiden så jag vet inte om jag får möjlighet att titta men det låter ju kul med en julgransformation! Vi bor bara en mil från F17 så Jas planen hör vi varje vecka. Här passera... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

De här julfilmerna har jag sett i år

2016-12-07 i Underbara juletid
Mitt julfilmstittande följer ett visst mönster varje år, jag börjar alltid med de tre översta filmerna på hösten. I december blir det lite olika julfilmer varje år (så många som hinns med) och dagen innan julafton vill jag titta på Polarexpressen. Bland kalendrarna är det helt klart Trolltider och My... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julmuffins med frosting

2016-12-07 i Underbara juletid
Smaksätt de här saftiga muffinsen med antingen saffran eller pepparkakskrydda. Muffins 2 ägg 3 dl socker 200 gr smör eller margarin 1 pkt saffran eller 2-3 tsk pepparkakskrydda 1½ dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smö... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glögg från Ikea

2016-12-06 i Underbara juletid
Vi brukar köpa mängder med olika lättvins- och alkoholfria glöggsorter varje år. Vanligtvis brukar jag bara recensera dem som jag sponsras med i bloggen men jag tänkte att det kan ju vara kul att dela med mig av fler provsmakningar. Den här köpte vi på Ikea, den var helt ok men inte så mycket mer. Ga... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Att ta tillvara på December

2016-12-06 i Underbara juletid
Att vi har fullt upp i December med musicerande barn som gör juluppträdanden över hela kommunen har jag ju berättar förut men jag försöker ändå att ta tillvara på December, denna underbara månad. Jag lägger inte tiden på att städa lister och annat utan på att njuta av julmånaden med sådant som gör mi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkonsert och ett budskap

2016-12-05 i Underbara juletid
Ikväll har jag varit på julkonsert med Marinens musikkår, det är min arbetsgivare som bjuder på det varje år och det är SÅ BRA! Att gå på en riktigt bra julkonsert är verkligen en upplevelse, inte bara en ljudupplevelse utan så stämningsfullt och rogivande. Ett budskap som jag tar med mig från kvälle... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Provsmakat Saturnus glögg Åkerbär

2016-12-05 i Underbara juletid
Jag har provsmakat årets premiumglögg från Saturnus: Åkerbär Jag tycker att glöggen är god, den har en tydlig men ändå mild bärsmak och det är just bärsmaken som dominerar och den smakar inte mycket glöggkryddor så jag ser den som ett komplement till de klassiska glöggsorterna. I nordliga kusttrakter... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Ikeas julbord på andra advent

2016-12-04 i Underbara juletid
När andra ljuset brinner är snart Lucia här Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär Idag styrde vi färden norrut för ett besök på Ikea, vi skulle köpa en julklapp samt äta julbord. Det har blivit en liten tradition att äta julbord på Ikea, vi har varit väldigt nöjda med maten varje år och även i... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Våra katter i juletid

2016-12-04 i Underbara juletid
Jag har letat upp några mysiga julfoton på våra katter. Chanel och Tusse som sover i en tomteluva. En äkta lussekatt (för att ingen ska undra så hade hon bara bandet när jag fotograferade så ingen fara att hon skulle tugga det i sig) Julaftonsnatt, gästerna har åkt hem och vem ligger mitt på bordet o... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En riktig vinter

2016-12-03 i Underbara juletid
Nej, vi har inte snö nu men jag har letat upp lite foton från 2010 då vi hade en riktig vinter, foton som jag tog på en lunchpromenad. Minns att jag såg domherrar som kommit fram ur skogen för att leta efter mat men jag hann inte fotografera dem. Men här kommer ett gäng härliga vinterfoton:... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag bakar stora jag bakar små..

2016-12-03 i Underbara juletid
..jag bakar några med frosting på! Japp, igårkväll blev det lite bagarstuga här hemma. Julmusik på telefonen och sedan satte jag igång. Det blev två sorters muffins (igen) jag testade ett nytt recept. Jag lägger in recepten separat eftersom jag inte vill ha annan text i receptpinläggen eftersom jag s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glögg till advent

2016-12-02 i Underbara juletid
Saturnus är min mest trogna sponsor i julbloggen, jag har fått smaka deras nyheter ända sedan hallonlakritsskalleglöggen och det är jag så tacksam för. Deras smaksatta glöggsorter brukar bli mina favoriter. Igår fick jag leverans av de här spännande sorterna: Eget foto på min hylla i köket. Som ni ka... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappstips till kattälskaren

2016-12-02 i Underbara juletid
Min fina tekopp kommer från HM, kanske ett julklappstips till kattälskaren?... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappstips till kattälskaren

2016-12-02 i Underbara juletid
Min fina tekopp kommer från HM, kanske ett julklappstips till kattälskaren?... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första December, detta magiska datum

2016-12-01 i Underbara juletid
Jomen visst är det lite så att första December känns lite magiskt, sådär sagomagiskt. Barndomens magpirr när man steg upp och förtjust tittade på paketkalendern och känslan av att allt det härliga Decembermyset låg framför en och så känner jag än idag. Apropå paketkalender så har sådana diskuterats p... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jultips

2016-12-01 i Underbara juletid
Ibland hittar man små guldklimpar på oväntade ställen, t.ex. de här julgranskulorna på Clas Ohlson. De kallar dem vintage i butiken, när jag har köpt liknande (och mycket dyrare på webben) kallas de fattigmanssilver. Det är hursomhelst glaskulor målade med skavd silverfärg. Eftersom jag inte kan ha d... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffransbiscotti

2016-11-30 i Underbara juletid
1 pkt saffran 2 ägg 100 gr smör 1 dl socker 100 gr grovhackad mandel 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Vispa saffran med äggen. Tillsätt rumsvarmt smör och socker, vispa till en porös smet. Blanda ner grovt hackad mandel, vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn och kladdig deg. Fördela degen i 3 lå... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vår julkrans

2016-11-30 i Underbara juletid
I år har vår 13-åring bundit och dekorerat vår julkrans, visst är den fin!... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vår julkrans

2016-11-30 i Underbara juletid
I år har vår 13-åring bundit och dekorerat vår julkrans, visst är den fin!... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dumlegrottor

2016-11-29 i Underbara juletid
Ikväll bakade dottern Dumlegrottor, en kaka som inte tillhör våra gamla tradtionella släktrecept till julen men som blivit en av barnens favoriter. Testa gärna olika smaker på dumlen och noblessen. 16 st 175 gr smör 1 dl socker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 16 st dumlekolor 16 st mazarinformar 1 ask ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbordet 2015

2016-11-29 i Underbara juletid
Här kommer lite foton från förra årets julbord hemma hos oss. Vi brukar sätta oss till bords kl 13 och bli lagom klara till Kalle Anka. Hos oss brukar jultomten komma efter Kalle Anka. När paketöppningen är klar brukar vi gå en julpromenad i kvarteret och därefter äter vi julgröten.Efter gröten dukas... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julaftonsfrukost

2016-11-28 i Underbara juletid
Julaftonsmorgon är ju den bästa dagen på hela  året att vakna upp till så självklart vill man ha lite speciell frukost. Förra året hade vi saffransscones och varm choklad med grädde, polkagris, marshmallows och chokladknappar i. Hela familjen äter frukost tillsammans, juleljusen brinner och julmusike... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Marknadsnougat

2016-11-28 i Underbara juletid
I lördags gjorde jag marknadsnougat till barnens försäljning på gårdagens julskyltning. Jag köpte tillbaka en av våra påsar, den ligger i frysen nu och väntar på julafton. Marknadsnougat 6½dl vetemjöl 4dl florsocker 1dl kakao (knappt) 5½dl socker 125g cocosfett, smör eller margarin 1 3/4dl vatten Bla... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första advent

2016-11-27 i Underbara juletid
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent Vi startade advent med en mysig adventsfrukost med årets första vörtbröd och årets första julost, en röd edamer ska det vara till julen hemma hos oss. Därefter har det varit ett ganska intensivt program ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Advent om några minuter

2016-11-26 i Underbara juletid
Nu är det bara minuter kvar till första advent, denna magiska dag som är starten på julen. Jag har plockat fram adventsljusstaken, samma gamla ljusstake som vi haft sedan 1997. Några år har vi haft två ljusstakar varav den andra med blockljus men det är denna som är den kära gamla vännen som plockas ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Provsmakat choklad

2016-11-26 i Underbara juletid
Äldsta dottern kom hem med den här chokladen till mig: Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit . Den var god, jag gillar kanel i choklad, det ger julkänsla och kakbitarna gav Crunch i chokladen. Gott! Jag har alltså inget totalt sockerförbud (eller köttförbud) men jag väljer vad jag äter.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julmarknad mm

2016-11-26 i Underbara juletid
Idag har barnens julframträdanden för i år börjat, idag var det 10-åringen som spelade julsånger i gallerian tillsammans med musikskolan. Som vanligt har barnen gemensamt mellan 30-40 framträdanden i December. Julmusik i form av spelande, sjungande, drillande, marcherande och naturligtvis luciaframtr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julstämning utanför jobbet samt Black Friday

2016-11-25 i Underbara juletid
Granen utanför jobbet har stått mörk i en vecka och väntat men idag lyste den så fint på morgonen. Det framgår inte riktigt på fotot hur vackert det såg ut med den gnistrande frosten i gräset, den rosa morgonhimlen och den tända belysningen. Ur fotograferingsvinkeln har jag min arbetsplats snett bako... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dottern slår in julklappar i TV

2016-11-23 i Underbara juletid
Ikväll är dottern och hennes klass med i lokalnyheterna och slår in julklappar som de skänker till läkarmissionen.  Här hittar ni TV inslaget. Det är Amanda som är min dotter.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tidernas bästa julkalender

2016-11-22 i Underbara juletid
På SVT kan ni vara med och rösta fram tidernas bästa julkalender, klicka här.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juldukning

2016-11-22 i Underbara juletid
Här kommer lite bilder från förra årets juldukning hemma hos oss. Jag är bara en amatörmässig hemmapysslare och absolut inget proffs och det finns ju så många fina stylade foton på pinterest men detta är vår egen julaftonsdukning förra året så det är äkta ”hemma hos oss”. Jag hade länge velat ha små ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vår uppesittarkväll

2016-11-21 i Underbara juletid
Här kommer ytterligare ett favoritinlägg från gamla julbloggen i repris. Uppesittarkväll är kvällen innan julafton, alltså den 23:e december. I vissa familjer fixar man klart det sist inför julen, några klär granen, hos andra tittar man på uppesittarkväll på TV, många familjer tittar säkert på julfil... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Den bästa tiden på året är här!

2016-11-20 i Underbara juletid
Jag har haft en jättebra helg med mycket julmys, det känns så underbart att adventstiden snart är här. Imorgon går vi in i adventsveckan och om en vecka tänder vi det första ljuset, härligt. Glöm inte bort att njuta mina julvänner, adventsmånaden kommer att gå så fort så sug i er allt julmys ni bara ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mössens julafton

2016-11-20 i Underbara juletid
Här sitter min lilla samling med Mailegmöss och väntar på att det ska bli julafton, de har samlats uppe på en hylla för att ”akta sig för fällan” Mössens julafton När nätterna blir långa och kölden sätter in tar Mamma Mus och samlar hela barnaskaran sin Hon visar sen på fällan, ni aktar er för den så... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Beslutsvånda eller pyntningen som kom av sig

2016-11-19 i Underbara juletid
Varför ska det vara så svårt att bestämma vilka julprydnader som ska få vara framme!? Man kan tycka att eftersom vi har 8 rum, 2 badrum och 1 kök att pynta i så borde det inte vara platsbrist men så är det. Vi har trots allt inte så många ytor att pynta på och barnens 4 rum pyntar de själva. Vissa sa... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Advent i vårt hus

2016-11-19 i Underbara juletid
Dagen har ägnats åt att adventspynta och det känns smått overkligt att det faktiskt är advent om en vecka, overkligt men fantastiskt och underbart! Jag har längtat så mycket och hösten har stundtals känts väldigt lång i år. Adventsljusstakarnas och adventsstjärnornas milda sken är så välkommet och ja... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tack till Våran lilla julvrå

2016-11-19 i Underbara juletid
Ett stort tack till Annie och Våran lilla julvrå, du har gjort mig så glad och rörd!  I sitt inlägg om Julbloggskärlek skriver Annie så här om min blogg: Det här är den första julbloggen jag började följa och min absoluta favoritjulblogg. Marie skriver så fint om sitt julfirande och hennes jultraditi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julig kudde

2016-11-17 i Underbara juletid
När jag fyllde år fick jag ett presentkort av mina svärföräldrar och igår köpte jag en kudde för det. Visst är den fin! Jag har inte bestämt säkert vilken soffa den ska ligga i men jag tror det blir i den grå soffan däruppe, känns som att den passar bäst där även om den gör sig fint i de vita sofforn... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sådan mor sådan son

2016-11-16 i Underbara juletid
Igår fick jag ett sms från min 17-årige son som berättade att han köpt en stickad tröja och att han trodde jag skulle gilla den, och det gör jag förstås Han har köpt tröjan på HM. Kan berätta att han faktiskt t.o.m. är en större glöggfantast än vad jag är och det säger inte så lite. Han sparar och dr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Intervju om bloggen

2016-11-16 i Underbara juletid
Jag har blivit intervjuad om bloggen och intervjun hittar ni här Jo, det är ju faktiskt så att jag började skriva om mina jular på nätet redan på 1900-talet långt innan julbloggarnas tid och ibland undrar jag själv om jag verkligen har mer att dela med mig av men så länge jag tycker det är roligt så ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Påminner om julkortsswappen

2016-11-14 i Underbara juletid
Julkortsswappen Julkortsswappen har blivit en tradition och det kommer att bli en även i år, det blir sjätte året Hoppas att du vill vara med! Alla får vara med julälskare med eller utan blogg, julbloggare, scrappare och kortmakare eller är det kanske bara så att du gillar just julkort. För att anmäl... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sista julen med mamma

2016-11-13 i Underbara juletid
Jag skrev tidigare att jag skulle flytta över lite av mina personliga inlägg från min gamla julblogg, detta är det mest personliga inlägg jag någonsin har skrivit i någon av mina bloggar, jag skrev det 2012 och nu får det följa med till den här bloggen. Jag vill berätta för att det kanske kan hjälpa ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Plockar bort hösten inomhus

2016-11-12 i Underbara juletid
Det där lät kanske lite konstigt, det jag menar är att idag har jag plockat undan ljuslyktor, höstlöv mm som jag har pyntat med under hösten. Just nu ser det faktiskt lite vintrigt ut istället eftersom jag behållit vitt och fattigmanssilver. Så här ser t.ex vår ljushylla i köket ut. Tills adventpynte... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Doften av pepparkakor fyller vårt hus

2016-11-12 i Underbara juletid
Jajamen så är det, vi har nämligen bakat lite pepparkakor idag. Jag brukar göra hemmagjord deg och det ska jag göra om någon vecka men vi tjuvstartade lite med en köpt degrulle som två av barnen har bakat ut idag. Själv vispade jag ihop en sats med pepparkaksmuffins. Jag är fortfarande fylld av julkä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lite vemodigt och spännande

2016-11-11 i Underbara juletid
Jag har ju berättat tidigare om hur mycket paketkalendern betydde för mig när jag var barn och att jag redan som barn planerade för framtida kalendrar när jag själv skulle bli  mamma. 1999 gjorde jag första paketkalendern till vår äldsta dotter och året efter till båda våra äldsta barn. Sedan dess ha... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappsinslagning, snart advent, Mårtensafton och årets julvärd

2016-11-10 i Underbara juletid
Jag berättade ju att jag skulle slå in julklappar och nu har jag slagit in alla julklapparna som vi hittills har köpt, de här la jag på en byrå efter hand som jag slog in dem men vi har även en kasse med större julklappar. Det är så mysigt att tänka på att när mottagarna öppnar dem så är det julafton... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mina juligaste inköp i Ullared

2016-11-10 i Underbara juletid
Hej och hå vad tiden springer iväg, jag lovade ju lite bilder på mina juligaste inköp i Ullared. Jag fotograferade inte julsakerna i själva affären, det var tokmycket folk och jag var ganska trött efter två dagars shopping i det stora varuhuset och detta var sista avdelningen vi gick på förutom husge... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hej mitt vinterland!

2016-11-09 i Underbara juletid
Årets första snö, vi är väl sist i landet men för mig är det stort. Jag trodde att jag skulle vakna till en vit värld i morse och blev så besviken när det var barmark. På orten jag jobbar (3 mil bort) kom det snö i förrgår men inte här. På förmiddagen började det att snöa på jobbet och det var snö he... Läs mer i Underbara juletid.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby