Julbloggen: Underbara juletid

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund. Min julblogg är personlig med egna foton, pyssel och recept. Välkommen till min julvärld!

Maries stralande jul

25-årsjubileum för min julsida

2024-04-30 i Underbara juletid
Idag är det exakt 25 år sedan jag la upp grunden till min första julsida. Det är egentligen inte klokt att jag har skrivit om mina kärlek till julen i 25 år! Då var jag höggravid med sonen och äldsta dottern var 1,5 år. Nu är de vuxna. Jag började med en hemsida och delade med mig av bl.a.  julpyssel... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fotominnen

2024-04-13 i Underbara juletid
I veckan fick jag upp de här bilderna som fotominnen i telefonen. En trevlig liten påminnelse om julen Vår julgran i vardagsrummet från tre olika år. De är några år gamla allihopa, vi har andra julgardiner nu. Lite kul att blicka tillbaka på hur det har ändrats lite under åren. Hoppas att ni har det ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbonad

2024-01-04 i Underbara juletid
Nu är den äntligen inramad, min alldeles speciella julbonad Syns det hur gammal bonaden är? Att det är en gammal bonad från min mammas barndomshem. Den är gulnad, den är lagad och pappret är lite sprött så jag har inte vågat sätta upp den utan glas och ram. Bonaden är speciell för mig eftersom den är... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julefriden har infunnit sig

2023-12-27 i Underbara juletid
Det kanske är lite sent att skriva så den 27:e när själva juldagarna är över men jag går in i min julbubbla och bara njuter av att vara ledig, av mitt julpyntade hus, rester av julgodis, en spinnande katt i knäet, julmusik, läsning, te, tända ljus osv. Återhämtar mig. Tonårsdottern lägger pussel till... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

God Jul

2023-12-24 i Underbara juletid
Kikar in och önskar er alla en underbar julafton... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julveckan och julkonsert

2023-12-19 i Underbara juletid
Nu har vi kommit till julveckan, den underbara veckan som jag längtar efter och tänker på hela året Tyvärr har jag inte alls varit aktiv här på julbloggen i höst, jag har varit så fruktansvärt trött så all energi har gått åt till mitt jobb . Jag har nu varit på provtagning och fått svar på varför. Ja... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Klar med julkorten

2023-12-09 i Underbara juletid
Nu är jag äntligen klar med årets julkort, stundtals har det faktiskt känts som ett evighetsprojekt i år då både tiden och orken har varit knapp. Men nu är de klara och snart är de på väg till sina mottagare för att sprida julstämning Här kommer några bilder, visar inte alla då flera av dem är till j... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

När första ljuset brinner

2023-12-03 i Underbara juletid
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt, och alla människor glädjas att fira få advent  Jag har tänt första ljuset i en av mina adventsljusstakar, den som min morfar själv har tillverkat för längesedan, i en annan tid. Början på 40-talet, det pågick ett världskrig i närheten. Tanken att ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vilken julig resa jag har haft!

2023-11-05 i Underbara juletid
På höstlovet har jag haft en resa full av julstämning. Vi körde hemifrån regnig höst till ett jullandskap med snötyngda granar, renar och domherrar. Som ett riktigt julkort Första stoppet var hemma hos Annie med Våran lilla julvrå och det var verkligen som att kliva in i en julvärld i Annies mysiga l... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En födelsedagspresent till mig själv

2023-10-21 i Underbara juletid
De här söta grisarna från Maileg har flyttat hem till mig Jag älskar ju sådana här designade julfigurer från Maileg som är till för dekoration inte lek... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första frosten

2023-10-08 i Underbara juletid
Inatt kom säsongens första frost hos oss och även om jag är ledig gick jag ut och fotograferade. Det syntes knappt i naturen så det har nog bara varit runt nollan men bilen var täckt av ett tydligt lager med frost. I de veckan skickade äldsta dottern ett foto från deras trädgård. De har fått säsongen... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkonsert

2023-09-30 i Underbara juletid
Jag har bokat biljett till en julkonsert! Åh, det ska bli så mysigt Det är verkligen inte något jag unnar mig speciellt ofta, men att gå på julkonsert med Peter Jöback har varit en dröm sedan han släppte sin första julskiva 2002 så det känns verkligen roligt att det äntligen blir av... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkortsverkstad

2023-09-17 i Underbara juletid
Idag har jag påbörjat årets julkort Jag vet sedan tidigare år att i september är det minsann hög tid att börja om jag ska hinna bli klar. Med julmusik i högtalaren blev det en stor kontrast till solen som verkligen har lyst utanför! I år satsar jag på traditionella kort med rött och grönt som grundfä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mitt vinterland

2023-09-12 i Underbara juletid
Jag fick upp ett minne i min telefon, en vinterbild från 2017. En vinterbild från min närmaste omgivning här hemma. Bilden är som sagt några år gammal men jag fylldes ändå av en förväntansfull känsla. Kommer vi att få någon snö i år? Det är ju inte varje år som vi får njuta av snö som hänger tung på ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Rönnbärens tid snart förbi

2023-08-27 i Underbara juletid
Tiden bara flyger iväg, idag fotograferade jag rönnbären men det var ganska glest mellan klasarna och en del bär var bruna. Men det kanske inte är så konstigt, augusti är ju snart slut och vi går mot de mörkare -ber månaderna. Tiden då mörkret sänker sig för varje dag och vi tänder allt fler ljus på ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jul i juli 🎄❤️

2023-07-27 i Underbara juletid
I veckan har vi firat jul i juli. Helt ärligt minns jag inte ens hur många år vi har haft den här traditionen, men såpass länge att mina vuxna barn är uppvuxna med det och ser det som en av årets familjehögtider En dvd – brasa och julmusik i högtalaren kändes som en bra inledning när barnen anlände h... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets julkalender

2023-03-03 i Underbara juletid
Vi är väl få julälskare som har missat nyheten om årets julkalender Trolltider. Jag tror att den kommer att bli jättebra! Trolltider från 1979 är min absoluta favorit. Jag kan fortfarande minnas känslan av förväntan och spänning när introt med spåren i snön spelades upp. Jag var i precis lagom ålder ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

1 månad sedan julafton – mina julkort

2023-01-24 i Underbara juletid
Julen är bortplockad här hemma och julen känns ärligt talat väldigt avlägsen. Var det bara en månad sedan vi satt där med tindrande ögon och åt julmat och hälsade Jultomten välkommen Mina julkort blev faktiskt det sista jag plockade undan. Julkortshögen krymper för varje år och jag förstår de som väl... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gott nytt år

2023-01-01 i Underbara juletid
Vi firade en väldigt mysig nyårsafton här hemma. Tre olika förrätter, pilgrimsmusslor vilket jag själv var skeptisk till men det var faktiskt gott. Salami fylld med mascarpone och parmesanost. Avocado med räkröra Huvudrätt var oxfilé med Hasselbackspotatis och två olika såser. Efterrätt Vit chokladkr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Njuter i min julbubbla ❤️

2022-12-28 i Underbara juletid
Som vanligt så fortsätter jag att njuta av julefriden och julledigheten här hemma i min julbubbla. Jag älskar mellandagarnas lugn i vårt julpyntade hus Det är ju nu som man har tid att verkligen bara njuta av julgranen, adventsljusstakarna, juldekorationerna, julgodiset, julmusik, julfilmer, julklapp... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

God Jul

2022-12-23 i Underbara juletid
God Jul alla fina julälskare... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julefrid

2022-12-21 i Underbara juletid
Efter två år med pandemi är det istället i år som jag har varit krasslig sedan slutet av oktober. Jag njuter ändå av julefriden här hemma. Jag har fått prioritera min ork och då har bloggen fått vila lite. Men jag vill gärna visa er lite från min julbubbla. Detta är julgranen i vardagsrummet och där ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fjärde advent

2022-12-19 i Underbara juletid
När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran. Och alla barnen räknar, dan före dan före dopparedan. Här har det varit förkylningar och annat så orken och tiden har inte riktigt räckt till bloggen. Men jag hoppas kunna lägga upp lite mysig inlägg i veckan. Julveckan, hur magiskt är det inte... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Strålande adventsfika i julvrån

2022-12-07 i Underbara juletid
Jag är lite sen med att lägga upp detta inlägget men jag vill gärna dela det med er. Fredagen innan advent befann jag mig på resande fot genom vårt vintriga land. Efter 7 timmars resa gjorde jag ett besök på vägen hos ingen mindre än Annie i hennes lilla julvrå Det var magiskt och nästan lite overkli... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nu har vi ljus här i vårt hus

2022-12-04 i Underbara juletid
Idag har vi klätt julgranarna här hemma Jag sitter här i julgranens sken och bara njuter Vi har inget glitter och inga glaskulor, fast glaskulor brukar vi aldrig ha. Vi har försökt att klä julgranarna så det passar en kattunge Ville bara kika in lite snabbt och önska er en fin andra advent Jag hoppas... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En ny familjemedlem

2022-12-03 i Underbara juletid
Jag har inte haft min dator igång sedan mitt senaste inlägg så nu tänkte jag testa att blogga från mobilen Det har ju hänt ganska mycket juligt sedan mitt senaste inlägg Vi hade snö i några dagar, jag har fortsatt att adventspynta här hemma och vi har fått en ny liten familjemedlem. Weasley Visst är ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Börjat julpynta

2022-11-16 i Underbara juletid
Åh, idag har jag börjat att pynta här hemma. Julpynta eller kanske snarare adventspynta. Jag har bytt textiler i vardagsrummet och köket, tagit fram adventsljusstakar och lite ljuslyktor. Jag blir alldeles varm inombords när jag kommer in i de här rummen. Vi håller på att måla om i mellandotterns gam... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julshopping i Ullared

2022-11-05 i Underbara juletid
Denna veckan är det som bekant höstlov för landets skolbarn, så även för mig halva veckan och vi passade på att åka till Ullared. Det var verkligen längesedan sist, vi har inte velat åka dit under pandemin så det var drygt tre år sedan vi var där nu. Jag har verkligen längtat efter att få se deras ny... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkortssverkstad

2022-10-11 i Underbara juletid
I helgen började jag tillverka årets julkort. Ganska sent för min del men det är ju gott om tid kvar. Dock vill jag inte stressa utan ha roligt och njuta av pysslet Mitt mål i år är att inte köpa något nytt material utan att använda upp det som jag har hemma. Jag har använt papper från Maja Design i ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Annandag jul 2021

2022-10-03 i Underbara juletid
En tradition som växt fram genom åren är att vi firar julen med makens släkt hemma hos svärföräldrarna på annandagen. Det är en tradition som vi har haft i flera år nu. Man vill ju hinna träffa så många under juldagarna och på annandagen samlas vi hemma hos svärföräldrarna. Det är så bra att det är p... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Oktober, mysväder och choklad

2022-10-01 i Underbara juletid
Tänk att det redan är oktober! Jag tycker inte att det känns längesedan det var sommar, tiden går så fort. Plötsligt sitter vi här och det är dags att plocka fram adventsljusstakarna Men redan nu tror jag att det är många av oss som sitter inne och myser ikväll. Åtminstone här hos oss är det verklige... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julafton 2021

2022-09-24 i Underbara juletid
Julafton 2021 kändes speciell på olika sätt. Dels eftersom julen 2020 blev så annorlunda då vi inte kunde träffa våra familjer pga pandemin och vi nu äntligen kunde fira tillsammans igen. Julen är ju gemenskap så självklart vill vi alla få umgås med våra nära och kära. Dels för att vi fick en vit jul... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första frosten

2022-09-22 i Underbara juletid
I morse var första morgonen som jag behövde skrapa bilen!... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Uppesittarkvällen 2021

2022-09-15 i Underbara juletid
Något har hänt med min omgivning denna veckan, från att det nog bara har varit jag som har börjat tänka på julen så har både flera kollegor och familjemedlemmar pratat om julen de senaste dagarna. Så himla mysigt. Det känns att det närmar sig på riktigt när det inte enbart är ju julbloggsvärlden som ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En underbar blandning av höst- och julsmak

2022-09-11 i Underbara juletid
En tradition jag haft så länge att jag inte minns när den startade är att baka äppelpaj med pepparkakskryddor i. Ni som brukar följa mig minns det säkert och har kanske själva testat men det är så gott så det förtjänar liksom att tipsas om igen. Jag brukar använda mitt vanliga recept på äppelpaj och ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nu är det höst

2022-09-03 i Underbara juletid
Ja, nu är det höst på riktigt och dags för årets julbloggssäsong att dra igång. Längtar ni efter mörkare kvällar med tända ljus och krispiga kalla morgnar? Stickade tröjor, kryddiga drycker och äppelpaj eller vill ni ha kvar sommaren lite till? Jag brukar längta efter hösten men jag får erkänna att j... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jul i juli

2022-08-08 i Underbara juletid
Bättre sent än aldrig nu kommer äntligen en fotobomb från allt juligt jag fick uppleva i juli Vi har firat jul i juli sedan mina barn var små, ny är tre av dem vuxna och den yngsta börjar gymnasiet. Men det har blivit en tradition som de gärna kommer hem för att fira. Jag försöker att hålla det enkel... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hej alla julälskande vänner

2022-08-03 i Underbara juletid
Snart är det dags för en ny julbloggssäsong och jag börjar längta nu. Det är min sista semestervecka, jag har haft en underbar sommar jag längtar kanske inte efter hösten riktigt ännu men ser ändå fram emot den. Jag har foton jag vill visa er från vårt jul i juli firande och även från jul i juli på V... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Boktips

2022-02-06 i Underbara juletid
Ikväll har jag ett litet boktips till er, nämligen Jul i Sankt Anna. Jag tror att den släpptes i kalenderformat till senaste julen. Jag lyssnar fortfarande på ljudböcker med jultema och detta är den senaste och den enligt mig bästa julboken jag har lyssnat på under säsongen och det är ju därför jag v... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julsagan är slut för denna gången

2022-01-09 i Underbara juletid
Nu har även vi plockat ner alla julsakerna och huset ser ut som vanligt igen. För min del tycker jag alltid att det känns vemodigt och sorgligt när julen är slut. Men tiden är märklig, det känns både som att det var längesedan det var jul men ändå som att jullovet har gått väldigt fort. För tre vecko... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gott nytt år och Vår nyårsafton

2022-01-01 i Underbara juletid
Vår nyårstradition har blivit att familjen äter en god hemlagad middag. I många år var alla barnen hemma och mina föräldrar brukade komma, efter att mamma dog har min pappa kommit själv. I år var vi bara fem personer, dvs vi själva, två av våra barn och sonens flickvän. Det blev en mysig kväll tillsa... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vår julafton

2021-12-27 i Underbara juletid
Jag ville lägga upp en liten film här från vår julafton. På instagram fungerar det bra men eftersom jag hellre vill ha den här på bloggen än på Instagram så försökte jag att lägga upp den här men det var lättare sagt än gjort. Därför får ni istället en länk till instagram direkt till filmen, klicka p... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En God Jul

2021-12-24 i Underbara juletid
Jag har haft en underbar men intensiv julafton Ett foto från dagen när jultomten kom på besök. Jag tycker att det blev så härligt! Jag är längst upp i trappan och fotograferar ner, alla våra tonåringar och vuxna barn är spända på lillkusinens reaktion på jultomten Alla tittar på lillkusinen och ingen... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Uppesittarkväll

2021-12-23 i Underbara juletid
Nu har vi haft vår uppesittarkväll med mys, pyssel och godsaker. God natt alla julälskare och en riktigt God Jul önskar jag er alla och tänk det ser ut som att vi får en vit julafton Redo för julafton Bästa sovplatsen är som vanligt ovanpå julklapparna... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lille julafton och julefrid <3

2021-12-23 i Underbara juletid
Jag hoppas att ni också har en riktigt fin dag och kan njuta av julefrid Vi ska snart sätta oss och titta på Polarexpressen och äta ostkaka men först tänkte jag kika in här ett par minuter. Julgranen nere, julklapparna ligger under granen på ovanvåningen men jag ville visa detta fotot för ser ni snön... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dan före dopparedan

2021-12-22 i Underbara juletid
Jag älskar när man kan säga och skriva det (apropå rubriken) Jag hoppas att ni har det bra och njuter av allt mysigt juligt Här har vi bakat lussebullar igen ikväll, mina ungdomar samlades i köket och bakade tillsammans precis som när de var små julstämningen är verkligen på topp och som grädde på mo... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julveckan

2021-12-20 i Underbara juletid
Tänk att vi är inne i julveckan nu men lite overkligt känns det. Snön som vi hade i två veckor regnade bort och nu är det barmark men minusgraderna är tillbaka. Snön lyste ju upp så vackert och skapade så mycket stämning. Jag får nästan påminna mig själv nu om att det snart är jul på riktigt. Allting... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tredje advent, julgranar och Lucia

2021-12-13 i Underbara juletid
Ojoj, nu händer det mycket alla dagar känns det som. Kan vi stanna tiden lite? I helgen var det äntligen dags att klä julgranarna, vilket vi brukar göra helgen innan Lucia. Hur mycket jag än gillar övrigt julpynt så visst är det något speciellt med julgranar? Tyvärr blev mina foton inte så bra, det b... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Adventsfika

2021-12-06 i Underbara juletid
Igår var det andra advent och dags för vårt adventsfika. Jag har ägnat de två senaste veckornas kvällar och helger åt att baka och förbereda och oj så mycket julstämning det har gett mig. När jag hade förberett dukningen i lördagskväll kändes det nästan som kvällen innan julafton hur mysigt som helst... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En underbar första december

2021-12-01 i Underbara juletid
Jag har haft en fantastisk dag. Det har snöat och det finns väl ingenting som ger en större julstämning än när den vita snön singlar ner och förvandlar världen till ett sagoland Tyvärr ska det regna i natt men jag gläds så länge det varar. Dessutom har jag varit ledig idag, bara det att få vara ledig... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första advent

2021-11-28 i Underbara juletid
Första advent, en av de mest magiska dagarna på hela året inledningen till den underbara adventstiden Själv har jag ägnat en stor del av dagen åt att baka till vårt adventsfika nästa söndag. Jag älskar att baka julkakor så det har varit en underbar dag. Julmusik hela dagen och den underbara doften so... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

1 månad till julafton

2021-11-24 i Underbara juletid
Med exakt en månad kvar till julafton så har jag njutit av julbak under eftermiddagen. Det skulle egentligen ha varit höstens första helt lediga onsdag men så blev det ett tandläkarbesök. Men som sagt därefter har jag njutit av julbak. Jag har gjort lite småkakor till adventsfikat + en omgång saffran... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets första julbord

2021-11-22 i Underbara juletid
Vi var på Ikea i helgen och då blev det årets första julbord. Vi har varit där de flesta år och jag har recenserat det många gånger. Jag tycker fortfarande att det är väl värt sitt pris och en mysig utflykt i slutet av november eller i december. Man behöver ju alltid fylla på ljusförrådet och köpa li... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Det börjar bli dags, på riktigt

2021-11-12 i Underbara juletid
Det slog mig att jag inte visat detta fantastiska foto här i bloggen, bara på instagram. Det är äldsta dottern som fotograferat och skickat till mig. Ett foto från hennes hemtrakter, lite skillnad från Skåneslätten där jag är uppvuxen om man säger så men vackert båda delar. Fotot är från oktober Men ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffransphiladelphiabullar i långpanna

2021-11-10 i Underbara juletid
Ljuvlig gott, receptet har jag komponerat ihop själv genom att utgå från ett recept på vanliga philadelphiabullar. Deg5 dl mjölk150 gr rumsvarmt smör1 pkt jäst1 dl strösocker½ tsk jäst2 påsar saffran1 liten burk creme fraiche (2 dl)12-15 dl vetemjöl Fyllning150 gr rumsvarmt smör200 gram philadelphiao... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Allhelgonahelgen

2021-11-07 i Underbara juletid
Jag hoppas att ni har haft en fin helg Själv besökte jag min pappa under höstlovet och tände då även ljus på min mammas grav. Igår tände jag min ljusängel här hemma, för mamma, mormor, morfar, min farbror, våra änglakatter Jag har även hunnit titta på en julfilm, ingen ny men man har ju sina favorite... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappsinslagning

2021-11-03 i Underbara juletid
Nu börjar det dyka upp jultecken lite varstans, så himla mysigt Visst är det en härlig känsla att det snart är dags får årets mest underbara tid och att vi har allt framför oss Själv börjar jag gärna med förberedelser redan nu. Jag älskar att vara ute i god tid så jag kan njuta av tiden och efter all... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tack <3

2021-10-20 i Underbara juletid
Tack för alla era varma ord i mitt förra inlägg Nu är vi hela familjen på benen igen och blickar framåt. Mellandottern har fortfarande lång rehabiliteringstid kvar men mår mycket bättre. I fredags fyllde jag år, 50 år faktiskt och det var skönt att ha något annat att tänka på och hitta på i ett par d... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En jobbig höst

2021-10-10 i Underbara juletid
Jag brukar försöka undvika att skriva om mina barn på nätet men gör ett undantag för en kort sammanfattning av min höst. Jag inledde ju höstterminen med att jag sista semesterveckan bröt min arm både armbågen och handleden. Därefter hann skolan knappt starta förrän min yngsta dotter fick covid. Henne... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tillbakablick på Juldagen 2020

2021-09-25 i Underbara juletid
Det kan väl passa bra idag den 25:e att göra en liten tillbakablick på juldagen 2020 Jag vaknade och steg upp tidigt, det är så stämningsfullt med det magiska blå morgonljuset på vintern och att sitta i mörkret med bara julbelysningen tänd och dricka te i soffan. Vanliga år är juldagen en vilodag hem... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

3 månader till julafton

2021-09-24 i Underbara juletid
Nu är det tre månader kvar till julafton och om lite drygt halva den tiden börjar det bli dags att adventspynta. Det känns inte alls längesedan det var sex månader kvar och nu har halva den tiden gått. Förlåt, vad jag svamlar men oj vad tiden försvinner. Det är nu vi ska unna oss att frossa i pyssel,... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Foton från julafton 2020

2021-09-21 i Underbara juletid
Om ni kikar i arkivet så finns det ett helt inlägg från julafton som jag gjorde i anslutning till dagen men precis som vanligt så tänker jag att det nu är dags för en liten tillbakablick. Vi hade en fin julafton det hade vi men det blev ju så uppenbart tydligt att det viktigaste på julen är familjen.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min jul på sociala medier, några minnen

2021-09-20 i Underbara juletid
Jag har ju berättat om flera julminnen här på bloggen och eftersom just att julblogga har blivit en av mina traditioner så tänkte jag berätta om några minnen kopplat till bloggen. Indelat efter årtionden. 90-taletJag startade min första hemsida om julen redan i slutet på 90-talet. Visserligen 1999 me... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappsinslagning

2021-09-19 i Underbara juletid
I flera dagar har jag varit så sugen på att börja slå in mina julklappar, jag har ju redan en liten hög. Ni som följt mig ett tag vet ju att jag gillar att vara ute i god tid även med inslagningen. Då kan man njuta av den istället för ett det ska bli stressigt i december. Jag hade tyckt att det vore ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

99 dagar till julafton

2021-09-16 i Underbara juletid
Nu är vi nere på tvåsiffrigt, alltså 99 dagar kvar tills julafton både morgnar och kvällar är redan betydligt mörkare och det betyder ju också att det blir mysigare med tända ljus och mysbelysning inomhus Jag har minsann köpt en adventskalender till mig själv. Inte en sådan där med en massa fina prod... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

September

2021-09-04 i Underbara juletid
Välkommen september, den första höstmånaden men här har vi haft ljuvligt sensommarväder idag. Augusti bjöd minsann på betydligt mer höst Välkommen båda delar för mig. Jag njuter gärna inne med tända ljus när det regnar och utomhus när sensommarsolen visar sig Det ena utesluter ju inte det andra. Ikvä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbloggssäsongen 2021 drar igång så smått

2021-08-16 i Underbara juletid
Jag sitter här med tända ljus, jag har precis druckit en chai-latte och visst börjar det väl dra ihop sig till julbloggssäsong? Ni vet den där känslan när semestern och sommaren är slut och tankarna på allt det mysiga som ligger framför oss pockar på allt mer. Jag skulle egentligen ha börjat jobba id... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jul i julitips

2021-07-03 i Underbara juletid
Hej alla julvänner hoppas att ni har en härlig sommar och kan njuta av sol och bad, läsa i skuggan eller titta på julfilmer inomhus vilket ni nu föredrar Jag kikar in här mitt i sommaren för att komma med två små jultips till er. Till er som vill fira jul i juli men inte har lagt undan juliga godsake... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glad Alla hjärtans dag

2021-02-14 i Underbara juletid
Jag vill bara kika in här och önskar er alla en fin Alla hjärtans dag Julgranshjärtat som katterna gömt bakom TV skåpet kom till användning i dag Kan även berätta att vi har fått ännu mer vinter och snö jättehärligt ett år som detta då aktiviteter måste ske utomhus jag är så tacksam och det är så vac... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glad Alla hjärtans dag

2021-02-14 i Underbara juletid
Jag vill bara kika in här och önskar er alla en fin Alla hjärtans dag Julgranshjärtat som katterna gömt bakom TV skåpet kom till användning i dag Kan även berätta att vi har fått ännu mer vinter och snö jättehärligt ett år som detta då aktiviteter måste ske utomhus jag är så tacksam och det är så vac... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vi fick fem vinterdagar <3

2021-01-20 i Underbara juletid
Jag är så tacksam över att vi detta året fick några vinterdagar även här hos oss på sydkusten i söndags grillade vi i eldtunnan, så mycket mysigare när det är snö ute nu har det regnat i ett par dagar och snön är borta igen men som sagt jag är så tacksam för den snö som vi fick och att den faktiskt s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vi fick fem vinterdagar <3

2021-01-20 i Underbara juletid
Jag är så tacksam över att vi detta året fick några vinterdagar även här hos oss på sydkusten i söndags grillade vi i eldtunnan, så mycket mysigare när det är snö ute nu har det regnat i ett par dagar och snön är borta igen men som sagt jag är så tacksam för den snö som vi fick och att den faktiskt s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hej mitt vinterland <3

2021-01-13 i Underbara juletid
Idag har vi äntligen har vi också fått snö som har lagt sig Tidigare i veckan när resten av landet fått snö har vi bara haft regn och blåst men nu har vi också SNÖ Vilken present så här till tjugondedag Knut Utsikten från vårt sovrumsfönster Tänk att snön sammanfaller med att jag har varit ledig i da... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hej mitt vinterland <3

2021-01-13 i Underbara juletid
Idag har vi äntligen har vi också fått snö som har lagt sig Tidigare i veckan när resten av landet fått snö har vi bara haft regn och blåst men nu har vi också SNÖ Vilken present så här till tjugondedag Knut Utsikten från vårt sovrumsfönster Tänk att snön sammanfaller med att jag har varit ledig i da... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Slut på julefriden

2021-01-10 i Underbara juletid
Imorgon börjar jag att jobba igen så idag kände jag mig redo att plocka ner jultomtarna och övrigt julpynt. Julgranarna får dock vara kvar tills på lördag och på onsdag när det egentligen är tjugondedag Knut så ska jag byta ut textilierna. Adventsljusstakarna som ska ut i förrådet byttes ut mot lampo... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Slut på julefriden

2021-01-10 i Underbara juletid
Imorgon börjar jag att jobba igen så idag kände jag mig redo att plocka ner jultomtarna och övrigt julpynt. Julgranarna får dock vara kvar tills på lördag och på onsdag när det egentligen är tjugondedag Knut så ska jag byta ut textilierna. Adventsljusstakarna som ska ut i förrådet byttes ut mot lampo... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Magisk morgon med snö

2021-01-05 i Underbara juletid
Jag har ju precis som vanligt svårt att lämna för säsongen så här kommer ett inlägg till och kanske blir det ytterligare fler innan jag känner mig redo att lämna julbloggsvärlden för denna säsongen. När jag vaknade tidigt i morse fick jag en känsla av att det hade snöat och vid närmare kontroll så vi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Magisk morgon med snö

2021-01-05 i Underbara juletid
Jag har ju precis som vanligt svårt att lämna för säsongen så här kommer ett inlägg till och kanske blir det ytterligare fler innan jag känner mig redo att lämna julbloggsvärlden för denna säsongen. När jag vaknade tidigt i morse fick jag en känsla av att det hade snöat och vid närmare kontroll så vi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tack för denna säsongen!

2021-01-03 i Underbara juletid
Nu är det huvudsakliga firande över för denna säsongen och jag börjar känna mig redo för att tacka er alla för denna bloggsäsong jag bor kvar i min julbubbla åtminstone en vecka till, sedan börjar vardagen med jobb och magin brukar vara bruten. Jag kommer att njuta av julgranen, julmusik och förhoppn... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tack för denna säsongen!

2021-01-03 i Underbara juletid
Nu är det huvudsakliga firande över för denna säsongen och jag börjar känna mig redo för att tacka er alla för denna bloggsäsong jag bor kvar i min julbubbla åtminstone en vecka till, sedan börjar vardagen med jobb och magin brukar vara bruten. Jag kommer att njuta av julgranen, julmusik och förhoppn... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gott nytt år!

2021-01-03 i Underbara juletid
Jag hoppas att ni alla hade en fin nyårsafton även om den för alla blev annorlunda. Nu ser vi fram emot ett Gott nytt år då vi framöver får träffa våra nära och kära igen Efter helgerna brukar jag känna vemod över att julen som jag har längtat till så länge är över, det känner jag nu också samtidigt ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gott nytt år!

2021-01-03 i Underbara juletid
Jag hoppas att ni alla hade en fin nyårsafton även om den för alla blev annorlunda. Nu ser vi fram emot ett Gott nytt år då vi framöver får träffa våra nära och kära igen Efter helgerna brukar jag känna vemod över att julen som jag har längtat till så länge är över, det känner jag nu också samtidigt ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juldagen

2020-12-25 i Underbara juletid
Juldagen är nog den av dagarna som har varit sig mest lik hur det brukar vara. Vi brukar ha en hemmadag med julmatsrester, gottebord, sällskapsspel och avkoppling med böcker, film mm. En paus själva hemma mellan olika julfiranden. Vi hade tre av barnen här hemma på eftermiddagen + flick- och pojkvänn... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juldagen

2020-12-25 i Underbara juletid
Juldagen är nog den av dagarna som har varit sig mest lik hur det brukar vara. Vi brukar ha en hemmadag med julmatsrester, gottebord, sällskapsspel och avkoppling med böcker, film mm. En paus själva hemma mellan olika julfiranden. Vi hade tre av barnen här hemma på eftermiddagen + flick- och pojkvänn... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

När juldagsmorgon glimmar

2020-12-25 i Underbara juletid
När barnen var små var det på kvällen innan julafton och julaftonskvällen som jag fick en stund för mig själv framför julgranen för att njuta av stunden och stämningen i stillhet. Nu är barnen uppe längre än vad jag är. Istället har det blivit på morgnarna som jag kan smyga upp i ett tyst och stilla ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

När juldagsmorgon glimmar

2020-12-25 i Underbara juletid
När barnen var små var det på kvällen innan julafton och julaftonskvällen som jag fick en stund för mig själv framför julgranen för att njuta av stunden och stämningen i stillhet. Nu är barnen uppe längre än vad jag är. Istället har det blivit på morgnarna som jag kan smyga upp i ett tyst och stilla ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julafton 2020

2020-12-25 i Underbara juletid
Här kommer en bildkavalkad från vår julafton detta annorlunda år Våra barn hänger fortfarande upp sin strumpa innan de går och lägger sig på lille julafton så deras julafton börjar med presentöppning från strumporna sedan blir det gemensam frukost då vi äter nybakade saffransscones och varm choklad m... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julafton 2020

2020-12-25 i Underbara juletid
Här kommer en bildkavalkad från vår julafton detta annorlunda år Våra barn hänger fortfarande upp sin strumpa innan de går och lägger sig på lille julafton så deras julafton börjar med presentöppning från strumporna sedan blir det gemensam frukost då vi äter nybakade saffransscones och varm choklad m... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

God Jul

2020-12-24 i Underbara juletid
Jag kikar bara in en liten sväng så här på julnatten för att önskar er en God Jul Jag ska skriva ett inlägg om vår julafton imorgon, men detta fotot är från just nu. Julnatten. Jag har precis lyssnat på Stilla Natt och nu väntar jag in de sista minuterna av julafton innan jag går och lägger mig.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lille julafton

2020-12-24 i Underbara juletid
Denna dagen har rusat förbi i raketfart samtidigt känns det som att jag har hunnit med så mycket att jag nästan känner mig lite omtumlad. Att jag känner mig omtumlad beror kanske mest på att vi har fått en vattenläcka här hemma. När yngsta dottern och jag stod i köket började det plötsligt att läcka ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dan före dopparedan <3

2020-12-22 i Underbara juletid
Jag är så tacksam att jag har de här lediga dagarna innan julafton, absolut inte för att jag har en massa att göra utan för att bara njuta av julveckan. En välbehövlig paus från vardagen är det varje år men kanske ännu mer i år p.g.a. pandemin, Julen finns i mina tankar hela året så att få vara ledig... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jul, jul strålande jul

2020-12-20 i Underbara juletid
Så känna det just nu huset doftar underbart av pepparkaksbak och jag bara älskar den här tiden innan jul. Min ledighet började tyvärr inte så bra då jag haft rejält ont i ryggen men det känns tack och lov bättre idag. Vi startade dagen med mysfrukost och tände det fjärde ljuset, denna adventstid har ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag vill trycka på paus!

2020-12-17 i Underbara juletid
En vecka kvar till julafton, åh jag önskar att det kunde fortsätta att vara en vecka till julafton i ytterligare en vecka. Jag vill riktigt gotta ner mig i nuet och bara njuta av allt fint som finns i julveckan i denna i övrigt märkliga tid Igår var jag ledig och då bakade jag mandelmusslor och en om... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lucia

2020-12-13 i Underbara juletid
Vilken fin Luciadag jag har haft idag har ni också haft det? Jag brukar sällan titta på Luciamorgon men i år hade jag möjligheten att titta på hela i morse. Så fint<3 med fyra barn som både gått på musikfriskola, spelar instrument och sjunger brukar december vara fullt av uppträden men naturligtvi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En vecka kvar tills min julsemester

2020-12-11 i Underbara juletid
Pandemi eller inte så känns det helt underbart att om bara en vecka så går jag på julledighet Jag bestämmer ju inte själv när jag ska ha semester eftersom jag är anställd på läraravtal men att vara ledig så många dagar innan julafton som i år är ju helt underbart Jag kommer att baka och laga betydlig... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En hemmalördag med mycket julmys

2020-12-05 i Underbara juletid
Inget ont som inte har något gott med sig, en positiv effekt av pandemin är ju att man får mycket tid att pyssla och mysa hemma. speciellt mysigt nu i december Jag gjorde saffransdeg på förmiddagen och sedan bakade vi ut den tillsammans. Vanligtvis brukar det vara svårt att hitta en tid då alla barne... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första advent

2020-11-29 i Underbara juletid
Jag hoppas att ni alla har haft en fin första advent Vi startade dagen med att tända första ljuset och äta långfrukost tillsammans. Det blev risgrynsgröt och vörtbröd med julskinka och julost. Så gott och mysigt Därefter bakade jag lite. För kl 14 hade vi adventsfika. Det var bara vi i familjen här h... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Redo för advent <3

2020-11-28 i Underbara juletid
Åh vilken mysig adventsstämning vi har här hemma vi är nästan färdiga med adventspyntningen (saknar tre adventsljusstakar som min man glömt vart han ställde undan så vi måste leta men annars är det klart) . Jag har pyntat och lyssnat på julmusk idag och har verkligen julmyskänslor nu Den gamla advent... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

1 månad kvar till julafton

2020-11-24 i Underbara juletid
De här gamla ljuslyktorna vet jag inte om jag har visat förut i bloggen? De är inte de vackraste julsakerna jag äger men de har ett personligt värde. De är bland de första julsakerna jag själv köpte som barn för min månadspeng och de har fått stanna kvar vid flertalet rensningar (jag fick inte tända ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första snön och adventspyntat

2020-11-22 i Underbara juletid
Nu händer det juliga saker varje dag natten mellan torsdagen och fredagen så fick vi lite snö så himla mysigt! Jag höll på att somna då jag märket att smattret från regnet avtog och när jag kikade ut så snöade det. Eftersom man aldrig vet hur länge snön stannar så tog jag på mig en jacka utanpå pyjam... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Pyntat lite smått

2020-11-19 i Underbara juletid
Igår kväll började jag att pynta lite smått. Som vanligt började jag med köket. Det är ju så mysigt att mötas av adventsljuset där under de mörka vintermorgnarna. På ljushyllan har vi levande ljus hela året men färgerna på ljuslyktorna skiftar jag efter säsongen liksom gardinerna. De här gardinerna h... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nedräkning

2020-11-15 i Underbara juletid
Bara två veckor kvar till advent och nu tycker jag att man kan få ägna sig åt så mycket julförberedelser som man vill så länge man njuter av det och inte stressar, för stress hör inte ihop med julmys Jag har en känsla av att de som inte gillar julen är de som stressar, inte vi som älskar att pynta, b... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julmys med julkortsverkstad

2020-11-14 i Underbara juletid
Jag började lite smått med mina julkort i veckan, fortsatte i går kväll och direkt när jag vaknade i morse längtade jag efter att fortsätta så jag har ägnat det mesta av dagen åt att tillverka mina julkort. Jag gör dem ganska enkla i år eftersom jag har börjat så sent men det tar sin lilla tid ändå o... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffransbak

2020-11-11 i Underbara juletid
Det blev ett litet saffransbak idag, sååååå gott Receptet finns här Med tanke på att smittspridningen ökar så är vi nog många som funderar på hur vi kommer att kunna fira julen. Själv tänker jag att jag vill njuta av det jag kan detta konstiga år, t.ex. pynta, lyssna på julmusik, titta på julfilmer o... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julspaning, julklappar mm

2020-11-11 i Underbara juletid
Ojdå, hoppsan nu har jag varit dålig på att uppdatera här. Jag får skylla på att jag inte haft några nya foton då det börjar kännas tjatigt att återanvända förra årets foton. Men snart börjar det ju hända juliga saker på riktigt här hemma som jag kan dokumentera. Tills dess får ni hålla tillgodo med ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En resa med många juliga inslag

2020-11-01 i Underbara juletid
På höstlovet reste vi till lite olika platser i Norrland, det blev en bilresa på 314 mil och vet ni, den hade flera juliga inslag På ditvägen hälsade jag på min fina julvän Annie och hennes hundar, Annie som driver den mysiga julbloggen ”Våran lilla julvrå” . Det var som att stiga in i en julbubbla, ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbloggsrunda

2020-10-21 i Underbara juletid
Ikväll har jag tagit säsongens första riktiga julbloggsrunda, så himla mysigt. Självklart har jag kikat runt i julbloggarna även tidigare i höst och kommenterat lite här och där men ikväll kommenterade jag i alla bloggar på min lista som uppdaterats de senaste dagarna och det känns så trevligt att ha... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dykt i mitt arkiv

2020-10-21 i Underbara juletid
Ikväll gjorde jag en dykning i mitt ganska stora arkiv från julhemsida och julbloggar och hittade detta foto från 2001. Det var min tredje säsong med julhemsida och jultomten och bocken hade jag ställt ut i snön utanför huset bara en liten stund medan våra gäster anlände Kul minne Har ni hittat på nå... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mysigt och juligt inköp

2020-10-18 i Underbara juletid
Ni som följt mig ett tag minns kanske att jag fyller år i mitten av oktober och att jag brukar unna mig att köpa en födelsedagspresent till mig själv och att det oftast är antingen en mugg från GreenGate eller en mus från Maileg. I år blev det ett pepparkakshus och två små nissar från Maileg. Så himl... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första frosten

2020-10-18 i Underbara juletid
I veckan som gått har jag fått skrapa bilen inte mindre än tre gånger, dagarna däremot har varit soliga och varma. Hösten när den är som bäst Jag har ju som lite tradition att skriva ner datum för första frosten och första snön Jag har ju både hunnit dricka glögg, äta pepparkakor, clementiner och sat... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jullista

2020-10-11 i Underbara juletid
Här kommer mina svar på jullistan som först dök upp hos den stämningsfulla bloggen Jul, Strålande Jul . Vilka är de första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”? Stämning, familjemys, ljus, julmusik julgran. Tusse framför julgranen Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tillbakablick på julafton 2019

2020-09-12 i Underbara juletid
Nu har jag kommit till julafton i min tillbakablick på föregående jul, jag skrev om den i december men det är alltid mysigt att titta och minnas tillbaka nu när den nya säsongen drar igång. Komma i stämning och glädjas åt vad vi har att se fram emot Kvällen före julafton, mellandottern sitter i soffa... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fler foton från lille julafton

2020-09-09 i Underbara juletid
Här kommer lite fler foton från förra årets dan före dopparedan, lille julafton, uppesittarkvällen. Kär dag har många namn Denna gång från vårt TV rum. Båda katterna älskade att ligga bland julklapparna Lite julgotter Julefrid i huset Vi pysslade bl.a. med små minipepparkakshus istället för att göra ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Kvällen innan julafton

2020-09-05 i Underbara juletid
Vardagsrummet Bland de bästa om inte faktiskt den allra bäst kvällen på hela året måste väl ändå vara kvällen innan julafton. När hela huset doftar och andas jul men man ändå har den stora dagen kvar Ikväll bjuder jag på lite foton från den kvällen. Vi brukar ha uppesittarkväll med pyssel i köket til... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tillbakablickar på föregående jul

2020-09-05 i Underbara juletid
Jag tänkte bjuda på lite tillbakablickar från julen 2019 med foton som jag la upp i bloggen där och då, när vi befann oss mitt i den bästa tiden på hela året: den magiska julen. Jag delar upp det i ett par inlägg. Först ut är när vi klädde julgranarna. Vi har haft kungsgran sedan 2004 men för två år ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Välkommen september

2020-09-02 i Underbara juletid
Så har vi kommit till -ber månaderna som inleds med september och avslutas med nyårsafton. Hur känner ni? Själv så älskar jag årstidernas växlingar. Hösten bjuder snart på sprakande färger i naturen och ingen behöver ha dåligt samvete över att sitta inomhus i soffan med tända ljus och varma drycker p... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Till er som har blogspot

2020-08-29 i Underbara juletid
Jag vill bara skriva till er som har blogspot att jag har stora problem att kommentera i era bloggar. Jag har försökt att kommentera i några stycken men kommentarerna bara försvinner. Jättetråkigt för det är ju en stor del av bloggandet och gemenskapen att kunna lämna kommentarer så detta gör mig lit... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

4 månader till julafton

2020-08-24 i Underbara juletid
4 månader till julafton och vet ni vad i morse fick jag faktiskt lite julfeeling Den kom sig av att mellandottern lagade gröt med stekta äpplen och kanel och när kaneldoften spred sig in till mig där jag satt och jobbade med ett tänt ljus på bordet då kom julkänslan över mig. Egentligen förknippar ja... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Blogg, instagram eller båda?

2020-08-23 i Underbara juletid
Hur tänker ni andra julbloggare, kommer ni att fortsätta med bloggandet eller går ni alltmer över till instagram eller kör ni en kombination? Och ni som är följare, läser ni både bloggar och instagram? Det finns ju mer utrymme för att skriva i bloggen medan instagram är enkelt att snabbt lägga upp en... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jul i juli

2020-07-31 i Underbara juletid
Det är ju hög tid att berätta om vårt Jul i juli firande innan månaden är slut. Det är en tradtition som vi har haft i ganska många år nu, tillräckligt för att kalla det en tradition Det är egentligen inget märkvärdigt eller komplicerat, bara mysigt Jag brukar spara lite av julens godsaker och komple... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

24 juni

2020-06-24 i Underbara juletid
Visst är 24:e juni ett speciellt datum för oss julälskare ett halvår kvar till julafton vilket ju betyder att vi är närmare nästa jul än den förra och ännu närmare första advent och allt mysigt julfixande Man undrar lite hur julen blir med pandemin. Självklart får man göra det bästa utav det, kanske ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gott nytt år

2020-01-01 i Underbara juletid
Vi firade en lugn nyårsafton med god mat och trevligt umgänge Förrätterna är klara att serveras. Samma som förra året nämligen gravad lax med avokado, snittar med päron, färsk basilika, halloumi och sylt, chips med rom salladslök och creme fraiche. Huvudrätten glömde jag att fotografera men det var h... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min julafton

2019-12-25 i Underbara juletid
Vi hade en lugn och fin julafton med min familj. Julgröten var första fotot som dök upp i mitt sparade album, ris a´la malta, det är nog för att man bara äter det en gång om året som det är så himla gott och juligt Vi gjorde en liten pepparkaksby tillsammans på uppesittarkvällen. Numera så är kvällen... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julefrid

2019-12-23 i Underbara juletid
Så har julefriden lagt sig Här kommer de utlovade fotona på julgranen i vardagsrummet. Imorgon tänder vi riktiga ljus runt om i rummet men ikväll håller vi till i köket och där uppe. Katterna älskar julgranarna, Tusse syns knappt men han är en liten marodör när det gäller julgranar… En av mina nya ju... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

God Jul

2019-12-22 i Underbara juletid
Jag önskar er alla en riktigt God Jul hoppas att ni alla får fira en lugn och fin jul med era nära och kära.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dan före dan före dopparedan

2019-12-21 i Underbara juletid
Nu är vi verkligen nära den underbara julen och jag hoppas att julstämning råder hemma hos er alla Katterna gillar att ligga på samma julklapp men inte samtidigt Hur har ni det med julförberedelserna, jag tänkte bjuda på lite foton från vad jag har pysslat med i dag. Att bära upp julklapparna till gr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkonsert

2019-12-17 i Underbara juletid
Igår kväll var jag på julkonsert, Karlskrona kommun bjuder varje år sina medarbetare på konsert med Marinens Musikkår och den var som vanligt helt fantastiskt bra Solisten var en musikalartist (som jag inte minns namnet på) men han var otroligt bra och vi bara njöt av kvällen och all vacker och stämn... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En lugn adventshelg med massa mys

2019-12-15 i Underbara juletid
Jag hoppas att ni har haft en fin Luciadag och adventshelg. Jag hade en väldigt trevlig Lucia med julfest på kvällen Chanel vår egna lilla lussekatt Igår tog vi in våra två stora julgranar, vi har ju även lite smågranar som vi tar in till advent men de båda stora brukar vi ta fram runt Lucia. Alla tr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Önskar er alla en fin Lucia

2019-12-13 i Underbara juletid
Önskar er alla en riktigt fin och stämningsfull Lucia med detta fotot på min yngsta dotter från helgens Lucia i stallet där hon var ridande Lucia... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Kola och pepparkakor, det är julmys

2019-12-10 i Underbara juletid
Idag har jag varit ledig och jag startade dagen med att koka chokladkola. Det är  det julgodisreceptet som jag har gjort varje år sedan jag flyttade hemifrån och innan dess gjordes den i mitt barndomshem. För mig hör de till, det är julkänsla som ger den där lilla extra nostalgikänslan också är de ju... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

När andra ljuset brinner

2019-12-08 i Underbara juletid
Hoppas att ni alla mina julvänner har det bra har ni hittat på något juligt i helgen? Jag har gjort kardemummakola idag, recept här, den är jättegod men ligger nu i frysen för att sparas till julen Jag tycker fortfarande att det känns lite sådär overkligt att det verkligen är adventstid nu och faktis... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En ledig dag med julfeeling

2019-12-03 i Underbara juletid
Julbaket i kombination med snön och advent  har verkligen satt fart på mina julkänslor, det har varit ovanligt tyst från mig här i bloggen i höst men nu har jag verkligen funnit julkänslan inombords och därmed inspirationen till att julblogga Idag har jag varit ledig och jag startade morgonen med jul... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första advent

2019-12-02 i Underbara juletid
Jag hoppas att ni alla  hade en fin och stämningsfull första advent, det hade jag Jag hade egentligen inte tänkt att baka så mycket men när jag väl var igång kunde jag inte hejda mig. Jag bakade typ hela dagen och fick ihop en lagom blandning av olika julsmaker som saffran, pepparkakor, choklad, nött... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Så mycket julmys men även en olycka

2019-11-30 i Underbara juletid
Åh så mycket julmys det har varit i veckan Helt oväntat så blev jag bjuden på julbord Det var så att mellandottern och kompisarna hon brukar sjunga med hade en julkonsert och efter den blev även vi medföljande  föräldrar bjudna på julbord. Det var väldigt gott!! Jag har klippt av fotot för att inte f... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbakat idag

2019-11-26 i Underbara juletid
Idag har jag varit ledig och då passade det ju så bra att baka lite. Först gjorde jag marknadsnougat till julmarknaden på söndag (barnen ska sälja via en av föreningarna de är aktiva i). Jag la nougaten i cellofanpåsar och knöt om röda sidenband, visst gör fina förpackningar i all sin enkelhet mycket... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nu har vi ljus här i vårt hus

2019-11-24 i Underbara juletid
En månad kvar till julafton, kan ni förstå?! För mig känns det overkligt men nu är det minsann dags att landa i det i tankarna så inte tiden försvinner. För egen del brukar det vara den här tiden jag längtar både fram till under hösten men även tillbaka till när den underbara julen är över. Till daga... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkortspyssel

2019-11-17 i Underbara juletid
Idag har jag varit på julkortspyssel hemma hos en god vän, den första timmen pratade vi nog mest men sedan blev det pyssel Jag hade egentligen inte tänkt att göra några hemmagjorda kort i år eftersom jag har saknat energi och inspiration men nu har jag ett par hemmagjorda julkort. Jag ska fotografera... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lite blandat i ett långt inlägg

2019-11-12 i Underbara juletid
Hur har ni det ute i stugorna, har ni börjat förbereda julen ännu? Min höst har varit hektisk och inte innehållit så mycket juligt men idag fick jag riktig julfeeling här hemma. Jag är ledig idag och passade på att plantera lite nytt i mina utekrukor när jag kom in i värmen blev det te och årets förs... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min julafton 2018

2019-11-03 i Underbara juletid
När jag skriver detta är det fortfarande jul 2018, jag har gjort ett inlägg om min julafton och tänker att jag redan nu gör ett nästan likadant som ni får läsa i november 2019 Det märks att alla barnen är stora nu, det känns både nyligen och länge sedan man vaknade kl 5 på julaftonsmorgon av ivriga b... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mina inköp från Ullared

2019-10-08 i Underbara juletid
Som ni kanske har sett på Instagram så var jag i Ullared i helgen. Jag har lagt upp en hel del foton från butiken där och här i bloggen tänkte jag istället visa vad jag köpte. Det fanns otroligt mycket julsaker, jag tror att det fanns mer än det brukar. Fast å andra sidan har jag nog snarare varit dä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första snön har fallit

2019-10-01 i Underbara juletid
Nej, inte hos mig utan hos min äldsta dotter vilket ger mig en anledning att berätta lite om vad som hänt under året, förändringar i mitt liv. Själv bor jag kvar i samma hus och jobbar kvar som specialpedagog på samma skola. Ni minns kanske att jag bor i södra Sverige i växtzon 1 och därmed inte är s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tillbakablick på julafton 2018

2019-09-29 i Underbara juletid
Jag gissar att vi är många julälskare som gillar att titta tillbaka på gångna års jular och det är precis vad jag tänker göra nu. Jag har letat upp mitt inlägg om föregående jul, jag funderade först på att skriva ny text men kom sedan fram till att det kan vara lite kul att återanvända texten jag skr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Keramikdekorationer som jag har gjort

2019-09-28 i Underbara juletid
Sedan en tid tillbaka går jag en keramikkurs och bland det första jag gjorde var de här små keramikhängena. Vi tillverkar vad vi själva vill på kursen. Tanken är att jag ska hänga dem på årets julklappar och sedan kan mottagarna hänga dem på blomsterarrangemang eller vanliga blomkrukor eller något an... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Höstfat

2019-09-26 i Underbara juletid
När jag var barn tillbringade vi mycket tid ute i naturen, på hösten plockade vi kastanjer, kottar mm tillsammans med mamma som vi sedan la på ett stort fat i köket. Jag har alltid gillat att använda saker från naturen att dekorera med, speciellt till hösten och julen. Det finns ju så mycket mer än b... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbloggssäsongen 2019

2019-09-24 i Underbara juletid
Tre månader till julafton och härmed förklarar jag min julbloggssäsong 2019 för inledd, jag har en del datorstrul men kommer snart att ha det åtgärdat (beställt ny dator) och nu är jag verkligen sugen på att tillbringa många kvällar i den genommysiga julbloggsvärlden. Både att läsa och själv dela med... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Höstmånad

2019-09-03 i Underbara juletid
Nu är den första -ber månaden här och hösten gör sitt intåg lite varstans. I morse slog det mig att det var ganska mörkt när jag vaknade, naturligtvis har det inte hänt över en natt men det var första gången jag tänkte på det i år. Vi hade ett fönster på glänt så det var också ganska kyligt i sovrumm... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Förnekelse?

2019-08-04 i Underbara juletid
Jag har tänkt länge att jag har tänkt ovanligt lite på julen den här sommaren, alltså för att vara jag. De flesta tänker kanske inte alls på julen men för mig finns den ständigt närvarande på något sätt. Men det där med ovanligt lite, kanske är det trots allt en förnekelse för idag när det var regnig... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Önskar er en härlig midsommar

2019-06-21 i Underbara juletid
Jag ville bara kika in och önska er alla fina julvänner en härlig midsommar... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julpyntat hela året

2019-01-19 i Underbara juletid
Sedan jag var liten har jag drömt om ett rum som skulle vara julpyntat hela året, ett rum där man kunde ställa undan alla julsaker utan kartonger, inrett med en massa julgranar, en paketinslagningsdisk, hyllor och korgar att lägga de färdiga julklapparna på/i. Men nu äger jag inte ett slott med en öv... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nu är glada julen slut slut slut

2018-01-13 i Underbara juletid
… julegranen bäres ut ut ut. Men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän. Ty det har han lovat! Tjugondedag Knut och julen är slut. Vi har packat ner alla julsakerna idag och faktiskt så känns det ok. Jag brukar tycka att det är tråkigt och sorgligt men i år känns julen så avlägsen så det kändes... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fler julkort

2018-01-09 i Underbara juletid
Jag fortsätter att tillverka julkort så länga inspirationen finns kvar. Jag älskar de här nya papperna som jag köpte när jag var på scrapträff i mellandagarna. Just nu sitter jag här med en mugg varm glögg... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets första julkort

2018-01-08 i Underbara juletid
När detta tidsinställda inlägg publiceras sitter jag på en föreläsning och min julledighet är slut men även om julen är slut så lever julmagin vidare. Jag har scrappat årets första julkort, jag kommer att visa mina julkort efter hand som jag gör dem.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nej, det var ju inte sant

2018-01-07 i Underbara juletid
Nej, det var ju inte sant att julen varar ända till påska och det är ju mer än fastan som kommer emellan. Förr eller senare kommer vi alla till dagen då vardagen börjar. För en del redan under själva juldagarna, för en del i mellandagarna, för några när skolan börjar och för mig börjar vardagen imorg... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dags att förbereda för jul i juli

2018-01-06 i Underbara juletid
I somras hade vi jul i juli och det är ju nu det är dags att förbereda den kvällen ifall man vill stoppa undan några godsaker som inte går att få tag på under sommaren t.ex. glögg och skumtomtar. Musten kan man lägga undan nu men man kan också vänta och lägga undan en påskmust, det brukar jag göra. P... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets första julklapp

2018-01-05 i Underbara juletid
Jag har köpt årets första julklapp, jag kan ju inte berätta vad eller till vem för man vet aldrig vem som läser här men jag är nöjd med den och tror att den kommer att uppskattas. Ska bara lägga den på ett bra ställe så jag inte blir av med den innan jul... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

… och julen varar än till påska!

2018-01-03 i Underbara juletid
Jag är fortfarande ledig och njuter så mycket jag kan av vårt julpyntade hus, mina julklappar, julmusik och det som återstår av julgodiset. Jag måste visa mina fina hyacinter som jag dukade med på både julafton och nyårsafton. Däremellan ställde jag dem faktiskt utomhus när jag inte var hemma samt på... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nyårsafton

2018-01-01 i Underbara juletid
Vi firade en lugn och trivsam nyårsafton med god mat här hemma. Ett litet kollage från vår nyårsafton: Till förrätt åt vi krustader med en röra på gravad lax, pepparrot, dill mm serverad med skivad avokado. Till huvudrätt åt vi helstekt oxfilé med hasselbackspotatis, sparris och två sorters sås. Till... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gott Nytt År!

2017-12-31 i Underbara juletid
Gott Nytt År!! Jag önskar er alla ett riktigt Gott nytt år 2018. Jag önskar till alla ett år med mer kärlek, omtanke & trygghet och mindre terror, krig & otrygghet vart i världen vi än befinner oss.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Summering

2017-12-30 i Underbara juletid
Jag brukar göra en liten summering av julen och bloggsäsongen, det blir som en liten komihåg till mig själv. * Jag har kanske bloggat mindre än vanligt i år men jag har skrivit när jag haft något jag velat berätta. Helt enkelt så som det ha passat mig i höst. Detta är min nittonde säsong med jul på i... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jul i vår lilla stad

2017-12-30 i Underbara juletid
Just nu lever jag ungefär som mina katter, dvs tar tillvaron med ro och vila. Den där avslappnade känslan när man är lite osäker på vilken veckodag det är. Underbart med julledigt! Jag tänkte bjuda på lite juliga foton från min stad: Någon har pyntat en gran nere vid ån, förra året var det en gran vi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vilodag

2017-12-29 i Underbara juletid
Efter alla intensiva juldagar blir det idag en dag att vila på och njuta av julpyntet och lugnet. Vi fick så god julfika och mat även i förrgår, helgrillad ryggbiff och fransyska. Grillade utomhus i vinterkylan så det blev väldigt saftigt och gott. Igår hade jag en heldag med en kompis, fört var vi p... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julfesterna avlöser varandra

2017-12-27 i Underbara juletid
Efter juldagens avslappade lugna tempo fortsatte vårt julfirande med släkten. Jag tycker att det känns härligt gammeldags, som när min mormor eller Emil i Lönneberga var små att man åker runt och firar jul hos varandra eller julagille som det hette då i början av 1900-talet. Igår packade vi ner alla ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Alla fantastiska julkort jag har fått

2017-12-25 i Underbara juletid
Här är ett foto på alla fantastiska julkort som jag har fått i år Jag älskar att få riktiga julkort i brevlådan, visst är det även trevligt med digitala julhälsningar men ett riktigt julkort är mer speciellt. Tyvärr skickas det allt färre julkort, i år har jag hört och läst allt från att det är omode... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min julafton – julefrid

2017-12-25 i Underbara juletid
Jag hade en underbar julafton och här kommer en bildbomb på mitt julfirande. Vi hade vår uppesittarkväll den 23:e då vi bakar tillsammans i köket, i år startade vi med pepparkaksbak: 3 plåtar pepparkakor att bjuda på under juldagarna. Polkabräck, Rocky road, en mjölkfri/vegansk variant, struvor, klen... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nu har vi ljus här i vårt hus

2017-12-23 i Underbara juletid
… julen är kommen hopp tralalala! Om några minuter slår klockan över midnatt och det är julafton. Tomten har fått sin gröt och vi är redo för att fira julafton efter några timmars sömn. Jag önskar er alla en riktigt fridfull och glädjefull julafton... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dan

2017-12-23 i Underbara juletid
Idag har jag pysslat, bakat och förberett lite allt möjligt och om en stund är det dags för oss att börja vår traditionella uppesittarkväll då vi bakar och gör julgodis hela familjen tillsammans men först ska vi lägga julklapparna under julgranen innan läggdags blir et Polarexpressen (om jag orkar). ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

God Jul

2017-12-23 i Underbara juletid
Jag återkommer med fler inlägg under dagen men passar ändå på att önskar er alla en riktigt GOD JUL!! De små mössen har hängt upp sina julstrumpor i sin julgran Lille julafton, dan före julafton. Åh vad jag önskar att jag haft fler lediga dagar nu innan, julbestyren hinner vi med men vi hade önskat l... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan, före dan, före dopparedan

2017-12-22 i Underbara juletid
Åh vad jag älskar den där gamla ramsan som påminner oss om hur nära vi är årets bästa högtid Jag startade dagen lite lugnt efter att jag skjutsat barnen till skolan. Lite te och sedan plockade jag fram mina julklappar som jag fått från vänner. Åh vilka fina saker jag har fått! Några klappar ska spara... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffransbiscotti

2017-12-20 i Underbara juletid
Idag har äldsta dottern bakat saffransbiscotti, det doftade ljuvligt när jag kom hem! Recept hittar du under fliken Gottebordet. Superskönt att få lite hjälp och när barnen är stora fixar de ju allt med diskning och undanplockning. Nu har jag verkligen nedräkning till jullovet, det känns lite som att... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sista ”bortakvällen” innan jul

2017-12-19 i Underbara juletid
Ikväll har vi varit på yngsta dotterns Lucia- och julkonsert och igår kväll var jag på Marinens Musikkårs julkonsert med mitt jobb. Väldigt trevligt och fint båda delar men nu känns det faktiskt skönt att jag inte har mer inplanerade saker innan julen (barnen har fortfarande en del aktiviteter kvar m... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tredje advent

2017-12-17 i Underbara juletid
Hela förmiddagen tog jag det mest lugnt, satt med en tekopp i köket och njöt av adventsljusstaken. Satt med en glöggmugg i vardagsrummet och njöt av julgranen, det är ju så viktigt att ta sig tiden till att stanna upp och njuta av den här tiden, advent, väntan på julen. Njuta av julens alla dofter, s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Chanel och nissarna

2017-12-17 i Underbara juletid
Jag vet inte vilket Chanel uppskattar mest, julgranen eller nissarna... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Se då krypa tomtar upp ur vrårna…

2017-12-16 i Underbara juletid
Ikväll har vi verkligen fått julstämning här hemma. Morgonen startade tidigt med Luciamorgon i kyrkan, det är alltid lika mysigt. Ett Luciatåg gör sig inte lika bra någon annanstans som i kyrkan. Två av våra barn var med där och sjöng. En stor del av dagen har vi sedan ägnat åt att städa och julpynta... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julfilmer

2017-12-15 i Underbara juletid
I veckan har jag sett två julfilmer som jag inte sett förut. Northpole open for Christmas En framgångsrik affärskvinna, Mackenzie, ärver sin mosters värdshus och väljer att återställa hotellet till sin ursprungliga storhet för att sedan kunna sälja. Men Mackenzie får hjälp från tomten att återupptäck... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sankta Lucia

2017-12-13 i Underbara juletid
(fotot lånat från Svenska kyrkan, vår mellandotter som Lucia i Tyskland) Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt glans av din fägring. Drömmar med vingesus under oss sia, tänd dina vita ljus, Sankta Lucia. Kom i din vita skrud, huld med din maning. Skänk oss, du julens brud, julfröjde... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Granen står så grön och grann i stugan

2017-12-10 i Underbara juletid
Idag har vi tagit in julgranen, det luktar helt underbart av grandoft här i vardagsrummet! Snön försvann ganska snabbt men minsann fick vi lite nytt snöblandat på eftermiddagen så adventsstämningen är på topp med granen och snön Jag har gått en liten runda i kvarteret och tittat på julbelysningen. Så... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets första snö!

2017-12-10 i Underbara juletid
Äntligen har vi också  fått lite snö, med betoning på lite, det snöade ungefär 2 minuter men tillräckligt för att det ska synas lite vitt på hustaken, vägen, altanen… Men ni ser, det står snö i väderappen... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lucias baksida

2017-12-08 i Underbara juletid
Mellandottern är i Tyskland med sin kör och lussar. Hon hade den stora äran att bli vald till årets Lucia, men det har en baksida… Såhär såg hon ut efter första Luciaframträdandet och hon har många framför sig, lilla gumman. Jag undrar vad de har satt för ljus i kronan, kan inte vara den bästa kvalit... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nybäddat

2017-12-05 i Underbara juletid
Nybäddat med jullakan, nyduschad och adventsljusstaken lyser så fint i fönstret (timer). Kan man beställa lite ljuvliga juldrömmar av John Blund? Mina båda julnallar från Harrods... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Barnförbjudet julgodis

2017-12-05 i Underbara juletid
Ikväll har jag experimenterat lite i köket, jag älskar Anthon Berghs olika marcipangodis med frukt och champagne mm i. En av favoriterna är den med apelsin men den har jag aldrig hittat i Sverige. Jag har funderat ett tag på att experimentera själv men eftersom det inte blev helt som jag tänkt mig ti... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

När första ljuset brinner

2017-12-03 i Underbara juletid
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent Jag hoppas att ni alla har haft en stämningsfull och fin första advent. Det har jag haft. Som traditionen bjuder så har barnen spelat, sjungit och drillat (två av döttrarna är drillflickor) idag i konser... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första advent

2017-12-02 i Underbara juletid
Nu slår klockan över midnatt och jag vill önskar er alla en fantastisk, underbar och stämningsfull första advent 2017... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En liten adventstall

2017-12-02 i Underbara juletid
Som ni kanske minns så har vi en del naturtomt på vår tomt där jag brukar plocka små plantor, vanligtvis av gran men idag blev det en liten tall. Den får stå på byrån under trappan. Jag hann inte mycket mer än ställa dit den så upptäckte jag att krukan läckte vatten som ett såll… Så jag fick snabbt h... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dags att gå in i julkänslan

2017-12-01 i Underbara juletid
Första december idag, startskottet som gör det tillåtet för alla att adventspynta, dricka glögg och känna att julen är på väg. Jag har ikväll tänkt på alla barndomens 1:a december när paketkalendern hängde där så tung med alla sina spännande paket. Det magiska i att vara barn och vänta på tomten, fam... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbock från Lisa

2017-11-29 i Underbara juletid
Idag om min julbock från Lisa, verkligen superfin och passar perfekt hemma hos mig... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fem år sedan julbloggsträffen på Skansen

2017-11-27 i Underbara juletid
Tänk att det är fem år sedan jag var på julbloggsträff på Skansen och träffade alla andra härliga julbloggare. Vilken kanoneftermiddag/kväll vi hade! Här kan du läsa om dagen.  ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbord på Ikea mm

2017-11-26 i Underbara juletid
Idag blev det en utflykt till Ikea och affärerna intill för julklappsinköp. Jag känner mig nöjd med dagen och längtar efter att slå in julklapparna. Vi tycker ju att Ikeas julbord är prisvärt och att det mesta är gott. Att äta julbord på vanlig restaurang hela familjen känns inte som att vi har råd m... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julpyntat i min hörna

2017-11-25 i Underbara juletid
Foto från en hörna i vårt hus där jag väldigt gärna sitter och jag tycker det är så mysigt nu när julpyntet plockas fram allt eftersom. I år kommer advent sent och jag vet inte om det är därför men jag tycker det har varit ovanligt mycket diskussioner på nätet om när det egentligen är ok att julpynta... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffransbak med recept

2017-11-25 i Underbara juletid
Igår kväll bakade jag två saffranskakor i långpanna, jag använde samma recept på kakan men två olika glasyrer. Saffranskaka räcker till en liten långpanna, vill du göra kakor med båda glasyrerna gör två omgångar 150 gram smör eller mjölkfritt margarin 1 ½ dl mjölk / havredryck 1 kuvert saffran á 0,5 ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Trängsel runt min dator

2017-11-24 i Underbara juletid
Katterna brukar lägga sig på min dator, ändra inställningar mm men nu finns det även andra som lägger beslag på den. Min lilla tomtenissa tror att hon har hittat en dejtingsajt för tomtar och hon är väldigt envis med att den här nissen ska flytta hem till oss.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Detta längtar jag efter!

2017-11-24 i Underbara juletid
Vi har fortfarande inte fått säsongens första snö men åh vad jag längtar. Det är ju så underbart vackert med snö för alla sinnen. En månad kvar till julafton idag, det är ju hit någon gång som man vill kunna vrida tillbaka tiden i mellandagarna för att få njuta av allt det underbare en gång till så n... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jultävling

2017-11-23 i Underbara juletid
Jultävlingen med de finaste vinsterna ordnas av Annie och hennes syster i Våran lilla julvrå.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juliga inköp

2017-11-22 i Underbara juletid
Idag kom de flesta av julklapparna som jag beställde i helgen så efter att ha hämtat på två utlämningsställen hade jag mer än famnen full när jag  kom hem idag. Mysigt, mysigt. Jag kan ju inte visa vad jag har köpt för julklappar men det är bara till att erkänna, det blev ett par inköp till mig själv... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets sista julkort

2017-11-20 i Underbara juletid
Jag trodde ju att jag hade gjort årets sista men det blev en omgång till, lite favoritmotiv i repris men inte likadana kort. Jag har faktiskt inte gjort två identiska kort i år så alla som får julkort av mig i år får unika.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Renen Vixens egna äventyr

2017-11-19 i Underbara juletid
Jag hann inte mer än packa upp julsakerna igår så försvann renen Vixen ut på egna äventyr i skogen, hon kom precis tillbaka och det visade sig att hon hämtat mössens släkt. Lite dåligt slädföre har vi ju förstås så hon verkar väldigt trött nu. Det är nog bäst att jag ordnar lite lavar åt henne att ät... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

It´s beginning to look a lot like Christmas

2017-11-18 i Underbara juletid
Nja, kanske inte a lot men lite grand Idag har jag fortsatt mitt pyntande lite här och där. Jag har som sagt två backar av mitt julpynt tillgängligt och där ryms mycket av det som jag numera använder. Det som inte får plats där är jullanskapet, kyrkan och mina stora tomtar. Men det mesta av småplocke... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nu har jag börjat

2017-11-17 i Underbara juletid
Nu har jag börjat julpynta, men helt ärligt så känns det overkligt och lite konstigt. Kanske för att det är ett tag kvar till advent. Mysigt är det i alla fall med lite juleljus i köket. Det är bara i köket som jag har börjat än så länge. Inga julblommor köpta ännu och jag tror att jag väntar en veck... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag blir förvånad

2017-11-14 i Underbara juletid
Jo, jag blir det. Förvånad alltså. Jag har längtat och väntat på att min närmaste butik med bageri ska börja sälja lussekatter eller saffranssnurror. Jag ska baka egna men gillar de köpta saffranssnurrorna. Men nejdå, fortfarande inget med saffran i butiken. Men gissa vad jag hittade? Jo semlor. Allt... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fler internationella julkort

2017-11-12 i Underbara juletid
Här kommer ett foto på de senaste julkorten som landat i min brevlåda, så himla mysigt med lite riktig post och inte bara digitala hälsningar. Ifall du också vill byta julkort med mig så maila mig på julen@gladers.net... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mårten Gås och Barncancerfonden

2017-11-11 i Underbara juletid
Såhär dagen mellan Mårtens afton och farsdag hade vi lite mysmiddag här hemma med fågel och äppelpaj. Fågeln fick bli kyckling istället för gås men med de rätta tillbehören såsom äpple, katrinplommon, brysselkål… dock inte svartsoppa. Vi firade alltid Mårtens afton under min uppväxt,  både beroende p... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tomten jag önskar mig…

2017-11-11 i Underbara juletid
Jag har ju berättat att min julklapp blir att gå på julkonsert men ifall jultomten vill ge mig något mer så kommer här lite tips Att jag älskar GreenGates porslin är väl ingen hemlighet, jag har samlat på den i många år. Ganska dyra men jag tycker verkligen att de är mysiga att dricka ur och det känn... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juligt pyssel

2017-11-11 i Underbara juletid
De här små korten gjorde jag förra helgen, det är egentligen ATC kort (Artist Trading Cards, ett Atc-kort har en given storlek som anges i inch: 2,5 x 3,5 inch. Omsatt i centimeter blir det: 6,4 x 8,9 cm. Man kan tillverka dem i vilken teknik man vill sedan byter man dem med vänner)  men storleken sk... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julgranar

2017-11-08 i Underbara juletid
Jag har letat upp foton på vår julgran i vardagsrummet sedan 10 år tillbaka alltså sedan vi flyttade till detta huset. 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Min favorit är den från 2010, men jag vet inte om det är själva granen eller helhetsbilden med de andra gardinerna. Det året bytte j... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mitt juliga inköp

2017-11-07 i Underbara juletid
Det var den här ljusgranen som jag köpte till mig själv i lördags. Inget impulsköp, jag visade den i bloggen förra året och nu slog jag till.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julspaning

2017-11-06 i Underbara juletid
Som jag redan har berättat var jag på lite julspaning i lördags. Det finns några butiker som jag väldigt gärna besöker innan julen och Eko är en av dem. Jag har berättat förut hur jag som barn gick och tittade på julsakerna medan mina föräldrar köpte mina födelsedagspresenter på leksaksavdelningen så... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Kardemummakola

2017-11-05 i Underbara juletid
2 dl vispgrädde 3 dl socker 1 dl sirap 1 tsk kakao 2 tsk hela kardemummakärnor, nystötta Klä en form med bakplåtspapper eller ställ knäckformar på en bricka. Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt koka på medelvärme under omrörning tills kolan har nått en temperatur på 124° eller klarar kulprovet. ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Det närmar sig

2017-11-05 i Underbara juletid
Nu när vi har passerat både Halloween och Alla helgons dag känns julen så mycket närmare. Jag ska försöka använda varje tillfälle som ges till att njuta av tiden som närmar sig årets bästa helg. Jag har några inlägg på gång som kommer att dyka upp de närmaste dagarna, lite julspaningsbilder, jo det b... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Bokat julkonsert

2017-11-04 i Underbara juletid
Åh, i år blir det julkonsert för mig! Jag har så länge velat gå på julkonsert men har inte haft någon att gå med sedan mamma dog då jag inte har någon vän i närheten som gillar julkonserter och inte heller min man är speciellt road av det. Men nu har jag bokat två biljetter och min man följer med mig... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Säsongens första saffransbak

2017-11-03 i Underbara juletid
Saffran, åh vad jag har längtat efter nybakat med saffranssmak och idag blev det lite goda muffins. Jag gjorde även en plåt med äpple och kanelmuffins. Jag passade även på att rosta lite godsaker idag när jag har läslovsledig fredag. Det blev pumpakärnor, solroskärnor, mandlar och hasselnötter. Lite ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hembakat

2017-11-03 i Underbara juletid
För några dagar sedan landade den här tidningen i min brevlåda, precis som förra året tog jag en miniprenumeration på en tidning så här innan julen och i år föll valet på Hembakat. Jag älskar ju att baka men har tappat gnistan lite, dels för att jag är så stressad och trött i höst dels för att några ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Höstmarknad med julsmaker

2017-11-03 i Underbara juletid
Igår var vi på höstmarknad på Astrid Lindgrens värld. Jag älskar det stället, där är så mysigt med alla sagomiljöer och duktiga skådespelare och visst fanns där även juliga inslag bland marknadsstånden. Vi köpte lite fudge och björksavsglögg samt en tovad uggla. Men som vanligt så tycker jag att det ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lite mer gammalt julpyssel

2017-11-01 i Underbara juletid
Jag har rotat lite mer i mitt bildarkiv från tidigare års inlägg och hittat lite mer julpyssel som kan vara värt att visas igen så håll till godo och som sagt, jag gör en tillbakablick på de tidigare 18 säsonger som jag har bloggat om min jul på nätet så en del kan tyckas omodernt nu. Pappershjärtan,... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julpyssel

2017-11-01 i Underbara juletid
De här granarna tycker jag är söta Jag brukar bara visa egna bilder och pyssel men detta är en bild lånad från nätet som jag sparade för att jag själv ska komma ihåg. Som jag har skrivit tidigare så är jag med i några internationella julgrupper och många av de amerikanska medlemmarna är i full gång m... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Happy Halloween

2017-10-31 i Underbara juletid
Önskar er alla en trevlig Halloweenkväll. Istället för Halloweenpyntning får ni se några av de Halloweenkort jag har gjort.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Två nygjorda julkort

2017-10-29 i Underbara juletid
Ikväll har jag gjort ytterligare två julkort:... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lite gammalt julpyssel

2017-10-29 i Underbara juletid
Jag startade min första julsida redan 1999 så det har hunnit bli ganska mycket julpyssel, recept och ideér som jag har visat under åren. Mycket av det är omodernt nu men jag tänkte bjuda på lite tillbakablickar på några av mina favoriter efter hand som jag letat upp foton. Mycket är ju från innan dig... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vad är det som är SÅ fantastiskt med julen ?

2017-10-23 i Underbara juletid
Vad är det som är SÅ fantastiskt med julen och varför gillar du den så mycket? Det är en fråga som jag ofta får och ibland känner jag för att ställa en motfråga varför man inte älskar julen så mycket som jag gör men det brukar jag inte göra, alla är vi ju olika Förutom det helt uppenbara att julen är... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Är den svenska jultomten en utrotningshotad art?

2017-10-21 i Underbara juletid
Så får man kanske inte uttrycka sig men jag ska försöka förklara hur jag tänker. Låt mig börja med en bild: Jenny Nyströms illustrationer av den svenska tomten. Den svenska tomten som har sitt ursprung både från hustomten som skötte om gården och som skulle få sin gröt på julaftonskväll och från julb... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Att bara vara i stunden

2017-10-19 i Underbara juletid
På kvällarna tycker jag det är mysigt att släcka ner belysningen och bara ha mysbelysning tänd, jag är så nöjd med den här lampan som vi köpte förra hösten. Egentligen från julavdelningen men den hänger framme resten av året och plockas ner till advent för att göra plats för vår stora stjärna. Sedan ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag har fått julkort

2017-10-18 i Underbara juletid
Jag är med i några internationella julkortsswappar i år och vill gärna visa er korten som jag har fått hittills. Det finns så många vackra julkort, tyvärr tycker jag det ibland kan vara svårt att hitta unika julkort men visst har jag redan fått många vackra julkort! Om du vill byta julkort med mig så... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkortsswappen

2017-10-17 i Underbara juletid
Sedan 2010 har jag anordnat julkortsswappen här på bloggen, av olika anledningar orkar jag inte ordna swappen på samma sätt som jag har gjort tidigare år. Men visst är det väldigt roligt att få riktiga julkort i sin brevlåda och inte bara digitala julhälsningar! Byt julkort med mig Jag vill därför jä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Födelsedag

2017-10-15 i Underbara juletid
Dagen har jag tillbringat här, dock inte för att fira mig utan för att fira min svärfar som fyllde 75 år i fredags men jag blev bjuden på fin lunch idag på min födelsedag Nej, mina svärföräldrar bor inte här utan de bjöd oss på lunch på Eriksberg. Ett jättemysigt ställe där man kan både äta julbord o... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge – Saturnus nya glögg!

2017-10-14 i Underbara juletid
Saturnus skickade en ny glöggflaska till mig  istället för den som Postnord hade sönder i postgången och den var väl värd att vänta på. Först lite info från Saturnus: Årets nya glögg har smaken av choklad och hjortron och är inspirerad av Hjortrontryffeln som är ett signum för Åre Chokladfabrik, en ä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hyacinttips

2017-10-12 i Underbara juletid
Förra året köpte jag flera krukor med hyacinter när vi var på Ikea och åt julbord i början av december. Några av dem ställde jag på ett bord vid entrén. De prydde sin plats så länge de stod ute och efterhand som blommorna här inne hade blommat över plockade jag in nya krukor. Hyacinterna klarade kyla... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

I mitt vackra vita vinterland

2017-10-11 i Underbara juletid
Här kommer en bildbomb med foton från när vi hade snö den 7:e januari. Jag utlovade ju då att jag skulle återkomma med fler foton när bloggsäsongen dragit igång. Det är ju tyvärr ganska sällan vi får snö här där jag bor, i bästa fall har vi ett par dagar med snö i början av året och något snöfall när... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Postnord missunnar mig glöggen

2017-10-08 i Underbara juletid
I fredags fick jag ett paket i brevlådan som skulle ha varit spännande och roligt att få, istället blev det en besvikelse eftersom det innehöll en krossad glöggflaska. Som synes har man inte tagit hänsyn till AKTAS etiketten. Jag vågade inte ens packa upp för det var glaskross i hela lådan. Glöggen h... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Instagram

2017-10-07 i Underbara juletid
Jag har slutligen bestämt mig för att komplettera julbloggen med instagram, ni får jättegärna följa mig även där och jag hoppas kunna hitta er där. Här kommer mitt användarnamn, bilden är länkad men efter önskemål lägger jag även in en separat länk så alla som vill kan hitta rätt ❤ https://www.instag... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första frosten!

2017-10-06 i Underbara juletid
I natt hade vi fått årets första frost, det var verkligen inte mycket men jag behövde skrapa bilen och då räknas det Den kom faktiskt helt oväntat, jag brukar ha koll på prognosen för jag längtar ju efter första frosten men det skulle vara +3 grader som kallast i natt men uppenbarligen så blev det li... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Äpplet faller inte långt ifrån trädet

2017-10-03 i Underbara juletid
Precis som jag har ärvt kärleken till julen från min mamma och mormor så har även mina barn ärvt denna kärlek till julen. Det är väl delvis därför som det kan vara svårt att få till pepparkaksbak och lussekattsbak tidsmässigt numera för alla fyra barnen vill gärna vara med och det tycker jag är fanta... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappar

2017-10-01 i Underbara juletid
Nej, vi köpte faktiskt inte några julklappar i Ullared, tyvärr. Den tiden då man kunde fynda alla julklappar på en och samma dag i Ullared, tja jag ska inte säga att den är över vi kommer nog dit igen men vi är inte i den fasen just nu. När barnen var små åkte maken och jag dit själva och kunde klara... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tack för era fina bloggar

2017-09-28 i Underbara juletid
I går kväll satt jag en lång stund och läste ikapp era fina julbloggar, jag hade tänt ljuslyktor och värmt säsongens första glögg här hemma (dock inte den första jag smakar i höst eftersom jag drack en mugg på julpysselträffen). Att läsa om era julstatusar, filmkvällar, bakning med julsmaker, tillbak... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mina juliga inköp från Ullared

2017-09-27 i Underbara juletid
Här kommer foton på mina juliga inköp från Ullared: Chokladkalender från Lindt. Julservetter Tomtens julspel och juleskum Klistermärken till julens brev Presentpåsar Julkort, jo jag gör egna men inte till alla. Älskar Lars Carlssons och Jenny Nyströms motiv och även den tredje förpackningen där tomta... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julspaning i Ullared

2017-09-26 i Underbara juletid
Här kommer mina foton på en del av Gekås julsortiment, jag fotograferade lite av mina favoriter. Jag köpte dock ingenting av detta eftersom vi redan har de julsaker som vi behöver men det är ändå mysigt att gå och titta på allt som finns. Lite förbrukningsvaror med julanknytning köpte jag men de visa... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag har smakat Juleskum Lingon

2017-09-25 i Underbara juletid
Jag sitter här och provsmakar Juleskum Lingon och vet ni vad, jag blev positivt överraskad för jag tycker att de är jättegoda! Inte som originalet men helt klart en av mina favoriter bland limited edition smakerna om inte t.o.m. den bästa hittills i mitt tycke dock är det ju originalet som jag förkni... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Höstbrickor

2017-09-23 i Underbara juletid
Ni som följt mig genom åren minns kanske att jag älskar att ta in naturen i min inredning och det har jag gjort ända sedan jag var barn. Redan i mitt barnrum byggde jag upp miljöer på mitt skrivbord med stenar, drivved, kastanjer och annat från naturen så det är kanske inte så konstigt att jag gillar... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julen i mina tankar

2017-09-20 i Underbara juletid
När jag sitter här hemma och pysslar med mina julkort, läser julbloggar och annat julrelaterat på sociala medier så händer det att jag glömmer bort mig och nästan tror att julen snart är här. Ganska mysigt att drömma sig bort lite ibland fast hösten tenderar att kännas lång när jag börjar längta så h... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Äppelpaj, julkort och tända ljus

2017-09-17 i Underbara juletid
Sämre kan man ha det, eller hur? Medan regnet smattrar mot rutorna som så många gånger de senaste veckorna myser jag inomhus med nybakad äppelpaj på våra egna äpplen, tända ljuslyktor, stämningsfull höstmusik och julkortstillverkning. De dagar som solen tittar fram bakom molnen njuter jag lite extra ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glöggpremiär

2017-09-16 i Underbara juletid
Idag har jag haft säsongens glöggpremiär och det var inte ens hemma! En scrapbutik i min närhet hade julscrapträff idag och då bjöds det på glögg och pepparkakor, så mysigt! Som scrappare är det helt normalt att göra julkort i september, börjar man för sent hinner man inte bli klar. Såhär mysigt med ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Swedish tea ring

2017-09-13 i Underbara juletid
Jag är med i en internationell julgrupp där jag tror att jag är den enda svenska medlemmen, en fråga som diskuterats är vad man äter till frukost på julen och ett par stycken har svarat Swedish tea ring. Jag hade aldrig hört uttrycket innan och blev förstås nyfiken, en googling visade att det verkar ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbloggskärlek

2017-09-11 i Underbara juletid
Att sprida julbloggskärlek verkar oftast betyda att man gör ett inlägg där man länkar till sina ca fem favoritbloggar. För mig har ordet en annan innebörd, låt mig berätta hur jag sprider julbloggskärlek (förutom att jag genom min blogg delar med mig av mina jular). Jag försöker att regelbundet komme... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tack snälla ni

2017-09-10 i Underbara juletid
Tack för era fina kommentarer, ni ska veta att det värmer hjärtat att läsa dem och jag känner mig nu mycket mer motiverad inför årets bloggsäsong och att fortsätta blogga på mitt sätt. Gemenskapen i julbloggsvärlden är en starkt bidragande orsak till att jag fortsätter år efter år att berätta om mina... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hemmagjorda julkort

2017-09-06 i Underbara juletid
Det kändes lite som om en klump lossnade efter att jag hade fått iväg förra inlägget, har som sagt haft svårt att formulera det då jag inte vill verka gnällig eller grinchig men känslan har ju funnits där och finns fortfarande men det känns som sagt bättre efter att jag har satt ord på den. Så pass m... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Inre julkris

2017-09-06 i Underbara juletid
Jag har haft många funderingar på det här med att fortsätta julblogga och de tankarna kommer starkare för varje år. Julen för mig är familj och mys men så mycket av julen numera är kommersiellt. Jag har inte riktigt kunnat få ner mina tankar på ett bra sätt men känner så igen mig i Annas inlägg ”Ett ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkort och foton

2017-08-28 i Underbara juletid
Här kommer ytterligare ett julkort som jag har tillverkat: Men visst märks det att hösten är på väg och naturen förbereder sig för sin vintervila. Solen värmer på dagarna men nätterna är kalla. Visserligen badade mina barn här i sjön senast igår men för två veckor sedan hade vi bara 4 grader på nätte... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Rostade pumpafrön

2017-08-22 i Underbara juletid
Regnet strilar med sådan fart att det liksom studsar i vattenpölarna som täcker marken och det smattrar så jag trodde att något fönster stod på glänt. Även om det meterologiskt räknat är över en månad till hösten beräknas komma så känns det som höst och jag känner mig faktiskt ganska redo för hösten ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fler julkort

2017-08-20 i Underbara juletid
Nu har jag gjort ännu fler julkort! Som ni ser är det samma design som på de tidigare men det är olika motiv och mönsterpapper så alla korten är ändå olika. Varför uppfinna hjulet varje gång när man ska göra många. Det här specialkortet skiljer sig lite från övriga, bilden har jag letat upp på nätet ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkortsverkstad

2017-08-16 i Underbara juletid
Nu har jag äntligen börjat min julkortstillverkning för i år, många tillverkar julkort hela året och ännu fler börjar i juli så att börja nu är absolut inte för tidigt ifall nu någon skulle tänka i de banorna Det är en speciell känsla när det första julkortet är klart, det känns lite mer på riktigt a... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Augustiregn och mina bilder från Harrods

2017-08-03 i Underbara juletid
Jag ser att trafiken till julbloggarna har börjat Det är med blandade känslor som semestern närmar sig slutet. Det brukar vara under den sista semesterveckan som jag tänker alltmer på julbloggssäsongen men i år tror jag att det bara blir sporadiska inlägg när jag kommer på någonting fram tills det hä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glad midsommar!

2017-06-23 i Underbara juletid
Önskar er alla en riktigt fin midsommarhelg! Om 6 månader är det lille julafton... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Trevlig överraskning i affären

2017-06-20 i Underbara juletid
Titta vad jag hittade i affären idag, lådor med Dumle Gingerbread ❤ dessutom kostade de bara 10 kr!! Som ni kanske minns så är detta en av mina favoritgodissorter inte bara när det gäller julgodis så jag kunde inte låta bli att köpa en låda Den ska dock sparas ett tag, jag har funderat ett tag på att... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Grinchen 2018

2017-06-03 i Underbara juletid
Till julen 2018 kommer en animerad film om Grinchen. Det kan nog bli spännande att se julmiljöerna, handlingen vet vi ju redan men som sagt, det dröjer 1½ år innan denna filmen kommer och kanske ännu längre innan den kommer till Sverige.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sunes jul på julturné

2017-05-08 i Underbara juletid
Ifall du har Sunes Jul bland dina julkalenderfavoriter då är kanske detta något för dig?Den prisade julkalendern ”Sunes Jul” från 1991 blir nämligen familjeteater och det bästa av allt är att de åker ut på turné så fler får möjlighet att titta. Här hittar du biljetter och vilka ställen de kommer att ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glad Påsk!

2017-04-14 i Underbara juletid
Jag vill passa på att önskar er alla julälskare en riktigt Glad Påsk! Hoppas att ni har det bra och kan njuta av god påskmat och fint vårväder under påskhelgen. Här grönskar det för fullt och jag ser fram mot när bokträden slår ut, det är lika magiskt som den första frosten när just bokträden lyses u... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Uppföljning till Love Actually?

2017-02-21 i Underbara juletid
Jag undrar om detta är något vi kommer att få se i Sverige? Ca 2/3 delar av karaktärerna uppges komma tillbaka i uppföljaren men tyvärr är ju Alan Rickman död så varken han eller Emma Thompson kommer att vara med i uppföljaren. Jag vet inte om det blir en riktig film eller bara en kortfilm om karaktä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Greveholm på riktigt

2017-02-12 i Underbara juletid
Nu har vi äntligen kört förbi Greveholm eller Hjularöds gods som det heter på riktigt. Mitt föräldrahem ligger bara 6 mil därifrån men det har ändå aldrig blivit av att vi kört förbi slottet tidigare eftersom det ligger ganska avskilt från stora vägen men nu såg jag till att vi tog oss en liten avsti... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

24:e januari och dadelbollar

2017-01-24 i Underbara juletid
En månad sedan julafton och elva månader till nästa. Visst är tidsuppfattning märklig, samma tidsperiod kan kännas både som att den flyger fram och som att det är en evighet. För mig känns faktiskt julafton avlägsen nu, det känns mest konstigt att det bara var en månad sedan vi satt här hemma och åt ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Schhhhh…

2017-01-13 i Underbara juletid
Bild från nätet... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbloggssäsongen 2016

2017-01-10 i Underbara juletid
Jag bytte bloggadress lagom till midsommar, under sommaren fixade jag mest med designen, rubriker och lite tillbakablickar på julen 2015 såsom detta foto på granen, gottebordet mm. Annars julbloggade jag inte direkt under sommarsemestern  men jag minns att jag satt på campingen på Öland och julbloggs... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mitt vinterland

2017-01-08 i Underbara juletid
Igår fick vi ytterligare lite snö, ett par cm så nu kan jag skriva att vi har snö på riktigt. Det hade ju varit en dröm om det kommit två veckor tidigare, dvs på julafton men jag är förstås väldigt glad över de få snöiga dagar som vi får. Detta blir förmodligen ett av mina sista inlägg för den här sä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Snön är vinterns fjärilar

2017-01-04 i Underbara juletid
Snön är vinterns fjärilar som sakta daler ner från skyn, flyger en liten krumelur och lägger sig sedan på marken för att lysa upp i den grådaskiga omgivningen. Vi har fått några mm snö, det räcker inte för att skrapa ihop till en snölykta men det räcker till att lysa upp och glädja oss snölängtande s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag kan nog inte tröttna på julen

2017-01-03 i Underbara juletid
Alltså helt ärligt så tror jag inte att jag kan tröttna på julen, jag börjar tidigt att lyssna på julmusik för att hinna lyssna igenom alla mina album, jag har pyntat tidigare än vanligt de två senaste åren men jag känner mig absolut inte redo för att plocka  undan julen ännu. Jag läser på FB och i f... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nyårsdukningen och tack!

2017-01-01 i Underbara juletid
Jo, jag vet att det är lite sent med inspiration på nyårsdukning men jag vill ändå dela med mig jag har varit ganska seg av förkylningen och hade därför inte förberett något men jag samlade ihop alla mina silverfärgade glaslyktor. Sedan dekorerade jag även med metalldekorationer från min scrapvrå. Ja... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nyårsklockan

2016-12-31 i Underbara juletid
Ring klocka, ring i bistra nyårsnatten mot rymdens norrskennssky och markens snö; det gamla året lägger sig att dö. Ring själaringning över land och över vatten! Ring in det nya och ring ut det gamla i årets första skälvande minut! Ring lögnens makt från världens gränser ut, och ring in sanningen til... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gott Nytt År

2016-12-31 i Underbara juletid
Så har vi kommit till årets sista dag och imorgon är det ett nytt år, 2017. När jag var barn var nyårsafton mest en glad dag med familjen, man fick vara uppe så långe man orkade och i bästa fall höll man sig vaken till 12-slaget och fick titta på raketerna. I senare tonåren och fram tills vi fick bar... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Bloggstatistik

2016-12-30 i Underbara juletid
Tidigare har jag bloggat på vår egen domän gladers.net och då har jag bara kunnat se statistik till hemsidan inte till bloggarna så det var kul att kunna göra det i år men det är betydligt färre besökare till julbloggen än till min hemsida om julen. Maries Julstuga har haft 96.587 unika besökare unde... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julig tekopp

2016-12-29 i Underbara juletid
Den här fina tekoppen köpte jag för julklappspengar, den är god att dricka ur så jag är så nöjd❤ Jag köpte den på Indiska och den fanns i fler färger.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

När man vill sova i tomtens knä

2016-12-28 i Underbara juletid
Chanel nöjer sig inte bara med att sitta i tomtens knä, nä hon vill ligga och sova... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vart tog julen vägen?

2016-12-27 i Underbara juletid
December har varit en hektisk månad och jag hann liksom inte ikapp mig själv riktigt när julen kom. Rent praktiskt hann vi med allt jag ville men jag landade inte helt i själva känslan och nu känns det nästan overkligt att julen är över, nästan som om det bara varit en dröm. Jag satt här för en stund... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Summering

2016-12-27 i Underbara juletid
Jag brukar göra en liten summering av julen och bloggsäsongen, det blir som en liten komihåg till mig själv. * En dag ledigt innan julafton var alldeles för lite men inget jag kan påverka. Med god planering och mycket förberedelser hann vi dock göra allt vi ville, det jag saknade var att kunna njuta ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Annandagen

2016-12-27 i Underbara juletid
Bara ett par minuter återstår av annandag jul och innan jag har hunnit skriva klart inlägget kanske klockan har passerat midnatt. Vi har firat julen med alla våra närmaste släktingar och imorgon är det vardag igen. Men jag börjar inte jobba förrän den 9:e så jag kommer att ha kvar min julvärld här he... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Last Christmas

2016-12-26 i Underbara juletid
RIP George Michael Last Christmas, I gave you my heart But the very next day, you gave it away This year, to save me from tears I’ll give it to someone special Last Christmas, I gave you my heart But the very next day, you gave it away This year, to save me from tears I’ll give it to someone special ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juldagen och tidernas bästa julkalender

2016-12-25 i Underbara juletid
Så har snart även Juldagen passerat, jag har haft en jättebra dag. Som jag skrev förut har vi bara varit hemma och njutit av lugnet idag, det är få dagar på året som hela familjen är hemma allihop hela dagen och inga kompisar eller andra gäster är här (kanske bara på Juldagen?) Vi har bl.a. spelat br... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julafton

2016-12-25 i Underbara juletid
Så var julafton slut för i år, denna magiska dag som vi har längtat efter och förberett inför så länge. Men julen är ju inte slut, dels finns det fler juldagar kvar men julen är ju så mycket mer. Den är en känsla av gemenskap, värme, omtanke och tacksamhet inlindad i juleljus och juldofter och gott a... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Uppesittarkväll

2016-12-23 i Underbara juletid
Nu börjar vår uppesittarkväll lida mot sitt slut och min julstämning har kommit. Tänk att det snart är Julafton 2016, underbart! Här kommer lite foton från det vi pysslat med ikväll: Struvor, munkar, choklad och jordnötsgodisar, specialdesignade pepparkakor av ena dottern, figurer av mandelmassa samt... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lille Julafton

2016-12-23 i Underbara juletid
Vi har julfikat och tittat på Polarexpressen nu börjar vår uppesittarkväll då vi samlas hela familjen i köket och julbakar. Struvor, marcipan och annat gott. Vi bakade lussekatter på eftermiddagen, nybakade och så fluffiga så man trodde att man bet i ett moln av saffran. Så goda! En pepparkaksgumma f... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

God Jul

2016-12-23 i Underbara juletid
Här kommer min julhälsningar till alla er läsare. Jag hoppas att ni får en riktigt varm och härlig jul med era nära och kära. Massor med julstämning, juleljus, juldofter gott att äta och snöiga promenader. Ta hand om er, kör försiktigt och njut av årets bästa dagar. Jag återkommer med ett kanske två ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dopparedagen

2016-12-23 i Underbara juletid
Dan före dopparedagen och här julstökas det för fullt. Texten på min griffeltavla i köket är nu ändrad till God Jul. Det är inte bara Jultomten som kollar sina listor, jag har mina listor som kollas både en och två gånger. Listor med julmat, julgodis och julstök. Skönt med en liten tepaus för att nju... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julledig!!

2016-12-22 i Underbara juletid
Nu har jag gått på julledighet, så underbart! Ikväll har vi tittat på några avsnitt från Greveholm, det har barnen velat göra i ett par månader. Imorgon ska vi ”hänga på låset” till Maxi när de öppnar och köpa det sista som behöver handlas inför julen. Sedan är det julfixande på dagen, Polarexpressen... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Börjat förbereda gottebordet

2016-12-21 i Underbara juletid
Jag har börjat förbereda gottebordet genom att lägga fram det köpta godiset i skålar och på fat. Jag brukar nog göra det den 22:a men ville göra något juligt innan jag lägger mig och det kändes som en lagom uppgift. Det hemmagjorda julgodiset tar jag inte fram förrän på julafton. Likaså tomteskummet ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dan före dan före dopparedan!

2016-12-21 i Underbara juletid
Denna magiska ramsa som känns lika högtidlig varje år och nu är vi där. Jo, det är ju så även om det inte känns så. Precis som förra veckan tar jobbet all min energi och jag orkar knappt ens lyssna på julmusik för jag är så trött i huvudet. Det mesta är ju fixat och klart här hemma så jag känner inge... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vacker prydnad under granen

2016-12-20 i Underbara juletid
En vacker prydnad under granen, det är vår Chanel.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tips till Schleich hästar från paketkalendern

2016-12-19 i Underbara juletid
Nu kan jag avslöja vad tjejernas sent påkomna paketkalender har innehållit. De pysslar och leker jättemycket med hästar från Schleich. De har byggt upp ett helt landskap med sina Lundby dockhus, köpta stall, hemmasnickrade stall, paddockar, hagar och allt möjligt ute i lekstugan. Just nu har de lagt ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min jullista på Spotify

2016-12-19 i Underbara juletid
Som en liten julklapp till er lägger jag ut länken till min jullista på Spotify en gång till, hoppas att det fungerar. Jag har ett par olika jullistor men denna är den längsta med över 13 timmar blandad julmusik.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

It’s beginning to look a lot like christmas

2016-12-18 i Underbara juletid
Nu har vi snart städat klart i vardagsrummet, julklappspapperna får ligga kvar tills alla har slagit in sina julklappar men i övrigt känns det ganska klart. Julklapparna ligger runt julgranen och då känns det genast mer verkligt att det faktiskt snart är julafton även om jag inte hittat julkänslan he... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fjärde advent

2016-12-18 i Underbara juletid
När fjärde ljuset brinner, vi hämtar julegran och alla barnen räknar dan före dan före dopparedan Fjärde advent och mindre än en vecka kvar till julafton. Har ni hunnit med det ni ska? Det känns som att vi nu ligger ganska bra till, sedan gäller det förstås att hinna med sådant som är för tidigt att ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets pepparkakshus

2016-12-18 i Underbara juletid
Här kommer utlovade bilder på årets pepparkakshus som barnen har gjort helt själva (förutom monteringen).... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffranskola

2016-12-18 i Underbara juletid
60 gr smör 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker 1 påse saffran Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, häll ner övriga ingredienser. Låt koka på medelvärme under omrörning till 124 grader alternativt gör kulprov (eller annat gradantal ifall du vill ha lösare/hårdare kol... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Det blev guld i granen

2016-12-17 i Underbara juletid
Jag hängde upp de guldiga kulorna också men nu är det mörkt och svårt att få bra foton. Får visa bättre foton en annan dag… vi har två ljusslingor i granen. Den är finare i verkligheten än på foto, önskar att det gick att visa.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag önskar mig snälla katter i julklapp!

2016-12-17 i Underbara juletid
Nu är båda de stora granarna klädda, men en liten förklaring till rubriken. Det är roligast första gången man klär granen. Det är inte lika roligt när man klär om den femtielva gånger om dagen för att katterna dragit ner allt pynt så jag har bett dem snällt om att de kan väl leka med något annat än g... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hitta julefriden

2016-12-17 i Underbara juletid
Sista helgen innan julafton och sista dagarna att fixa klart, förra helgen hade jag julstämning men annars har hektiska veckor på jobbet tagit all min energi och även om jag tittat på några julfilmer har jag inte haft den där avslappnade julkänslan som jag vill ha så här nära julen. Jag känner ingen ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Som Jansson fast med gravad lax

2016-12-16 i Underbara juletid
Vi har matkasse och i veckan åt vi en rätt liknande Jansson fast med gravad lax i. Barnen som inte brukar gilla Jansson gillade den här rätten. Foto: och recept: Citygross matkasse INGREDIENSER ca 800 g potatis 1 gul lök 3 dl mjölk 1,5 dl grädde 1 pkt gravad lax 2 krm salt 2 krm vitpeppar 1,5 tsk dil... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gullig choklad

2016-12-15 i Underbara juletid
Jag gillar små söta saker och då tänker jag egentligen inte på ätbara saker men just de här är söta på mer än ett sätt Visst är de små chokladen gulliga? De ska få pryda vårt gottebord på julafton, förut har barnen fått sådana i sina strumpor men i år får de ligga på gottebordet istället. De påminner... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juliga kassar

2016-12-14 i Underbara juletid
Jag har köpt några juliga kassar, den i mitten köpte jag när vi var på Ikea och den är min favorit, så himla fin! Jag ångrar att jag inte köpte fler men bor alltför långt ifrån Ikea för att köra dit igen innan jul. Idag hittade jag de båda andra på Rusta, inte lika fina men väldigt juliga. Jag ska an... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkortsswappen är postad!

2016-12-14 i Underbara juletid
Idag har jag postat alla kuverten till julkortsswappen så ni som är med har rolig post att se fram emot! Själv har jag ytterligare ett år fått glädjen att sortera många fina julkort till er.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Elva nätter före jul

2016-12-13 i Underbara juletid
Visst är de välkända gamla stroferna ur julsångerna högtidliga, jag älskar dem!  Hoppas att ni har haft en fin Luciadag. Det har jag haft om än något lång, det blev inte kvällsmat förrän klocka var över 21 men nu ska jag bara ta lite glögg efter att jag har skrivit klart detta inlägget sedan ska jag ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sankta Lucia

2016-12-13 i Underbara juletid
Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt glans av din fägring. Drömmar med vingesus under oss sia, tänd dina vita ljus, Sankta Lucia. Kom i din vita skrud, huld med din maning. Skänk oss, du julens brud, julfröjders aning. Drömmar med vingesus, under oss sia, tänd dina vita ljus, Sankt... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saturnus Premium glögg

2016-12-12 i Underbara juletid
Jag har smakat Saturnus finaste Premium glögg, så här skriver de: ”Vår finaste glögg – årets prestigenyhet! I vår finaste blandning har vi tagit vara på över 100 år av glöggtillverkning och hantverkskunnande. Resultatet är ett fylligt rödvin med klassiska julkryddor som rundas av med toner av fikon o... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mamma det känns som jullov

2016-12-11 i Underbara juletid
Så sa min yngsta dotter ikväll och det är precis vad jag själv har tänkt hela dagen. Vi har så mycket julstämning här hemma och jag har sådan julfeeling så det känns helt konstigt att jag ska jobba två veckor till. Missförstå mig inte jag gillar mitt jobb men jag hade så gärna gått här hemma och bara... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mandelmusslor

2016-12-11 i Underbara juletid
Nu har jag både bakat och ätit mandelmusslor. En riktig julkaka med släkttradition, så gott! 2 dl (125gr) sötmandel 200 gr smör eller margarin 1½ dl socker 1 ägg 4 dl vetemjöl (om man vill: ½ tsk bittermandelessens, tillsätt ½ dl mjöl ifall degen känns för lös) eller 4½ dl vetemjöl ½ dl socker 200 gr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tredje advent

2016-12-11 i Underbara juletid
När tredje ljuset brinner, vi juleklappar syr och vi bakar kakor och har ett fasligt styr Alltså tredje advent, det är helt galet! Igår kväll tittade vi på julfilm, det blev Nu är det jul igen. På helgerna känner jag stark julstämning men sedan mattas det av lite i veckorna. Just nu har jag degen til... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Luciamorgon i kyrkan

2016-12-10 i Underbara juletid
Vi startade denna helgen med ett vackert och stämningsfullt Luciatåg i kyrkan i morse, ja alltså det var inte jag som gick Lucia utan två av mina barn. Visst är det extra högtidligt med Lucia i kyrkan, många tårögda besökare. Två veckor kvar till julafton och det är vid denna tiden jag börjar känna a... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min strålande chokladkaka, du måste baka den!

2016-12-10 i Underbara juletid
Jag har kombinerat en kaka som är fantastiskt god och superenkel att baka, du måste helt enkelt testa den! Det är så enkelt att den bygger på en helt vanlig kladdkaka, enklare kan det ju liksom inte bli. Men tillbehören mina julvänner, tillbehören! Maries strålande chokladkaka 2 ägg 3 dl socker 1½ ts... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nöttoppar

2016-12-09 i Underbara juletid
Nöttoppar är en av de kaksorter som alltid har funnits på julafton i min familj, nötter känns ju alltid juligt. Jag tycker det är roligt att prova på nya recept men flera gamla släktrecept får följa med från år till år, från generation till generation. Jag hade för lite nötter hemma för att det skull... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Flygande julgran

2016-12-09 i Underbara juletid
På måndag, den 12 december, gör Blekinges flygflottilj F 17 en julgransflygning med åtta Jas 39 Gripen-plan. Jag jobbar vid den tiden så jag vet inte om jag får möjlighet att titta men det låter ju kul med en julgransformation! Vi bor bara en mil från F17 så Jas planen hör vi varje vecka. Här passera... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första hyacinten börjar slå ut

2016-12-08 i Underbara juletid
Min första hyacint börjar slå ut, de är så vackra. Från den knubbiga lilla knoppen, till de skira blommorna som doftar så gott. Jag är så glad att jag numera kan ha hyacinter, i många år var min man allergisk mot dem men nu fungerar det bra. De vita är mina favoriter!... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Flygande julgran

2016-12-08 i Underbara juletid
På måndag, den 12 december, gör Blekinges flygflottilj F 17 en julgransflygning med åtta Jas 39 Gripen-plan. Jag jobbar vid den tiden så jag vet inte om jag får möjlighet att titta men det låter ju kul med en julgransformation! Vi bor bara en mil från F17 så Jas planen hör vi varje vecka. Här passera... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

De här julfilmerna har jag sett i år

2016-12-07 i Underbara juletid
Mitt julfilmstittande följer ett visst mönster varje år, jag börjar alltid med de tre översta filmerna på hösten. I december blir det lite olika julfilmer varje år (så många som hinns med) och dagen innan julafton vill jag titta på Polarexpressen. Bland kalendrarna är det helt klart Trolltider och My... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julmuffins med frosting

2016-12-07 i Underbara juletid
Smaksätt de här saftiga muffinsen med antingen saffran eller pepparkakskrydda. Muffins 2 ägg 3 dl socker 200 gr smör eller margarin 1 pkt saffran eller 2-3 tsk pepparkakskrydda 1½ dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smö... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glögg från Ikea

2016-12-06 i Underbara juletid
Vi brukar köpa mängder med olika lättvins- och alkoholfria glöggsorter varje år. Vanligtvis brukar jag bara recensera dem som jag sponsras med i bloggen men jag tänkte att det kan ju vara kul att dela med mig av fler provsmakningar. Den här köpte vi på Ikea, den var helt ok men inte så mycket mer. Ga... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Att ta tillvara på December

2016-12-06 i Underbara juletid
Att vi har fullt upp i December med musicerande barn som gör juluppträdanden över hela kommunen har jag ju berättar förut men jag försöker ändå att ta tillvara på December, denna underbara månad. Jag lägger inte tiden på att städa lister och annat utan på att njuta av julmånaden med sådant som gör mi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkonsert och ett budskap

2016-12-05 i Underbara juletid
Ikväll har jag varit på julkonsert med Marinens musikkår, det är min arbetsgivare som bjuder på det varje år och det är SÅ BRA! Att gå på en riktigt bra julkonsert är verkligen en upplevelse, inte bara en ljudupplevelse utan så stämningsfullt och rogivande. Ett budskap som jag tar med mig från kvälle... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Provsmakat Saturnus glögg Åkerbär

2016-12-05 i Underbara juletid
Jag har provsmakat årets premiumglögg från Saturnus: Åkerbär Jag tycker att glöggen är god, den har en tydlig men ändå mild bärsmak och det är just bärsmaken som dominerar och den smakar inte mycket glöggkryddor så jag ser den som ett komplement till de klassiska glöggsorterna. I nordliga kusttrakter... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Ikeas julbord på andra advent

2016-12-04 i Underbara juletid
När andra ljuset brinner är snart Lucia här Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär Idag styrde vi färden norrut för ett besök på Ikea, vi skulle köpa en julklapp samt äta julbord. Det har blivit en liten tradition att äta julbord på Ikea, vi har varit väldigt nöjda med maten varje år och även i... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Våra katter i juletid

2016-12-04 i Underbara juletid
Jag har letat upp några mysiga julfoton på våra katter. Chanel och Tusse som sover i en tomteluva. En äkta lussekatt (för att ingen ska undra så hade hon bara bandet när jag fotograferade så ingen fara att hon skulle tugga det i sig) Julaftonsnatt, gästerna har åkt hem och vem ligger mitt på bordet o... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En riktig vinter

2016-12-03 i Underbara juletid
Nej, vi har inte snö nu men jag har letat upp lite foton från 2010 då vi hade en riktig vinter, foton som jag tog på en lunchpromenad. Minns att jag såg domherrar som kommit fram ur skogen för att leta efter mat men jag hann inte fotografera dem. Men här kommer ett gäng härliga vinterfoton:... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag bakar stora jag bakar små..

2016-12-03 i Underbara juletid
..jag bakar några med frosting på! Japp, igårkväll blev det lite bagarstuga här hemma. Julmusik på telefonen och sedan satte jag igång. Det blev två sorters muffins (igen) jag testade ett nytt recept. Jag lägger in recepten separat eftersom jag inte vill ha annan text i receptpinläggen eftersom jag s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glögg till advent

2016-12-02 i Underbara juletid
Saturnus är min mest trogna sponsor i julbloggen, jag har fått smaka deras nyheter ända sedan hallonlakritsskalleglöggen och det är jag så tacksam för. Deras smaksatta glöggsorter brukar bli mina favoriter. Igår fick jag leverans av de här spännande sorterna: Eget foto på min hylla i köket. Som ni ka... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappstips till kattälskaren

2016-12-02 i Underbara juletid
Min fina tekopp kommer från HM, kanske ett julklappstips till kattälskaren?... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappstips till kattälskaren

2016-12-02 i Underbara juletid
Min fina tekopp kommer från HM, kanske ett julklappstips till kattälskaren?... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första December, detta magiska datum

2016-12-01 i Underbara juletid
Jomen visst är det lite så att första December känns lite magiskt, sådär sagomagiskt. Barndomens magpirr när man steg upp och förtjust tittade på paketkalendern och känslan av att allt det härliga Decembermyset låg framför en och så känner jag än idag. Apropå paketkalender så har sådana diskuterats p... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jultips

2016-12-01 i Underbara juletid
Ibland hittar man små guldklimpar på oväntade ställen, t.ex. de här julgranskulorna på Clas Ohlson. De kallar dem vintage i butiken, när jag har köpt liknande (och mycket dyrare på webben) kallas de fattigmanssilver. Det är hursomhelst glaskulor målade med skavd silverfärg. Eftersom jag inte kan ha d... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffransbiscotti

2016-11-30 i Underbara juletid
1 pkt saffran 2 ägg 100 gr smör 1 dl socker 100 gr grovhackad mandel 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Vispa saffran med äggen. Tillsätt rumsvarmt smör och socker, vispa till en porös smet. Blanda ner grovt hackad mandel, vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn och kladdig deg. Fördela degen i 3 lå... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vår julkrans

2016-11-30 i Underbara juletid
I år har vår 13-åring bundit och dekorerat vår julkrans, visst är den fin!... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vår julkrans

2016-11-30 i Underbara juletid
I år har vår 13-åring bundit och dekorerat vår julkrans, visst är den fin!... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dumlegrottor

2016-11-29 i Underbara juletid
Ikväll bakade dottern Dumlegrottor, en kaka som inte tillhör våra gamla tradtionella släktrecept till julen men som blivit en av barnens favoriter. Testa gärna olika smaker på dumlen och noblessen. 16 st 175 gr smör 1 dl socker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 16 st dumlekolor 16 st mazarinformar 1 ask ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbordet 2015

2016-11-29 i Underbara juletid
Här kommer lite foton från förra årets julbord hemma hos oss. Vi brukar sätta oss till bords kl 13 och bli lagom klara till Kalle Anka. Hos oss brukar jultomten komma efter Kalle Anka. När paketöppningen är klar brukar vi gå en julpromenad i kvarteret och därefter äter vi julgröten.Efter gröten dukas... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julaftonsfrukost

2016-11-28 i Underbara juletid
Julaftonsmorgon är ju den bästa dagen på hela  året att vakna upp till så självklart vill man ha lite speciell frukost. Förra året hade vi saffransscones och varm choklad med grädde, polkagris, marshmallows och chokladknappar i. Hela familjen äter frukost tillsammans, juleljusen brinner och julmusike... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Marknadsnougat

2016-11-28 i Underbara juletid
I lördags gjorde jag marknadsnougat till barnens försäljning på gårdagens julskyltning. Jag köpte tillbaka en av våra påsar, den ligger i frysen nu och väntar på julafton. Marknadsnougat 6½dl vetemjöl 4dl florsocker 1dl kakao (knappt) 5½dl socker 125g cocosfett, smör eller margarin 1 3/4dl vatten Bla... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första advent

2016-11-27 i Underbara juletid
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent Vi startade advent med en mysig adventsfrukost med årets första vörtbröd och årets första julost, en röd edamer ska det vara till julen hemma hos oss. Därefter har det varit ett ganska intensivt program ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Advent om några minuter

2016-11-26 i Underbara juletid
Nu är det bara minuter kvar till första advent, denna magiska dag som är starten på julen. Jag har plockat fram adventsljusstaken, samma gamla ljusstake som vi haft sedan 1997. Några år har vi haft två ljusstakar varav den andra med blockljus men det är denna som är den kära gamla vännen som plockas ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Provsmakat choklad

2016-11-26 i Underbara juletid
Äldsta dottern kom hem med den här chokladen till mig: Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit . Den var god, jag gillar kanel i choklad, det ger julkänsla och kakbitarna gav Crunch i chokladen. Gott! Jag har alltså inget totalt sockerförbud (eller köttförbud) men jag väljer vad jag äter.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julmarknad mm

2016-11-26 i Underbara juletid
Idag har barnens julframträdanden för i år börjat, idag var det 10-åringen som spelade julsånger i gallerian tillsammans med musikskolan. Som vanligt har barnen gemensamt mellan 30-40 framträdanden i December. Julmusik i form av spelande, sjungande, drillande, marcherande och naturligtvis luciaframtr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julstämning utanför jobbet samt Black Friday

2016-11-25 i Underbara juletid
Granen utanför jobbet har stått mörk i en vecka och väntat men idag lyste den så fint på morgonen. Det framgår inte riktigt på fotot hur vackert det såg ut med den gnistrande frosten i gräset, den rosa morgonhimlen och den tända belysningen. Ur fotograferingsvinkeln har jag min arbetsplats snett bako... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dottern slår in julklappar i TV

2016-11-23 i Underbara juletid
Ikväll är dottern och hennes klass med i lokalnyheterna och slår in julklappar som de skänker till läkarmissionen.  Här hittar ni TV inslaget. Det är Amanda som är min dotter.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tidernas bästa julkalender

2016-11-22 i Underbara juletid
På SVT kan ni vara med och rösta fram tidernas bästa julkalender, klicka här.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juldukning

2016-11-22 i Underbara juletid
Här kommer lite bilder från förra årets juldukning hemma hos oss. Jag är bara en amatörmässig hemmapysslare och absolut inget proffs och det finns ju så många fina stylade foton på pinterest men detta är vår egen julaftonsdukning förra året så det är äkta ”hemma hos oss”. Jag hade länge velat ha små ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vår uppesittarkväll

2016-11-21 i Underbara juletid
Här kommer ytterligare ett favoritinlägg från gamla julbloggen i repris. Uppesittarkväll är kvällen innan julafton, alltså den 23:e december. I vissa familjer fixar man klart det sist inför julen, några klär granen, hos andra tittar man på uppesittarkväll på TV, många familjer tittar säkert på julfil... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Den bästa tiden på året är här!

2016-11-20 i Underbara juletid
Jag har haft en jättebra helg med mycket julmys, det känns så underbart att adventstiden snart är här. Imorgon går vi in i adventsveckan och om en vecka tänder vi det första ljuset, härligt. Glöm inte bort att njuta mina julvänner, adventsmånaden kommer att gå så fort så sug i er allt julmys ni bara ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mössens julafton

2016-11-20 i Underbara juletid
Här sitter min lilla samling med Mailegmöss och väntar på att det ska bli julafton, de har samlats uppe på en hylla för att ”akta sig för fällan” Mössens julafton När nätterna blir långa och kölden sätter in tar Mamma Mus och samlar hela barnaskaran sin Hon visar sen på fällan, ni aktar er för den så... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Beslutsvånda eller pyntningen som kom av sig

2016-11-19 i Underbara juletid
Varför ska det vara så svårt att bestämma vilka julprydnader som ska få vara framme!? Man kan tycka att eftersom vi har 8 rum, 2 badrum och 1 kök att pynta i så borde det inte vara platsbrist men så är det. Vi har trots allt inte så många ytor att pynta på och barnens 4 rum pyntar de själva. Vissa sa... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Advent i vårt hus

2016-11-19 i Underbara juletid
Dagen har ägnats åt att adventspynta och det känns smått overkligt att det faktiskt är advent om en vecka, overkligt men fantastiskt och underbart! Jag har längtat så mycket och hösten har stundtals känts väldigt lång i år. Adventsljusstakarnas och adventsstjärnornas milda sken är så välkommet och ja... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tack till Våran lilla julvrå

2016-11-19 i Underbara juletid
Ett stort tack till Annie och Våran lilla julvrå, du har gjort mig så glad och rörd!  I sitt inlägg om Julbloggskärlek skriver Annie så här om min blogg: Det här är den första julbloggen jag började följa och min absoluta favoritjulblogg. Marie skriver så fint om sitt julfirande och hennes jultraditi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julig kudde

2016-11-17 i Underbara juletid
När jag fyllde år fick jag ett presentkort av mina svärföräldrar och igår köpte jag en kudde för det. Visst är den fin! Jag har inte bestämt säkert vilken soffa den ska ligga i men jag tror det blir i den grå soffan däruppe, känns som att den passar bäst där även om den gör sig fint i de vita sofforn... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sådan mor sådan son

2016-11-16 i Underbara juletid
Igår fick jag ett sms från min 17-årige son som berättade att han köpt en stickad tröja och att han trodde jag skulle gilla den, och det gör jag förstås Han har köpt tröjan på HM. Kan berätta att han faktiskt t.o.m. är en större glöggfantast än vad jag är och det säger inte så lite. Han sparar och dr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Intervju om bloggen

2016-11-16 i Underbara juletid
Jag har blivit intervjuad om bloggen och intervjun hittar ni här Jo, det är ju faktiskt så att jag började skriva om mina jular på nätet redan på 1900-talet långt innan julbloggarnas tid och ibland undrar jag själv om jag verkligen har mer att dela med mig av men så länge jag tycker det är roligt så ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Påminner om julkortsswappen

2016-11-14 i Underbara juletid
Julkortsswappen Julkortsswappen har blivit en tradition och det kommer att bli en även i år, det blir sjätte året Hoppas att du vill vara med! Alla får vara med julälskare med eller utan blogg, julbloggare, scrappare och kortmakare eller är det kanske bara så att du gillar just julkort. För att anmäl... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sista julen med mamma

2016-11-13 i Underbara juletid
Jag skrev tidigare att jag skulle flytta över lite av mina personliga inlägg från min gamla julblogg, detta är det mest personliga inlägg jag någonsin har skrivit i någon av mina bloggar, jag skrev det 2012 och nu får det följa med till den här bloggen. Jag vill berätta för att det kanske kan hjälpa ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Plockar bort hösten inomhus

2016-11-12 i Underbara juletid
Det där lät kanske lite konstigt, det jag menar är att idag har jag plockat undan ljuslyktor, höstlöv mm som jag har pyntat med under hösten. Just nu ser det faktiskt lite vintrigt ut istället eftersom jag behållit vitt och fattigmanssilver. Så här ser t.ex vår ljushylla i köket ut. Tills adventpynte... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Doften av pepparkakor fyller vårt hus

2016-11-12 i Underbara juletid
Jajamen så är det, vi har nämligen bakat lite pepparkakor idag. Jag brukar göra hemmagjord deg och det ska jag göra om någon vecka men vi tjuvstartade lite med en köpt degrulle som två av barnen har bakat ut idag. Själv vispade jag ihop en sats med pepparkaksmuffins. Jag är fortfarande fylld av julkä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lite vemodigt och spännande

2016-11-11 i Underbara juletid
Jag har ju berättat tidigare om hur mycket paketkalendern betydde för mig när jag var barn och att jag redan som barn planerade för framtida kalendrar när jag själv skulle bli  mamma. 1999 gjorde jag första paketkalendern till vår äldsta dotter och året efter till båda våra äldsta barn. Sedan dess ha... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappsinslagning, snart advent, Mårtensafton och årets julvärd

2016-11-10 i Underbara juletid
Jag berättade ju att jag skulle slå in julklappar och nu har jag slagit in alla julklapparna som vi hittills har köpt, de här la jag på en byrå efter hand som jag slog in dem men vi har även en kasse med större julklappar. Det är så mysigt att tänka på att när mottagarna öppnar dem så är det julafton... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mina juligaste inköp i Ullared

2016-11-10 i Underbara juletid
Hej och hå vad tiden springer iväg, jag lovade ju lite bilder på mina juligaste inköp i Ullared. Jag fotograferade inte julsakerna i själva affären, det var tokmycket folk och jag var ganska trött efter två dagars shopping i det stora varuhuset och detta var sista avdelningen vi gick på förutom husge... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hej mitt vinterland!

2016-11-09 i Underbara juletid
Årets första snö, vi är väl sist i landet men för mig är det stort. Jag trodde att jag skulle vakna till en vit värld i morse och blev så besviken när det var barmark. På orten jag jobbar (3 mil bort) kom det snö i förrgår men inte här. På förmiddagen började det att snöa på jobbet och det var snö he... Läs mer i Underbara juletid.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby