Hemlig Jultomte / Secret Santa - såhär gör man

Secret santa

Ett mycket enklare sätt att dela ut julklappar på och som kanske inte kan klassas som en lek är att utse en "hemlig jultomte". I ett sällskap på till exempel 10 personer så köper man då inte julklappar åt de andra 9 utan man får en person tilldelad som man ska ge julklapp till. Detta får man förstås reda på i god tid innan julafton så man hinner köpa en julklapp till personen. Även här brukar man ange en tydlig budget för julklappen.

Sen gör man som vanligt med vanlig julklappsutdelning. Roligast är om man ger julklapparna "osignerade" och först efter julklappsutdelningen (och gissningar) avslöjar vem som var den hemliga jultomten. Man kan också låta det vara ett mysterium för alltid!

Hemlig Jultomte kan också gå vidare till att bli "Julklappsleken" så att man lägger de öppnade paketen i en pott och spelar Julklappsleken om dem. Detta är förmodligen inte så lämpligt, och kanske också lite känsligt, då ju julkapparna faktiskt köpts till en specifik person.

Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.

Jul på Presenttips.se

Jul sm
Jul på Presenttips.se

Vår samlingssida för allt julrelaterat på Presenttips.se.

Julklappstips
Julklappstips

Här samlar vi julklappstips för hela familjen med de populäraste julklapparna till henne, honom, mamma, pappa osv.

Julmarknad sm
Julmarknader i Sverige

Presenttips.se har Sveriges största samling av julmarknader (1193 st). Här kan du ta reda var du hittar julmarknaderna och när de är mm.

Julkalender sm
Julkalendrar med rabatter

Massor av nätbutiker har i december julkalendrar där man bakom varje lucka har ett kanonerbjudande varje dag. Här hittar du en stor sammanställning!

Julfilmer sm
Julfilmer 2024

Den kompletta listan med hundratals olika julfilmer som du kan se på nätet idag: romantik, komedi, drama, svenskt, barnfilmer, familjefilmer. Allt!

Julmusik sm
Julmusik

Massor av tips på spellistor på Spotify med julmusik, allt från julmusik för barn, kyrkokörer till instrumental julmusik.

Jultraditioner sm
Jultraditioner i världen

Här berättar vi om hur man firar jul i olika delar av världen och vilka jultraditioner som finns i allt från Ghana till USA till Japan.

Jul quiz
Julquiz

Flera roliga quiz/frågesporter med jultema som ni kan ha som underlag för en helkväll tex vid julvaka eller på julaftonskvällen.

Arets julklapp sm
Årets Julklapp 2024

Här presenterar vi både det officiella valet till Årets Julklapp men också vår egen version av vad vi tycker Årets Julklapp är.

Christmas blogger sm
Julbloggar

Få tips och inspiration till julen från några av Sveriges mest intressanta julbloggare! Här är senaste nytt från dem.

Secret santa sm
Julklappslekar

Tips på roliga julklappslekar när ni ska dela ut julklapparna på julafton.