Presenttips.se logo

Julbloggen: Therese´s jul

Bloggfoto saknas

Pepparkaksrulltårta med lingon och färskost

2016-12-03 i Therese´s jul
I morgon är det dags för mammas traditionella julfika och jag LOVAR att återkomma med bilder på huset, djuren och julen hos henne. I morgon ska jag dessutom gå på Sigtuna julmarknad en snabbis innan vi far vidare.För att underlätta lite så hjälper jag till och baka denna pepparkaksrulltårta med lingo... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Första advent

2016-11-27 i Therese´s jul
Och lagom till första advent kom snön tillbaka! Just nu är det ett vitt täcke där ute och snön far åt alla håll. Återkommer med en bild senare!Jag hade planerat att gå på Sigtuna julmarknad idag, men jag tror nog att jag hoppar över det och stannar inne så länge vi kan. Lite varm choklad med vispgräd... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Dagens fråga: Ljusslingor och julpynt

2016-11-16 i Therese´s jul
När november äntligen anländer tycker jag att det är helt okej och fullt rimligt att sätta upp ljusslingorna på huset och i trädgården. De behövs för att liva upp i mörkret därute, speciellt efter att man ställt om klockorna.I kväll är det äntligen dags att få upp dem. I år dröjde det lite, då jag va... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Det är lite snöigt ute...

2016-11-09 i Therese´s jul
  ...så vi ställer in alla måsten, typ att handla mat, och stannar inne i stället. Säsongens första julfilm är påslagen, en stor kopp med varm choklad och vispgrädde (i en sejdel) är i fixad. Jag försöker samtidigt få till ett julkort med min lilla Nisse och slå in en farsdagspresent till L.Dagens ju... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Julen 2016 - planering

2016-11-04 i Therese´s jul
Lucia Luciafirande i Uppsala Domkyrka är bokat och klart. Det blir kanske ett besök på något luciafirande till om det inte kör ihop sig. Och sen ska jag försöka att matcha in lillemanns matning lagom till SVT's luciafirande på morgonen.Dan före dan före dopparedan Den 23 december kommer vi vara hemma... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Ny jultröja

2016-11-04 i Therese´s jul
Tog en promenad för att hämta ut lite paket igår, när snöandet, regnet och blåsten tog en liten paus. Bland annat så fanns den här - årets dagen-innan-julaftonströja och mysa-runt-i-mellandagarna-tröja i ett av paketen. Perfekt till en crazy cat lady!Jultröjan hittar ni hos Haléns.Passade även på att... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Snö!

2016-11-01 i Therese´s jul
Och så kom snön till mig också - den 1 november dagen till ära! Det syns kanske inte så bra, men det är faktiskt rejäla flingor som faller och inte smälter de bort helt när de landar på marken heller. Ett tunt lager ligger faktiskt på marken (även om det kanske inte ser ut så på bilden). Härligt!... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Fick ni besök?

2016-11-01 i Therese´s jul
Foto: Rebecca CentrénFick ni besök av några som gick bus eller godis igår? Vi fick två besök, men hade faktiskt inte köpt hem något godis att ge bort. Linus höll hårt i sina älskade vampyrer! Ett par pojkar kom runt 18-18.30 -tiden, vilket var helt okej. Men, klockan 22.30 plingade det på dörren. Trö... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

1 november

2016-11-01 i Therese´s jul
1 november och snö på gång. De har gått ut med klass 2 varningar för stora delar av landet pgr kraftigt snöfall, men här i Sthlms-området får vi regn och eventuellt snö under morgondagen. Behöver jag säga att köerna till att byta däck igår var extremt långa? Melle skötte sig exemplariskt igår när vi ... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Dagens frukostunderhållning

2016-10-31 i Therese´s jul
Varmt kaffe med skummad mjölk och kardemumma, två olästa magasin, tända ljus och sovande bäbis = LJUVLIGT!Hur brukar ni krydda ert kaffe? Jag föredrar alla dagar i veckan kardemumma framför kanel. Tycker att kanelen ofta kan få en "bränd" smak och konsistens i kombinationen med kaffet. Kardemumman dä... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksandwish

2016-10-30 i Therese´s jul
Fick äntligen tag på min efterlängtade pepparkaks-sandwish! Tyvärr fick jag inte behålla den riktigt helt för mig själv, det var nämligen någon annan som också var väldigt sugen på den. Han är lite för liten för att få smaka i år turligt nog för mig. Om den var lika god som jag mindes den? JA! Slurp ... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Luciafirande i Uppsala Domkyrka

2016-10-27 i Therese´s jul
Bild från förra årets luciakonsert i Uppsala DomkyrkaNu är biljetterna bokade till årets luciafirande i Domkyrkan i Uppsala den 11 december. Mamma och jag var på luciakonsert där för ett par år sedan och det var helt magiskt! Sedan dess har vi försökt få till det igen, men varje gång har vi fått förh... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Dagens tips: Tomtekläder och bra rabatter

2016-10-25 i Therese´s jul
Tomteklänning 1 - 179kr // Tomteklänning 2 - 199krÄntligen börjar det dyka upp lite juliga kläder i butikerna också, inte bara pynt. Kappahl har fått in en hel del fina julkläder och dessutom har de just nu 25% rabatt på alla barnkläder så nu är det verkligen dags att fynda!Det svåra är att försöka p... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Tystnad...

2016-10-20 i Therese´s jul
...med en liten mycket söt anledning. I förra veckan, närmare bestämt torsdagen den 13 november (EDIT: i Oktober föddes han ju givetvis!!) föddes nämligen vår son Melvin!Efter 36 timmar slutade det med ett akut kejsarsnitt och därav blev vi kvar längre än "planerat" på BB. När han sedan inte gick upp... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Adventsljusstakar?

2016-10-13 i Therese´s jul
Hittade två riktigt fina ljusstakar hos Picked out som skulle passa perfekt som adventsljusstakar. Staken finns både i svart och i guld och är passande nog formad som en stjärna. Riktigt fina och om det inte vore så att jag redan har köpt en (i somras!) hade jag nog övervägt att skaffa mig en jag ock... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

En stor önskan till GB glass

2016-10-12 i Therese´s jul
Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att GB även i år släpper min favoritglass alla kategorier - Sandwich Pepparkaka! En glass med perfekt pepparkakssmak som kombineras med ljuvlig vaniljglass i perfekt balans. Ren kärlek! Eftersom att glassen har släppts varje år sedan den först kom ut på marknaden,... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

En tisdag i oktober

2016-10-11 i Therese´s jul
Nu börjar det verkligen märkas att julen faktiskt är på intåg, trots att inte ens hälften av oktober har gått. När man läser om hur alla "vanliga" människor regerar (och förfasar sig över hur tiiiiiidigt julen kommer) över nyheter och pressbilder som vi julisar redan har sett och läst om för flera ve... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Julmarknad i Österbybruk 2016

2016-10-11 i Therese´s jul
 Nästa helg den 14-16 oktober är det så dags för den traditionella Julmarknaden i Österbybruk. Mig veterligen är det den första julmarknaden i Sverige och sedan flera år har det vart ett givet inslag i min familjs uppstart på julen. I år blir det dock inte av.  En väldigt god alkoholfri glögg som fin... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

TOP 3 lista

2016-10-06 i Therese´s jul
 Korrekt kontorsklädsel i December 2015.  TOPP TRE JULMATJulskinka, mormorsbröd och rödbetsalladTOPP TRE JULDRYCKGlögg, julmust och varm choklad med grädde i mängderTOPP TRE JULMUSIKKyrkomusik, Christmas (baby pls come home) och Ainbusk julskivaTOPP TRE JULFILMERHelt ärligt är jag värdelös på julfilm... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Mio julen 2016

2016-10-04 i Therese´s jul
Här kommer fler inspirationsbilder från MIO och julen 2016 som passar mig perfekt. En härlig modern jul, som fortfarande har kvar den traditionella kärnan i sig. Vitt, grått, guld och rött i en härlig kombination. Bilder lånade från MIO... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Jakten på den Perfekta Glöggkaraffen är över!

2016-10-02 i Therese´s jul
Flera bloggare har redan visat upp deras favoriter ifrån MIO's julkollektion som enligt mig är riktigt, riktigt snygg och mitt i prick för hur jag vill inreda hemma under julen. Sannas christmas tipsade dessutom om att MIO kommer släppa den här superfina glöggkannan lagom till jul. Jag har ju letat l... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Babyshower

2016-10-01 i Therese´s jul
Vad var det då jag blev så överraskad över i förra helgen? Jo, planen för den lördagen var att jag och L skulle åka till L's föräldrar och käka lunch innan hans innebandymatch. Mycket märkligt tyckte jag eftersom det är åt helt fel håll och skulle göra att han knappt fick någon sovmorgon... Tankarna ... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

24 september

2016-09-25 i Therese´s jul
Den 24 september 2013 var det en vecka kvar tills jag skulle åka till Australien i ett halvår. Nu blev det ju fullt så länge, men jag klagade inte direkt när någonting så mycket bättre väntade här hemma på mig! :)Den 24 september skulle i alla fall familjen och närmsta släkten träffas och äta middag ... Läs mer i Therese´s jul.
Bloggfoto saknas

Hatkärlek till en julig dryck

2016-09-17 i Therese´s jul
För några år sedan var jag och mamma i London i början av december. Tyvärr kändes det mer som höst än jul om man tänkte på vädret. Det var orangea löv överallt, blåste och duggade mest hela tiden, ändå var det otroligt mysigt och juligt. Detta var innan Starbucks hade kommit till Sverige, de fanns en... Läs mer i Therese´s jul.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby