Presenttips.se logo

Julbloggen: Special Occasions

Bloggfoto saknas

Tips till SVT

2014-11-27 i Special Occasions
Alla har väl redan kommenterat årets val av julvärd i SVT så här kommer jag som en liten eftersläntrare. Jag tycker valet är helt okej, bättre än Petra Mede, sämre än Ernst. Till nästa år tycker jag att beslutsfattarna ska kolla in mina tips. De här två tror jag skulle passa utmärkt som julvärdar.`Ma... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Kunde inte hålla mig längre

2014-11-22 i Special Occasions
Idag har jag satt upp i princip allt julpynt utom stjärnorna i fönstren (så syns det inte så väl utifrån att jag tjuvstartat). "Oturligt" nog hade gardinerna till sonens rum försvunnit så jag fick åka och köpa nya. Det var ju tråkigt *ironi*.... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Första paketen

2014-11-15 i Special Occasions
Idag var det dags att slå in de första paketen, till barnens adventspaket. Vi har inte ett paket om dagen utan ett paket för varje advent. På så sätt slipper men försöka hitta tusen (känns det som i alla fall) småsaker och slå in i pyttepaket. Nu får de istället fyra saker var, oftast sånt de faktisk... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Amerikansk mysig lyx-jul

2014-11-14 i Special Occasions
Tror du att en amerikansk jul innebär en överdos av färgade, blinkande ljusslangar, skränande tomtar av plast och överdos av allt tacky? Tänk om!Alla bilder kommer från fantastiska Sarah Vickers. Jag skulle kunna göra nästan vad som helst för Anthropologie-klänningen på tredje bilden (ja, förutom att... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Dagens juliga outfit

2014-11-12 i Special Occasions
Tror ni det håller på att bli en modeblogg här? Oroa er inte, det är fortfarande en julblogg. Jag är inte ens särskilt modern. Jag bara älskar kläder.... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Yankee candle

2014-11-09 i Special Occasions
Jag kan verkligen rekommendera Candy cane lane från Yankee candle. Jag trodde att den skulle lukta typ tandkräm men den luktar polkagris med en touch av pepparkaka och lite choklad tycker jag. Jag köpte ett litet votivljus men närmare jul blir det nog en större burk. Just nu ligger jag nermyst i säng... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Vintriga kläder

2014-11-08 i Special Occasions
Jag har en nästan ohälsosam kärlek till vintriga kläder (åtminstone väldigt oekonomisk). Allt med juligt mönster, snöflingor eller allra helst renar bara måste jag köpa. För att rädda ekonomin försöker jag satsa på hög kvalitét, kläder som håller är billigare i längden, men billiga budgetvarianter sm... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Äntligen november

2014-11-02 i Special Occasions
Idag har jag bokat upp hela dagen med ingenting. Tänker bara ligga och läsa, dricka te, se på TV och klappa katterna. Vad tycker ni om mina nya strumpor? Hittade dem på Kappahl och kunde såklart inte motstå.... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Mysfilt

2014-11-01 i Special Occasions
Jag har länge letat en filt som är både fin och mysig. Problemet är att de antingen är alldeles för dyra eller gjorda av material jag inte vill ha (ull till exempel, det är svårt att veta hur fåren haft det och djurplågeri och soffmys känns inte som något som går hand i hand). Tidigare i veckan var j... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Älska halloween

2014-10-30 i Special Occasions
Äntligen är det halloween-dags (för er som inte gillar halloween, det betyder att det snart är jul i alla fall).... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Lördagsinköp

2014-10-25 i Special Occasions
Årets första julpynt är inköpt. Två söta knastomtar blev fyndet. De står här bara för fotografering, de får allt vänta några veckor i förrådet innan de får komma fram på riktigt.... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Te-tips och sånt som gör mig glad

2014-10-14 i Special Occasions
Måste bara tipsa om det här teet. Smakar pepparkaka och passar perfekt så här innan julteerna kommit fram på butikshyllorna. Får man dessutom dricka sitt morgonte (eller eftermiddagste, eller kvällste) ur en fin nyinhandlad tekopp finns absolut inget att klaga på.... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Nobelpriset

2014-10-10 i Special Occasions
Igår var det dags för nästa milstolpe på vägen mot julen, utnämningen av årets vinnare av Nobelpriset i litteratur. Mina förhoppningar (men inte vad jag trodde) var att Svetlana Aleksijevitj skulle vinna. Har ni inte läst något av henne tycker jag att ni ska göra det. Och ge bort böcker i julklapp oc... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Hösten i bilder

2014-10-05 i Special Occasions
Varje gång årstiderna skiftar säger jag "Den här årstiden är den jag älskar mest", jag antar att man kan säga att jag gillar alla fyra ungefär lika mycket och jag är så glad att bo där jag bor så att jag får uppleva det här varje år. I och med resan så missade jag första nattfrosten men det kom mer f... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Trillingnötssubstitut

2014-09-30 i Special Occasions
Ingen har väl missat att trillingnöten och körsbär i likör försvinner ur Aladdinasken nu. Många upprörs över just trillingnöten medan jag mest sörjer körsbär i likör. Har man trillingnöt som favorit kan man ju alltid göra egen men om man inte vill det så kan jag tipsa om Marabou Helnöt som finns att ... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Vegansk varm choklad

2014-09-30 i Special Occasions
Även om jag än så länge bara kallar mig vegetarian väljer jag gärna veganskt nästan jämt, veganish tror jag Oprah kallade det när hon hade en vegan-challenge:) Idag efter träningen idag blev det varm choklad gjord på ekologisk sojamjölk. Man kan knappt känna skillnaden. Tänkte testa den på dottern nä... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Hej då för en stund

2014-09-18 i Special Occasions
Tidigt i morgon bitti sätter vi oss på planet till Grekland så det kommer vara tyst här i drygt en vecka men när jag kommer hem är det snart oktober och då kommer jag gå all in på halloween som liksom är förspelet inför julen.... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Dimmig höst...

2014-09-16 i Special Occasions
...ger snöig vinter sägs det. Rönnbär finns det många åsikter om. Vissa säger att mycket rönnbär ger mycket snö, andra säger tvärtom. Om man tittar tillbaka på de senaste åren tycker jag att snöiga vintrar hängt ihop med mycket rönnbär. I år är det väldigt mycket rönnbär på träden och i morse när jag... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Nytt för i år

2014-09-13 i Special Occasions
Om ett helt år gick utan någon förändring vore det väl bra konstigt? Den största förändringen i mitt liv det här året är att jag har slutat äta kött (alltså alla djur, fiskar och fåglar har också kött på benen). Faktiskt äter jag inte några animaliska produkter alls till vardags men ibland gör jag av... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Höststädning

2014-09-12 i Special Occasions
Höststädning innebär här hemma att elda skräp som samlats under året. Det innebär också att vintern kommer närmare och närmare. Och så får man dricka varmt äppelvin också☺... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Jullista

2014-09-07 i Special Occasions
Jag är egentligen inget fan av listor men någon gång ibland kan det vara kul. Den hr är ursprungligen fårn Helene. 1. När är det ok att börja adventspynta respektive julpynta enligt dig.Jag brukar smygstarta helgen innan första advent med sådant som inte syns utifrån så att grannarna inte ska störa s... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Välkommen hösten

2014-09-02 i Special Occasions
Nu har sommaren på riktigt släppt taget och jag slipper känna vemod över det utan kan kasta mig helhjärtat in i hösten som jag också älskar. Snart börjat julsäsongen på riktigt, det känns som att premiären är när Blossa släpper årets smak. Det är först då som "vanliga" människor påminns om att julen ... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Kan inte hålla mig längre

2014-08-17 i Special Occasions
Nu känns det som att hösten kommit. Det här ljuset var månadens doft i affären så det verkar som att fler har svårt att hålla sig för det doftat väldigt juligt. Jag har känt i några veckor nu att jag vill börja dricka glögg och pyssla men än så länge försöker jag låta bli och inläggen kommer inte kom... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Tomt

2013-12-27 i Special Occasions
Visst känns det lite tomt nu när julen är över? Men snart är det nyår. Vi är bjudna på fest men innan det tänkte vi fira med barnen och äta god mat och skjuta lite raketer, lina bra att göra det lite tidigare så de inte behöver vara trötta och griniga, huvudsaken är att det är mörkt och det blir det ... Läs mer i Special Occasions.
Bloggfoto saknas

Annandagen

2013-12-26 i Special Occasions
Den här dagen slåss faktiskt med julafton om favoritplatsen för mig. Inga måsten, massor av mat, godis och julmust. En spännande deckare är också ett måste, den här dagen får ryska artonhundratalsromaner stå kvar i bokhyllan för idag ska jag läsa Johan Theorins senaste bok. Men först lunch.... Läs mer i Special Occasions.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby