Presenttips.se logo

Julbloggen: Sannas Jul

Bloggfoto saknas

En månad till julafton

2020-11-24 i Sannas Jul
Alltså jag säger det varje år, och varje år har jag rätt. 24 september till 24 december är över  innna man ens har förstått att det har börjat. Nu har två månader gått och jo, 24 september var typ igår.  Hursomhelst så är det nu en ynka månad kvar till julafton och jag måste börja med någon form av m... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julgran!

2020-11-22 i Sannas Jul
Idag gjorde vi något så *modernt* som att beställa hem en julgran på *internet*. Med en rabattkod så kostade den lika mycket som det vi fick betala förra året då vi köpte en vid Sankt Eriksplan som vi själva fick släpa hem (eller ja, min kille släpade, jag gick bredvid och stod för den trevliga konve... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julpynt

2020-11-22 i Sannas Jul
Om en vecka är vi där, första advent! För att vara riktigt redo så har jag och min kille i helgen julpyntat. Adventsstjärnorna är uppe, adventsljusstaken är i fönstret, tomtarna är framme och julkrubban likaså, amaryllisen är planterad i rätt kruka och hyacinterna är satta i vaser.  Kvar att göra är ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Amaryllisens dag

2020-11-19 i Sannas Jul
Igår hade jag alltså fel både vad gäller årets julklapp och årets julvärd. Men det är väl lite en tradition i sig? Att gissa fel alltså? Det året jag faktiskt gissar rätt kommer vara så chockartat att jag vet inte vad.  Stormkök och Lars Lerin blev det i alla fall och i ärlighetens namn så tycker jag... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Imorgon!

2020-11-17 i Sannas Jul
Imorgon presenteras både årets julklapp och årets julvärd. Årets julvärd kanske kommer bli den med bäst tittarsiffror på många år? Hursom. Här på bloggen ska det såklart SIAS! Vad och vem kommer det bli? Årets julklapp Som jag tidigare har uttryckt så håller jag alla tummar och tår för att det inte s... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Black Friday-pepp

2020-11-17 i Sannas Jul
Jag har aldrig varit något vidare fan av Black Friday men allteftersom tiden har gått så har det blivit en dag som jag anpassar mig till. När jag häromveckan höll på att få ett infall att sätta igång och beställa alla julklappar så kom jag på mig själv med att låta bli med anledning av den stundande ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Fyllda dadlar

2020-11-17 i Sannas Jul
Nu har jag testat mina mandelmassefyllda dadlar och jo, de var jättegoda!!  Ni tar helt enkelt urkärnade dadlar och fyller med lite mandelmassa, doppar dessa i smält choklad (jag brukar ta i lite olja i chokladen för att få till ett något tunnare lager choklad) och strör över hackade pistagenötter. ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julbak och julfilmer

2020-11-16 i Sannas Jul
Åh! Ikväll har jag kommit igång med mitt julbak, jag har gjort klart en juleskumsfudge och jag väntar på att kanelkolan ska komma upp i omkring 123 grader.  Vet ni vad jag ska göra sen? Jag ska skrapa överbliven smet från kastrullernas kanter och äta med sked. Det är bland det godaste som finns!  Jag... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Hutlösa priser

2020-11-16 i Sannas Jul
Ni vet ibland när saker kostar så himla mycket mer än vad man tror. För mig har det "inträffat" två gånger när det gäller julsaker. Den första gången var förra året då fantastiska Svenskt Tenn släppte sina adventsstjärnor. Jag tycker att de är superfina och jag funderade verkligen på att köpa en (hel... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Saffransbullar

2020-11-15 i Sannas Jul
Hela veckan har jag varit sugen på saffransbullar och igår gjorde jag äntligen något åt det. Efter en gudomlig massage svängde jag förbi Lillebrors Bageri (kända för att, enligt mig, ha världens godaste kardemummabullar) och köpte med mig några saffransbullar. Väl hemma dukade jag fram bullarna tills... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Dåligt med julbak

2020-11-15 i Sannas Jul
Julbak brukar verkligen vara min främsta gren men i år går det verkligen inget vidare. Jag har antagligen mer tid än någonsin (jag är i vanliga fall en ganska social person och brukar boka upp mig någotsånär hela tiden) men det blir liksom ändå inte av.  Jag har dock börjat komma igång så smått och j... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Home for Christmas

2020-11-15 i Sannas Jul
Häromveckan började jag kolla på den fantastiska serien Home for Christmas. Det är en rolig och fin norsk serie som kom ut på Netflix förra året.  Jag rekommenderar er alla att se den. Glöm inte att ställa in så att ni får den på originalspråk (norska, och ibland lite svenska och danska), dubbade fil... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julmustbackarna

2020-11-15 i Sannas Jul
Inte mindre än tre röda backar med Apotekarnes julmust fick jag syn på när jag i veckan var och handlade på Hemköp. Jag rusade givetvis hem och hämtade både min kille och hans bil för att kunna göra ett köp. Jag lugnade mig dock något och köpte bara två av backarna.  Ni kan ju gissa hur glad jag blev... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Falbygdens Osts julmarknad

2020-11-03 i Sannas Jul
I lördags fick jag och min kille ett infall att vi skulle åka ner till Falköping över dagen. Det är 80 mil tur och retur och vi var borta totalt 12 timmar så ni kan ju förstå att vi var effektiva! Ett av våra stopp den här dagen var på Falbygdens Osts julmarknad. Vi köpte i vanlig ordning en 24-månad... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Brisak på Värmdö

2020-11-02 i Sannas Jul
Förra veckan fick jag nys om den stoooora julbutiken Brisak på Värmdö. Som den entusiast jag är så stod jag närapå på huvudet iväg ut till Värmdö för att kolla in denna, för mig, nyhet.  Och hur var den då? Jo, den var stor. Men tyvärr fanns det kanske lite väl mycket saker av lite för dålig kvalitet... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Risgrynsgröt

2020-11-02 i Sannas Jul
I helgen åt jag en ljuvlig skål risgrynsgröt med socker och kanel. Så fantastiskt gott!  Kanske ska det här bli året då jag kokar egen risgrynsgröt?... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Överskottsbolaget

2020-10-27 i Sannas Jul
Men herregud! När öppnar ÖoB imorgon? Jag måste hänga på låset för att inköpa ÅRETS julsko:  Fashionabelt!! ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Nu tändas en stund på jorden

2020-10-27 i Sannas Jul
Jag har en ny favoritjullåt, Nu tändas en stund på jorden. Det är en hopslagning av Nu tändas tusen juleljus och En stund på jorden och den är helt otroligt vacker. Åh! Jag får inte nog. Jag introducerades för den på en julkonsert förra året.  Den enda versionen på Spotify är med Petri Sångare och de... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Adventskalender för katt

2020-10-27 i Sannas Jul
Häromdagen rev min sambo glatt upp ett paket som han beställt från Arken Zoo. Triumferande höll han upp denna adventskalender för katter som han beställt till Tjorven!  Superbra köp tycker även jag, självklart ska alla i familjen ha en adventskalender. Jag kan även rapportera att jag nu håller på att... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julfusk

2020-10-27 i Sannas Jul
I år blev det inte så mycket av Fuskafton (24 oktober) då den inföll på en lördag och jag då givetvis var uppbokad med annat. Som tur var hade jag dock fuskat tidigare i oktober (ja, ni vet hur det är). Vid mitt tidigare fusk hade jag kört på med pepparkakor, julmust (det fanns en pall med julmust li... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Årets första julpynt är inhandlat

2020-10-27 i Sannas Jul
Jag fick för några veckor sen dille på att få tag på en "driving home for Christmas-bil". Ja, det är vad jag kallar röda bilar med julgran på taket. Jag vet inte om det är en sådan bil i låtens musikvideo eller om jag helt enkelt själv någon gång i livet bara på måfå börjat förknippa sådana bilar med... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Fazer Pepparkaka

2020-10-27 i Sannas Jul
Nu var det några veckor sedan men jag har testat Fazers julsmak pepparkaka. Som många av er vet så är jag ett stort fan av Fazers choklad så det kommer kanske inte som någon vidare stor överraskning att jag tyckte mycket om den här julchokladen! ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Adventsstjärnor och -stakar

2020-10-12 i Sannas Jul
Något som jag egentligen inte behöver nytt av är adventsstjärnor och adventsljusstakar. Dock tänker jag att det kan vara roligt att variera julpyntet från år till år och att alla adventsstjärnor kanske inte behöver packas upp ur jullådan varje år. Därför funderar jag på att i år köpa lite nytt. Jag h... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julgranspyntet

2020-10-12 i Sannas Jul
2020 är året då jag uppdaterar mitt julgranspynt. Haha, det är förvisso bara andra året med ordentlig julgran men ändå! Det är aldrig för tidigt att ta ett omtag (?).   Hursom. Jag lade precis en beställning på Led Nordic innehållandes väldigt fina julgransljus, helt utan sladdar och med en fjärrkont... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

3 månader till julafton

2020-09-24 i Sannas Jul
Traditionsenligt uppmärksammar jag den 24:e september. Från idag går tiden i en rasande fart och den 24:e december sitter jag där och undrar vad som hände!  Men inte mig emot, min julpepp i år är extra bra! Jag ska baka, laga mat, slå in fina julklappar, ordna mingel och middagar, klä granen, julpynt... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Juleskumsgranar

2020-09-21 i Sannas Jul
I helgen testade jag Cloettas juleskumsgranar och blev faktiskt glatt överraskad, de var ganska goda! Absolut inte så goda att jag skulle köpa en påse till men tillräckligt goda för att påsen skulle ätas upp :-) ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

En liten julterrorist?

2020-09-20 i Sannas Jul
I fredags åkte jag, Gustaf och Ida till Västerås för att hämta mitt senaste köp, en alldeles ljuvlig liten kattunge av rasen brittisk korthår. Tjorven är hennes namn och jag befarar att hon kommer vara en liten terrorist i juletider. Därför får jag nu säga hejdå till glaskulor i granen de närmaste 20... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julfilmerna trillar in

2020-09-20 i Sannas Jul
Häromdagen satt jag och kollade i min Cmore-app efter nyheter bland filmer, ni kan ju gissa att jag blev glad när jag såg att julfilmerna börjat trilla in. Främst uppmärksammade jag storklassikerna Love Actually och The Holiday. Särskilt Love Actually är ju ett absolut film-måste varje jul.  Jag uppm... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

72 dagar till lakritsbonanza

2020-09-20 i Sannas Jul
Det är 72 dagar kvar till 1 december och alltså 72 dagar kvar till jag får hugga in på min adventskalender från Lakrids by Bülow. Det var några år sedan jag hade en adventskalender så jag är ganska taggad på den här!  En annan kalender som släppts nu i veckan är den nya te-kalendern från Nabo. Jag ha... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Röda ljus

2020-09-16 i Sannas Jul
Jag tycker att det kan vara himla fint med färgade ljus i mässingsljusstakar. Jag själv har en hel massa mässingsljusstakar men har ännu inte vågat mig på några ljus i färg. Dock har jag sett andra som med lyckat resultat har kört på gula ljus under påsken och röda ljus under julen. Jag tror att 2020... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

3 månader till lucia

2020-09-13 i Sannas Jul
Idag är det tre månader till den fantastiskt fina traditionen, Lucia! Sång, ljus och så mycket julstämning att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Och lussebullar på det! Vilken grej!   Om tre månader är det jag som, såsom traditionen bjuder, drar på mig kronan och sjunger några sånger!    ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Matchande jultröjor

2020-09-13 i Sannas Jul
Jag gick bak en bit på en kompis Instagramkonto och hittade då en bild där hon och hennes kille hade matchande jultröjor och jag kände direkt att det var en look som jag och min kille måste anamma i år.  Jag har nu sökt runt på *internet* efter ett härligt exempel på vad det är jag tänker mig! Är den... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Torkade apelsinskivor

2020-09-11 i Sannas Jul
Häromdagen fick jag syn på ett inlägg om torkade apelsinskivor och insåg då vilket enkelt och snyggt julpyssel det är. Ni vet ju att jag inte brukar vara sådär värst pysslig av mig men det här tror jag faktiskt att jag ska ge mig på. Det blir superfint både som girlang och som julklappspynt!  Instruk... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julmarknadernas vara eller icke vara

2020-09-10 i Sannas Jul
På Rapport för någon vecka sen rapporterades att flera julmarknader i år inte kommer gå av stapeln och häromdagen såg jag att Svenska Slottsmässor ställer in samtliga sina julmarknader. Det här är såklart förståeligt men samtidigt också så himla tråkigt.  Jag håller tummarna för att till exempel Skan... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Fazer Pepparkaka

2020-09-10 i Sannas Jul
Jag längtar tillbaka till året då Fazer sålde den gudomligt goda julchokladen med mandel och tranbär, den var så himla god! I år ser de ut att saluföra en julchoklad som absolut inte är lika bra men som ändå är himmelsk, för att ja, typ allt Fazer producerar är toppen!  Fazer pepparkaka är om jag int... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Adventskalender är beställd!

2020-08-30 i Sannas Jul
När jag skrev svaret på den inkomna frågan i förra inlägget kom jag på att jag ju här ännu inte har berättat att jag har beställt en adventskalender från Lakrids by Bülow. Jag köpte den som en så kallad "First mover" vilket såklart är ett passande epitet på mig såhär i juletid :-) Jag har inte haft e... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Vett och etikett: Julkalender eller adventskalender

2020-08-30 i Sannas Jul
Hej ärade storjulbloggare!  Min fråga kanske inte handlar om vett och etikett men väl om korrekt språkbruk. Vad är egentligen skillnaden på julkalender och adventskalender? Jag tycker att olika namn används olika hela tiden och jag vill inte gärna säga fel! /Din tillgivne läsare  Hej du tillgivne!  J... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julbakslängtan

2020-08-30 i Sannas Jul
Jag satt precis och scrolla igenom flödet på sannaschristmas på Instagram och jag fick en sådan himla stark längtan till att julbaka. Dessutom kom jag på att det ju på tisdag går och blir september (= heeelt okej att börja planera juliga grejer).  När det kommer till julbak så har jag ju några klassi... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Cloetta går all in i jul

2020-08-25 i Sannas Jul
Julnyheterna från Cloetta duggar tätare än någonsin. I vanlig ordning ger de ut juleskummet i en årssmak, 2020 blir det blåbär. Vad tror vi om det? Jag säger nja, de där årssmakerna brukar inte vara något vidare.      Därutöver finns det i år även juleskum i gran-form, ett vaniljskum med fruktgelé. D... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

4 månader till jul och fönsterlav

2020-08-24 i Sannas Jul
Hej på er!   Tänk att det bara är 4 månader kvar till julafton. Galet. När man kommer tillbaka från semestern så är det verkligen (nästan) ingenting kvar av året. Tiden bara rusar iväg.    På tal om semester så avslutade jag min semester med att åka till Tiveden och vandra i nationalparken där. Vet n... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Kanelkola

2020-08-07 i Sannas Jul
Jag hittade det här inlägget om kanelkola opublicerat här på julbloggen och tänkte att bättre sen än aldrig kommer det nu (dock med en gammal bild då jag inte hittade någon från 2019 års bak). I vanlig ordning får jag lite "julkänslor" såhär mitt i semestern i augusti. Några riktiga julkänslor är det... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Två månader har gått

2020-02-24 i Sannas Jul
Aldrig har en julbloggssäsong bara dött ut på detta sätt, helt i tystnad. Det brukar absolut bli rätt tyst efter julhelgen men inte utan ett sammanfattande "såhär var julhelgen-inlägg" och lite peppiga "glöm inte att shoppa julsaker på rean-inlägg". Tyvärr finns det inte någon särskild förklaring til... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Nyårsprepp!

2019-12-30 i Sannas Jul
Imorgon är det nyårsafton och vi ska ha nyårsfest här hemma hos oss. Pyntet nedan shoppades redan förra lördagen eftersom att vi visste att vi skulle komma hem först sent ikväll. Imorgon kommer vi nog ha att göra ändå... :-)... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Kusinjulbak

2019-12-23 i Sannas Jul
Igår gick det årliga kusinjulbaket av stapeln och det producerades diverse sorters knäck, fudge och kolor. En mycket trevlig tradition! Bäst gick det tyvärr inte för min kusin Cina när hon skulle hälla upp knäcken i formarna. Det flög knäck lite överallt. Men vad gör väl det? Det blev ju några knäck ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

På juletåget!

2019-12-22 i Sannas Jul
Nu sitter jag på tåget ner mot Falköping och beräknas anlända (peppar, peppar, ta i trä) strax innan kl. 13! Jag ska direkt dra iväg till min kusin för vårt årliga kusinjulbak vilket jag ser mycket fram emot. Vi får se vad det finns för ingredienser att använda sig av och vad det blir att vi bakar!  ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Toppstjärnan

2019-12-22 i Sannas Jul
Julgransstjärnan har fått ett nytt användningsområde nu när granen är borttagen. Den hänger helt enkelt i taket och funkar faktiskt typ lika bra där tycker jag! ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Gamla stans julmarknad

2019-12-22 i Sannas Jul
Igår hann jag även med en snabb visit på Gamla stans julmarknad. Det är faktiskt ett måste även om den egentligen inte är något särskilt. Men den är fin!... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

En stilla jul

2019-12-22 i Sannas Jul
Igår var jag på julkonsert med min kille och mina två kära vänner Sanna och Christina. Vi var på Anders Ekborgs En still jul som i år gästades av min stora favorit Helen Sjöholm! Innan konserten åt vi en dö-god middag på Asian Post Office som är ett hett tips om ni är i Stockholm!   Själva konserten ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Glad fjärde advent

2019-12-22 i Sannas Jul
Idag vaknade jag (haha, precis som så många andra) upp till att det var fjärde advent! Jag fick frukost på sängen som bland annat innehöll en kopp varm choklad med marshmallows i som jag glatt sörplade i mig innan jag gick upp, tände fjärde ljuset i staken, öppnade sista luckan i min adventskalender ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julgranen har dansats ut

2019-12-21 i Sannas Jul
I torsdags fick vi inse att vår gran inte längre skulle klara sig. Grenarna hängde och det var alldeles för mycket barr på golvet. Jag vill understryka att vi har vattnat den enligt konstens alla regler men den här granen ville helt enkelt inte längre. Men vi fick ju ha en himla fin gran både första,... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Jul på Svenskt Tenn

2019-12-20 i Sannas Jul
Det är alltid lika härligt att strosa runt på Svenskt Tenn och alldeles extra härligt nu i juletid!... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

”Skansens julmarknad”

2019-12-20 i Sannas Jul
Jag blev SÅ besviken när jag var på Skansen i tisdags. Jag hade helt missat att marknaden bara var öppen lördag-söndag så döm om min förvåning när vi kom fram till marknadsplatsen och alla stånd var nedstängda.  Hittade dock den här fina, och dyra, snöbollslyktan inne hos glasblåsaren! Och den här su... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Glöggmingel hos Frida

2019-12-20 i Sannas Jul
Efter två år kan det nog kallas tradition, glöggminglet hos min tenniskompis Frida på tredje advent. Alltid lika trevligt att komma dit, dricka must och inspektera Fridas julbak, i år blev det inte helt jästa lussekatter, jag norpade dock åt mig några jästa och de smakade alldeles förträffligt! ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Årets första julklapp

2019-12-19 i Sannas Jul
Jag fick årets första julklapp redan i början av december och det var julklappen från min arbetsgivare, den har ju en tendens att komma tidigare än alla andra. Det jag fick var ett presentkort på Adlibris och eftersom jag är en person med en lång önskelista så dröjde det inte länge innan jag gjort en... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Juleskumsfudge

2019-12-19 i Sannas Jul
År efter år kokar jag denna plättlätta och rysligt sockersöta fudge, juleskumsfudgen!   Ingredienser 1 påse juleskum 3 dl strösocker 1,5 dl grädde 75 g smör 150 g vit choklad Någonting att täcka botten av formen med (plastfolie eller ugnsplåtspapper)   Gör så här Klipp tomtarna i bitar och koka upp i... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Dumlefudge

2019-12-18 i Sannas Jul
Här kommer en ny julgodisfavorit. Den här fudgen smakar som dumleklubbor men mindre sega (fastnar alltså inte lika mycket i tänderna) och större bit att tugga på!   Ingredienser 3 dl vispgrädde 3 dl socker 1 dl ljus sirap 50 gram smör 20 dumlekolor (att ha i smeten) 8-10 stycken dumle att toppa fudge... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Alla goda ting är tre

2019-12-18 i Sannas Jul
I år satsar jag på tre mässingsstjärnor i olika former i mitt vardagsrumsfönster. Mässingsstjärnorna ger absolut finast ljussken och det finns ju en del former att välja på så det passar perfekt!  ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Rocky road-fudge

2019-12-17 i Sannas Jul
Här kommer ytterliggare ett nytt recept! Den här fudgen är så så så god och väldigt enkel att göra!   Ingredienser 400 g mörk choklad 1 burk kondenserad mjölk 25 g smör Dumle efter tycke och smak Marshmallows efter tycke och smak Jordnötter efter tycke och smak   Gör så här Smält chokladen och smöret... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Mjölkchokladbiskvier med lingonpulver

2019-12-17 i Sannas Jul
Det här är ett supergott recept på biskvier som istället för smörkräm innehåller en chokladgräddkräm. Så goda och kan varieras i oändlighet, här med lingonpulver!   Ingredienser Mandelbotten 125 g mandelmassa 60 g socker 1 äggvita   Fyllning 1 dl grädde 250 g mjölkchoklad 1 msk lingonpulver 100 gr mj... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Andras juliga hem

2019-12-16 i Sannas Jul
I lördags var jag på en sambo-/luciafest vilket såklart var mycket trevligt. En god nyhet som jag fick prova där var glöggsangria, det var fruktigt och glöggigt på samma gång!   Innan festen var jag på middag hemma hos min vän tillika namne Sanna. Det bjöds på ett juligt långkok och jag fick dessutom... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Glad tredje advent

2019-12-15 i Sannas Jul
December tuffar på som snabbaste av snabbtåg och det är redan tredje advent! Vart tar tiden vägen?! Dagen började med frukost framför adventskalendern och öppnande av dagens adventskalenderlucka. Och såklart tändes det tredje ljuset i adventsljusstaken!         Planen idag har varit att hinna med en ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Kolasnittar med kardemumma

2019-12-15 i Sannas Jul
Jag råkar ha världens godaste recept på kolasnittar och med en liten extra touch av kardemumma så blir de perfekta julkakor!   Ingredienser 200 g smör 2 dl socker 2 msk vaniljsocker 2 msk sirap 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver   Gör så här Blanda ihop alla ingredienser till en deg.   Dela degen i 5 dela... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Lussa!

2019-12-14 i Sannas Jul
Igårmorse drog jag på mig luciakronan, tände ett ljus och la upp några lussekatter på ett fat och lussade för min kille. Det blev en väldans tidig föreställning då jag därefter skulle iväg på tennis innan jobbet, men vad gör väl det när man får en alldeles egen lucia? :-)  Detta är numera en traditio... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Luciakonsert nr 1

2019-12-14 i Sannas Jul
I torsdags kväll var jag och min kille på luciakonsert i Storkyrkan. Det var en fin konsert med en massa bra arrangemang och spännande (dvs annorlunda) uppställningar i kyrkan.  Det enda jag inte riktigt tyckte om var att fotografering tilläts efter den sista låten samt vid utgången av luciatåget (ja... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Snöig promenad

2019-12-11 i Sannas Jul
Igår gick jag ett varv runt Lilla Essingen vid lunchtid, solen strålade och det hade fallit snö under natten. Det var så fint! ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Det årliga julminglet

2019-12-10 i Sannas Jul
I söndags fickor årliga julmingel av stapeln, denna gång hölls det för första gången här på Lilla Essingen! Det blev en mycket trevlig tillställning med en massa fina gäster (vi var nog runt 25 personer i min lilla lägenhet under eftermiddagen) och himla trevligt julminglande.    Vad bjöd det då på? ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Blossas glubbel

2019-12-07 i Sannas Jul
På julgranständarmiddagen i söndags provade vi Blossas egna glubbel och det var faktiskt riktigt gott, absolut ett okej glubbel som man inte behöver blanda själv!  Brännmärket på min arm kommer från en galen springform som bestämde sig för att falla isär när jag tog ut den från ugnen. Ett julbak såkl... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julstök!

2019-12-07 i Sannas Jul
Det är bråda dagar just nu.  I torsdagskväll var jag på julbord på Villa Godthem med mitt jobb, det var mycket gott men inte alls lika bra som Gamla Riksarkivet. Men så kräsen får man faktiskt inte vara så jag var nöjd ändå!  Igårkväll repade jag med min kör inför dubbla konserter som hålls i eftermi... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Amaryllis

2019-12-04 i Sannas Jul
Kolla in den här finfina amaryllisen som jag fick som blommogram av min tenniskompis Frida! Så himla fin! När det kommer till snittblommor i juletid så är amaryllis och förra årets upptäckt hyacint (upptäckt som snittblomma alltså) det allra finaste! ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Fazers julchoklad

2019-12-03 i Sannas Jul
Jag glömde helt av att ta bilder på söndagens grantändarmiddag, men det var trevligt, gott och såklart väldigt högtidligt. Jag placerade stjärnan på toppen, granen tändes och jag läste en dikt.  En utav gästerna var min goda vän Christina och hon hade med sig en present till mig från sin japan-resa. ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Årets första glöggmingel

2019-12-03 i Sannas Jul
I helgen gick även mitt första glöggmingel av stapeln. Det var alltså inte mitt glöggmingel men det var det första jag närvarade på denna säsong. Istället var det min kompis Clara som höll i det i sin förträffligt mysiga lägenhet. Det kryllade av godis, glöggen var perfekt varm och Clara hade bakat e... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julbord på Gamla Riksarkivet

2019-12-02 i Sannas Jul
I lördags var jag på julbord på Gamla Riksarkivet med mina vänner Sanna och Charlotte. Det var ett fantastiskt fint julbord, maten var prima, servicen perfekt och en sådan himla fin lokal. Verkligen en 10-poängare. Köttbullarna var mycket goda (viktigt) men även den lite mer oväntade pressyltan. Jag ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Årets julklapp till mig själv

2019-12-02 i Sannas Jul
Jag ger ju mig själv en himla massa presenter under hela året (hehe) men nu i helgen gjorde jag slag i saken och gav mig själv en riktig julklapp.  Jag har sedan förra året inte kunnat sluta tänka på de fantastiskt fina Adventsbarnen från Rörstrand så i helgen köpte jag dem allihop. De kostar minst s... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksdammsugare

2019-12-02 i Sannas Jul
Det här var inte det lättaste receptet att göra och man kanske inte heller riktigt kan säga att jag lyckats med tanke på hur de ser ut, haha. Men men. Det är ändå de allra finaste ni får se på bild så ni kan ju ana hur de ser ut i övrigt :-) Men vad gör väl det, man måste ju öva också!   Ingredienser... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Apotea och lingonpulver

2019-12-02 i Sannas Jul
Jag planerar ett litet julbak som jag inte vågar riskera att använda riktiga lingon till (jag är rädd att jag ska felbedöma mängden vätska om jag tar riktiga lingon) så istället har jag beställt hem lingonpulver, lingonsmak utan vätska helt enkelt.   Nu kommer jag låta som en reklampelare men jag bes... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Julstjärna!

2019-12-01 i Sannas Jul
Titta vad jag numera har i mitt fönster, en riktig bjässe till julstjärna! Jag älskar när de är såhär stora och maffiga.    ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Första, första och första

2019-12-01 i Sannas Jul
Glad första advent! Äntligen är dagen kommen, första advent! Idag spelar jag Bereden väg för herran och andra klassiska första adventslåtar, köper julgardiner och funderar på vad jag ska bjuda på på min julgranständarmiddag som äger rum ikväll. Imorse tittade vi på det första avsnittet av julkalender... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Pepp på dagen

2019-11-30 i Sannas Jul
Det är lite dan före dan-känsla på den här dagen också. Imorgon är det liksom första advent! Min julkänsla är på topp och jag har en väldigt härlig dag att se fram emot. Det ska bli såväl julshopping som julbord på Gamla Riksarkivet som glöggmingel som julfilmspremiär!   ÅH! Så lycklig för att vara j... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Hyacintboxen är kirrad

2019-11-30 i Sannas Jul
Jag julstökar loss för fulla muggar och näst på tur var min adventsljusstake som jag brukar fylla med tre vita hyacinter och mossa, och så även i år. Jag tycker att den är så himla fin!     Haha, nu ser jag att ett av ljusen sitter något snett!  ... Läs mer i Sannas Jul.
Bloggfoto saknas

Mjuk pepparkaka

2019-11-30 i Sannas Jul
För några veckor sedan bakade jag två mjuka pepparkakor. En till att ätas som just mjuk pepparkaka och en till att göra juliga dammsugare med. Jag glömde dock att ge er receptet här på bloggen så här kommer det (för en mjuk pepparkaka):   Ingredienser   1 tsk bakpulver 2 ägg 1,5 dl strösocker 1,5 dl ... Läs mer i Sannas Jul.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby