Presenttips.se logo

Julbloggen: Lisas vinterland

Bloggfoto saknas

Instagram i höst

2019-09-11 i Lisas vinterland
Jag kommer finnas mest på instagram under denna julsäsong, det har blivit att jag övergår allt mer dit. Välkommen att följa mig där, klicka dig in här → Lisas Vinterland... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Julen är upplockad på Dollarstore

2019-09-03 i Lisas vinterland
Blev så förvånad när jag klev in på Dollarstore (Piteå) idag! Plötsligt möts jag av tomtar, julbelysning och juldekorationer. Var inte alls beredd på det, tanken har knappt slagit mig att det snart är dags för butikerna att plocka fram julen. Det känns extra tidigt varje höst som det händer, men det ... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Första tomtemor målad

2019-08-12 i Lisas vinterland
Julpysslandet har börjat 💓 Igår målade jag första tomtemor. Det tog mig nog 7-8 timmar att få henne klar. Normalt sett brukar det gå fortare, men när man vill experimentera med färgerna och hitta sin variant på det nya tar det en himla massa tid. Fick huvudvärk på köpet, men det får man ta, haha. Så ... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Min vättefamilj har vaknat

2019-08-10 i Lisas vinterland
Nu när höstkylan och mörkret börjar smyga sig på om kvällarna har vättarna och tomtemor klivit upp från sin sommarvila i skogen, det är dags att samlas inför julen :) Detta mysiga gäng gjuter jag i höst, tillsammans med adventsbrickor med sifferljusstakar. Nu ska dom få vandra vidare till min tomteve... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Jul(i) och årets första uppdatering

2019-07-23 i Lisas vinterland
Hej på er. Hur går det i sommarhettan? Här har vi mellan 27-30 grader. Man ska inte klaga, men ligger man sjuk på det blir det ganska outhärdligt. Detta år har hittills inte varit mitt år, det har mest varit tungt faktiskt. Ligger nu i sommar med två inflammerade knän, en svullen tå och en smärtande ... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Nyårsdagen och avrundning i bloggen!

2019-01-01 i Lisas vinterland
Så blev det ett nytt år igen! Igår åt vi gott och så hann jag titta på filmen Mowgli under kvällen, det blev en väldigt lugn nyårskväll. Vid 12-slaget var vi bara "lilla" familjen kvar och skålade :) Fick faktiskt syn på några fyrverkerier i horisonten och molnen på himlen lyste upp som blixtar av fy... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Gott Nytt År!

2018-12-31 i Lisas vinterland
Så var årets sista dag här. Fullskalig snöstorm utanför, det blåser enormt och strömmen har varit borta en gång redan, hoppas vi klara oss utan fler avbrott idag!2018 har varit ett ganska okej år, varken mer eller mindre. 2016 var "mitt år" och jag hoppas 2019 kan bli något liknande. Det viktigaste ä... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Nyårsmenyn 2018

2018-12-28 i Lisas vinterland
Bara två dagar kvar till nyår! Jag tycker det är så underbart att efter jul ladda om och planera nyår. I år ska (troligen) hela familjen samlas och fira nyår tillsammans, vi brukar vara hos min syster men nu blir vi hemma eftersom min bror och hans tjej ska få barn vilken dag som helst och då är det ... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Annandag jul: Renbesök och julen går mot sitt slut!

2018-12-26 i Lisas vinterland
Annandag jul och julen går mot sitt slut. När annandagen passerat så är den riktiga julen över hos mig och vinter och nyårsstämningen tar istället vid. Jag känner inte riktigt samma vemod när julen nu passerar som jag brukar göra, har fått ut så mycket adventsmys och stämning att jag känner mig nöjd ... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Julafton pågår för fullt!

2018-12-24 i Lisas vinterland
Och här sitter jag och bloggar! Vad är väl en julblogg utan en uppdatering på självaste julafton? Fick en stund över. Vi har förberett det mesta klart, maten är redo att värmas, marschallerna är tända, hundarna har gått med sina klänningar på julaftonspromenad och nu väntar vi bara in resten av famil... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

En riktigt God Jul!

2018-12-22 i Lisas vinterland
Årets julkort är nu tagna och med dessa vill jag och hundarna passa på att önska er en riktigt  God Jul! ... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

2 dar till julafton, en summering av min december

2018-12-21 i Lisas vinterland
Julafton närmar sig med stormsteg! Om några minuter är vi inne på dan före dan före dopparedan. Jag har varit frånvarande från bloggen denna månad, det har varit så mycket annat och så har jag flyttat över mer till min juliga instagram. Jag måste säga att jag är lika förvånad varje år att det plötsli... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Senaste jul- & vinterfotona från min instagram

2018-12-09 i Lisas vinterland
Vi har fått massor av snö, två helger i rad med snövarningar så nu hänger träden så pass att de slår på bilen när man kör genom byn. Utegranen har gett vika, vi såg den bryta stammen och falla ihop idag men mina föräldrar lyckades liva upp den igen som tur var! Stora delar av staden är strömlös men h... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Underbara saffransrutor med frosting (LCHF)

2018-12-02 i Lisas vinterland
Första advent är här och jag går bara runt och myser 😍 Nu är nästan hela huset pyntat och ute är både julgran och ljusslingor tända. I början av veckan kommer massor av snö enligt prognos, längtar! Igår avnjöt jag ett underbart julbord som jag tillagade hemma, som i morse fick bli brunch. Känns lite ... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Fullt upp! Advent är här

2018-11-30 i Lisas vinterland
Adventshelgen är kommen! Här är det precis som väntat fullt upp. Igår åkte jag och köpte en gran från Byggmax i panik, vi hade ju inte någon utegran och jag har inte kunnat leta i skogen + att mamma legat sjuk i en tuff förkylning.MEN. Skam den som ger sig... hon hade sett ut en gran i vår skog från ... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Nu börjar julen! + "Lilla julbordet" i helgen!

2018-11-26 i Lisas vinterland
Men kan ni förstå, advent är nu dagar bort! Jag ska städa i början av veckan och plocka in all min jul till sovrummet redan onsdag! Sen måste vi hitta en utegran, för på fredag, senast söndag, ska den vara tänd :) I helgen är ljusstakar/stjärnor och julgranen prio 1, sen får resten smyga sig fram eft... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Recension: The Christmas Chronicles

2018-11-23 i Lisas vinterland
Ikväll såg jag en så mysig julfilm, den omtalade "The christmas chronicles" från Netflix. Alltså, den var värd all väntan! Superbra, mitt i prick. Den kan nog bli en riktig klassiker och den är helt klart årets stora julfilm.Handling"Ett syskonpar råkar ta sönder tomtens släde, så de ägnar hela natte... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Julkläder till hundarna

2018-11-21 i Lisas vinterland
Jag har snöat in totalt på värmande kläder till hundarna.. trodde aldrig att jag skulle bli sån, men så blev det ändå, vem kan stå emot när det i år har exploderat fram fina (och fula) kläder i jättemånga butiker. Senast Dollarstore där jag idag köpte dessa två för 60 kr/st. Nova (närmast kameran) är... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Kattis Ahlström är årets julvärd!

2018-11-20 i Lisas vinterland
Svt har avslöjat årets julvärd, som i år är Kattis Ahlström! Kul, det hade jag aldrig kunnat gissa. Brukar sällan se på tv på julafton, tittar lite runt 15 när ljuset tänds, men sen är det fullt upp med förberedelser inför julbordet! Tror Kattis kommer bli en utmärkt julvärd i rutan.Foto: Janne Danie... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Nygammal design

2018-11-17 i Lisas vinterland
Kände att det var hög tid att förnya och uppgradera designen när vi nu närmar oss juletid, det fick bli en design jag hade för några år sedan som egentligen alltid känts mest rätt här i bloggen 😄 Lite rörigt utan sidospalter ännu men det rättar jag till när jag får mer tid över.  Hoppas ni har en mys... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Paket med julnyheter från Kronans Apotek

2018-11-16 i Lisas vinterland
Igår kom ett litet paket från Kronans Apotek innehållande cappuccinomandlar doppade i vit choklad och julsenap med smak av nejlika och pomerans. I år har Kronans Apotek flera smarriga julnyheter i sitt sortiment, gå in på deras hemsida eller besök närmsta Kronan-apotek om du vill spana in dessa. Just... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Lisas Vinterland på Instagram!

2018-11-15 i Lisas vinterland
Hej i mörka november! Idag har jag skaffat Instagram, klicka dig dit här: Lisas VinterlandJag hoppas att du vill följa mig där! Jag har just precis startat upp den så det ekar lite tomt där i dagsläget, men snart kommer den fyllas med mysiga julfoton från min personliga advent och jul. En bild säger ... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Finbesök från naturen

2018-11-14 i Lisas vinterland
I morse kom kylan och frosten tillbaka, och med den ett mysigt besök från skogen!... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Recension: Christmas with a view

2018-11-14 i Lisas vinterland
Christmas with a viewHandlingRestaurangchefen på en skidanläggning försöker återhämta sig från en misslyckad affärssatsning. Hennes värld ställs på ända av en ny kock som bär på egna hemligheter. /NetflixMin åsiktÄr lite delad, filmen är gullig och hade en lovande start, men tunn handling. Den börjad... Läs mer i Lisas vinterland.
Bloggfoto saknas

Kom vintern!

2018-11-12 i Lisas vinterland
Vem har glömt förra vinterns extrema snömängd? Jag, för nu vill jag ha tillbaka snön och är less på detta gråväder! Jag vill ut med hundarna på isbanan och sparka mot solnedgången i horisonten. Känna iskylan bita tag i kinderna och som vanligt bli rädd för alla havsörnar som cirkulerar lågt... fast m... Läs mer i Lisas vinterland.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby