Presenttips.se logo
Divider header

Dagens julklappstips

Kulbana / Space Rail

Denna present finns i lite olika varianter, den här är något mindre än vårt andra presenttips men minst lika rolig. Man b...

Berg och dalbana kula

199 kr

Julbloggen: Julkulan

Julkulan kallar jag mig! Jag skriver om julen och allt som hör där till!

Julkulan

Snart är det jul!

2017-12-20 i Julkulan
Tänk vad dagarna flyger förbi! Själv har jag haft en lite annorlunda december då min lilla flicka tittade fram flera veckor tidigare och jag istället för att ägna mig åt jul ägnat mig åt min lilla bebis. Jag har aldrig pyntat såhär lite i mitt liv. Har ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Årets adentskalendrar

2017-11-10 i Julkulan
Tidigare år har jag gjort egna julkalendrar till mina närmsta, men har känt att jag inte riktigt hinner med det. Speciellt inte i år. Så det blev att jag köpte en till min sambo och så en till syrrans barn. Den första är olika skäggoljor till min sambo ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

En dag kvar!

2017-11-09 i Julkulan
Igår var jag på kontroll på förlossningen igen. Glada nyheter! Ingen förändring sen jag kom hem från sjukhuset i fredags! Så nu ska jag bara ta det lite lugnt idag och imorgon med och så är jag i hamn! Då räknas det inte längre som en ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Från lampa till lykta - DIY

2017-11-08 i Julkulan
När vi köpte huset vi bor i så ingick allt som var i huset: möbler, porslin, handdukar mm. I hallen fanns en lampa som såg ut som en lykta. Den är egentligen väldigt fin, men den gav inte tillräckligt med ljus för hallen så den fick vi byta ut. Den ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Bevara pumpafrön

2017-11-08 i Julkulan
Mina fina prydnadspumpor sjunger på sista versen nu (läs: börjar mögla...) så det var dags att göra sig av med dom. Men planen nu är att försöka göra fler till nästa år! Så jag har öppnat upp och tagit ut fröna och nu ligger de på tork. Tänkte att de ska ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Julpyjamas

2017-11-07 i Julkulan
Ännu ett paket från wish! Denna lycka 🤗 Den här gången kom min Julpyjamas! Nu vet jag ju inte om den passar än då jag är en aning gravid just nu och jag köpte storlek M. Men fin är den! - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Äpple pop tarts

2017-11-07 i Julkulan
Testade att göra pop tarts med äpplefyllning igår. Jag vet.. jag måste ta det lugnt. Och jag gjorde verkligen det hela dagen men blev nästan lite knäpp mot kvällen. Så det blev att baka poptarts och så gjorde jag chokladbollar med. Poptartsen blev ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Svensk vs amerikansk pepparkaksgubbe

2017-11-06 i Julkulan
Det kan inte bara vara jag som suttit och observerat att vår klassiska pepparkaksgubbe ser annorlunda ut än den man ser på film, eller? Vår har liksom lite bredare axlar medan den amerikanska är rundare.Vad tycker ni? Vilken är finast- klassisk svensk ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Julband

2017-11-06 i Julkulan
Här sitter jag hemma med sammandragningar som kommer och går väldigt oregelbundet just nu och försöker att inte stressa. Det är bra att det inte är så regelbundet längre som det var i början av förra veckan, men vill gärna att lilla december stannar ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Organiserat babykläder

2017-11-05 i Julkulan
Sådär! Då har jag organiserat alla babykläder! Köpte lådor på Bauhaus och ritade små lappar så jag kan se vad som ska vara i respektive låda. Ritade lite bilder också för att piffa till det lite. Den här veckan var det så nära att bebis skulle komma, ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Idag minns vi

2017-11-04 i Julkulan
Idag ska man tända ett ljus på graven hos de man förlorat. Jag har inte någon grav att besöka i närheten här. Alla mina förlorade släktingar finns på Öland och i Grekland. Men jag tänker på dom. Brukar tända ett ljus hemma. Och ibland har jag åkt till ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Ingen bebis än

2017-11-02 i Julkulan
Som rubriken säger. Än är här ingen bebis. Bra om den vill stanna kvar så länge som möjligt. Och det känns bra att ha kommit in i november iaf, då är det åtminstone närmare december för min lilla decemberbebis. Jag får fortfarande dropp med medicin som ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Julläsning på sjukhuset

2017-11-01 i Julkulan
Min mamma vet verkligen vad jag gillar 😊 hon köpte tidningar hel i min smak som jag kan läsa nu på sjukhuset 🎄⛄❄🎅 så kan man slappna av och fantisera lite mellan sammandragningarna. Hoppas att medicinerna bromsar det hela så jag kanske får komma hem ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Min decemberbebis är ivrig....

2017-11-01 i Julkulan
Det verkar som min decemberbebis är som sin mor och vill fira jul redan i november... ligger inlagd på förlossningen nu och har fått lite mediciner för att stoppa värkarna. Ni får gärna hålla tummarna för att hon ska vilja stanna kvar ett par veckor till ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Halloween-gran

2017-10-31 i Julkulan
Har ni sett denna trenden som växer fram i åtminstone USA? Halloween-gran. Alltså en julgran, fast pyntad för halloween. För mig som inte har plastgran är ju detta helt otänkbart. Plus att jag älskar att verkligen få längta tills granen står grön och ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Happpy halloween!

2017-10-31 i Julkulan
Hur säger man det på svenska? Glad halloween? God halloween? Det märks tydligt att detta inte är en svensk tradition när man blir osäker på såna saker. Alla vet ju till exempel att det heter glad påsk och god jul. Ett annat sätt som man märker att det ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Höstfilm eller julfilm?

2017-10-31 i Julkulan
Köpte in denna till mig själv. Har hört talas om den men galet nog har jag inte sett den än. Frågan nu är ju om det är en halloween film eller julfilm...? Gissar på det första vilket betyder att jag kan se den redan i veckan 😊Nightmare before christmas  - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Höstpynt

2017-10-30 i Julkulan
För ett par månader sedan köpte jag in denna fina svampen. Planen är att samla ihop lite löv som den ska stå på men har inte blivit av. Tyckte iaf att den var väldigt piffig och egentligen skulle den kunna vara framme även till jul. Men har nog för ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Babyshower

2017-10-29 i Julkulan
Igår blev jag verkligen överraskad av mina vänner med en babyshower! Trodde att vi skulle ha en vanlig tjejkväll och jag tänkte att eftersom det är mitt i halloween tider att vi isf skulle ha lite halloween tema. Hade köpt kolsyreis och allt! Hade mina ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Undrar hur detta ska gå?

2017-10-28 i Julkulan
Har fått en sån klåda i kroppen sista tiden. Ibland håller det mig vaken på natten.. Jag gjorde test i veckan som visade på lite höga värden på gallsyra. Vet att man inte ska googla men läste att det kan orsaka tidig förlossning. Tänk om min ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Höstlovsstart

2017-10-27 i Julkulan
Tänk vad skönt för er alla som kan njuta av att ha höstlov! Minns sjäv vad mysigt det var när man gick i skolan 🍁 men nu är man vuxen och får jobba ändå! Fast det är helt ok när man gillar sitt jobb! Men detta betyder att jag tänker ägna mig åt hösten ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Odla egen svamp!

2017-10-27 i Julkulan
Här gör vi ett litet experiment hemma! Vi tänkte försöka oss på att odla egen svamp! Det är egentligen killens experiment. Så spännande att se hur det kommer gå! - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Ambitiös planering

2017-10-27 i Julkulan
Visst är det kul att få planera? Jag har knepat ihop en årsplanering med lite olika grejer man kan göra, som baka, sylta, pynta mm. Får kanske inte gjort allt utan det är mer av en riktlinje för vad som kan vara kul att hinna med månad för månad. Tänkte ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Halloween pynt!

2017-10-26 i Julkulan
Fick mig ännu ett paket från wish! Så himla glad att just detta paketet kom nu ett par veckor tidigare än beräknat! En jättefin ljusslinga med pumpor! Så himla mysigt. Man kan tom ställa in så den blinkar eller tänder och släcker långsamt och sånt. ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Inte mycket kvar nu

2017-10-26 i Julkulan
Nu är det inte så långt kvar av hösten och halloween och till att det är dags att ta fram julen! Längtar som ett litet barn! I år mer än vanligt då det dessutom betyder att jag äntligen ska få träffa min decemberbebis! Jag är i åttonde månaden nu och ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Favoritjulklappsinslagningen

2017-10-26 i Julkulan
Har tycker det är så fint när man slår in paketen såhär!Så enkelt men så piffigt! Finns ju fler varianter och andra inslagningar jag gillar med, men detta är favoriten.  - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Att skala en clementin

2017-10-25 i Julkulan
Jag kanske har en störning (antagligen) men för mig är det väldigt viktigt att jag skalar clementiner på samma sätt varje gång... Såhär ser det ut när jag skalar:Inga småbitar som man kan tappa på golvet plus att det ser ut som lussebulleform 🤗Hur gör ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Knappar från wish

2017-10-25 i Julkulan
Ännu fler paket från wish som trillar in! Nu kom dessa fina knappar jag beställde. Tänkte att de kommer användas till när jag syr något fint till bebisen. Eller varför inte på en syltburk med egengjord sylt man ger bort? - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Egensydda babykläder

2017-10-25 i Julkulan
Gav mig på att sy bebiskläder till min bebis. Har aldrig sytt sånt här innan så det var verkligen en utmaning! Men kul!Dett blev en knytbody, ett par byxor och två tights. Nästa gånga ska jag så nåt piffigt som julkläder 🤗 - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Hemmagjord glögg

2017-10-24 i Julkulan
I förra veckan började jag med årets glögg! Det blev en dubbel sats den här gången för förra året gick det åt fort..Det luktar så himla gott i hela huset nu! Det här har verkligen blivit en tradition för mig, det är superenkelt att göra och doften av ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

En liten liten pumpa....

2017-10-24 i Julkulan
Som tidigare nämn så har jag helt negligerat min trädgård sen jag blev gravid, men vissa saker har liksom bara envist tagit sig fram ändå. Ni som följer min blogg eller instagram kanske minns att jag kämpade med att få fram pumpor förra året som totalt ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Torka oregano

2017-10-24 i Julkulan
Nu är detta ett tag sedan jag gjorde, precis som många andra inlägg (försöker komma ikapp..)Förra året sådde jag oregano från Grekland som i år dök upp igen lite oväntat. Har inte lagt tid på min trädgård alls i år då jag inte vågat sen jag blev gravid. ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Julig mat men inte julmat

2017-10-23 i Julkulan
Jag är ju, som bekant, tokig i julen och allt som hör därtill. Men jag försöker verkligen att dra ut på starten av det hela så man får längta. Men det finns ju gråzoner. Mys som ändå inte är jul fullt ut. En sån sak är maten. Det finns ju det där ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Tidig morgon med planering

2017-10-23 i Julkulan
Hur härligt är det inte när man vaknar först hemma och har lite tid till att sitta och planera?Jag har läst om andra som har böcker enbart för julplanering och tycker det låter så mysigt! Speciellt om boken ser lite julig ut. Själv har jag en enda bok ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Paket från wish

2017-10-22 i Julkulan
Har också hittat till wish nu.... farligt! Har redan köpt rätt mycket. Men det var för ett tag sen och nu trillar det in lite paket då och då i brevlådan 🤗 Det bästa är när man får något juligt som dessa fina strumpor. De luktade väldigt starkt när jag ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Schyssta lökar!

2017-10-21 i Julkulan
För ett par veckor sen köpte vi en massa lökar som vi satte. Påskliljor, krokus, scilla och pärlhyacint. Tycker det är en sån höstig typ av trädgårdsarbete! I år fick dock killen göra hela jobbet då jag inte vågar gräva i jord nu när jag är gravid (vi ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Vänta vänta vänta vänta...

2017-10-20 i Julkulan
Jag är en sån som vill vänta så länge som möjligt med att påbörja julen. Jag undviker att lyssna på julmusik, se julfilm, äta nåt juligt, dricka julmust osv till åtminstone efter halloween så att man verkligen får känslan av jullängtan. Men för att stå ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Rostade solrosfrön

2017-10-20 i Julkulan
Nu är det ett tag sedan, men för er som missat min instagram så har jag alltså odlat lite solrosor i sommar. De är inte bara fina att titta på, man kan även skörda fröna och rosta. I Grekland gör de detta och det är supergott! Så jag tänkte göra ett ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Svampplockning och foglossning

2017-10-19 i Julkulan
Den här hösten har det verkligen varit mycket svamp! Tyvärr har jag inte kunnat gå med och plocka pga foglossning... Det är helt enkelt för backigt och för svår terräng för att gå i. Men killen min har varit ute i skogen bakom vårt hus ett antal ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Shopping till bebis

2017-10-19 i Julkulan
Jag har inte hunnit förbereda så mycket för bebisen än, men jag har köpt in denna fina: Det är en så fin bok som man ska fylla i de första 8 åren av barnets liv. Det är egentligen snarare en pärm, vilket betyder att man lätt kan lägga till teckningar ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Tjolöholms skördefest

2017-10-18 i Julkulan
Ligger lite back i uppdaterandet så ni får stå ut med att allt jag gjort i höst trillar in såhär i efterhand... För 10 dagar sedan var jag på Tjolöholms skördefest. Så himla mysigt! Det var väldigt mycket för barn så de kommande åren kommer bli ännu ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Vi är med bin!

2017-10-18 i Julkulan
Har helt glömt att berätta att vi skaffat oss bin! Det är mest min kille som gör allt jobb, men jag får ju lyxen att äta honung av våra egna bin. Det är rätt häftigt faktiskt! Vi bor dessutom så att det har blivit ljunghonung som är lite mörkare och ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Min decemberbebis

2017-10-17 i Julkulan
Tänk att jag som är så julgalen ska få en decemberbebis! Längtar alltid mycket efter julen, men i år är det ju helt galet! Om allt går väl så är bebisen här just när det är som juligast. Amma till julfilmer med julgransdoft i bakgrunden. Den kommer få i ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Min höst

2017-10-17 i Julkulan
Tiden går snabbt nu.. jag är nu i vecka 32 och går in i vecka 33 på torsdag. Bebisen är alltså här redan om mindre än 2 månader! Det är så mycket som måste fixas inför detta att jag knappt hinner med. Inte bara allt som måste göras hemma utan även ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Min stora nyhet!

2017-08-29 i Julkulan
Jag har funderat om och om igen om jag ska gå ut med detta, mest för att oron att något ska hända fortfarande finns där. Men har bestämt mig för att tänka positivt! Så här kommer nyheten: jag ska få världens bästa julklapp i år! Jag vet inte hur många ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Aktiv dag

2017-08-13 i Julkulan
Idag har det varit en aktiv dag. Började redan vid klockan 8 och bakade. Samtidigt som det fick jäsa så har jag lagat lunchlådor för hela veckan. Sen har vi varit med svåger och slungat första honungen. Har nog gjort mer, men kommer inte på det just ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Grekiskt lantbröd - recept

2017-08-08 i Julkulan
Förra helgen bakade jag bröd för första gången och blev så himla nöjd! Det tog lite tid med all jäsning men det blev så himla gott och fluffigt. Därför tänker jag dela med mig av receptet här. Ingredienser:75 g jäst 1,5 msk salt 8 dl ljummet vatten 0,5 ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Piffa skafferiet

2017-08-07 i Julkulan
Som jag skrivit om i ett tidigare inlägg så hade jag ett litet missöde med dåliga potatisar i skafferiet förra helgen. Det ledde till att jag fick skrubba och rengöra för att få bort den dåliga lukten - nej, den vedervärdiga lukten - men den gick inte ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Sy köksgardin

2017-08-05 i Julkulan
I söndags slog jag slag i saken (säger man så?) Och sydde en gardin till köket. Vi har bott i huset i snart 1, 5 år och har bara haft julgardiner medan resten av året har varit helt utan gardin i köket. Anledningen till det är att jag inte gillat ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Fiske

2017-08-01 i Julkulan
Så härligt att kunna komma ut och fiska såhär efter jobbet! Ok. Jag fiskar inte, det gör killen. Han har fått lite torsk och makrill så det är en händelserik tur. Själv njuter jag med en bok och av att se fiskarna som han fångar. - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Härliga augusti

2017-08-01 i Julkulan
Ny månad idag! Sista månaden för sommaren. Älskar denna månaden inte bara för att jag fyller år då (tjohooo) utan också för att nu är det början av fina skördetider. Plommonen kommer bli mogna och jag ska göra sylt. Gurkorna har jag redan lagt in. Men ja ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Inläggningsgurka

2017-07-29 i Julkulan
Idag har jag varit riktigt hurtig! Och det känns i kroppen nu.. Jag hade egentligen tänkt göra mer men precis när jag skulle börja så upptäckte jag dåliga potatisar i skafferiet och det slutade med att jag fick ta ut allt i skafferiet och slänga massa ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Nu kan jag inte hålla mig längre!

2017-07-29 i Julkulan
Nu har jag längtat och längtat till julen och i år mer än vanligt. Tycker det är så härligt att ha den här känslan av att få längta och veta att julen närmar sig. Ja, jag vet att det fortfarande är juli, men på tisdag är det augusti och då är det bara en ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Midnatt råder...

2016-12-22 i Julkulan
Nu är jag inne på 4:e natten som jag inte kan sova pga hosta. Så segt... men de glada nyheterna med att vara sjuk är att jag äntligen tagit mig tiden till att kolla igenom hela julkalendern! Jag vet att jag verkligen är sent ute men jisses! Vad bra den ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Annat än julmat

2016-12-21 i Julkulan
Nu seglar jag ifrån julen lite, men titta vad gott min kille lagade häromveckan. Fish and chips! Vi köpte en liten fritös bara för just detta. Hur gott som helst! Nästa gång ska jag göra coleslaw också.. Mmmmmm... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

När det inte blir som man tänkt sig

2016-12-21 i Julkulan
Det är bara 3 dagar till jul nu! Helt otroligt vad tiden rusar förbi! Tråkigt nog så har jag och några till i familjen blivit sjuka.. så typiskt. Vi skulle åkt till Öland igår egentligen men på grund av lite olika saker så fick vi skjuta upp resan. ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Gammaldags julgran

2016-12-20 i Julkulan
Den tråkigaste dagen på hela året är ju utan tvekan tjugondagknut. Tycker jag iaf. Då måste man plocka ner allt det fina man pyntat och alla ljus och kvar är veckor av mörker och nästan ett år kvar till nästa jul. Men så tänkte jag att jag skulle vilja ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Årets glögg

2016-12-20 i Julkulan
Vad tiden går fort! Jag har ju redan gjort glöggen, tappat upp på flaskor och druckit upp allt.... men ville ändå visa hur piffig det blev 😊 trodde glöggen skulle hålla längre och ville att man skulle se från vilket år glöggen var. Men det blev så himla ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Julmysigt i sovrummet

2016-12-19 i Julkulan
Hur mysigt är det inte att ha en liten gran i sovrummet då? Det är en plastgran iof men mysig ändå! I vardagsrummet står det en riktig gran som jag önskar jag kunde känna lukten av men jag är för tillfället förkyld tyvärr. Hoppas ni får en härlig dag! - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Paketkalender förberedelser

2016-12-18 i Julkulan
Jag missade att göra paketkalender i år. Men så tänkte jag att jag kan ju alltid förbereda till nästa år. Så jag målade dessa två som jag köpte på panduro. Sen har jag en tanke att göra en till mig själv och då funderar jag på att skriva 24 lappar redan ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Är ni redo?

2016-12-18 i Julkulan
Nu är det bannemig inte långt kvar! Fjärde advent (🎅🎅🎁🎁❄⛄🎄❤) idag!! Och mindre än en vecka till julafton. Är ni klara med allt? Det är inte jag.... Men med mycket ändå 😊 alla julklappar är klara iaf (nästan). Så nu blir det att fixa gran, städa, packa, ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Estrella julchips

2016-12-17 i Julkulan
Är det någon som smakat på denna? Chips med smak av julost. Ska börja med att säga att jag inte gillar chips så värst. Denna var väl ok, men lyckades inte omvända mig. Fast gillar att det tom finns chips som görs juliga 😊 kul! - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Älskade vinter

2016-12-17 i Julkulan
Tycker det är så vackert med vita landskap! Bor man i Göteborgsområdet så är man inte bortskämd med snö direkt. Det vanliga är ju tyvärr plusgrader, regn och lera. Men så kommer dessa dagarna. När det blir minusgrader. Vad vackert det är! - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Varm choklad!

2016-12-17 i Julkulan
Hur mysigt ser inte detta ut då? Varm choklad med minimarshmallows och strössel. Till detta pepparkaka! Mmmmmmm snart är det jul!!! - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Pepparkaksformar och julströssel

2016-12-17 i Julkulan
Den här julen har jag nog gått lite bananas med shoppingen.... Men jag är väldigt nöjd! Det är inte varje år man köper såhär mycket och nu kommer jag ha många jular som jag kan njuta av allt detta. Som dessa nya bakgrejer jag köpte på Baka och ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Kladdkaka med polkakross

2016-12-15 i Julkulan
Gjorde detta för några veckor sedan och det var supergott! Kladdkaka är alltid gott men polkakrossen gjorde faktiskt det lilla extra!Ingredienser100 g smör2, 5 dl socker1 krm vanillinpulver 2 ägg1, 5 dl vetemjöl0, 5 dl kakao1 krm salt1. Sätt ugnen på 200 ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Jultofflor

2016-12-07 i Julkulan
Kolla in dessa finabebistofflorna med jultema. Så söta!Tror dom är köpta på kappahl. - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Inlagda rödbetor

2016-12-07 i Julkulan
Tidigare i höst gjorde vi detta: inlagda rödbetor. Första gången för min del och blev väldigt nöjd med resultatet! Tanken är att använda mig av dessa när det blir dags att göra årets rödbetssallad till julbordet. Ingredienser 1, 2 kg rödbetor 2 tsk salt1 ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Paket!!!

2016-12-06 i Julkulan
Hur mysigt är det inte att man får så många paket nu? Visst det är ju mest julklappar som jag köpt till andra men just detta paketet har jag köpt bara till mig! - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Att pyssla med pepparkakor

2016-12-06 i Julkulan
Detta pysslade jag ihop förra helgen. Så mysigt att bara ägna sig åt något så juligt. Julmusik i bakgrunden, doften av pepparkakor och så dessa fina juliga band. - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Driva fram tulpaner i växthus

2016-12-06 i Julkulan
Jag håller på med ett experiment sedan september. Att driva fram tulpaner i växthus! Jag har aldrig testat detta tidigare så det är mycket spännande! Det jag gjort är att sätta tulpanlökar sida vid sida i en låda med torv och hälla på sand, sedan ställde ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Julpyssel - måla ljusstake

2016-12-05 i Julkulan
För väldans massa år sedan köpte jag denna ljusstaken på kvibergs marknad för typ 10 kr. Tanken då var att måla den röd och ha den till jul. Tiden gick och inget hände trots att jag tagit fram den varje år med syftet att fixa till den. Men så äntligen ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Pepparkaksbak

2016-12-05 i Julkulan
Förra helgen gjorde jag pepparkakor på egen hemmagjord deg! Alltså A+ i ambition! Det var ju inte så svårt som jag trott 😊 Jag ska lägga upp receptet så småningom så att om inte annat jag hittar det till nästa år! - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

När man går hem bland dom små

2016-12-05 i Julkulan
Dessa jultröjor alltså. Dom gör mig väldigt populär hos dom små ❤ förra söndagens tröja var det små bollar som stack fram. Söndagens tröja däremot hade bjällror som var poppis men som gjorde mig lite nervös över barnsäkerheten. Tänk om en liten bjällra ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Långkok

2016-12-02 i Julkulan
Min man kan han! Han gick upp tidigt en helgmorgon och gjorde långkok av kött och massa paprika och lite chili. Alltså så gott och så luktade det så gott i hela huset! Så mysigt! Borde ha fotat när maten var klar istället men hann liksom inte tänka innan ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Vad tiden går fort!

2016-12-02 i Julkulan
Tänk att december äntligen är här och runt om oss är julen. Alla ljusstakar, granar, utebelysningar.. En magisk tid! Det är just den här tiden jag längtar efter hela året och nu mest njuter jag! Jag har inte helt hunnit med allt jag tänkt mig göra. Tex ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Servettbox

2016-12-02 i Julkulan
Alltså. Vet inte var mamma hittar allt sånt här?? Julradar på? Men visst är det piffigt med såna här servetter? I en liten box dessutom 😊🎅🎄🎀 - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Bag-in-box glögg!

2016-12-01 i Julkulan
En sån toppenidé detta är! Borde dock vara större boxar. Men detta passar ju perfekt för oss jultokar som gärna vill ha oss en liten kopp glögg var afton. 🎅🎄❤ - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Mammas julstad

2016-12-01 i Julkulan
Minns ni när man var liten och kunde sitta och bara titta på julpynt och drömma sig bort? Tex glitter? Eller julkulor? Jag hade en sån magisk stund sist jag var hemma hos mamma och pappa. Mamma har pyntat ihop en liten julstad med tåget från jula. Visst ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Rudolf och tomtens brallor

2016-12-01 i Julkulan
Pinterest är verkligen ett toppenställe att hämta inspiration ifrån. Dessa fina hittade jag därifrån. Har dock annan form på burken och annat godis i. Men tyckte det blev väldigt piffigt! Kul grej att ha om man ska ha en liten julfest eller nåt. Inte ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Adventsfrukost

2016-11-30 i Julkulan
Här kommer lite bilder från årets första adventsfrukost ❤ Vi har som tradition att samlas hos mamma och pappa och äta frukost där på advent. Så är det pappa som tänder ljuset medan vi alla säger "Första söndagen i advent är det första ljuset tänt". Mamma ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Julkulan vs Polkagrisar

2016-11-30 i Julkulan
För många år sedan (2008 tror jag) läste jag en artikel om att göra egna polkagrisar och att det "inte är så svårt" så jag och syrran fick då för oss att testa. Hur svårt kunde det vara liksom? Det gick dåligt. Vi var dåligt förberedda och det slutade ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Mina jultröjor!

2016-11-29 i Julkulan
Köpte dessa fina på gina tricot! Så himla nöjd! Hade den röda på mig i söndags och tänkte ta den blå nu på söndag. Förhoppningsvis har ännu en grej jag beställt kommit tills dess så jag verkligen kan maxa min advent-outfit! - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Lycklig julkula!

2016-11-28 i Julkulan
En sån helg! Jag har träffat både vänner och familj, det har pyntats, första ljuset har tänts, det har bakats, det har pysslats. Så härligt! Det här är verkligen min favorittid på året! Här bjuder jag på en bild på mig... inte ofta jag gör men kolla vad ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Vad jag önskar mest i hela världen

2016-11-24 i Julkulan
Hej tomten!Nu när det bara är en månad kvar till jul är det dags att skicka in min önskelista. Men precis som förra året och de senaste åren så önskar jag mig bara en enda sak. En bebis. ❤ Jag vet att det är ett mirakel jag ber om. Men jag har varit ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Julporslin

2016-11-23 i Julkulan
Köpte dessa skålarna på Ikea. Tänkte att dom ska vara till glöggbordet med russin, hasselnötter och mandel i. Jag skulle gärna vilja ha ett par julmuggar också. Alltså riktiga varm choklad muggar med fin julkänsla på! Om jag hittar så får det bli till ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Julpynta badrummet

2016-11-19 i Julkulan
Nu är badrummet pyntat! Så mysigt! Första gången jag pyntar i badrummet och jag är supernöjd 🎅Katten var nöjd han med! - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Snart är jag normal igen!

2016-11-18 i Julkulan
Nästa helg är det 1:a advent! Kan ni förstå det?? Då kommer alla julpynta och lyssna på julmusik och se på julfilmer! Då är jag äntligen som alla andra! Haha! Gött e de! Jag har redan pyntat hemma, lyssnar på julmusik varje dag. Även på jobbet. Såg ... - ... Läs mer i Julkulan.
Julkulan

Dagens julklappstips!

2016-11-17 i Julkulan
Dagens julklappstips, vilket jag tror skulle kunna bli årets julklapp, är till tonåringen, pojkvännen eller allmänt den teknikintresserade: VR-glasögon! - ... Läs mer i Julkulan.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby