Presenttips.se logo

Julbloggen: Julflickans julblogg

Bloggfoto saknas

Nya tag på ny plats

Hej kära läsare! Jag ser att ni fortfarande är ett gäng som tittar in här med jämna mellanrum. Fina ni! Det här med att driva en säsongsbetonad blogg är svårt. Man hinner komma in i vanan precis när säsongen är slut och starten blir alltid trög då man inte är van att skriva och uppdatera regelbundet.... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Body Shops julkalender

I år har jag slagit på stort. En julkalender bara för mig! Har inte unnat mig något sedan dottern föddes i slutet på maj, så nu tyckte jag att det var dags. Spännande!... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Amaryllisar på väg

Vad vore julen utan alla dess blommor? Amaryllisar är en av mina favoriter och tre stycken står därför i miniväxthuset och växer till sig. Julen kryper sig allt närmre..Vill du också driva upp dina amaryllislökar? Läs mer här!... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Lilla barnkammarboken - julsånger

Julen är den tid under året då jag lyssnar mest på musik. Musiken bidrar massor till julstämningen här hemma och jag kan inte tänka mig en jul utan julmusik.I år får grannarna akta sig. Jag har införskaffat den här boken för att kunna sjunga för min dotter. Så fina låtar och så fin bok!Vilken är din ... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Den tiden på året..

Årets första jultidningar har införskaffats. Tiden att läsa dem från pärm till pärm finns inte riktigt med en aktiv liten prinsessa på 5 månader, utan jag läser när jag får möjlighet. Det gör det hela nästan ännu mer njutbart! Julen är en fantastisk tid och jag längtar verkligen..... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Tomtens magiska nyckel

I England kommer tomten och lämnar paketen natten mellan den 24e och 25e december. Hans nissar skapade denna magiska nyckel för att kunna ta sig in i de hus som inte har skorsten och öppen spis! Bra grej att ha så man är säker på att tomten kommer in..... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Julbok till lilla A

Det nalkas dop för A på söndag så idag kom farföräldrarna från England. Självklart hade de med massor av presenter till lilla hjärtat, bland annat den här boken. Superfin!... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Julen 2013

De sista åren har det varit lite svårt att hinna med en aktiv julblogg samtidigt som jag jobbat heltid. Det har känts tråkigt och jag har ständigt haft dåligt samvete över att min älskade blogg samlar damm.Inför julen 2013 är förutsättningarna lite annorlunda vilket kommer påverka mitt julbloggande. ... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Julen närmar sig..

Gaah! Är det verkligen första advent på söndag? Helt galet vad tiden går fort! Men det är mycket som hänt, så det kanske inte är så konstigt? För vet ni vad? Jag fick jobb i Umeå, och pojkvännen kom in på en utbildning här så vi är faktiskt tillbaka på svensk mark. Det var verkligen inte planerat att... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Viskagården

Ett tips för er som har vägarna förbi Fredrika! Jag fick nämligen ett mail av ägarna av Viskagården där de berättade att de kommer servera julbord i deras restaurang.Läs mer här!... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Nedräkningswidget

Arla har ett par söta nedräkningswidgets som man kan använda sig av helt gratis. Kika här! Jag placerade min i spalten till vänster. Fin va?Det blir rätt tydligt hur nära julen faktiskt är när man ser tiden ticka ned sådär.. Tänka sig att det redan är november. Inte länge kvar tills det är dags att j... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Tävling: Vinn biljetter till julbord på IKEA

Tina Nordström är årets IKEA-kock och nu har du möjligheten att vinna två biljetter till IKEAS julbord!För att tävla vill jag att du:1. Skriver en kommentar på det här inlägget där du skriver vem du skulle ta med dig till julbordet och varför.2. Länkar till tävlingen från din blogg, eller mailar tre ... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Julen kom tidigt i år

Enligt STUREPLAN kom julen tidigt i år. För mig som är född och uppvuxen i Umeå är denna Stureplansgran totalt okänd, men det är ju alltid trevligt när juldekorationerna börjar dyka upp.Ni Stockholmare, vad tycker ni om att den restes så tidigt i år?... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets julklapp?

Aftonbladet skriver idag att spelbolaget Betsson tror på kaffemaskinen som årets julklapp. "– Läsplattan och spikmattan har varit självklara favoriter de två senaste åren men i år är det svårare än någonsin att förutspå årets julklapp. Vi tror dock att det är kaffemaskinens år i år, en produkt som fi... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Irriterande

Det är något irriterande när Bloglovin inte fungerar. Hur ska jag kunna följa med i allt som händer på allas bloggar nu? Det är ju så himla smidigt när allas inlägg dyker upp där.. Jag antar att jag har en hel del att ta igen när sidan fungerar igen! Hoppas allt är bra med er alla där ute ♥... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Visste du det här om julkort?

Det första julkortetDet första julkortet skapades faktiskt redan 1843 av konstnären John Callcott Horsley. Han anlitades av engelsmannen Henry Cole att tillverka ett julkort som var färdigt att skicka iväg. Kortet var en kombinerad jul- och nyårshälsning och innehöll hälsningen "A Merry Christmas and... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Julen på IKEA i London

Jag var på IKEA i London (Wembley) häromdagen men tyvärr hade de inte tagit fram mycket av julpyntet än. Såg bara ett juligt tyg och ett par rullar inslagspapper. Inte mycket att hänga i julgranen.. men som tur är så är ju IKEA roligt hur som helst!Ni andra som varit på IKEA, har ni sett något fint?... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

London

Helt rätt gissat mina vänner! Jag bor numera i London tillsammans med min engelska pojkvän. Jag lovar att hålla er uppdaterade om vad som händer här och hur de firar julen "over here", och så litar jag på att alla ni andra julbloggare håller mig uppdaterad om vad som händer hemma i Sverige.Varma julk... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Gissa var jag bor numera?

 Som den julfantast jag är känns det såklart konstigt att helt plötsligt vara bosatt i ett annat land. Hur kommer julen se ut för mig i år? Kommer jag fira jul här, på engelskt vis? Kommer jag ha möjlighet att åka hem? Kommer jag få någon snö? Men det finns såklart fördelar också.. här kan man redan ... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Julen har kommit till Heathrow

På Heathrow kan man redan se tecken på att julen närmar sig...... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Förlåt

Gick in på min blogg idag och ser att alla mina planerade inlägg aldrig lades upp i julas. Försökte publicera dem nu, men de är bara fulla av koder. Så jag måste be så hemskt mycket om ursäkt till alla deltagare i julswappen! Jag hade planerat ett inlägg som skulle publiceras på rätt dag, där det sto... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Fotobok

Jag håller som bäst på att skapa en liten julklapp åt mig själv; en fotobok. Jag fick chansen att testa på att göra en av Postfoto vilket jag ju inte kunde tacka nej till. Jag tycker sidan är lättnavigerad och jag tror den kommer bli superfin!Om ni är intresserade av att göra en egen fotobok, eller k... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Hej!

Här kommer ett litet levnadstecken från mig.  Som vissa av er kanske märkt har jag varit ovanligt frånvarande i år och jag måste väl inse att jag hamnat i någon slags ofrivillig bloggpaus. Jag har helt enkelt inte haft tid att blogga. Det känns riktigt tråkigt och jag måste erkänna att jag nu under d... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

Julgåva

Såhär i juletider tycker jag alla att vi kan tänka på de som kanske inte har det så lätt alla gånger. Några av dessa är alla de barn och ungdomar i Sveriges skolor och idrottsföreningar som utsätts för mobbing. Ett tips är därför att som julklapp ge en julgåva från Friends. Då tar du som givare ett a... Läs mer i Julflickans julblogg.
Bloggfoto saknas

1 december

Äntligen, äntligen är det första december! Tyvärr hade jag redan lämnat hemmets trygga vrå i morse när julkalendern visades så den får jag se ikväll istället.  Det känns lite tråkigt att bryta min tradition att krypa upp i soffan och se första avsnittet av julkalendern samtidigt som jag äter frukost ... Läs mer i Julflickans julblogg.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby