Presenttips.se logo

Julbloggen: Jul hos Linda

En blogg om jultraditioner och pyssel, skriven av en julnörd som inte drar sig för att nynna på julsånger vid påsk eller att dricka julmust i augusti.

Bloggfoto saknas

En julhälsning

2019-12-24 i Jul hos Linda
Nu är juletiden så äntligen här - ni vet väl vad det innebär?Igår åt vi ostar framför Bingolotto, "Så mycket mys som möjligt!" är mitt julmottoIdag väntar julfirande hela dagen, och förstås lär en hel del mat slinka ner i magenÄnda sedan sommaren har jag väntat. Planerat, bakat, sytt, pysslat och län... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: julblommor, pyssel och spelkväll

2019-12-22 i Jul hos Linda
Glad fjärde advent! Här firar vi som vanligt advent med en genomgång av min lördag, då jag gjorde ett försök att ta ett foto i timmen (med mobilen denna gång). HÄR hittar ni förra veckans inlägg.7.00 vaknar jag av mig själv, tvättar håret och förbereder frulle.8.27 serveras det limpmackor med ägg och... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

När julbloggen tystnar - fyra gånger den 21 december

2019-12-21 i Jul hos Linda
21 december är en typiskt dålig bloggdag. Visste ni att den senaste gången jag lyckades blogga den här dagen var år 2012? Och inte ens då blev det särskilt många rader. Varför? För att jag så här några dagar före jul tenderar att glömma bort alla mina rutiner, och i dem ingår förstås också bloggandet... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Vår lilla gran

2019-12-19 i Jul hos Linda
I söndags klädde vi granen, en liten skapelse från en skog här i närheten (inget stöldgods, kan jag väl passa på att påpeka). Vår gran går alltid i rött, guld och vitt och kläs i regel på samma sätt varje år - med polkagriskäppar, virkade snöflingor, billiga julgranskulor från Ikea och Bauhaus, och s... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En cirkusburk fylld med julkola

2019-12-18 i Jul hos Linda
Får det vara lite saffranskola? Jag är ju fruktansvärt förtjust i saffranskola med kokosflingor i, så förtjust att det är bäst att låta bli att koka den alls, om jag ska vara helt ärlig. Men nu finns den ju redan i kylskåpet och är alldeles oemotståndlig. Extra tilltalande är den i den här fina cirku... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julig födelsedagsfika

2019-12-17 i Jul hos Linda
Det är märkligt. När jag var liten (och när jag var äldre än jag är beredd att erkänna också, för den delen) var det så viktigt för mig att min födelsedag var vitt åtskild från julen. Jag tyckte att det var höjden av arrogans om någon kom med ett julkort som födelsedagskort, eller ännu värre: julklap... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Födelsedagsbestyr

2019-12-16 i Jul hos Linda
Idag är det min födelsedag. Jag har jobbat, blivit bjuden på middag och öppnat några presenter. Nu ikväll har jag också klätt granen, vilket väl får anses vara dagens (veckans!) höjdpunkt. Dessutom har jag beundrat mitt amaryllisarrangemang som jag fixade igår av mossa och två amaryllis i kruka. Håll... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: julbrunch, pasta och paketinslagning

2019-12-15 i Jul hos Linda
Glad tredje advent på er! Jag har precis kommit från ett födelsedagsfirande och ska snart iväg på ett annat. Här på bloggen firar vi som vanligt advent med en genomgång av min lördag, då jag gjorde ett försök att ta ett foto i timmen. HÄR hittar ni förra veckans inlägg.8.20 vaknar jag efter en lång o... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julbrunch, paketlek och kompishäng

2019-12-14 i Jul hos Linda
Imorse skippade jag frukosten, drack mitt morgonte långsamt och började sedan göra mig i ordning - det var nämligen dags för årets julfirande med tjejgänget! I år träffades vi hemma hos Sofie för julbrunch. Hon hade gjort det så fint och mysigt. Jag hade med mig laxröra och ingredienser till glöggbål... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Fem anledningar till att besöka Ljubljana i december

2019-12-13 i Jul hos Linda
Julvänner! Jag är tillbaka från min resa och så pepp på att få berätta om den. Slovenien har ju blivit ett populärt resmål under de senaste åren. Närheten till naturen och Alperna, miljömedvetenheten och de förhållandevis låga priserna lockar turister från när och fjärran, inte minst under sommarmåna... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En hälsning från Slovenien

2019-12-11 i Jul hos Linda
Jag sitter på flygplatsen i Ljubljana och väntar på vårt flyg till Frankfurt och tänkte titta in och säga hej! Som ni kanske märker gick det urdåligt med min plan att tidsinställa inlägg - jag hade helt enkelt för mycket på min att göra-lista förra helgen. Vill inte riktigt be om ursäkt för det, utan... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Netflix gör julsuccé med dramakomediserie

2019-12-09 i Jul hos Linda
Ni kanske minns att jag hyllade den animerade Netflix Original-filmen Klaus för en tid sedan? Efter några mindre imponerande prestationer (jepp, jag menar er, Knight of Christmas och Merry Happy Whatever) gör Netflix det igen, den här gången med den norska dramakomediserien Hjem til jul. Serien handl... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: reseförberedelser, fika och adventsfirande

2019-12-08 i Jul hos Linda
Igår gjorde jag åter ett tappert försök att ta ett foto i timmen - det gick så där, och det var en ganska tråkig lördag på grund av min långa lista på saker som måste göras. Men för all del, häng med på en repris av gårdagen medan jag sitter på tåget till flygplatsen! (HÄR kan ni se vad jag gjorde fö... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Dörrkransar och en liten farstugran

2019-12-07 i Jul hos Linda
Nu känns det som att julen har flyttat in utanför vår ytterdörr. Igår fixade jag nämligen en liten krans till oss (och en till mina föräldrar), och sedan fick jag en idé om att ha en liten julgran intill ljuslyktorna, vilket sambon sedan fixade. Granen är nerkilad i en bit trädstam (en bred men låg s... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Årets julgodis: rocky road med geléhallon och tre sorters kola

2019-12-06 i Jul hos Linda
Igår var det dags för det årliga julgodiskokandet. Vi har för länge sedan lämnat knäcken åt sitt öde - dess smak är tyvärr inte tillräcklig för att vi ska kunna glömma eländet som det innebär att tillaga den. Däremot brukar jag och min konfektyrkompis koka kola och göra rocky road, och så blev det äv... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Allt jag ska, vill och borde göra före resan till Slovenien

2019-12-05 i Jul hos Linda
Imorgon är det Finland självständighetsdag och därmed en röd dag i kalendern. Det är ju alltid skönt med långhelg, även om helgen för min del blir exakt normallång på grund av den stundande arbetsresan till Slovenien. Vi åker på söndag och stannar till onsdag. Det är ganska blandade känslor faktiskt ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksgran var det här!

2019-12-04 i Jul hos Linda
Jag är verkligen inte typen som bygger avancerade pepparkakshus. Jag imponeras djupt av folks kreativitet när det kommer till pepparkaksbyggen, men även om jag lade ner lika många timmar som alla superskickliga amatörer på att göra ett försök skulle resultatet bli ett helt annat - det finns helt enke... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Platt fall för Panik i tomteverkstan?

2019-12-03 i Jul hos Linda
Jag har precis sett det tredje avsnittet av årets Svt-kalender Panik i tomteverkstan, med Per Andersson och Pernilla Wahlgren i rollerna som jultomten och tomtemor. Det är förstås många avsnitt kvar, men jag känner ändå att jag vill lufta tankarna lite grann redan nu. Ni kanske minns att jag varit fö... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Min mysigaste adventstradition: julmarknad på Stundars

2019-12-02 i Jul hos Linda
Igår var det dags för den årliga julmarknaden på Stundars och som om den stämningsfulla museibyn fylld till brädden med mat och hantverk inte vore nog så snöade dessutom. Hur mysigt som helst! Jag köpte lite bröd, drack glögg och njöt av tillvaron. Det är något särskilt med att krypa in i en massa la... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Igår när det var lilla jul

2019-12-01 i Jul hos Linda
Igår var det lilla jul och jag gjorde ett tappert försök att ta ett foto i timmen - i vanlig ordning lyckades det inte riktigt, men nästan åtminstone. Häng med på en repris av gårdagen!7.40. Jag vaknar och ligger och scrollar en stund innan jag stiger upp för att tända julbelysningen. Sedan byter jag... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Bloggmånaden som gått

2019-11-30 i Jul hos Linda
Idag är det lilla jul här i Svenskfinland och jag har en massa mysigt inplanerat. Och imorgon är det ju den första december, starten på den sista bloggmånaden och dags att öppna den första luckan i kalendern. Många växlar säkert upp nu, men jag växlar ner. Nu om någonsin är det dags att njuta av varj... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Allt jag ska göra i helgen: julmarknad, pepparkaksbygge och glöggmys

2019-11-29 i Jul hos Linda
Glad fredag på er! Nu är det bara några timmars jobb mellan mig och helgen, som kommer att bli alldeles fylld med julbestyr. Förutom att det äntligen är december och första advent på söndag har jag också en massa annat fint inplanerat.Julmarknad gånger tvåJag ska (förhoppningsvis) gå på två julmarkna... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Viaplays julkalender: Det stora experimentet

2019-11-28 i Jul hos Linda
På söndag är det den första december och då ska förstås den första luckan öppnas i diverse julkalendrar (hej Teadventskalendern som stått i bokhyllan sedan september!). Jag ser särskilt mycket fram emot att följa SVT:s julkalender Panik i tomteverkstan som verkar mycket lovande. Men visste ni att ock... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Sju juliga från mobilen

2019-11-27 i Jul hos Linda
Låt oss se vad det har hänt för juligt på sistone! Mitt mobilgalleri är den rätta platsen för spontana bilder på juleriet. Den 11 november var en vanlig, grå novembermåndag. Jag bestämde mig för att koka risgrynsgröt till middag. Långt ifrån min favoritmat, men jag kan inte förneka att det hör julen ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

DIY: girlang med pappersstjärnor

2019-11-26 i Jul hos Linda
Ojojoj, vad jag har haft pyssellust på den senaste tiden! Vi skaffade oss en ny (gammal) skänk som vi renoverade och målade om i en härligt djupblå färg i höstas, och som ni kanske förstår innebär det att jag har en helt ny, tom yta att julpynta. Bakom den blå skänken finns en vitmålad stockvägg som ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Jul på Netflix: Klaus

2019-11-25 i Jul hos Linda
Igår satt jag och pysslade framför en julfilm. En hel del nyheter har ju landat på Netflix vid det här laget, och jag har varit exceptionellt dålig på att se dem. En som jag varit särskilt intresserad av är den animerade filmen Klaus, som dessutom är den första animerade Netflix Original-produktionen... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Favoritrecept: korintkakor

2019-11-24 i Jul hos Linda
Får det lov att vara en kaka? Någon annan tid på året skulle jag kanske tacka nej, om inte kakan det gäller innehåller massor med chokladbitar och är så där härligt seg. Men till jul blir jag verkligen en Sju sorters kakor-typ av person. Ge mig pepparkakor, kolakakor och kanelkakor (eller bruna bröd ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Det stora pepparkaksbaket

2019-11-23 i Jul hos Linda
God kväll på er! Det blir sällan (för att inte säga aldrig) några kvällsinlägg här, men idag får det bli så, av två anledningar: 1) Igår var jag på stadens julöppning och det var väldigt stämningsfullt. Jag fotade massor, bland annat julbelysningen och den varma chokladen som vi drack. Ändå blev det ... Läs mer i Jul hos Linda.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby