Presenttips.se logo
Divider header

Dagens julklapp

Instagram Moments - upplevelsepaket

Känner du någon som ÄLSKAR sitt Instagram och vill ha mer, coolare och bättre saker att posta på sitt konto? Då är detta ...

Instagram Moments - upplevelsepaket

1492 kr

Julbloggen: Jul hos Linda

En blogg om jultraditioner och pyssel, skriven av en julnörd som inte drar sig för att nynna på julsånger vid påsk eller att dricka julmust i augusti.

Bloggfoto saknas

I lördags när det var lillajul

2022-11-29 i Jul hos Linda
Dagen före första advent firar vi lillajul här i Finland. Traditionerna varierar säkert ganska mycket från familj till familj, men hos oss brukar det i alla fall bli julig mat och någon liten gåva. Låt oss se vad som hände i lördags! (Varning för en del suddigt bildmaterial.) Det bästa om morgnarna j... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Högt och lågt från helgen

2022-11-20 i Jul hos Linda
Hej från soffan! Här ligger jag i adventsstjärnornas sken och vårdar min förkylning. Den här helgen har vi fått upp så gott som all julbelysning (väntar lite med granrisslingan runt ytterdörren), julklappar har inhandlats (tyvärr online) och det viktigaste av allt: pepparkakor har bakats! Vi bakade i... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om allergitest, julspaning och helgplaner

2022-11-10 i Jul hos Linda
Puh, vilken dag! Vi har varit på allergitest hela dagen, eller rättare sagt på äggprovokation. Ivar fick inga symptom trots många doser, så nu får vi återintroducera ägg i hans kost igen. Lagom till julbaket - utmärkt tajming! Vi hann till och med med lite julspaning efter den långa dagen på sjukhuse... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Nytt julgranspynt och en adventspresent

2022-10-19 i Jul hos Linda
I går var vi i vanlig ordning lediga, jag och Ivar, och det kom två paket på posten. Ivar hjälpte mig att packa upp innehållet i det ena paketet. Ut trillade våra nya julgranskulor! Jag har inte köpt julgranspynt på minst sju år - jag har inte riktigt sett någon anledning att frångå traditionen med v... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Saffranskaka med vit choklad

2022-10-18 i Jul hos Linda
Det blev ingen tårta på bloggens födelsedag, tyvärr. Men däremot fick jag så många önskemål om fler receptinlägg att jag satte igång med att experimentera fram en god saffranskaka - säsongens allra första för min del. Numera bakar vi utan ägg i detta hus, eftersom Ivar är äggallergiker (åtminstone ti... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Hipp hipp hurra för bloggen!

2022-10-17 i Jul hos Linda
I dag är det prick 11 år sedan jag loggade in på blogg.se och skrev mitt allra första inlägg på Jul hos Linda. Då hade jag precis flyttat hemifrån och börjat studera på universitetet. Jag bodde ensam på 28 kvadratmeter i ett stort personlighetslöst betongblock som visserligen gränsade till ett vacker... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Födelsedagsvecka på ingång - vad vill ni läsa om?

2022-10-15 i Jul hos Linda
Nästa vecka fyller Jul hos Linda 11 år, och det måste förstås firas. Eftersom en av de största anledningarna till att det fortfarande är så roligt att julblogga är gemenskapen jag känner med mina läsare och mina bloggkollegor, vill jag involvera er i firandet. Ni får därför gärna kommentera detta inl... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En liten vardagsuppdatering från veckan som gått

2022-10-14 i Jul hos Linda
I mitt huvud bloggar jag varje dag, i verkligheten händer det ungefär en gång i veckan. Det är tråkigt, men kanske nödvändigt. Jag kan inte skylla på Ivar. Han somnar sin vana trogen tidigt om kvällarna. Tyvärr gör jag också det; jag lägger mig på soffan efter nattning och kan inte för mitt liv hålla... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Adventskalender, check

2022-10-07 i Jul hos Linda
Jag hade tänkt prova något nytt i år - det finns ju en halv miljon olika adventskalendrar därute. Men så hade Teadventskalendern sin premiärhelg och den var så fin. Såklart. Jag blev helt enkelt tvungen att gå och köpa den för sjunde året i rad. Vad kan jag säga, jag är en otrolig vanemänniska och de... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Tomteverkstaden är officiellt i gång!

2022-10-05 i Jul hos Linda
Ibland är det för lite jul i mitt liv. (Faktum är att det aldrig kan bli tillräckligt med jul i mitt liv.) Som igår, till exempel. Jag var ledig och Ivar hade precis somnat efter lunchen. Bristen på jul kändes nästan fysisk och hotade att börja yttra sig i form av psykosomatiska besvär. Jag var tvung... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om helgen som gick och en säsongspremiär

2022-09-27 i Jul hos Linda
Hela helgen var jag sjuk. På fredagskvällen när sonen hade somnat för natten kom feberfrossan och på söndagen kulminerade den med läkarbesök, halsfluss och antibiotika. Summa summarum: Jag hade ingen jätterolig helg. Men å andra sidan låg jag, för första gången på mer än ett år, på soffan en hel dag ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En icebreaker och tre höstrelaterade tankar

2022-09-23 i Jul hos Linda
Jag var på kontoret i dag (torsdag reds. anm.). Jag jobbar mestadels på mitt hemmakontor pga. pendlingsavståndet. Därför är det ju ingen som känner mig där ännu, så jag får avslöja små saker om mig själv åt gången. Så att de inte får en överdos av mig redan från start, menar jag. När jag körde hem in... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Härliga helg!

2022-09-18 i Jul hos Linda
Tiden har gått alltför fort den här veckan. Jag håller på att lära mig en massa nytt på jobbet och mitt huvud är fullt med så mycket saker som inte alls rör julen. Samtidigt letar jag efter de perfekta julklapparna när jag lägger mig ner på soffan med telefonen i högsta hugg, så bortglömd är julen mi... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Mellandagarna genom mobilkameran

2022-09-14 i Jul hos Linda
Vi har ju redan kikat på bilderna från min julhelg 2021, och nu är det dags för en riktig bildbomb från mellandagarna - för min jul varar ju ända fram till tjugondag Knut. Det var så vitt och vackert! Den finaste julen på länge, kändes det som. Ivar fick en pulka av oss i julklapp så vi provåkte den ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett nytt kapitel

2022-09-12 i Jul hos Linda
I dag börjar livet, tänkte jag skriva, fast livet ju har pågått hela tiden här hemma med min lilla kille. Men i dag börjar hur som helst ett nytt livsskede - vår vardag - för det var ju aldrig meningen att vi skulle vara hemma tillsammans för alltid. Det är konstigt, men härligt också. Jag har alltid... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Hänt i veckan

2022-09-11 i Jul hos Linda
En septembervecka har passerat och jag har åstadkommit följande:Jag har köpt den första julklappen. Eftersom min son, såvitt jag vet, ännu inte kan läsa vågar jag avslöja att det är en stickad overall. Ett mjukt paket alltså. Tror att pappret och snöret lär uppskattas mer, men han behöver trots allt ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Veckans tankevurpa

2022-09-10 i Jul hos Linda
(Nej, jag hoppas förstås att “veckans tankevurpa” inte ska bli ett stående inslag här på bloggen.) Jag måste bara berätta om ett litet, ganska roligt, julrelaterat hjärnsläpp jag hade tidigare i veckan. Min lilla morgonpigga kille hade vaknat före sex på morgonen (inget ovanligt, men helt klart mer p... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om en dag i september

2022-09-09 i Jul hos Linda
När jag skriver det här är det onsdag och jag har haft en riktigt fin septemberdag. Det går bra för vår lilla kille på dagisinskolningen, jag har lämnat in ett ganska utmanande frilansuppdrag i god tid före deadline och jag har varit på livets första föräldramöte.Efter mötet tog jag en promenad. Det ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julhelgen 2021

2022-09-08 i Jul hos Linda
Förra året checkade jag ut för mitt blogglösa julfirande tidigare än vanligt, redan den 22 december. I stället pysslade jag, läste julböcker med min lilla bebis och försökte förstå att julen var så nära. Den 23 december började mitt julfirande så där på riktigt, och jag tänkte att vi skulle kika lite... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julfilm var det här!

2022-09-07 i Jul hos Linda
I helgen såg jag säsongens första julfilm. Eller tja, jag har något vagt minne av att jag tittade på en julfilm i början av sommaren också, men jag kommer verkligen inte ihåg vilken det var eller om det ens hände på riktigt (kanske drömde jag bara), så det räknas väl knappast. Åtminstone var det här ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

På gång i mitt liv just nu

2022-09-06 i Jul hos Linda
Jag älskar julbloggandet, och en anledning till att jag orkar uppdatera så frekvent är förstås att bloggen är säsongsbunden. Det är några korta men intensiva bloggmånader som jag har till mitt förfogande. Livet är ju dock inte enbart det som händer mellan den första september och julafton - när jag l... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Tiden går fort när man inte gör det man ska

2022-09-05 i Jul hos Linda
Jaha. Då var vi alltså här då, i september 2022. För er kanske det inte betyder så mycket mer än att det är höst igen, men för mig betyder det att en deadline som började som ett osannolikt skämt närmar sig. På stadens årliga höstmarknad, som infaller i månadsskiftet september-oktober, köpte jag år 2... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Tre nya julromaner jag vill läsa i höst

2022-09-04 i Jul hos Linda
Det kommer otroligt många nya julromaner i år. Genren fortsätter tydligen att explodera. Inte en chans att jag kommer att ha tid och möjlighet, eller ens ork och lust, att läsa alla. Därför gör jag heller inget försök att skriva om alla säsongens boksläpp, utan fokuserar på dem som jag känner mig sug... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Höstlistan 2022

2022-09-03 i Jul hos Linda
Det finns väl ingenting mer bloggigt än en gammal hederlig lista? Jag har älskat att fylla i listor sedan jag lärde mig att skriva och alla ägde varsin Mina vänner-bok. Jag satt och fyllde i mina egna böcker också, med jämna mellanrum, bara för att det var så roligt. (Snälla säg att jag inte var ensa... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Linda äter Fazers mjölkchoklad med Gröna kulor

2022-09-02 i Jul hos Linda
Många koppar julte har det blivit de senaste veckorna. Det är ju alltid läge för en fikastund, och dessutom är det redan så kallt om morgnarna - i dag var det 0 grader när jag vaknade. En värmande kopp kryddigt te är helt enkelt ett måste just nu. Ibland blir det något gott tilltugg också (jag kan av... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Välkommen till en ny bloggsäsong!

2022-09-01 i Jul hos Linda
Så sitter jag här igen framför min datorskärm med en balja julte framför mig och skriver säsongens första blogginlägg. Det är tyst i huset - min fartfyllda och ganska högljudda ettåring sover - och jag hör bara ljudet av mina fingrar mot tangenterna. Det är nästan något högtidligt över det. Lite som ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Tack och god jul

2021-12-22 i Jul hos Linda
Det är dan före dan före dopparedan, mina klappar ligger inslagna och nerpackade i en kasse per inplanerat julfirande och den dubbla satsen rocky road är redan så gott som ett minne blott. Alla mina amaryllisar håller på att slå ut samtidigt, julgranen doftar till och med mer än jag minns att den bru... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Glöggmys, blomsterbestyr och en liten vardagsuppdatering

2021-12-14 i Jul hos Linda
Högsäsongen är här! Varenda människa tänker äntligen på den stundande julen - inte nödvändigtvis för att de älskar den, men det går ju inte längre att förneka att den snart är här. Jag har haft tusen möjligheter att blogga de senaste elva dagarna men det har jag som ni märker ändå inte gjort. I ställ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Nysydda julstrumpor var det här!

2021-12-03 i Jul hos Linda
Det är åtta år sedan ett inlägg på den här bloggen senast tillägnades en hemsydd julstrumpa. I ärlighetens namn har den julstrumpan inte varit fylld med gåvor sedan bilderna på den togs heller, för det har inte hört till mina traditioner. Men nu har jag en egen liten familj och tänkte införa en ny ju... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen från i lördags när det var lillajul

2021-12-01 i Jul hos Linda
Ni som hängt här tidigare vet att jag brukar fira advent med ett “Ett foto i timmen”-inlägg varje söndag. Så var det tänkt att bli i år också, men jag hann aldrig skriva det där inlägget. Inte för att jag kom ihåg att ta ett foto i timmen i lördags heller, men det är mer regel än undantag. Hur som he... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Jullivet just nu

2021-11-25 i Jul hos Linda
Livet just nu är avbrutna ögonblick och halvskrivna blogginlägg. Den enda egentliga anledningen till att jag just nu sitter med datorn i famnen är för att jag precis språkgranskat några kapitel i ett examensarbete (jag har börjat jobba lite, lite grann igen, med några frilansuppdrag). Häromkvällen sk... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Pepparkakor, nytillskott och adventsförberedelser

2021-11-20 i Jul hos Linda
Julgardinerna är upphängda, stjärnorna har tänts i fönstren och nu återstår bara att kontrollera alla adventsljusstakar inför tändningen under veckan. Jag har precis tagit en sats saffranssnittar ur ugnen, tomtesamlingen har utökats med en ny liten nisse och jag har investerat i en ny ljusstake att t... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Allt jag inte bloggar om

2021-11-10 i Jul hos Linda
I helgen åt jag pepparkakskladdkaka, julspanade i butiker, slog in en julklapp och köpte några fler, tvättade fönster inför julgardinsupphängning och drack årets första julmust. Jag sparade julrelaterade sömnadsidéer på Instagram, tände massor med ljus och gladdes åt att folk börjat tända sin julbely... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julen flyttar in

2021-11-02 i Jul hos Linda
Vilken underbart julig första november det blev! Alldeles spontant dessutom. Jag hade inte planerat in någonting särskilt, men så plötsligt blev det julig fika i form av årets första jultårta och pepparkakor med brieost (i sällskap av saffranste!), julklappsshopping på nätet och julmusik. Dessutom ha... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om julklappspapper, julprinciper och gardiner

2021-10-28 i Jul hos Linda
Jag har precis druckit en kopp saffranste och ätit en bit saffranskaka och det kändes som precis rätt läge att logga in och skriva ett inlägg. Det är bara några dagar kvar av oktober och jag, som normalt sett saknar julprinciper, har bestämt mig för att den 1 november går startskottet för årets julfi... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Detta har hänt

2021-10-25 i Jul hos Linda
Tiden rusar iväg och plötsligt är det bara två ynka månader till årets mest efterlängtade högtid. Jag är ovanligt sen med allt mitt julande i år - föga förvånande kanske, med tanke på att min livssituation har förändrats. För några dagar sedan kom årets första frostdag och samtidigt sken solen. Julkä... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ur mitt mobilgalleri

2021-10-14 i Jul hos Linda
Nu går bloggandet inte alls som smort som ni säkert märker. Bebis har haft några sena kvällar och min kvällsfritid har så gott som eliminerats sen vi hördes sist (då jag ironiskt nog uttalade mig om mina mysiga kvällar), och till råga på allt krånglar min Squarespace-app i mobilen, så inlägg skrivna ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett julmagasin och en julroman

2021-10-08 i Jul hos Linda
Myskvällarna är officiellt igång! Tidigare i livet skulle dessa ha börjat i samband med att Idol körde igång, men då var jag upptagen med att lägga mig samtidigt som bebis för att överleva. Vid det här laget har väl bebisbubblan mer eller mindre spruckit, och när han sover passar jag inte längre på a... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Rapport från en oktoberdag

2021-10-05 i Jul hos Linda
Varje kväll förundras jag över mörkret och hur snabbt det kom, lika överraskande i år som alla andra år. I själva verket händer det förstås lite i taget, smyger sig på tills man blir tvungen att tända fönsterlamporna på kvällen. Kort därpå kommer suget efter tända ljus och varma drycker, gärna i komb... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Min önskelista 2021

2021-10-03 i Jul hos Linda
Oktober är här (redan!) och då brukar jag traditionsenligt formulera en önskelista här i bloggen. Ja, för det tycker jag att man får, även om man snart fyller 29 år och teoretiskt sett skulle kunna köpa sig det man önskar sig. Det är en svår vana att bryta, det där med att skriva önskelista - det är ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Alla julromaner jag läste förra året

2021-09-30 i Jul hos Linda
I julas läste jag fyra julromaner som fick oförskämt lite uppmärksamhet här i bloggen. Jag tänkte därför ägna ett inlägg åt att recensera dem nu, innan det så småningom blir dags att kika på årets nyheter. (I år såg jag den första julromanpärmen på Instagram redan i mitten av maj, vilket för mig ter ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Sparat på Instagram på sistone

2021-09-27 i Jul hos Linda
Japp, spara-knappen på Instagram går varm igen nu när flödet börjar fyllas med juligare innehåll. Vi kan väl kika på vad jag sparat på sistone! Förlaget LavenderLit kommer ut med en ny julroman redan 29 september och småstadsvibbar à la Gilmore Girls utlovas! Hur fint låter inte det? I likhet med 201... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julaxplock ur septembervardagen

2021-09-25 i Jul hos Linda
Jag lyssnar på julmusik i bilen på väg till matbutiken en helt vanlig söndag. Jag köper pepparkakor. Inte tunna Annas pepparkakor utan sådana där tjocka som morfar hade i skafferiet året om, för det är vad jag är sugen på just nu. Jag får sms om att julmusten kommit till butiken. Samtidigt skickar en... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En lista om hösten

2021-09-23 i Jul hos Linda
1. Vad är det bästa med hösten?Den friska luften, morgondis, heldagsregn, naturens färgskiftningar, promenader och att teet äntligen smakar som det ska igen efter en varm sommar.2. Vad kommer du att äta i höst?Som nybliven förälder är jag glad om jag får i mig lunch varje dag. Men drömmer om goda paj... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Premiär för julmusiken

2021-09-21 i Jul hos Linda
När jag skriver det här är det onsdagskväll, mina ögon svider av trötthet och jag borde kanske redan ligga under täcket, men i stället sitter jag och lyssnar på julmusik för första gången för säsongen. Mina hörlurar har gått sönder så jag lyssnar på låg, låg volym för att inte väcka min bebis i rumme... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Teadventskalendern 2021

2021-09-19 i Jul hos Linda
För de flesta julälskare är väl Blossas årliga glöggavslöjande mer eller mindre en egen högtid (en högtid som i år skjutits fram något), men jag älskar en helt annan dag, nämligen lanseringen av årets upplaga av Nabos Teadventskalendern. I år infaller den dagen den 24 september, men redan nu är det f... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Tankar utanför bloggsäsongen

2021-09-17 i Jul hos Linda
Jag har ju inte tagit för vana att blogga under lågsäsongen, och trots att jag hade planerat att blogga på min privata blogg under året blev det inte riktigt av - jag hade tankarna på annat håll och kunde inte riktigt greppa att jag faktiskt väntade barn, än mindre skriva om det på internet. Samtidig... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Hoppet lever för julbroderiet

2021-09-15 i Jul hos Linda
Förra hösten hade jag en riktig handarbetshöst, i sann pandemianda. Huvudrollen innehades givetvis av Projekt Jullapptäcke, som förfärdigades i mitten av december, men i en av birollerna fanns Evighetsprojektet Julvepan - julbroderiet som jag köpte redan hösten 2012 och som stundtals legat undanstuva... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Fyra nyheter jag ser fram emot denna julsäsong

2021-09-13 i Jul hos Linda
Varje höst släpps en massa julnyheter i form av filmer, godis, kokböcker, romaner, adventskalendrar, kärl och dekorationer. Och glögg, såklart - kampanjen före och avslöjandet av Blossas smaksättning är ju nästan en högtid i sig för jul- och glöggälskare. Säga vad man vill om alla dessa produktnyhete... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Mitt julfirande 2020 - från juldagen till tjugondag Knut

2021-09-11 i Jul hos Linda
Vi fick snö och allt var vackert. Jag gjorde inget särskilt på juldagskvällen, men jag hade åtminstone sminkat mig och fixat håret för att äta julmat hos mina föräldrar. Det lästes julromaner, givetvis. Jag fick Tolv hjärtan till jul av Jenny Bayliss i julklapp och myste med den i soffan några julkvä... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Lägesuppdatering: den senaste tidens juligheter

2021-09-09 i Jul hos Linda
Här sitter jag framför datorn och dricker en kopp julte i lugn och ro en septemberförmiddag. Inget ovanligt, i och för sig - i alla år som jag arbetat huvudsakligen på distans har mitt bränsle vid den här tiden på året varit olika kryddiga teer i baljliknande koppar. Nu är det där “i lugn och ro” väl... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett skepp kommer lastat med chaite

2021-09-07 i Jul hos Linda
Morgnarna börjar bli kyliga igen och jag är inte längre sugen på fruktiga, gröna teer. Det är med andra ord högsäsong för chaiteer igen! Ja, jag har förstås också börjat dricka rena julteer, men chaiteer är ju nästan samma sak, med tanke på den värmande kryddigheten. Jag är ständigt på jakt efter det... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Årets julkalender i SVT: Tjuvfamiljen Knyckertz försöker fira en hederlig jul

2021-09-05 i Jul hos Linda
Årets julkalender, som baserar sig på böckerna om familjen Knyckertz av Anders Sparring, beskrivs som ”en varm och humoristisk julsaga som utspelar sig i en knasig tvärtomvärld”. Jag är helt obekant med böckerna så jag har ingen referensram över huvud taget, men premissen låter onekligen kul: en tjuv... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julhelgen 2020

2021-09-03 i Jul hos Linda
Det har blivit något av en tradition att inleda bloggsäsongen med en tillbakablick på det senaste julfirandet. Just nu längtar jag inte efter själva julhelgen, utan snarare allt det härliga som ska hända i väntan på den, men att titta tillbaka på bilder från julen är alltid en riktig stämningshöjare.... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Välkomna till en ny säsong på Jul hos Linda!

2021-09-01 i Jul hos Linda
Åh, om ni bara visste hur mycket jag har sett fram emot att få logga in och inleda bloggsäsongen! Sommaren var varm och evighetslång och jag började tänka på julen på allvar någon gång i juni. Sedan dess har jag suttit och förberett inlägg och planerat bloggsäsongen när andan fallit på (och när tempe... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

God jul!

2020-12-24 i Jul hos Linda
Så är dagen kommen. Vi har precis ätit tomtegröt med plommonkräm till frukost och snart ska jultröjan bytas ut mot finklänningen. Samtidigt åker telefonen ner i väskan och får vila lite. Ha en riktigt fridfull jul! Här firar jag ikväll, hos mina föräldrar.... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

God jul!

2020-12-24 i Jul hos Linda
Så är dagen kommen. Vi har precis ätit tomtegröt med plommonkräm till frukost och snart ska jultröjan bytas ut mot finklänningen. Samtidigt åker telefonen ner i väskan och får vila lite. Ha en riktigt fridfull jul! Här firar jag ikväll, hos mina föräldrar.... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En endaste dag kvar

2020-12-23 i Jul hos Linda
Dan före dopparedan. Imorgon smäller det. Inte för att min julafton smäller så värst mycket, den sprakar väl på sin höjd lite mysigt så där, som en skön brasa. I går bastade vi och skålade in julen framför Jul med Ernst, och julgranen såklart, och det kändes väldigt mycket som jul. Så är det också - ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En endaste dag kvar

2020-12-23 i Jul hos Linda
Dan före dopparedan. Imorgon smäller det. Inte för att min julafton smäller så värst mycket, den sprakar väl på sin höjd lite mysigt så där, som en skön brasa. I går bastade vi och skålade in julen framför Jul med Ernst, och julgranen såklart, och det kändes väldigt mycket som jul. Så är det också - ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om bloggsäsongen, julfirandet och världens finaste läsare - ni!

2020-12-22 i Jul hos Linda
Vilken bloggsäsong det har varit! Fler än någonsin har hittat hit till min lilla julhörna på nätet, och det gör mig så glad. Ja, inte siffrorna i sig, utan att veta att de där siffrorna är människor som återvänder till den här platsen, inlägg efter inlägg, för att få julstämning och ett avbrott i var... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om bloggsäsongen, julfirandet och världens finaste läsare - ni!

2020-12-22 i Jul hos Linda
Vilken bloggsäsong det har varit! Fler än någonsin har hittat hit till min lilla julhörna på nätet, och det gör mig så glad. Ja, inte siffrorna i sig, utan att veta att de där siffrorna är människor som återvänder till den här platsen, inlägg efter inlägg, för att få julstämning och ett avbrott i var... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

12 julsaker i mitt hem

2020-12-21 i Jul hos Linda
1. Nytillskottet bland jultavlornaMamma har ju broderat och låtit rama in en ny tavla till oss den här julen. Den är så fin! Så fin att vi faktiskt till och med hängde upp den på paradplats där vi hittills haft vår julgran, och granen fick en ny plats vid fönstret i stället. 2. Den finaste julvepan D... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

12 julsaker i mitt hem

2020-12-21 i Jul hos Linda
1. Nytillskottet bland jultavlornaMamma har ju broderat och låtit rama in en ny tavla till oss den här julen. Den är så fin! Så fin att vi faktiskt till och med hängde upp den på paradplats där vi hittills haft vår julgran, och granen fick en ny plats vid fönstret i stället. 2. Den finaste julvepan D... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: julblommor, Janssons frestelse och yoga

2020-12-20 i Jul hos Linda
Jag har precis tänt det fjärde ljuset, tittat på dagens julkalenderavsnitt och läst dagens kapitel i Nattexpressen. Och druckit knäckte förstås, för det var dagens te i Teadventskalendern. Nu är det inte många luckor kvar att öppna!Jag tänkte att vi i vanlig ordning ska kika på vad som hände igår, in... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: julblommor, Janssons frestelse och yoga

2020-12-20 i Jul hos Linda
Jag har precis tänt det fjärde ljuset, tittat på dagens julkalenderavsnitt och läst dagens kapitel i Nattexpressen. Och druckit knäckte förstås, för det var dagens te i Teadventskalendern. Nu är det inte många luckor kvar att öppna!Jag tänkte att vi i vanlig ordning ska kika på vad som hände igår, in... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Nu är det väl ändå jul

2020-12-19 i Jul hos Linda
Hur många gånger har jag sagt “nu är det jul!” de senaste dagarna? Jag har tappat räkningen. Julen har byggts upp sakta men säkert under flera veckor, och nu har den nått toppen. I går tog vi in granen och klädde den, och i morse handlade jag julblommor tillsammans med mina föräldrar. Jag har liksom ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Nu är det väl ändå jul

2020-12-19 i Jul hos Linda
Hur många gånger har jag sagt “nu är det jul!” de senaste dagarna? Jag har tappat räkningen. Julen har byggts upp sakta men säkert under flera veckor, och nu har den nått toppen. I går tog vi in granen och klädde den, och i morse handlade jag julblommor tillsammans med mina föräldrar. Jag har liksom ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Hänt på sistone - och händer i dag

2020-12-18 i Jul hos Linda
Om några timmar börjar min julledighet. Som vanligt har höstterminen rusat iväg på jobbet, och nu är det alltså redan dags att skicka ut en julhälsning till samarbetspartners, ställa in autosvar på e-posten och logga ut för i år. Men till dess tänkte jag att vi skulle kika på vad jag gjort de senaste... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Hänt på sistone - och händer i dag

2020-12-18 i Jul hos Linda
Om några timmar börjar min julledighet. Som vanligt har höstterminen rusat iväg på jobbet, och nu är det alltså redan dags att skicka ut en julhälsning till samarbetspartners, ställa in autosvar på e-posten och logga ut för i år. Men till dess tänkte jag att vi skulle kika på vad jag gjort de senaste... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Reddit Secret Santa 2020 - vad jag fick och vad jag gav

2020-12-17 i Jul hos Linda
Som ni kanske minns anmälde jag mig till Reddits Secret Santa tidigare i november. I början av december slumpades en mottagare av min julklapp fram, och mitt uppdrag kändes plötsligt alldeles omöjligt. Jag är i allmänhet ganska mallig vad gäller julklappsjakt - jag tycker helt genuint att jag är bra ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Reddit Secret Santa 2020 - vad jag fick och vad jag gav

2020-12-17 i Jul hos Linda
Som ni kanske minns anmälde jag mig till Reddits Secret Santa tidigare i november. I början av december slumpades en mottagare av min julklapp fram, och mitt uppdrag kändes plötsligt alldeles omöjligt. Jag är i allmänhet ganska mallig vad gäller julklappsjakt - jag tycker helt genuint att jag är bra ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Åtta om mig på min dag

2020-12-16 i Jul hos Linda
I dag är det ingen vanlig dag, för i dag fyller jag år! Ska fira med smördegspizza (med fetaost och karamelliserad lök, mm-m) och polkacheesecake efter jobbet. Dagen till ära tänkte jag bjuda på några saker ni kanske inte visste om mig. Efter så här många år som bloggande person känns det som att jag... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Åtta om mig på min dag

2020-12-16 i Jul hos Linda
I dag är det ingen vanlig dag, för i dag fyller jag år! Ska fira med smördegspizza (med fetaost och karamelliserad lök, mm-m) och polkacheesecake efter jobbet. Dagen till ära tänkte jag bjuda på några saker ni kanske inte visste om mig. Efter så här många år som bloggande person känns det som att jag... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Några dagens

2020-12-15 i Jul hos Linda
Dagens väder: Det snöar utanför mitt fönster idag. Mitt hår är fuktigt efter min korta låtsas-gå-till-jobbet-promenad och jag fick hänga mössan på tork i badrummet. Dagens att göra: Efter jobbet idag ska jag baka en polkacheesecake (det blir den här!), för imorgon fyller jag år och då ska man äta någ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Några dagens

2020-12-15 i Jul hos Linda
Dagens väder: Det snöar utanför mitt fönster idag. Mitt hår är fuktigt efter min korta låtsas-gå-till-jobbet-promenad och jag fick hänga mössan på tork i badrummet. Dagens att göra: Efter jobbet idag ska jag baka en polkacheesecake (det blir den här!), för imorgon fyller jag år och då ska man äta någ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Stora inlägget om mitt jullapptäcke

2020-12-14 i Jul hos Linda
I augusti hittade jag ett mönster jag gillade. Det blev Night Stars Quilt från Quilty Love.I början av september hade jag skurit ut mina 600+ lappar. Då bloggade jag om lapptäcket för första gången.I oktober och november sydde jag block efter block.I december kviltade jag flera kvällar i rad.Och så i... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Stora inlägget om mitt jullapptäcke

2020-12-14 i Jul hos Linda
I augusti hittade jag ett mönster jag gillade. Det blev Night Stars Quilt från Quilty Love.I början av september hade jag skurit ut mina 600+ lappar. Då bloggade jag om lapptäcket för första gången.I oktober och november sydde jag block efter block.I december kviltade jag flera kvällar i rad.Och så i... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: kalenderpromenad, lappteknik och pepparkaksbygge

2020-12-13 i Jul hos Linda
Tredje advent är här och det är dags för ännu ett hederligt ett foto i timmen-inlägg! I går fick inte min kamera följa med, men mobilkameran duger den också. 8.53 har jag vaknat och läser dagens kapitel i Nattexpressen medan sambon fixar frukost! 9.57 dricker jag julkalenderte, apelsinrooibos. Ganska... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: kalenderpromenad, lappteknik och pepparkaksbygge

2020-12-13 i Jul hos Linda
Tredje advent är här och det är dags för ännu ett hederligt ett foto i timmen-inlägg! I går fick inte min kamera följa med, men mobilkameran duger den också. 8.53 har jag vaknat och läser dagens kapitel i Nattexpressen medan sambon fixar frukost! 9.57 dricker jag julkalenderte, apelsinrooibos. Ganska... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om en tom kalender och fredagsplaner

2020-12-11 i Jul hos Linda
Så här års brukar min kalender vara full med diverse julfiranden, julluncher och alla möjliga “sista för i år”. Dessutom brukar jag vara involverad i planeringen av juldags- och nyårsfirandet i kompisgänget. År 2020 ser allt lite annorlunda ut, och i stället är min kalender så gott som tom fram till ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om en tom kalender och fredagsplaner

2020-12-11 i Jul hos Linda
Så här års brukar min kalender vara full med diverse julfiranden, julluncher och alla möjliga “sista för i år”. Dessutom brukar jag vara involverad i planeringen av juldags- och nyårsfirandet i kompisgänget. År 2020 ser allt lite annorlunda ut, och i stället är min kalender så gott som tom fram till ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Två veckor före jul

2020-12-10 i Jul hos Linda
Det är två veckor kvar till julafton. I kylskåpet ligger pepparkaksdegen och tinar. Den ska snart bli en pepparkaksgran om jag inte får för mig att göra något mer avancerat än så (det har hittills aldrig hänt). Jag kollar mejlen flera gånger om dagen nu, väntar otåligt och ganska oroligt på en julkla... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Två veckor före jul

2020-12-10 i Jul hos Linda
Det är två veckor kvar till julafton. I kylskåpet ligger pepparkaksdegen och tinar. Den ska snart bli en pepparkaksgran om jag inte får för mig att göra något mer avancerat än så (det har hittills aldrig hänt). Jag kollar mejlen flera gånger om dagen nu, väntar otåligt och ganska oroligt på en julkla... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Nio nya ur mobilgalleriet

2020-12-09 i Jul hos Linda
Ojoj, vad mobilkameran går varm nu om dagarna! Allt dokumenteras och allt handlar om julen. Låt mig visa visa nio bilder jag spontanknäppt på den senaste tiden: Julkläderna har åkt fram! Ja, jag äger ju bara två jultröjor men de används med vördnad år ut och år in. Jag satsar på att lapptäcket ska bl... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Nio nya ur mobilgalleriet

2020-12-09 i Jul hos Linda
Ojoj, vad mobilkameran går varm nu om dagarna! Allt dokumenteras och allt handlar om julen. Låt mig visa visa nio bilder jag spontanknäppt på den senaste tiden: Julkläderna har åkt fram! Ja, jag äger ju bara två jultröjor men de används med vördnad år ut och år in. Jag satsar på att lapptäcket ska bl... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Mina tankar om Mirakel

2020-12-08 i Jul hos Linda
Nu har det ju redan sänts åtta avsnitt av årets julkalender Mirakel och jag känner att det är hög tid för mig att skriva en liten recension (med betoning på liten)! Förra året var jag inte så imponerad och avbröt till och med tittandet halvvägs, vilket inte händer särskilt ofta. Jag hade haft väldigt... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Mina tankar om Mirakel

2020-12-08 i Jul hos Linda
Nu har det ju redan sänts åtta avsnitt av årets julkalender Mirakel och jag känner att det är hög tid för mig att skriva en liten recension (med betoning på liten)! Förra året var jag inte så imponerad och avbröt till och med tittandet halvvägs, vilket inte händer särskilt ofta. Jag hade haft väldigt... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: andra advent

2020-12-07 i Jul hos Linda
Jag lovade ju att försöka ta ett foto i timmen igår i stället när det inte blev av i lördags. Så, låt oss kika på hur andra advent såg ut! 9.08 äter jag frukost framför julkalendern (hade två avsnitt att se ikapp!) och tänder andra ljuset såklart. (Brukar alltid ha ljusstaken vänd åt andra hållet ins... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: andra advent

2020-12-07 i Jul hos Linda
Jag lovade ju att försöka ta ett foto i timmen igår i stället när det inte blev av i lördags. Så, låt oss kika på hur andra advent såg ut! 9.08 äter jag frukost framför julkalendern (hade två avsnitt att se ikapp!) och tänder andra ljuset såklart. (Brukar alltid ha ljusstaken vänd åt andra hållet ins... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Andra advent och glömskan

2020-12-06 i Jul hos Linda
Glad andra advent! Idag är det också Finlands självständighetsdag, kanske den dag på året då flest människor i landet bakar pepparkakor? Jag har ju redan bakat mina, så i stället ska jag ägna dagen åt att pyssla ihop några dörrkransar och kanske börja kvilta mitt lapptäcke. Vanligen brukar jag ju fir... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Andra advent och glömskan

2020-12-06 i Jul hos Linda
Glad andra advent! Idag är det också Finlands självständighetsdag, kanske den dag på året då flest människor i landet bakar pepparkakor? Jag har ju redan bakat mina, så i stället ska jag ägna dagen åt att pyssla ihop några dörrkransar och kanske börja kvilta mitt lapptäcke. Vanligen brukar jag ju fir... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om en julig fredagskväll

2020-12-05 i Jul hos Linda
Igår var det tyst här på bloggen, för jag var på seminarium med mina tre närmaste kollegor som jag inte sett annat än på Zoom och Teams sedan i slutet av februari. Det var stort! På kvällen var det dags för det årliga julfirandet med mina vänner, dock något avskalat - vi var bara tre av åtta möjliga,... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om en julig fredagskväll

2020-12-05 i Jul hos Linda
Igår var det tyst här på bloggen, för jag var på seminarium med mina tre närmaste kollegor som jag inte sett annat än på Zoom och Teams sedan i slutet av februari. Det var stort! På kvällen var det dags för det årliga julfirandet med mina vänner, dock något avskalat - vi var bara tre av åtta möjliga,... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julgodiset är kokat!

2020-12-03 i Jul hos Linda
Igår kokade jag och min vän Sofie julgodis tillsammans för fjärde året i rad. Det har blivit en mysig tradition vid det här laget, och jag såg väldigt mycket fram emot det. En stående tradition sedan ett par år tillbaka är att göra saffranskola och rocky road, och så brukar vi dessutom alltid prova m... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julgodiset är kokat!

2020-12-03 i Jul hos Linda
Igår kokade jag och min vän Sofie julgodis tillsammans för fjärde året i rad. Det har blivit en mysig tradition vid det här laget, och jag såg väldigt mycket fram emot det. En stående tradition sedan ett par år tillbaka är att göra saffranskola och rocky road, och så brukar vi dessutom alltid prova m... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Recept: Klementinpannacotta

2020-12-02 i Jul hos Linda
I lördags när vi hade gäster för första gången på gud vet hur länge så ville jag prova något nytt, juligt recept. Jag kände inte riktigt för att baka men ville gärna bjuda på någon dessert, så det fick bli en pannacotta jag spanat in en tid. Den blev lyckad och var lätt att göra. (Receptet kommer frå... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Välkommen, älskade december

2020-12-01 i Jul hos Linda
Imorse i vårt julbelysningsupplysta hem: ett spännande första avsnitt av julkalendern, ett gott och kryddigt löste ur den finaste Teadventskalendern och kapitel ett i Nattexpressen. Nu ska jag jobba, på lunchen ska jag handla ingredienser till morgondagens julgodiskok och i eftermiddag blir det yoga.... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

November 2020 på Jul hos Linda

2020-11-30 i Jul hos Linda
I morgon är julmånaden här! Ganska ogreppbart faktiskt, hur länge man än gått och längtat. Men än så länge är det november. Det blev 29 blogginlägg om ditt och datt (30 med det här), och jag tänkte som vanligt lista några favoritinlägg från bloggmånaden, ifall ni inte hunnit läsa precis allt! Mer fin... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen dagen före första advent

2020-11-29 i Jul hos Linda
Första advent och dags för det första av fyra Ett foto i timmen-inlägg, en gammal tradition här på bloggen. Här är samma inlägg från 2017, 2018 och 2019! 07:21 har jag vaknat och tänder julbelysningen. Utanför köksfönstret lyser både månen och vår tuja. 08:08 skriver jag det här inlägget från mobilen... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ögonblicksbilder från veckan

2020-11-28 i Jul hos Linda
Glad lilla jul på er! I dag firar vi ju nämligen en liten minijul här i Svenskfinland, och för mig innebär det bland annat att jag kommer att äta den första julmaten tillsammans med min familj och träffa kompisgänget som av förekommen anledning inte hängt ihop sedan någon gång i somras. Dessutom har ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Inlägget där Linda lyssnar på ny julmusik

2020-11-27 i Jul hos Linda
Det är länge sedan jag senast skrev om julmusik, så nu tänkte jag göra det riktigt ordentligt genom att tipsa om några av årets (svenska) nyheter i musikväg. Det är inte många låtar per år som tar sig in på min julspellista, så vi får väl se vad jag säger om de här - när jag skriver det här inlägget ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En helt vanlig torsdagsmorgon i november, bara

2020-11-26 i Jul hos Linda
Jag vaknar tidigt nu, oftare av instinkt än av väckarklockan. Det är beckmörkt nollfem fyrtiotvå, inte ens väglamporna lyser ännu. Jag drar på mig morgonrocken och sticker in mina kalla fötter i tofflorna. I hallen hör jag ljusstaken tändas och jag tänker samma sak varje gång: om bara några veckor är... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En hemmajobbares fikarast

2020-11-25 i Jul hos Linda
Jag satt på hemmakontoret en vanlig tisdag,teet var urdrucket, motivationen ganska svagMen rätt som det var slog klockan rastoch jag förvandlades till mitt rätta jag - en julentusiast!Solen hade gått upp, nedervåningen var inte längre kolsvartJag undrade: “Hur mycket hinner man pynta på en kvart?”Rus... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En liten jullista

2020-11-24 i Jul hos Linda
Jag snodde en lista av mig själv! Det är sant. Jag snodde ursprungsversionen av en annan bloggare och gjorde om den till en julversion för ungefär ett år sedan, och nu kände jag för att fylla i den igen. Om du också har lust att göra det får du gärna länka till ditt inlägg i kommentarsfältet så att j... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Prognos för vecka 48

2020-11-23 i Jul hos Linda
Veckans hurra: Yes, jag fick äntligen till ett riktigt måndagsinlägg!Veckans julroman: Tror inte att jag kommer att läsa någon julroman, även om jag just nu är inne i en period då det är väldigt roligt och går väldigt fort att läsa (i lördags läste jag en och en halv roman, vilket jag inte gjort på e... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Hänt i veckan

2020-11-22 i Jul hos Linda
Det händer juliga saker varje dag nu! Min bästa tid är här. Låt oss kika på vad som hänt den här veckan: I måndags åt vi risgrynsgröt till middag! Sedan hängde jag upp julgardiner och stjärnor i vardagsrummet. Hade det mysigt på hemmakontoret. Jag fick ett trevligt bud från Dufvenkrooks! Det innehöll... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Helgens julbak

2020-11-21 i Jul hos Linda
I går fyllde jag frysen med lussebullar efter jobbet. En del mer välgräddade (som sambon föredrar dem), andra mindre (som jag föredrar dem). En del med pärlsocker, andra med russin - vissa helt utan topping. Själv föredrar jag släta lussebullar som man doppar i smält smör och rullar i socker. Det är ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Secret Santa online

2020-11-20 i Jul hos Linda
Häromdagen anmälde jag mig till Reddits Secret Santa. Jag har deltagit en gång tidigare, år 2018, men jag skrev aldrig mer om det än en liten snutt i anmälningsskedet. I år är det tolfte gången som denna Secret Santa ordnas, och i skrivande stund har nästan 50 000 personer världen över anmält sig. De... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

15 sevärda julfilmer på Netflix

2020-11-19 i Jul hos Linda
Innan jag ledsagar er genom Netflix julfilmsutbud (som växer för varje dag som går!) tycker jag att det är på sin plats att definiera vad en “sevärd julfilm” innebär. Det kan säkert betyda olika saker för olika människor, och för mig betyder det definitivt olika saker vid olika tider på året - om jag... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Några planer för veckan

2020-11-18 i Jul hos Linda
Jaja, jag är medveten om att det redan är onsdag. Varje söndag tänker jag att den här måndagen ska jag skriva ett sånt där veckoinlägg som alla riktiga bloggare brukar göra. Kanske döpa det till numret på veckan till och med, det är väl så det funkar? Fast i ärlighetens namn vet jag aldrig vilken vec... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julen har kommit till vårt vardagsrum

2020-11-17 i Jul hos Linda
Just nu när jag skriver det här är det måndagskväll och egentligen strax läggdags, men jag har ägnat flera timmar åt att adventspynta i vardagsrummet och när julen bultar i kroppen spelar lite förlorad sömn ingen roll. Jag hängde upp samma julgardiner som jag hängt upp varje jul sedan vi flyttade hit... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Söndagen i foton

2020-11-16 i Jul hos Linda
8.27 äter jag frukost i soffan framför julfilmen Christmas Made to Order. 9.54 ryker året om-gardinerna på toaletten! 11.37 tittar jag på Dash & Lily (läste boken för evigheters evigheter sedan och tänkte att det här måste bli bra!) och trimmar de sista lapparna till mitt lapptäcke. 12.16 äter ja... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Att göra en julig novembersöndag

2020-11-15 i Jul hos Linda
Hej från söndagssoffan! Jag har precis ätit frukost framför de sista minuterna av en julfilm som jag började se i veckan. I dag ska jag ha en riktig juldag har jag bestämt. Jag har faktiskt en hel att göra-lista bland mina mobilanteckningar - jag lär ju knappast göra exakt allt, men jag ska försöka b... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Fredags(jul)mys

2020-11-14 i Jul hos Linda
Helgen började verkligen på bästa sätt igår. Jag fick nämligen spontanbesök av min vän Sofie och hennes dotter. Naturligtvis tände jag en massa ljus, värmde glögg och fyllde fikafatet med julbakverk - lussebullar, jultårtor och pepparkakor. Förstås gled samtalet gång på gång in på julfirande och omst... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

(Nästan) allt jag älskar med julen - del två

2020-11-13 i Jul hos Linda
När den första julreklamen visas på tv.Att ligga på soffan och äta choklad på juldagen.När alla knoppar på ens amaryllis slår ut på samma gång. När vi sitter i bilen och han frågar om vi ska lyssna på julmusik.Ett juligt doftljus på arbetsrummet, på toaletten, i köket.Att fira jul med mina vänner som... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Var hälsade, älskade gamla julbloggar!

2020-11-12 i Jul hos Linda
I oktober skrev jag ju ett långt inlägg om julbloggandet och Instagram där jag bland annat konstaterade att många av de julbloggar jag följde intensivt under mina första år som julbloggare inte längre är aktiva, och att det sällan startas några nya julbloggar - ja, ibland dör ju till och med någon äl... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En smygtitt på julkalendern - och mina förväntningar på den

2020-11-11 i Jul hos Linda
Ni har väl inte missat att Svt nu har släppt en trailer för årets julkalender Mirakel? Nu är det mindre än tre veckor (!) kvar tills det första avsnittet sänds och jag börjar bli riktigt taggad. Jag skrev ju om mina förväntningar redan i september men då hade jag inget annat än en synopsis och några ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Åtta ur mobilgalleriet

2020-11-10 i Jul hos Linda
Vi dyker in bland mina mobilfoton, häng med! Vi har tänt vår utebelysning (utom en slinga som vi brukar i garageporten)! Hurra! Nu ser jag att jag behöver fixa till slingorna lite, men det får duga så länge. Jag kämpar vidare med lapptäcket efter ett lite längre uppehåll. Det har visat sig gång på gå... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julfilm: Operation Christmas Drop

2020-11-09 i Jul hos Linda
Jag tittade ju på en julfilm i lördags när jag slog in årets första julklapp. Det var inte årets första julfilm (det var nämligen Holidate som jag nämnde i det här inlägget) utan den andra i ordningen. Den här gången valde jag Netflixnyheten Operation Christmas Drop!Först ska jag kanske erkänna att j... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julklappsverkstaden är igång!

2020-11-08 i Jul hos Linda
Japp, i går hände det här: jag slog mig ner framför en julfilm och botaniserade bland mina julklappspapper, band och snören, fast besluten om att slå in årets första julklapp. Jag hade ju tänkt mig en murrigt grön inslagning i år, det bloggade jag till och med om, men när totalt tre olika vita papper... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Att fira jul år 2020

2020-11-07 i Jul hos Linda
Jag hade ju en liten undersökning på min Instagram förra veckan (läs gärna mer om det i det här inlägget). Den handlade om julfirande i denna besynnerliga tid, och en av frågorna jag slängde ut till allmänheten var denna: “Har du/din familj/din släkt kommit på nåt nytt, kreativt och coronasäkert sätt... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Dagens i listform

2020-11-05 i Jul hos Linda
Dagens jullåt: När det lider mot jul har varit omöjlig att få ur huvudet sedan gårdagens inlägg. Jag älskar den jullåten, går ofta omkring och nynnar på den här hemma.Dagens jultidning: Amelia julpussel & hemmafix. Den är lite extra rolig eftersom både jag och @sofiasjul på Instagram figurerar i ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Det strålar en stjärna

2020-11-04 i Jul hos Linda
Jag älskar vardagen nu när det börjar närma sig jul. Ta i går till exempel. Jag hade varit och yogat efter jobbet, för första gången på flera veckor pga. coronarestriktioner. När jag kom hem såg jag att en stjärna hade hängts upp i grannskapet. En stjärna, som i julbelysning! En stor händelse på alla... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om coronajulen, ansvar och utebliven mysshopping

2020-11-03 i Jul hos Linda
Under förra veckan ökade restriktionerna i Sverige, och här i Finland gick direktören för Institutet för hälsa och välfärd, Mika Salminen (Tegnells motsvarighet, alltså), ut med att det börjar vara dags att fundera på alternativa sätt att fira kommande högtider. Den största kommande högtiden är själv... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julgardinspremiär och lite till

2020-11-02 i Jul hos Linda
Jag hade en supermysig söndag! Bestämde en dag på förhand att denna söndag ska jag inte göra något som jag känner att jag måste. Det är viktigt att ha sådana dagar ibland, i alla fall för mig. Jag är väl definitionen av en duktig flicka och kämpar emot det personlighetsdraget så mycket jag bara kan. ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Oktober 2020 på Jul hos Linda

2020-11-01 i Jul hos Linda
Tänk att det redan är den första november! Nån gång för länge sen, när jag fortfarande hade regler för mitt julande, var det här den officiella starten på julmusiksäsongen. Då steg jag upp i ottan i min lilla lägenhet där jag bodde på den tiden, tände alla ljus jag kunde hitta och satte på Jul, jul, ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Allhelgonadagen - och varför jag inte firar halloween

2020-10-31 i Jul hos Linda
Den här helgen firar man antingen halloween eller känner sig besvärad över att andra firar halloween. Så känns det i alla fall - det är alltid lite obekvämt när den 31 oktober krockar med allhelgonadagen. Får man spöka ut sig till någon från underjorden samtidigt som man ska tänka på dem av sina nära... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Sparat på Instagram på sistone: bakverk, julte, tv-serier och illustrationer

2020-10-30 i Jul hos Linda
Min Instagram har gått varm på sistone. Det märks att vi närmar oss högsäsongen, för det finns så mycket inspiration därute just nu. Här är några bilder jag sparat på sistone! Jag är alltid på jakt efter tips på goda julteer och @magisk.jul tipsade om två stycken som låter så goda. Jag tror dock tyvä... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ny kategori på bloggen: En annorlunda jul

2020-10-29 i Jul hos Linda
Hur man än vänder och vrider på det lär det bli en annorlunda jul i år. Annorlunda på ett negativt sätt, tror jag att de flesta tycker. Men jag ser ingen anledning att deppa ihop totalt - den här julen blir nog magiskt på sitt eget lilla vis, den också. Jag har faktiskt skapat en helt ny kategori här... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Jultisdagen är den bästa tisdagen

2020-10-28 i Jul hos Linda
Det blev en minijulspaning i går här i min fina småstad. Jag var inte direkt på jakt efter något, men sidenband och papper behövs ju alltid. Nu ser det ut som att årets julklappsinslagning blir vit med detaljer i grönt, rött och guld. Fast… jag är fortfarande på jakt efter julgransgröna, lite murriga... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Fem saker jag ser fram emot just nu

2020-10-26 i Jul hos Linda
Att pynta i trädgårdenDet första vi brukar göra när vi börjar julpynta här hemma är att sätta upp lite belysning utomhus. Några LED-slingor här och där gör förvånansvärt mycket. Vi behöver köpa två nya slingor, så det måste göras de närmaste veckorna. Under första halvan av november brukar vi tända j... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Listan om mig

2020-10-25 i Jul hos Linda
När jag frågade er vad ni ville läsa på min blogg så tyckte en del att det vore roligt att veta mer om mig som person. Jag vet inte riktigt exakt vad jag ska berätta, så jag tänkte börja med en hederlig blogglista om lite allt möjligt mellan himmel och jord! Jag hittade den hos Sandra Beijer men gjor... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Frestelser på vägen mot julafton

2020-10-24 i Jul hos Linda
I dag är det två månader kvar till julafton. Det betyder rent konkret till exempel att jag alltid har flera flikar med potentiella julklappar öppna i min webbläsare, att jag ibland äter en saffransbulle på fikapausen och att jag måste kämpa emot köplusten emellanåt. Det finns farligt mycket julfint i... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Nio gånger den 23 oktober

2020-10-23 i Jul hos Linda
Jag tycker att det är så kul att gräva i bloggarkivet ibland och se vad som hänt på en specifik dag. Just 23 oktober verkar vara en typiskt bra bloggdag - jag har bloggat den här dagen nästan varje år sedan jag startade den här bloggen, och det är ändå ett tag sedan! Vi kan väl kika lite närmare på v... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ur mobilgalleriet

2020-10-22 i Jul hos Linda
Varje vecka (varje dag) tar jag en massa foton med min mobil. De flesta är bara ämnade för mig själv, som en påminnelse om något kul som hänt eller nåt intressant jag sett, medan andra åker upp på Instagram. Mycket sällan tar de sig hit, men i dag gör de det! Jag var sugen på varm choklad i flera dag... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julklappstips: sällskapsspel

2020-10-21 i Jul hos Linda
Jag älskar att spela sällskapsspel, och jag tror inte att jag är ensam om att associera sällskapsspel med jul. När vi var yngre (och väldigt rastlösa) brukade jag och min bror spela Monopol på julafton för att få tiden att gå, och på senare år har jag och mina vänner ofta tagit oss tiden att träffas ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Direkt ur måndagshjärnan

2020-10-20 i Jul hos Linda
Ibland när jag sätter mig ner för att julblogga är det en måndagskväll i mitten av oktober och jag är trött. Som just nu när jag skriver det här, till exempel. Jag började skriva ett långt inlägg om grincherna i min närhet (mitt glöggte hann bli kallt under tiden!), en förlängning av det korta svaret... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

I går när den första snön kom

2020-10-19 i Jul hos Linda
Den singlade ner på söndagseftermiddagen, den där första försiktiga snön. Jag kröp upp i soffan med en kopp te och lägligt nog snöade det i Gilmore Girls också. Jag njöt av förmiddagen och snöflingorna inifrån och hann inte ut med kameran innan de hade försvunnit, så de här mobilbilderna från när jag... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Min lördag timme för timme

2020-10-18 i Jul hos Linda
I går hade jag kameran redo så gott som hela dagen. Så värst många knop blev det inte, men definitivt en mysig lördag. Vi kan väl kika på vad jag gjorde? Dagen började egentligen långt tidigare men 8.23 hade jag masat mig upp ur sängen och gjort i ordning en kopp glöggte medan jag tittade på Youtube.... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Jul hos Linda fyller nio år!

2020-10-17 i Jul hos Linda
I dag är det prick nio år sedan jag skrev mitt allra första inlägg på den här bloggen, några försiktiga rader om hur julen skulle börja lite tidigare för mig det året. Jag hade precis flyttat hemifrån och var inte så bra på att bo ensam i en liten lägenhet i studiestaden och julen var själva definiti... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Dagens plan: årets första saffransbak

2020-10-16 i Jul hos Linda
Jag har tagit lite höstlov - jag var ledig i går och har nu en helt ledig dag till framför mig innan helgen börjar! I går tog jag det väldigt lugnt, sydde lite på mitt jullapptäcke, läste, promenerade och bara var. Det blev inte så mycket julande mer än att jag uppdaterade bloggen, men i dag blir det... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

(Nästan) allt jag älskar med julen

2020-10-15 i Jul hos Linda
Den första knarrande snön under mina skosulor. Lika innerligt som jag hatar vårens sista snöfall älskar jag höstens första vita täcke. När grannarna tänder sin julbelysning och jag inser att nu börjar det bli jul på riktigt, utan att en enda kotte kan förneka det eller klaga på att det är “för tidigt... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Inspiration: julklappsinslagning

2020-10-14 i Jul hos Linda
Jag bad ju er att komma med förslag på inlägg med anledning av bloggens födelsedagsvecka. En kommentar jag fick lyder så här: “Vad har du för tankar och idéer kring inslagning av julklappar i år? Vilken färg/tema tilltalar dig detta året? Jag skulle tycka det var roligt med lite inspiration!”Jag har ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Kära tomten

2020-10-13 i Jul hos Linda
När är man för gammal för att skriva önskelistor? Aldrig, om du frågar mig. Det är inte så att jag behöver en massa julklappar (eller födelsedagspresenter för den delen - jag fyller ju år i december också) för att vara glad, men visst uppskattar jag att någon tänkt på lilla mig. Här är några saker so... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Födelsedagsvecka på Jul hos Linda - fråga mig vad som helst!

2020-10-12 i Jul hos Linda
Det är ingen vanlig vecka det här - det är nämligen bloggens födelsedagsvecka! Förra året firade jag bland annat med en saffranskladdkaka! Givetvis räcker det inte att fira på själva bemärkelsedagen (lördag) utan jag vill partaja hela veckan. Eftersom min största bloggmotivation, förutom julen i sig ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Oktoberlördag: jullapptäcke, glöggte och jultidningar

2020-10-11 i Jul hos Linda
Jag hade en så mysig lördag! Låt oss kika på några bilder. Jag jobbade vidare på mitt lapptäcke, mest med att trimma sömmar men också lite med att sy. Nu är alla röda stjärnor klara, resten blir mörkgröna! Jag har haft en lite segare period med täcket (det har varit mycket lättare att plocka upp julb... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Gårdagens besvikelse och två julnyheter

2020-10-10 i Jul hos Linda
Jag var på julmagasinsjakt igår morse. Resultatet? NOLL (nåja, inte noll på riktigt, det fanns nog några finska jultidningar). Var i och för sig förberedd på det, men blev givetvis besviken ändå. Mot kvällen hörde jag dock att både Allers och Amelia hade tagit sig fram till tidningshyllan, så i dag t... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om julbloggandet, Instagram och kärleken till julen

2020-10-09 i Jul hos Linda
Jag fick en fråga som jag tänkte att jag skulle kunna besvara i ett inlägg eftersom jag är så dålig på att fatta mig kort. Så här lyder den:“Det hade varit kul att veta om du tycker intresset för julen ökat under de år du haft bloggen. Har det kommit fler bloggar och IG konton? […] Min känsla är att ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Det kom ett paket igen

2020-10-08 i Jul hos Linda
Det är en regnig onsdag när det äntligen händer:Paketet i postlådan, kan det vara min tekalender?Jajamen, klistermärket står det 'Nabo' på!Jag skyndar mig hem, fortare kan jag knappt gå.Måste också hinna fota innan jag sliter upp paketet, annars tär det så väldigt på bloggsamvetet Sådärja, nu får jag... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Räddad av glöggen!

2020-10-07 i Jul hos Linda
Det finns höstdagar då man liksom aldrig får upp någon riktig värme trots promenader, tekoppar och stickade strumpor. Inte sällan blir man samtidigt ganska trött; “man” kanske fantiserar om att gå och lägga sig redan vid nio och strunta i allt vad liv heter. Jag hade en sån kväll i går. Det hade regn... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

20 juliga saker du kan göra i höst

2020-10-06 i Jul hos Linda
Jag vet inte hur situationen ser ut där ni bor, men här håller pandemin just nu på att eskalera, myndigheterna rekommenderar att man använder munskydd och många evenemang ställs in, skjuts upp eller ändras om. Det är mycket prat om “dessa tider” nu igen och det är förstås på alla sätt jättetråkigt at... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Reagerar på mina svar på en gammal jullista

2020-10-05 i Jul hos Linda
Dags att dyka ner i bloggarkivet igen! Jag har fiskat upp en gammal lista som jag fyllde i år 2014, och jag tänkte att det vore trevligt att se hur (om) saker och ting förändrats sedan dess.Vilket är godast, lussebullar eller pepparkakor?2014: Pepparkakor. Jag äter lussebullar väldigt sällan eftersom... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julbroderi och mjuk pepparkaka

2020-10-04 i Jul hos Linda
I går skulle jag och några vänner ha gått på handaretsmässa, precis som vi alltid gör den första lördagen i oktober. Som allt annat blev den mässan såklart , men vi bestämde oss för att ha en handarbetsdag på egen hand. Jag hade förstås dokumentera detta mycket flitigt, men kom jag ihåg att plocka fr... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Fyra gånger julgodsaker

2020-10-03 i Jul hos Linda
Jag minns oktober förra året som en mycket bra månad. Främst vill jag minnas att jag åt och drack så väldans mycket gott i julväg! Jag bestämde mig för att kika in i bloggarkivet för att se om det stämde. (Jag kan väl avslöja redan nu att jag hade rätt.) Här är fyra godsaker jag förtärde i oktober 20... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

September genom mobilkameran

2020-10-02 i Jul hos Linda
Tänk att det är oktober nu (jag missade liksom nästan det i går!). Oktober började i alla fall på bästa sätt med perfekt, soligt höstväder och en promenad med en vän. Jag har en hel del roligheter inplanerade i helgen och i oktober brukar jag i allmänhet börja julbaka lite smått, så utsikten för måna... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Onsdagskvällen: pepparkakschoklad, glögg och jultårtor

2020-10-01 i Jul hos Linda
I går var det ingen vanlig onsdag. När vi var och handlade mat hittade jag nämligen den här: Min bästa choklad alla kategorier! Tog det som ett tecken och köpte således två andra saker också: Plommonmarmelad och glögg förstås! Hittade ett paket smördeg i frysen och det ena ledde till det andra. Vips ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Fem stämningshöjare från min julspellista

2020-09-30 i Jul hos Linda
När jag skriver det här har solen redan gått ner, jag har precis tänt mitt polkagrisljus och bryggt en stor kopp glöggte. I bakgrunden spelas julmusik på låg volym, jag har precis läst ett gäng julbloggar och befinner mig nu i allra högsta grad i min lilla julbubbla. Vid den här tiden på året lyssnar... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Stora inlägget om ingenting, eller om julmindfulness

2020-09-29 i Jul hos Linda
Jag känner mig lite stressad den här veckan. Egentligen har jag inte ens mycket att göra, åtminstone inte om man jämför med hur livet såg ut före pandemin. Men i stället för att ifrågasätta om jag faktiskt borde känna mig stressad (jag har nämligen bara roliga och högst frivilliga saker inplanerade),... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Från juldagen till tjugondag Knut

2020-09-27 i Jul hos Linda
Dags för ännu en bilddos från förra julen! Jag firar såklart ända fram till tjugondag Knut, så jag tänkte att vi skulle kika på vad som hände efter julafton. Jag hade ju ramlat och slagit mig (höger arm var gipsad i tre veckor och höger fot var ordentligt stukad) så jag låg mestadels på sofflocket. S... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Den första julklappen är inhandlad!

2020-09-27 i Jul hos Linda
Vi hade sommarvärme i helgen. Ingen stämningshöjare direkt, men jag kan ju inte påverka vädret, så i stället fokuserade jag på något annat: jag klickade hem årets första julklapp! (Vad det var är såklart hemligt, för gåvans mottagare är förmodligen en av den här bloggens allra mest lojala läsare.) Ja... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

17 om mig

2020-09-26 i Jul hos Linda
Ibland tänker jag på hur länge jag har bloggat på den här adressen och hur försvinnande lite ni vet om mig trots detta. I dag tänkte jag därför bjuda på 17 fakta om mig - en del juliga, andra inte. Finns inget överflöd med bilder på mig själv och jag tycker inte att vi ska dyka in i mina mobilselfies... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Sparat på Instagram på sistone

2020-09-25 i Jul hos Linda
Jag använder sparfunktionen på Instagram flitigt och tycker om att kika in på fina foton och roliga tips som jag sparat under året. Lite som Pinterest, fast i en mer komprimerad form. I dag tänkte jag att vi skulle titta på några fina bilder som jag sparat på sistone! Tehuset Java lanserar en deluxev... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En uppdatering om projekt Lapptäcke

2020-09-24 i Jul hos Linda
Jag är för tillfället inne i en riktigt farlig fas när det gäller mitt jullapptäcke (läs gärna det första inlägget om projektet) - allt går så smidigt och jag blir så nöjd att jag redan går och fantiserar om nästa projekt. Jag har ju en tendens att dumpa ett projekt för ett annat, stuva in det i en l... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Det kom ett paket

2020-09-23 i Jul hos Linda
I går hämtade jag ut ett efterlängtat paket. Vi kan väl öppna det tillsammans? Här ligger det, på vårt matsalsbord. Vänta, jag ska bara hämta saxen. Oj, så välinpackat! Massor med bubbelplast. Verkligen massor. Men nu börjar det dofta gott här… Nämen, ett par doftljus! Jajamensan, jag har shoppat lju... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En jullista

2020-09-22 i Jul hos Linda
Jag hittade en jullista hos Jul strålande jul! Stal den såklart och fyllde i den, vad annars.Vilka är de första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”?I exakt den ordning de kom upp i mitt huvud just nu: snö, julgodis, film, böcker, julgran. Granen 2019 var en gullig liten historia. ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Glöggpremiär, check!

2020-09-21 i Jul hos Linda
I lördags hände det, en hel månad tidigare än förra året; det förtärdes glögg i detta hus. Och det var inte ens min idé! Jag är definitivt inte den som säger nej om en vän föreslår att fira lördag med glögg, pepparkakor, kex och ostar. Det fanns faktiskt inte ens glögg i butiken (rätt skandalöst när ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Hänt på sistone

2020-09-20 i Jul hos Linda
Halva september har redan gått och jag har knappt uppdaterat er om vad som händer just nu. I stället har jag vältrat mig i tillbakablickar . Någon måtta får det vara! I dag tänkte jag därför att vi ska kika på vad jag haft för mig de senaste veckorna. Jag har jobbat vidare på mitt lapptäcke! Här pass... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Teadventskalendern 2020

2020-09-19 i Jul hos Linda
Det är inte ofta en produktnyhet letar sig in på den här bloggen (jag tycker helt enkelt att det är ganska ointressant att skriva om, och jag utgår från att ingen kan ha missat vilken smak årets Blossa har), men när tjejerna på Nabo lanserar sin tekalender, då blir det åka av! Jag dumpade min traditi... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Åtta saker jag bloggat om i september under åren

2020-09-18 i Jul hos Linda
Jag har inte så mycket juligt på gång just nu - hittade inte ens pepparkakschoklad i butiken igår (snyft!). I helgen ska jag höstpynta gården med blommor och lyktor och såklart jobba vidare med mina julprojekt, men just nu är det ganska händelselöst. Tur då att jag har ett arkiv fyllt med mer juliga ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En personlig (julig) intervju med mig själv

2020-09-17 i Jul hos Linda
Jag kikade in på Emmas Julblogg häromdagen och läste hennes härliga presentationsinlägg. Nu när säsongen dragit igång på allvar har en del nya läsare hittat hit, så jag tänkte göra samma sak och presentera mig. Dock inte på samma sätt som Emma, utan genom en (helt fiktiv) intervju med mig själv! Fakt... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Om nedräkningar, väggord och delmål

2020-09-16 i Jul hos Linda
Igår var det tydligen hundra dagar kvar till julafton. Det gick inte att missa - mitt flöde fylldes av julälskare som förkunnade att julen närmar sig med stormsteg. Det jag känner för nedräkningar till jul kan nog närmast beskrivas som en hatkärlek (adventskalendrar är såklart ett undantag). Å ena si... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Säsongens Netflixnyheter

2020-09-15 i Jul hos Linda
Snart är de här, alla nya julfilmer! Ja, om inte pandemin har satt käppar i hjulen för dem också förstås. I nuläget finns det nämligen inga uppgifter om exakt när Netflix släpper sina julnyheter, och inga trailers ligger ute i dagsläget (inlägget uppdateras). Det är sannolikt att även Netflix har haf... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ur mobilarkivet, december 2019

2020-09-14 i Jul hos Linda
Jag tycker om att bläddra i mobilgalleriet, och jag kommer ofta på mig själv med att scrolla tillbaka till december. De allra flesta bilderna tar sig aldrig nånstans, visas aldrig upp eller delas med någon alls. Så i dag tänkte jag att vi skulle spola tillbaka till december 2019 och titta på några så... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Åtta julbroderier att påbörja direkt

2020-09-13 i Jul hos Linda
En av de absolut bästa sakerna med internet är tillgängligheten, och en av de bästa platserna på internet av just den anledningen är Etsy - där hamnar jag ofta och beundrar fina julklappspapper, julmuggar och julkort. Där finns också en aldrig sinande ström av fantastiska handarbeten, både färdiga så... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Fem saker jag längtar efter just nu

2020-09-12 i Jul hos Linda
Man kanske skulle kunna tro att en julälskare och julbloggares allra högsta önskan just nu vore: julafton, imorgon helst! Så är det dock inte, i alla fall inte för mig. Tvärtom får det gärna gå långsamt. Jag älskar att bygga upp stämningen under hösten. Just nu längtar jag således inte efter när allt... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En lista om hösten

2020-09-11 i Jul hos Linda
Säg den bloggare som tackar nej till en hederlig lista. Inte jag i alla fall, det är då en sak som är säker! Jag googlade “höstlista blogg” och snodde en härifrån.Hur känner du inför hösten 2020?Det är ju en märklig tid vi lever i, men om jag ska vara ärlig är jag superpeppad på hösten. Nu stänger ja... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksgranola med tranbär och mörk choklad

2020-09-10 i Jul hos Linda
Vad är det som verkligen inte ser ut som pepparkaka, men som smakar och doftar nästan likadant? Jamen allting som har pepparkakskrydda i sig förstås. Häromdagen när jag skulle fylla på mitt lager med hemgjord granola fick jag plötsligt ett väldigt pepparkakssug och bestämde mig för att göra en juliga... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Handarbetshösten och projekt Lapptäcke

2020-09-09 i Jul hos Linda
För en vecka sedan berättade jag att jag tänker ägna mer tid åt handarbete den här hösten. Det inlägget handlade huvudsakligen om mitt evighetsprojekt till julbroderi, men jag nämnde också i förbifarten att jag utöver det påbörjat ett nytt, ganska stort projekt - jag syftade på det juliga lapptäcket ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

När jag vaknade upp till ett vackert vinterlandskap

2020-09-08 i Jul hos Linda
När jag drog upp rullgardinen på juldagsmorgonen spred sig genast ett leende över mina läppar. Ett vitt täcke av snö hade nämligen lagt sig över byn medan jag sov, och min högsta julönskan var därmed uppfylld. Jag var ute genom dörren några minuter senare, fånleende med kameran i högsta hugg. (Det är... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Mirakel - årets julkalender i SVT

2020-09-07 i Jul hos Linda
FOTO: SVT Årets julkalender i SVT heter Mirakel och tar med oss på en tidsresa. Flickorna Mira (Sarah Rhodin) och Rakel (Bibi Lenhoff) bor i samma rum i samma herrgård – men hundra år ifrån varandra. När ett konstgjort svart hål kraschar in på vinden skapas ett maskhål genom tiden som binder samman d... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Höstens boksläpp - julromaner 2020

2020-09-06 i Jul hos Linda
Det känns som att julromanscenen fullkomligt exploderar i år. Jag älskar att läsa, och att läsa böcker med jul- eller vintertema är väldigt mysigt. Därför är jag jätteglad att se att många förlag ger ut så spännande titlar denna höst. Låt oss ta en liten genomgång! Jag har markerat dem jag är extra t... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Mjuk pepparkaka med rivet äpple

2020-09-05 i Jul hos Linda
Dags för årets första julbak, eller vad säger ni? Nåja, egentligen är det mer av ett höstbak - vi har fått en massa äpplen på våra träd i år och hinner inte med att äta upp dem, så de åker ner i ett och annat. När jag blev sugen på mjuk pepparkaka häromdagen kom jag på idén att slänga i några rivna ä... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julafton 2019

2020-09-04 i Jul hos Linda
Det har blivit lite av en tradition att kika in i arkivet så här års och låtsas att det var julafton typ igår. (Väldans tur att det inte var det förresten!) Eftersom jag tenderar att abrupt avsluta bloggsäsongen utan att sammanfatta julfirandet brukar jag göra det i början på följande säsong i ställe... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Det blir jul ändå - i år också

2020-09-03 i Jul hos Linda
I augusti frågade jag mina följare på Instagram vad de skulle vilja läsa om på bloggen i år. Föga förvånande dök ett visst coronavirus upp i många av svaren. En del önskade att bloggen skulle få vara en coronafri zon, andra ville ha tips på hur man kan coronaanpassa hösten och julen. Det fick mig att... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Handarbetshösten och evighetsprojektet Julvepan

2020-09-02 i Jul hos Linda
Jag har en tendens att förälska mig i evighetsprojekt. De flesta av dem ligger några år senare undanstuvade i väntan på bättre tider, underförstått: i väntan på mer tid. För någonstans i fjärran hägrar förstås alltid en fantasivärld där jag har några extra timmar varje dag att viga åt handarbete. Den... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julen 2020, bring it on!

2020-09-01 i Jul hos Linda
Kära julvänner. Jag har precis druckit en kopp julte, tänt ett kaneldoftande ljus och satt på lite julmusik i bakgrunden. Som vanligt var jag alldeles pirrig när jag loggade in för att starta bloggsäsongen. Det finns inte mycket som gör mig så lycklig som att veta att vi har årets finaste tid framför... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En julhälsning

2019-12-24 i Jul hos Linda
Nu är juletiden så äntligen här - ni vet väl vad det innebär?Igår åt vi ostar framför Bingolotto, "Så mycket mys som möjligt!" är mitt julmottoIdag väntar julfirande hela dagen, och förstås lär en hel del mat slinka ner i magenÄnda sedan sommaren har jag väntat. Planerat, bakat, sytt, pysslat och län... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: julblommor, pyssel och spelkväll

2019-12-22 i Jul hos Linda
Glad fjärde advent! Här firar vi som vanligt advent med en genomgång av min lördag, då jag gjorde ett försök att ta ett foto i timmen (med mobilen denna gång). HÄR hittar ni förra veckans inlägg.7.00 vaknar jag av mig själv, tvättar håret och förbereder frulle.8.27 serveras det limpmackor med ägg och... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

När julbloggen tystnar - fyra gånger den 21 december

2019-12-21 i Jul hos Linda
21 december är en typiskt dålig bloggdag. Visste ni att den senaste gången jag lyckades blogga den här dagen var år 2012? Och inte ens då blev det särskilt många rader. Varför? För att jag så här några dagar före jul tenderar att glömma bort alla mina rutiner, och i dem ingår förstås också bloggandet... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Vår lilla gran

2019-12-19 i Jul hos Linda
I söndags klädde vi granen, en liten skapelse från en skog här i närheten (inget stöldgods, kan jag väl passa på att påpeka). Vår gran går alltid i rött, guld och vitt och kläs i regel på samma sätt varje år - med polkagriskäppar, virkade snöflingor, billiga julgranskulor från Ikea och Bauhaus, och s... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En cirkusburk fylld med julkola

2019-12-18 i Jul hos Linda
Får det vara lite saffranskola? Jag är ju fruktansvärt förtjust i saffranskola med kokosflingor i, så förtjust att det är bäst att låta bli att koka den alls, om jag ska vara helt ärlig. Men nu finns den ju redan i kylskåpet och är alldeles oemotståndlig. Extra tilltalande är den i den här fina cirku... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julig födelsedagsfika

2019-12-17 i Jul hos Linda
Det är märkligt. När jag var liten (och när jag var äldre än jag är beredd att erkänna också, för den delen) var det så viktigt för mig att min födelsedag var vitt åtskild från julen. Jag tyckte att det var höjden av arrogans om någon kom med ett julkort som födelsedagskort, eller ännu värre: julklap... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Födelsedagsbestyr

2019-12-16 i Jul hos Linda
Idag är det min födelsedag. Jag har jobbat, blivit bjuden på middag och öppnat några presenter. Nu ikväll har jag också klätt granen, vilket väl får anses vara dagens (veckans!) höjdpunkt. Dessutom har jag beundrat mitt amaryllisarrangemang som jag fixade igår av mossa och två amaryllis i kruka. Håll... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: julbrunch, pasta och paketinslagning

2019-12-15 i Jul hos Linda
Glad tredje advent på er! Jag har precis kommit från ett födelsedagsfirande och ska snart iväg på ett annat. Här på bloggen firar vi som vanligt advent med en genomgång av min lördag, då jag gjorde ett försök att ta ett foto i timmen. HÄR hittar ni förra veckans inlägg.8.20 vaknar jag efter en lång o... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Julbrunch, paketlek och kompishäng

2019-12-14 i Jul hos Linda
Imorse skippade jag frukosten, drack mitt morgonte långsamt och började sedan göra mig i ordning - det var nämligen dags för årets julfirande med tjejgänget! I år träffades vi hemma hos Sofie för julbrunch. Hon hade gjort det så fint och mysigt. Jag hade med mig laxröra och ingredienser till glöggbål... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Fem anledningar till att besöka Ljubljana i december

2019-12-13 i Jul hos Linda
Julvänner! Jag är tillbaka från min resa och så pepp på att få berätta om den. Slovenien har ju blivit ett populärt resmål under de senaste åren. Närheten till naturen och Alperna, miljömedvetenheten och de förhållandevis låga priserna lockar turister från när och fjärran, inte minst under sommarmåna... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

En hälsning från Slovenien

2019-12-11 i Jul hos Linda
Jag sitter på flygplatsen i Ljubljana och väntar på vårt flyg till Frankfurt och tänkte titta in och säga hej! Som ni kanske märker gick det urdåligt med min plan att tidsinställa inlägg - jag hade helt enkelt för mycket på min att göra-lista förra helgen. Vill inte riktigt be om ursäkt för det, utan... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Netflix gör julsuccé med dramakomediserie

2019-12-09 i Jul hos Linda
Ni kanske minns att jag hyllade den animerade Netflix Original-filmen Klaus för en tid sedan? Efter några mindre imponerande prestationer (jepp, jag menar er, Knight of Christmas och Merry Happy Whatever) gör Netflix det igen, den här gången med den norska dramakomediserien Hjem til jul. Serien handl... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Ett foto i timmen: reseförberedelser, fika och adventsfirande

2019-12-08 i Jul hos Linda
Igår gjorde jag åter ett tappert försök att ta ett foto i timmen - det gick så där, och det var en ganska tråkig lördag på grund av min långa lista på saker som måste göras. Men för all del, häng med på en repris av gårdagen medan jag sitter på tåget till flygplatsen! (HÄR kan ni se vad jag gjorde fö... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Dörrkransar och en liten farstugran

2019-12-07 i Jul hos Linda
Nu känns det som att julen har flyttat in utanför vår ytterdörr. Igår fixade jag nämligen en liten krans till oss (och en till mina föräldrar), och sedan fick jag en idé om att ha en liten julgran intill ljuslyktorna, vilket sambon sedan fixade. Granen är nerkilad i en bit trädstam (en bred men låg s... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Årets julgodis: rocky road med geléhallon och tre sorters kola

2019-12-06 i Jul hos Linda
Igår var det dags för det årliga julgodiskokandet. Vi har för länge sedan lämnat knäcken åt sitt öde - dess smak är tyvärr inte tillräcklig för att vi ska kunna glömma eländet som det innebär att tillaga den. Däremot brukar jag och min konfektyrkompis koka kola och göra rocky road, och så blev det äv... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Allt jag ska, vill och borde göra före resan till Slovenien

2019-12-05 i Jul hos Linda
Imorgon är det Finland självständighetsdag och därmed en röd dag i kalendern. Det är ju alltid skönt med långhelg, även om helgen för min del blir exakt normallång på grund av den stundande arbetsresan till Slovenien. Vi åker på söndag och stannar till onsdag. Det är ganska blandade känslor faktiskt ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksgran var det här!

2019-12-04 i Jul hos Linda
Jag är verkligen inte typen som bygger avancerade pepparkakshus. Jag imponeras djupt av folks kreativitet när det kommer till pepparkaksbyggen, men även om jag lade ner lika många timmar som alla superskickliga amatörer på att göra ett försök skulle resultatet bli ett helt annat - det finns helt enke... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Platt fall för Panik i tomteverkstan?

2019-12-03 i Jul hos Linda
Jag har precis sett det tredje avsnittet av årets Svt-kalender Panik i tomteverkstan, med Per Andersson och Pernilla Wahlgren i rollerna som jultomten och tomtemor. Det är förstås många avsnitt kvar, men jag känner ändå att jag vill lufta tankarna lite grann redan nu. Ni kanske minns att jag varit fö... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Min mysigaste adventstradition: julmarknad på Stundars

2019-12-02 i Jul hos Linda
Igår var det dags för den årliga julmarknaden på Stundars och som om den stämningsfulla museibyn fylld till brädden med mat och hantverk inte vore nog så snöade dessutom. Hur mysigt som helst! Jag köpte lite bröd, drack glögg och njöt av tillvaron. Det är något särskilt med att krypa in i en massa la... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Igår när det var lilla jul

2019-12-01 i Jul hos Linda
Igår var det lilla jul och jag gjorde ett tappert försök att ta ett foto i timmen - i vanlig ordning lyckades det inte riktigt, men nästan åtminstone. Häng med på en repris av gårdagen!7.40. Jag vaknar och ligger och scrollar en stund innan jag stiger upp för att tända julbelysningen. Sedan byter jag... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Bloggmånaden som gått

2019-11-30 i Jul hos Linda
Idag är det lilla jul här i Svenskfinland och jag har en massa mysigt inplanerat. Och imorgon är det ju den första december, starten på den sista bloggmånaden och dags att öppna den första luckan i kalendern. Många växlar säkert upp nu, men jag växlar ner. Nu om någonsin är det dags att njuta av varj... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Allt jag ska göra i helgen: julmarknad, pepparkaksbygge och glöggmys

2019-11-29 i Jul hos Linda
Glad fredag på er! Nu är det bara några timmars jobb mellan mig och helgen, som kommer att bli alldeles fylld med julbestyr. Förutom att det äntligen är december och första advent på söndag har jag också en massa annat fint inplanerat.Julmarknad gånger tvåJag ska (förhoppningsvis) gå på två julmarkna... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Viaplays julkalender: Det stora experimentet

2019-11-28 i Jul hos Linda
På söndag är det den första december och då ska förstås den första luckan öppnas i diverse julkalendrar (hej Teadventskalendern som stått i bokhyllan sedan september!). Jag ser särskilt mycket fram emot att följa SVT:s julkalender Panik i tomteverkstan som verkar mycket lovande. Men visste ni att ock... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Sju juliga från mobilen

2019-11-27 i Jul hos Linda
Låt oss se vad det har hänt för juligt på sistone! Mitt mobilgalleri är den rätta platsen för spontana bilder på juleriet. Den 11 november var en vanlig, grå novembermåndag. Jag bestämde mig för att koka risgrynsgröt till middag. Långt ifrån min favoritmat, men jag kan inte förneka att det hör julen ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

DIY: girlang med pappersstjärnor

2019-11-26 i Jul hos Linda
Ojojoj, vad jag har haft pyssellust på den senaste tiden! Vi skaffade oss en ny (gammal) skänk som vi renoverade och målade om i en härligt djupblå färg i höstas, och som ni kanske förstår innebär det att jag har en helt ny, tom yta att julpynta. Bakom den blå skänken finns en vitmålad stockvägg som ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Jul på Netflix: Klaus

2019-11-25 i Jul hos Linda
Igår satt jag och pysslade framför en julfilm. En hel del nyheter har ju landat på Netflix vid det här laget, och jag har varit exceptionellt dålig på att se dem. En som jag varit särskilt intresserad av är den animerade filmen Klaus, som dessutom är den första animerade Netflix Original-produktionen... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Favoritrecept: korintkakor

2019-11-24 i Jul hos Linda
Får det lov att vara en kaka? Någon annan tid på året skulle jag kanske tacka nej, om inte kakan det gäller innehåller massor med chokladbitar och är så där härligt seg. Men till jul blir jag verkligen en Sju sorters kakor-typ av person. Ge mig pepparkakor, kolakakor och kanelkakor (eller bruna bröd ... Läs mer i Jul hos Linda.
Bloggfoto saknas

Det stora pepparkaksbaket

2019-11-23 i Jul hos Linda
God kväll på er! Det blir sällan (för att inte säga aldrig) några kvällsinlägg här, men idag får det bli så, av två anledningar: 1) Igår var jag på stadens julöppning och det var väldigt stämningsfullt. Jag fotade massor, bland annat julbelysningen och den varma chokladen som vi drack. Ändå blev det ... Läs mer i Jul hos Linda.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby