Presenttips.se logo

Julbloggen: Josefines jul

Bloggfoto saknas

Ett halvt år, nytt bloggnamn och världens bästa julklapp

2018-06-24 i Josefines jul
Ett halvt år kvar till julafton! Det måste vi uopmärksamma lite :) Bloggen har bytt namn, eftersom senaste jul var den sista i Vasa eftersom vi flyttade i våras. Hoppas att folk ska hitta hit ändå!Och så vill jag berätta att jag i år har något i december jag längtar mer till än jul. Vi har världens b... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

November

2017-11-03 i Josefines jul
Vad har hänt sen sist då? Jo, det har blivit november! Och den första snön föll, och det var inte lite det. Ca 15cm hade det kommit under en natt. Så härligt! Men nu är vi tillbaka till höstrusket med regn, även om det idag råkar vara lite sol. Julmässigt då. Tja, inredning i rött börjar så småningom... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

2 månader!

2017-10-24 i Josefines jul
Oj hjälp så snabbt tiden går nu! Bara två månader kvar till jul. Blir riktigt förvånad över att butikerna nu hunnit ikapp mig med julgrejor. Känns inte som att det borde vara så nära jul ännu, men bevisligen är vi nära (i min värld). Idag köpte jag paketeringspapper till julklapparna, samt etiketter ... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Jul i Umeå

2017-10-10 i Josefines jul
På Syfestivalen i Umeå hade julen hittat fram vid en del av borden. Köpte dock ingenting juligt därifrån men vid Panduro hobby shoppade jag loss så nu ska det göras julpynt här hemma!Började morgonen på hotellet med att läsa Allers Julmagasin. Mysigaste tidningen! Ett måste varje år, så fort den bara... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Juleskum

2017-10-10 i Josefines jul
När jag var i Umeå i helgen passade jag på att köpa hem Juleskum i alla de smaker. Lingonsmaken var riktigt god, men vet inte om jag kände någon direkt lingon smak inte. Nu har jag gott att trycka i mig på kvällarna när barnen lagt sig ;)... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Luvmössor med beskrivning

2017-10-03 i Josefines jul
Vill du sticka en sån här härlig luvmössa? Jag stickade varsin åt barnen och de älskar dem! Tänkte dela med mig av mönstret åt er.Jag använde mig av garnet Merino Extra fine från Drops i 100% ylle. Varmt ock skönt! Jag stickade på 4mm rundsticka. Detta mönster passar åt mina barn, dvs. 4-7år men jag ... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Julafton

2017-10-02 i Josefines jul
Nu har det klarnat var julafton blir i år. Hemma hos svärmor! Tycker om att fira jul där, speciellt eftersom det är så nära till mina föräldrar därifrån och vi ska alltid dit på juldagen. Vi kommer ändå att ha äkta gran hemma, men tror att det får bli en tidig gran i år så man hinner njuta ordentligt... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Julkläder

2017-09-21 i Josefines jul
Passade på att fynda lite julkläder på mellandagsrea förra året eftersom jag har köpstop på alla nya kläder i år (det går riktigt riktigt bra!). Hittade förutom ett gäng julstrumpor (som jag nog använt året runt, hehe. Hade snögubbestrumpor på mig till skolan förra veckan...) och lite kläder åt dotte... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Jullovet och Julgranen

2017-09-21 i Josefines jul
I år får barnen jullov väldigt sent. Dan före dan före dopparedan är Theodor ännu i skola! Och Robin på jobb. Vet inte hur dagis har lagt schemat, men jag har i alla fall hela december ledig! (Eller ledig och ledig, skriver på examensarbetet som tar sjukt mycket tid) Hur som helst så tänker jag hinna... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Saturnus glögg 2017

2017-09-21 i Josefines jul
Också Saturnus har släppt sin glögg för i år. Låter ju smaskigt!... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Blossa

2017-09-21 i Josefines jul
Varje år kommer Blossa ut med en ny glöggsmak och årets variant är med mango, spiskummin och chili! Låter hur intressant som helst. Inspirationen har i år kommit från Indien. Tycker om mango, men hur det smakar i glögg kan jag inte ens föreställa mig. Kanske man hamnar att köpa en flaska och prova.... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Ikea-jul

2017-09-20 i Josefines jul
Ikea har släppt en del bilder av årets julkollektion. Visst får man riktig julstämning?! Så fint och vintrigt, vilket gör att det fungerar hela vintern. Ja, kanske inte granen från taket då;)Naturliga material och dämpade färgtoner kännetecknar årets kollektion som fått sin inspiration ur den isländs... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Julmusik

2017-09-20 i Josefines jul
Japp, då har jag börjat lyssna på julmusik efter att ha tröttnat på radions låtar. Är mycket hemma nu och skriver på skolarbeten och måste ha musik på för annars blir jag knäpp. Har också hunnit öppna mitt favorit julté. Har sparat några förpackningar från förra julen. Igår bakade vi jultårtor också.... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Förra året

2017-08-23 i Josefines jul
Nu var den här bilden av fruktansvärt dålig kvalitet men i alla fall. Det har setet med juluppläggningsfat från Villeroy & Boch fick jag av svärmor till födelsedag förra julen. Fyller år i december så får fira dubbelt den månaden. Ser så fram emot att plocka fram dem igen!Kälken från julblomman h... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Höstgardiner

2017-08-23 i Josefines jul
Ett steg närmare julgardiner: Höstgardiner. Tyckte att det var dags nu med tanke på det kyliga vädret och svamparna i skogen. Mysigt med murrigare färger!Julklappsverkstaden är i full gång här. Gör en hel del av julklapparna själv och en av dessa hemgjorda julklappar är nu klar och en annan på slutra... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Välkomna tillbaka

2017-08-01 i Josefines jul
Hej på er alla mer eller mindre julgalna människor (om ni läser det här redan idag kanske ni nog hör till det förstnämnda). Augusti är här och igår började jag på med första julpysslet. Jag fick idén av min svägerska och som det ofta är med mig så ska det ske genast vilket gjorde att jag då igår kväl... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Tack för i år!

2016-12-27 i Josefines jul
Nu är julbloggens säsong slut för i år! Nya tag nästa höst, och förhoppningsvis har jag fått funktionen att blogga från mobilen att fungera tills dess så det blir fler inlägg än nu. Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år! ... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

En hälsning från julstöket

2016-12-22 i Josefines jul
Nu när jag har té paus från julstöket vill jag passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år 2017!  Försök att inte stressa ihjäl er nu före julafton! :)... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Världens sämsta julblogg

2016-12-15 i Josefines jul
Alltså jag förstår inte varför mitt bloggande blir så lidande i December. Samma sak varje år! Har inte ens några bilder åt er. Men kan berätta att när jag sitter här vid köksbordet har jag två hyacinter mer eller mindre under näsan och det doftar så ljuvligt! Adventsljusstaken i fönstret och en amary... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Adventsljusstake

2016-12-05 i Josefines jul
Årets adventsljusstake.... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Uppdatering

2016-12-05 i Josefines jul
Lillajul kom och gick. Första advent kom och gick. Likaså andra advent! Helt sjukt hur snabbt tiden går nu. Hinner. Inte. Med. Alls. Men mycket julståhej har jag hunnit med. Nu kommer jag att fokusera på skolan ännu i 9 dagar. SEN tar jag jullov med allt vad det innebär. Julpynten är i alla fall fram... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Helsingfors före jul

2016-11-18 i Josefines jul
Nu har vi bokat en resa till Helsingfors före jul! Ska bli så roligt att spendera tid där före jul också i år, men detta åt byter jag ut sällskapet av mina barn mot min man, min bror och hans fästmö. Ser verkligen fram emot det! Älskar Helsingfors i julskrud. Så fint med all belysning och mysigt med ... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Ny instagram och pysselbilder

2016-11-07 i Josefines jul
Helgen har väldigt långt gått i julens och pysslets tecken. Jag har bland annat sytt nya julgardiner till spisrummet, sytt julstrumpor åt barnen (men de ska ännu få namn broderade på), stickat en ärm klar på tröjan så bara en kvar nu, virkat och sytt ihop söta flugsvampar, färdigställt misteln som ja... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Juliga örhängen

2016-11-04 i Josefines jul
För några dagar sen var jag in till Glitter och hittade dessa fina juliga örhängen. De hade hur många olika som helst så jag hade väldigt svårt att välja vilka som skulle få följa med hem. Bestämde mig sen för dessa två eftersom ena paret är lite stilrenare och det andra riktigt juligt och lite galet... Läs mer i Josefines jul.
Bloggfoto saknas

Snöflingor

2016-11-02 i Josefines jul
Det utlovades ingen snö här, men igår när jag gick och la mig såg jag att lite hade kommit i alla fall och i morse var barnen glada över att se ett tunt täcke av snö. Speciellt trottoaren syntes det bra på, men snögubbsbygge eller att gräva i snön får de nog vänta med tills det kommer mer. Men lite f... Läs mer i Josefines jul.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby