Presenttips.se har 1 804 manuellt utvalda presenter från 586 olika butiker samt 303 blogginlägg.Julbloggen: Johannas julblogg

 
 

Bloggfoto saknas

Gott Nytt År!

2017-12-31 i Johannas julblogg
Nu är det dags för mig att avsluta julbloggandet för säsongen. Vi kanske ses till hösten. Tack för i år! Jag önskar er alla ett Gott Nytt År!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Förberedelser!

2017-12-30 i Johannas julblogg
Ikväll har jag förberett lite inför morgondagens nyårsmiddag! Svart, vitt och silver satsar vi på!Vi firar här hemma med lite släktingar och god mat. Hur firar ni nyår?... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

2017 best nine

2017-12-29 i Johannas julblogg
Mina nio populäraste bilder på Instagram under året var:9. Snö och en liten fågel utanför vårt hus i november.8. Snöfall i Sälen i början av oktober. 7. Delar till pepparkaksbygget, Tower Bridge. 6. Vårt vackra centrum. 5. Pepparkakor och lussekatter. 4. Advent i vårt kök. 3. London i juleskrud. 2. Å... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Lata, härliga dagar!

2017-12-28 i Johannas julblogg
Vi har det bra, det är så skönt med lata dagar! Vi har haft min syster och hennes barn som fikagäster!Vi har varit hos min ena bror och lagat thaimat tillsammans!Vi har ätit julgodis och spelat mängder med spel! Creationary, Geni, Ubongo och Cluedo!Jag har sett 1,5 säsong av Vikings, jag har inte set... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Haupt lakritskalender

2017-12-27 i Johannas julblogg
Alla burkar är nu öppnade. De som var godast av nr 17-24 var Mandel, salmiak & lakritspulver, Hallon & salt, Salmiakbomb, Citron, lime, yuzu & bergamott och så den fina burken med chokladöverdragen saltlakrits med saffran och lingon! Har du smakat? Jag skulle gärna smaka deras burk med Vi... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Juldukning

2017-12-26 i Johannas julblogg
Jag hade ont om idéer gällande dukning, så det blev en väldigt enkel sådan. Enkelt och fint!Lite rolig servettvikning!Hur dukade ni?... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julklappar

2017-12-25 i Johannas julblogg
Jag har fått så mycket fina julklappar! Swedish Grace sten muggar och assietter, ett Intermezzo blå rödvinsglas, böcker, en låda för skruvar mm, en fin pärm och presentkort på en affär som har så mycket fina saker! Tack alla!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julafton

2017-12-24 i Johannas julblogg
En underbar julafton är nu slut. Vi har tänt det fjärde ljuset och sett sista avsnittet av julkalendern(enda avsnittet för min del). Vi har ätit god jullunch!Vi har haft trevligt!Tomten kom!Det var lite roligt och lite läskigt!Vi har fikat och sett på Kalle Anka!Och öppnat paket!Spelat spel och sett ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Dan före dopparedan

2017-12-23 i Johannas julblogg
Idag började julen! Vi åt jullunch hos svärmor, i år var alla Håkans barn och barnbarn där. Vi fick massor med god julmat och till efterrätt blev det saffranskaka med rårörda hallon och grädde. Sedan åkte vi hem. Oskar och jag åkte runt med lite julklappar. Sedan var det dags att klä granen! Penny oc... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Dan före dopparedan!

2017-12-23 i Johannas julblogg
Det är fullt upp just nu, julgodis, julmatlagning, julpyntande mm så jag har inte hunnit blogga! Idag ska vi till svärmor och äta julmat, sedan hem och klä granen och provsmaka skinkan. Underbart! Äntligen är julen här! Vi har bäddat med nya jullakanen, visst blev det fint!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets julkort!

2017-12-21 i Johannas julblogg
Nu tror jag att de flesta fått sina julkort från oss, så nu känns det fritt fram att visa det här! Barnen ville gärna vara med på julkort även i år och i år var det kaninen Leos tur att vara med på kortet. Närbild!Mina fina!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Det kom ett paket på posten...

2017-12-17 i Johannas julblogg
Det är inte varje dag man får hämta ut så här fina paket!Paketet var från Annie och innehöll min vinst i hennes tävling (den fina kudden), ett kort, en julklapp och en gullig tändsticksask. Tack så mycket Annie, vilken överraskning!Annie och jag har lärt känna varandra via våra julbloggar och även vå... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Haupt adventskalender

2017-12-17 i Johannas julblogg
”Lucka” 9-16 bjöd på några goda lakritsbitar och några som var sådär. Chili & Lime var godast, Lakrits, mjölkchoklad och lakritspulver och Hallon & Rosor kom därefter.  De med lingon och äpple (bitar) var mest bara konstiga. En tredjedel kvar!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Snölykta

2017-12-16 i Johannas julblogg
Det har kommit en del snö idag! Efter marsipanbaket gick Oskar och Penny ut i snön en stund. Oskar byggde en snölykta! Det är så fint!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Marsipanbak!

2017-12-16 i Johannas julblogg
Idag har vi gjort marsipan. Den göra från grunden, med mald mandel och florsocker. Det gjorde jag i förmiddags. I eftermiddag träffades jag och mina syskon mfl hemma hos syrran och gjorde figurer av marsipanen. Elviras häst!Oskars gris!Det är en mycket trevlig tradition!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julfest med jobbet!

2017-12-16 i Johannas julblogg
I torsdags var alla kommunanställda bjudna på julfest i idrottshallen, som dagen till ära var omgjord till gin festlokal. Vi bjöds på god julmat!Underhållning blev det också, av skilda slag. Här ett av de seriösa, Lucia med tärnor kom på besök. Allra trevligast var att umgås med härliga kollegor!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Lucia!

2017-12-13 i Johannas julblogg
Har ni sett något luciatåg i dag? Jag har sett min fantastiska klass två gånger, de var jätteduktiga! Och här är min underbara tomtenisse!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julmarknad !

2017-12-11 i Johannas julblogg
Igår gick vi en sväng på julmarknad på torget här där vi bor. Ett stort tält var uppsatt och julgranen gick sticka upp genom taket på det.Det var en hel del försäljare och folk. Just när vi var där spelades det tyvärr inte julmusik utan ett par män sjöng och spelade lite av varje, men annars var det ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julkola!

2017-12-10 i Johannas julblogg
Idag har vi gjort Julkola! Jag glömde helt bort att ta kort, men kan berätta att vi gjorde två satser vanlig julkola och en sats saltlakritskola. Mathilda och Oskar hjälpte mig! För att skilja kolorna åt slog vi in dem i bullformar med olika färger. JulkolaSaltlakritskola... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Andra advent och julkort!

2017-12-10 i Johannas julblogg
Idag tände vi andra ljuset! Bara två veckor kvar till jul, tänka dig!Jag måste också passa på att visa det första julkortet vi fått i år, på mina bonusbarnbarn Penny och Roxanna. Gullungar!Jag hoppas du också haft en bra andra advent!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Haupts lakritskalender!

2017-12-08 i Johannas julblogg
Nu har jag öppnat de åtta första ”luckorna” i min lakritskalender. Allt är inte supergott och jag skulle gärna se att det var lite mer saltlakrits, men jag hittade tre som jag gillade:Körsbär & tonkaKaffe & kokosRödbeta & balsamvinägerHar du smakat och hittat nån favorit?... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julbord med Lärarförbundet

2017-12-08 i Johannas julblogg
Igår kväll blev vi bjudna på information och julbord av Lärarförbundet. Gott med lite julmat!Det var inget stort julbord, men det fanns lite av varje och det var gott!En trevlig stund med kollegor och god mat! Nu längtar jag efter julmaten här hemma!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Saffransbiscotti

2017-12-07 i Johannas julblogg
Idag har jag gjort saffransbiscotti! Det är så gott!Imorgon eller lördag bör jag göra apelsinsnittar, Elvira vill ha sådana på sitt kalas på lördag.... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Nötkakor

2017-12-07 i Johannas julblogg
Igår gjorde Oskar och jag nötkakor! Han malde nötter och delade nötter att dekorera med, jag rörde ihop ägg, socker, nötter och smör och rullade bollar.Det luktade underbart gott i hela huset!Och de blev mycket goda! Recept hittar du här! ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Svärmors fina ljusstake!

2017-12-05 i Johannas julblogg
Min svärmor har haft en så fin ljusstake, som jag tycker så mycket om. När jag var i London fick jag en bild på den från Håkan, tydligen har vi fått den. Lycka!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Note to self - om julgodiset

2017-12-04 i Johannas julblogg
Skrivet 170105Angående julgodiset:Kolan blev bra vid 124 grader, knäcken vid 126. Gör bara en sats knäck, vanlig och mandel räcker. Mest vanlig. Citron är god, men inte nödvändig. Vit choklad och mandelkrokant är väldigt gott och tog slut snabbt. Men att göra mer är kanske onödigt. Skumtomtar i bitar... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul på Harrods

2017-12-04 i Johannas julblogg
Igår var vi på Harrods! Det var mycket jul och mycket folk.Chokladavdelningen:Jag köpte inget, men det fanns mycket som såg gott ut.Jag kunde inte låta bli att köpa en julkula!Den gulliga nallen fick däremot inte följa med oss hem.JulgranSkyltfönster... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Samtidigt därhemma - första advent

2017-12-03 i Johannas julblogg
Längtar hem när jag får mms från Håkan, här i London har vi inga adventsljus att tända. Oskar har tänt ljusstaken i vardagsrummet. Jag gissar att Elvira har tänt den i köket. Om det inte är katten!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

EFIT - Första advent i London

2017-12-03 i Johannas julblogg
Idag lyckades jag få till ett första advent - EFIT, alltså Ett Foto I Timmen. Här kommer det!Ca 7.30 Jag gratulerar min syster på födelsedagen! Ca 8.30 Vi äter frukost på hotellet. 9.30 Promenad i fin gränd på väg till bussen. 10.30 Tower BridgeCa 11.30 Vi åker gammal dubbeldäckare.Ca 12.30 HarrodsCa... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Hyde Park Winter Wonderland

2017-12-03 i Johannas julblogg
Igår kväll var vi på Winter Wonderland i Hyde Park. Mathilda och Maria har varit där tidigare, men de säger att då var det inte riktigt lika extremt och definitivt inte lika mycket folk. För folk var det gott om! Kön in, som visserligen rörde sig framåt rätt bra, började långt från ingången. Det är l... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul på Hogwarts

2017-12-02 i Johannas julblogg
Idag har vi varit på Harry Potter Studios och tittat på miljöer och rekvisita från filminspelningarna. Sååå roligt! Inte blev det sämre av att många av miljöerna var julpyntade! Underbart!Stora salen:Också från stora salen!Gryffindors samlingsrum!Hogwarts!En Hogwarts-gran med kulor, klockor och vimpl... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul i London!

2017-12-02 i Johannas julblogg
Nu är vi i London och har det bra. Det är så mycket fina juldekorationer på gatorna i centrum, men i hemmen verkar inte folk pynta alls. Jo, jag har sett en paketkalender i form av små julstrumpor i ett fönster. Så här ser det ut vid Covent garden:Mistlar i taket!Julskyltning hos Hamleys!Gran på Star... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Blockljus-adventsljusstake

2017-12-01 i Johannas julblogg
De senaste åren har vi haft två adventsljusstakar, en klassisk med vitmossa och svampar i köket och en med blockljus som varierar i design från år till år i vardagsrummet. Såhär blev den vi ska ha i vardagsrummet i år:Känner mig nöjd!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

På väg!

2017-12-01 i Johannas julblogg
Inatt sov vi på Jumbo stay på Arlanda. Flygplanet hade så fin belysning! Vi sov i ett fyrbäddsrum, lite trångt men helt ok. Nu har vi precis gått om bord på planet på väg till London!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Följ med mig till London!

2017-11-30 i Johannas julblogg
Ja, tyvärr kan jag ju inte ta med mig dig till London på riktigt, men du kan ju läsa vad vi hittar på här på bloggen och Instagram, @julen_enligt_johannaDet ska bli så kul att komma iväg!(Bild snodd från nätet)Ikväll åker vi till Stockholm och sover där en natt, innan vi tar flyget till London i morg... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Advent på skolan!

2017-11-30 i Johannas julblogg
Nu har jag förberett för advent/första december på skolan! Trafikkalender och snällkalender (från Friends, med uppdrag för varje dag)Varje dag läser vi upp positiva ord om en elev, som de andra eleverna har skrivit! Den eleven får också ta en chokladbit (snögubbarna). Elljusstaken står i fönstret. En... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Paketkalendrar!

2017-11-29 i Johannas julblogg
Barnens paketkalendrar är på plats, i god tid innan första december. Elvira hjälpte mig att slå in Oskars paket och hennes ligger i påsar som medföljde en färdig kalender jag köpte. Vad fort det gick då! Jag ska ju åka bort ett par dagar, så allt måste vara klart innan dess!Paketkalendrarna har jag b... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Adventsgran i snö

2017-11-28 i Johannas julblogg
Det är så vackert med adventsgranar med snö! Det gör mig lycklig!Att snön mest är slask och snart smälter bort behöver vi ju inte låtsas om!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Mer adventsfint

2017-11-27 i Johannas julblogg
Nu är det städat och fint även i barnens rum.Såhär ser det ut hos Oskar:Elviras rum:Köket med utegranen:Utifrån:Lekstugan:Tänk att en liten ljusstake för 29,90 från Rusta kan göra en så glad!Baksidan:Torget här hemmavid. Superfint i år, med röda kulor i en del träd!Det är sååå mysigt!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jullotteri

2017-11-26 i Johannas julblogg
Ni missar väl inte jullotteriet hos Våran lilla julvrå?!Såhär skrev jag:Jag har skrivit om en del barndomsminnen tidigare, men jag tror inte att jag har skrivit om lyckan över att i paketkalendern på julaftonsmorgonen få en bok! Förmiddagen var oftast ganska tråkig, inga gäster hade kommit och mamma ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Adventsfint!

2017-11-26 i Johannas julblogg
Eftersom det är fjärde söndagen före advent, även om det inte är första advent, så har vi gjort adventsfint i våra fönster! Köket:Sovrummet:Vardagsrummet:Gästrummet:Hallen:Barnens rum måste städas lite först!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julmustprovning!

2017-11-25 i Johannas julblogg
Hammars julmust, den absolut godaste, har kommit med tre nya smaker i år. Dem var vi förstås tvungna att testa, så jag och barnen hade julmustprovning här om kvällen!Vår finasteElvira: Luktar som kola. Smakar bränd chokladkola. 5/10Oskar: Inte så god, den smakar bränt. 8/10Johanna: God, inte så söt. ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

1 månad kvar!

2017-11-24 i Johannas julblogg
Då var det bara en månad kvar, oj vad fort tiden går!Hur ligger jag till med julen då?Adventskalendrar: Jag har 4-5 grejer kvar att köpa åt Oskar, sen ska 48 paket slås in. Glögg: Lite glögg mest varje helg blir det allt, har smakat ett par nya sorter men kör mest på glögg jag gillar!Julklappar: Jag ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets pepparkaksbygge - Tower Bridge

2017-11-23 i Johannas julblogg
I år blev det Tower bridge, jag åker lämpligt nog till London om en vecka! Den här sidan har Elvira dekorerat!Innan dekoration!Från sidan!Sidan Oskar dekorerade (baksidan)!Några nallar är ute och promenerar på bron!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksbyggen genom åren

2017-11-22 i Johannas julblogg
Idag har jag satt ihop pepparkaksbygget, men ni får inte se det än. Vi ska dekorera det imorgon, sen kan jag visa upp det! I väntan på det bjuder jag på våra pepparkakshus genom åren! När Elvira var liten hoppade vi över ett par år tror jag, jag hittar i alla fall inga kort!2003, Kalle, jag och Mathi... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksbygge

2017-11-21 i Johannas julblogg
Idag påbörjade jag årets pepparkaksbygge! Imorgon ska jag försöka sätta ihop delarna. Vad tror du det ska bli?... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets julklapp

2017-11-21 i Johannas julblogg
I år har jag inte ens spekulerat kring vad som kommer bli årets julklapp, det är ytterst sällan jag ger bort något som är årets julklapp. I år tycker jag ändå de träffat rätt, årets julklapp är en elcykel! Inte för att jag kommer ge bort någon, men vi har pratat en del om elcyklar i år, att det kan v... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul-påslakan!

2017-11-20 i Johannas julblogg
Jag råkade visst klicka hem jul-påslakan i morse. Trysil 2 heter de, de finns i rött också. Tänkte att det borde bli snyggt ihop med ett rött underlakan! Har du jul-påslakan?... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Provsmak av Saturnus choklad & hjortron

2017-11-20 i Johannas julblogg
I lördags kväll åt vi hembakade pepparkakor med ädelost och så provsmakade vi choklad & hjortron - glöggen. Jag var lite skeptisk, har smakat nån chokladglögg tidigare som jag inte gillade. Men den här var god. Först när man tog en klunk smakade det väldigt mycket choklad. Hade den bara smakat så... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julbak!

2017-11-19 i Johannas julblogg
Igår var det dags för årets julbak! Till första advent vill jag nämligen ha lussekatter och pepparkakor och nästa helg har vi lite annat för oss, så det fick bli nu! Elvira, Oskar och jag fick hjälp av Mathilda, Josefin och Penny (Roxanna fick krypa runt och leka med morfar). Det är så roligt att de ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Nyheter från Hammars julmust

2017-11-18 i Johannas julblogg
Ni som följt mig på bloggen vet kanske att min favoritjulmust kommer från Hammars bryggeri. De har fått nya ägare och inför årets säsong har de kommit med lite nyheter! En nyhet är att etiketten omgjord så att Hammars syns lite tydligare. En annan att Hammars julmust numera finns i 50 cl petflaskor. ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julfilm för Outlander-fans

2017-11-16 i Johannas julblogg
Ung kvinna tar hand om sin döda systers barn. En inbjudan till barnens farfar kommer. Han bor i ett slott i Europa. Slottet är dystert, men med kvinnan och barnen kommer julstämningen. På slottet finns också barnens stilige farbror, men han har en flickvän... Lite missförstånd, förvecklingar och en j... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets första snö!

2017-11-15 i Johannas julblogg
Igår fick vi årets första snö här hemma! Bilden är tagen från mitt klassrumsfönster på förmiddagen, gissa om ungarna blev glada?! Fröken också!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksdeg!

2017-11-14 i Johannas julblogg
Idag har Oskar och jag gjort pepparkaksdeg! Hemgjord är så god! Gissa om vi kommer provsmaka den ett antal gånger innan lördag då vi ska baka!Receptet hittar du här!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Damernas värld - julspecial

2017-11-14 i Johannas julblogg
Min syster kom förbi en dag med en tidning hon hade hittat. Damernas världs julspecial 1943. Den var riktigt rolig att bläddra i! Ser ni flaggorna i granen? Det hade vi alltid när jag var barn också! (40 år senare)Här kunde man hitta den perfekta presenten till mor!Man kan läsa om vikten av att som h... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Saturnus glögg Choklad & Hjortron

2017-11-13 i Johannas julblogg
Idag råkade ännu en flaska glögg följa med mig hem. Jag vill så gärna smaka alla nya sorter som kommer, samtidigt så gillar jag egentligen ”vanlig” glögg bäst. Vilket brukar resultera i att jag har en massa slattar av olika sorters glögg i skåpet efter jul. Men jag kan tydligen inte låta bli att köpa... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julspaning på Rusta

2017-11-13 i Johannas julblogg
Igår var syrran och jag på Rusta på väg hem från Sälen. Där fanns mycket roligt. Burkar Sv olika slag är jag lite svag för.Gardiner! De jag har får hänga med nån säsong till, sen får vi väl se!Jul i olika färger. Inte min grej, min jul är röd och grön med lite silver och guld!Söta tomtar!Och renar!Ju... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julfint i Sälen

2017-11-12 i Johannas julblogg
I Sälen julpyntar många tidigt, eftersom det ofta dröjer tills de kommer upp nästa gång. Det gjorde syrran också. Visst ser det väl underbart mysigt ut?!Vi bytte ut en ljusslinga, nu lyser det fint!Klart för jul!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Underbar affär!

2017-11-11 i Johannas julblogg
Idag åkte jag och syrran till Sälen på en kort visit! Vi stannade till vid den här affären, Rackartyg. Det har vi tänkt många gånger, men inte förrän nu blev det av!Till min stora lycka var affären julpyntad! Det, och så snön utanför, gjorde mig alldeles lycklig!De hade många fina saker, bland annat ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Tomteskallar?

2017-11-10 i Johannas julblogg
Såg de här när jag var och handlade här om dagen. Är det någon som har smakat? Är de goda? Är lite sugen på att testa!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Saffransbullar med smörkräm

2017-11-05 i Johannas julblogg
Jag har bakat goda bullar, efter det här receptet! Så goda!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Nytt besök på Dollarstore!

2017-11-04 i Johannas julblogg
Varje gång jag går in på Dollarstore känns det som om de fått in nya julsaker. Om jag inte gjorde helt egna pepparkakshus nu för tiden skulle jag nog köpa denna pepparkakskyrka!Visst är det här glöggsetet fint? Jag gillar snöflingorna på glasen.En flaskvärmare hör till sånt jag inte funderar på att k... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Blossa hantverksglögg 2017 - Lingon/Enbärm

2017-11-03 i Johannas julblogg
Idag fick jag äntligen tag på den, Blossas nya alkoholfria glögg. En vacker flaska, var min första tanke. Jag hade inga höga förväntningar på den, jag gillar inte smaken av lingon. Därför var det desto roligare att jag faktiskt gillade den. Den smakade klassisk glögg med lite touch av lingon. Ibland ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Hovsjömordet - en mordgåta i juletid 1943

2017-11-03 i Johannas julblogg
Igår var syrran, Mathilda och jag äntligen på mordteater med middag på Lerbäcks teater! Teatern ligger ute på landet, här är en bild från hotell-delen. Det är bara julbelysningen som fattas, men det ger julkänsla ändå tycker jag!Teatern utspelas runt borden där vi sitter, med flera scener och hela lo... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Wish-fynd

2017-11-02 i Johannas julblogg
Nu har mina senaste Wish-fynd dykt upp. Placeringskort till glas i form av snögubbar (skulle ha varit tomtar) och gift tags. Helt onödiga inköp, men lite kul!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Stora Juljournalen 2017

2017-11-01 i Johannas julblogg
Jag är hemma och är sjuk idag och vad kan vara mer passande då än att unna sig en kopp kaffe, lite julmusik och Stora Juljournalen?Den gav lite julkänsla, men innehöll inte jättemycket roligt. Jsg hittade ett par intressanta recept, brända mandlar med choklad och marsipankulor med blåbär och kakao. D... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Snart teaterdags!

2017-10-31 i Johannas julblogg
På torsdag ska vi på teater! Middag med mord, det ska bli så roligt och gott! Hovsjömordet - en deckargåta i juletid 1943 heter föreställningen!Bilden är från teaterbesöket i januari 2014, såhär kommer det tyvärr inte se ut på torsdag gissar jag. Då var det syrran, jag och hennes döttrar Martina oC L... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julfika med syster och barn!

2017-10-30 i Johannas julblogg
Igår var jag och barnen hos min syster och fikade med henne och hennes barn och barnbarn. Min systerdotter Lovisa hade bakat en saffranstårta, vetedeg med saffran och så nån vaniljsmörkräm kanske? Läckert och gott!!!Glögg och pepparkakor fick vi också, kan det bli bättre?Ja, det är klart det kan, det... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julljus

2017-10-29 i Johannas julblogg
Det här inlägget är en del av en stafett om julljus. Schemat för dagen hittar du här. Föregående inlägg hittar du hos Julaftonsmorgon och nästa inlägg kommer du kunna läsa hos Sagolik jul. Jag hoppas du får en trevlig dag med julig läsning!Julljus är en riktig stämningsskapare. Tänk tanken att fira j... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Bloggstafett om julljus

2017-10-29 i Johannas julblogg
Idag kan ni följa vår stafett om julljus! Vi är några julbloggare som skriver varsitt inlägg varje hel timme med början klockan 12. Klockan 18 är det min tur! Så här ser schemat ut:12.00 Sofies julblogg13.00 Jennys jul14.00 Julkulturcramar15.00 En fin jul16.00 Jul i Laloland17.00 Julaftonsmorgon18.00... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Herrljunga Äpple och kanel

2017-10-25 i Johannas julblogg
Den här glöggen var det jag hittade häromdagen, Herrljunga äpple och kanel. Jag känner inte igen flaskan, men när jag googlade såg jag att Herrljunga tidigare haft en glögg med samma smaker, som jag vill minnas var god. Det ska bli gott att smaka, jag är svag för äppelglögg!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Försök till julspaning

2017-10-25 i Johannas julblogg
Dottern ska simma med skolan och kan absoluuuut inte ha bikinin hon hade i somras. Därför drog vi in till stan efter jobbet ikväll för att leta. Det är ju lite off season för badkläder, men vi hittade tillslut på Stadium. Jag försökte hinna julspana lite, men dottern var inte road, så jag hann knappt... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Två månader kvar!

2017-10-24 i Johannas julblogg
Två månader kvar idag! Vad fort tiden går! Bloggandet går lite upp och ner, det har varit lite mycket på jobbet på sistone. Nån som har fler timmar på dygnet att ge mig?Hur ligger jag till med julen då?Adventskalendrar: Jag har fortfarande nästan inte hittat nåt till barnens paketkalendrar. Börjar få... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Svärmors julkakor

2017-10-24 i Johannas julblogg
Jag hann inte med att blogga om allt jag tänkte förra säsongen.  Några bilder som jag tog la jag in som utkast på bloggen och tänkte skriva om senare. Och nu är det ju definitivt senare. Kanske lite senare än jag tänkte mig, men bättre sent än aldrig!Vi var hos svärmor och fikade vi något tillfälle r... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Mer jul på Dollarstore!

2017-10-21 i Johannas julblogg
Nu har de fått fram ännu mer julsaker på Dollarstore, en massa fint som jag vill köpa!Men jag har ju en massa saker och jag kan ju inte bara köpa mer och mer. Så jag köpte bara en ljusslinga med små pepparkaksformar. Den var så söt så jag kunde inte låta bli!Jag köpte också en massa värmeljus och and... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Första julfikat!

2017-10-21 i Johannas julblogg
Igår julfirade vi! Julmust och saffransgifflar! Härligt!Det här mysiga gänget var det som fikade. Ja, inte minstingen förstås!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

A wish for Christmas

2017-10-20 i Johannas julblogg
Idag vabbar jag och ser på julfilm! En sådär lite för gullig, romantisk Hallmark-film, ni vet, och jag blir alldeles lycklig! Dekorationer, julsånger, snö - underbart!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Snö i Sälen!

2017-10-19 i Johannas julblogg
Sälens Facebook-sida har lagt upp lite snöbilder! Så här skriver de:”Sälens största snöhögar hittar du just nu i östra Tandådalen, där vi sparat snö från i vintras. Idag var det dags att täcka av de två högarna som tidigare varit hopp i parken - och som ska återanvändas i vinter⛷️❄️”Det är lite rolig... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul i Bullerbyn

2017-10-16 i Johannas julblogg
Vi var till Bullerbyn på väg hem från Öland i somras. Där råkade jag se pepparkaksmått som var så gulliga. En kanin och ett litet lamm fick följa med oss hem!Men helt seriöst så måste jag sluta köpa pepparkaksmått! De får liksom inte plats på bordet när vi bakar längre!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Får

2017-10-15 i Johannas julblogg
När jag var på Öland i somras sprang jag på ett får! Ja, inte ett riktigt, men ett pepparkaksmått. Jag tyckte att det var så gulligt så jag kunde inte motstå det.Jag har egentligen alldeles för många pepparkaksmått, så jag behöver inga fler egentligen, men...Eventuellt har jag en liten samlargen!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Året runt - julpynt

2017-10-13 i Johannas julblogg
För ett par - tre år sedan köpte jag en ljusbricka på Rusta i silver med små julgranskulor i rött och silver. Jag förälskade mig i den på en gång och har varit mycket förtjust i den sedan dess. Det bästa är att jag efter jul hittade ett set med små julgranskulor i olika färger på Lagerhaus, på rea. N... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets andra jullista

2017-10-12 i Johannas julblogg
Jag hittade en jullista på Sofies julblogg, naturligtvis måste den besvaras!1. När köper/bakar du första julkakan/julgodiset?De senaste åren har jag passat på att köpa juleskum på sommaren när vi besökt Cloettas fabriksförsäljning i Linköping. I september brukar jag göra pepparkaksäppelpaj och i okto... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets smak på Blossa hantverksglögg!

2017-10-11 i Johannas julblogg
Jag vet att ni är fler än jag som inte är så förtjusta i starkvinsglögg. Därför tror jag vi är många som blir glada över att Blossa kommer med en ny, alkoholfri glögg även i år, Blossa hantverksglögg med smak av lingon och enbär! Den måste jag smaka så fort jag får tag på den!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Första wish-paketet!

2017-10-11 i Johannas julblogg
Igår tänkte jag skriva och fråga om ni lyckas handla från wish, eftersom det gått sådär för mig hittills. Jag beställde nämligen fidgetspinners åt barnen i juni som inte har kommit än. Nu har jag beställt lite småsaker och det börjar bli dags att betala fakturorna och inga paket har synts till. Men i... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Bloggfunderingar

2017-10-10 i Johannas julblogg
Många av er som läser här är ju själva bloggare, så jag tänkte passa på att se om jag kan få svar på en fråga. Jag bloggar via blogger / blogspot och har hittills använt appen nedan i mobilen. Lite nu och då får jag upp att den inte kommer att fungera med nya versioner av iOS. Jag funderar på om jag ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Att räkna ner!

2017-10-09 i Johannas julblogg
Vi är väl många som börjat räkna ner till jul. 76 dagar till julafton och knappt 8 veckor till första advent. Jag har dock mer roligt att räkna ner till. Om drygt 3 veckor ska min syster Maria, min bonusdotter Mathilda och jag på middag med mord, och som ni ser på bilden finns det hopp om julkänslor!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Glöggpremiär!

2017-10-08 i Johannas julblogg
Igår drack vi glögg och åt pepparkakor med ädelost på tub. Mysigt! Jag hade sparat en flaska av Blossas alkoholfria glögg från förra året, men jag har sett att Ica redan har fått fram lite glögg!Men det var något som var fel med det hela som ni ser på bilden nedan. Fotboll! Vi borde ju ha tittat på e... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Snö!

2017-10-07 i Johannas julblogg
Min syster och mina systerdöttrar är i Sälen i helgen. Ikväll kom årets första snö där. Hon skickade förstås ett par bilder till mig!Den la sig till och med litegrann. Så mysigt, men jag är ändå glad om det dröjer ett tag till här hemma!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Önskelista

2017-10-07 i Johannas julblogg
Har ni börjat önska er julklappar än? Det har jag! Jag önskar mig fler muggar av Swedish Grace Sten, som jag har börjat samla på. Och assietter!Så vill jag ha en bra skruvdragare!Ett par arbetsbyxor i rätt storlek (får tyvärr inte på mig mina gamla längre). Och som alltid önskar jag mig böcker, eller... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Nu har den kommit!

2017-10-05 i Johannas julblogg
Jag hämtade ut årets lakritskalender från Haupt igår. Spännande!Men varför står det 2014 på den? Jag är rätt säker på att det inte är för att den är gammal, jag tror inte de hade någon kalender 2014. De startade företaget då, tror jag, men visst borde det ändå stå 2017 på kalendern?Ser fram emot adve... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Tomteglass?

2017-10-03 i Johannas julblogg
Jag vet inte om ni andra som julbloggar känner igen det här att vänner och släktingar tipsar er om julrelaterade saker att skriva om? Idag taggade min systerdotter mig i ert Facebookinlägg om Sias nya glass, Tomteglass. Tanken är att de ska komma med en ny glass varje jul och denna jul har den smaken... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julen 2016 på Instagram

2017-10-01 i Johannas julblogg
En liten tillbakablick på förra julbloggssäsongen kommer här i form av lite instagrambilder. Du har väl inte missat min jul-Instagram, julen_enligt_johanna, förresten?Julfika, julbak, ostkaketillverkning, första advent mm. Pepparkaks-ColosseumJulkonsert, paketinslagning, julafton. Julklappslego, nyår... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julen närmar sig på Dollarstore

2017-09-30 i Johannas julblogg
Idag när jag var på Dollarstore såg jag att de hade börjat plocka fram julsakerna!De här ljusstakarna var fina, tyckte jag. De här också!Mysiga plädar!Och plats för ännu mer julsaker!Jag tycker det är härligt när julen dyker upp i butikerna!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksäppelpaj!

2017-09-29 i Johannas julblogg
Idag blev det pepparkaksäppelpaj till eftermiddagsfikat! Ljuvligt juliga dofter!Mamma fick också smaka!Receptet hittar du här... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets första jullista!

2017-09-29 i Johannas julblogg
Hittade denna lista hos Baby it´s cold outside och var förstås tvungen att svara på den!En dag: Juldagen (julmatsrester, se på film, slappa i pyjamas)En kväll: Uppesittarkvällen, 23 decemberEn låt: Stilla natt (känslan av julefrid)En must: Hammars julmustEn glögg: Brunnebys äppelglögg med saffranEn v... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julbloggare och Tomtar på loftet

2017-09-28 i Johannas julblogg
I sommar har jag nästan träffat tre julbloggsvänner irl. Men bara nästan.I juni var jag på Nyhemsveckan samtidigt som Johanna (Arildsdottir), men vi såg inte varandra. Däremot träffade jag en annan bloggkompis som dock inte är julbloggare, Maria (Pastorsfrun)!I slutet av juni när vi var till Ullared ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Satsumas

2017-09-27 i Johannas julblogg
Idag på fruktstunden på jobbet var det en elev som började skala en satsumas. Jag bara stannade upp och njöt av doften. Det doftar jul! Trots att just satsumas bara finns i affärerna runt oktober. Sedan tar väl clementinerna över, men de är inte lika goda tycker jag. Åh, vad sugen jag blev på satsuma... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julgransplundring januari 2016

2017-09-27 i Johannas julblogg
När det var dags för julgransplundring i julas hade jag redan avslutat julbloggandet för säsongen. Därför kommer lite bilder nu!Granen med godispåsarGodispåseDans kring granen. "Nu är glada julen slut slut, slutJulegranen kastas ut, ut, utMen till nästa år igenKommer han vår gamle vänFör det har han ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Juleskum lingon

2017-09-26 i Johannas julblogg
Nu har vi smakat på årets juleskum, lingon.  Omdömet var lite olika.Elvira sprang direkt och spottade ut den. Oskar tyckte den smakade som de vanliga i början, sedan kom lingonsmaken. Den var ganska god. Håkan tyckte inte de var goda, men han gillar inte de vanliga heller. Nån smak av lingon kände ha... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Mina juliga Ullaredsfynd

2017-09-25 i Johannas julblogg
GeKås hade som vanligt ett stort säsongstorg med julsaker, men jag handlade inte så mycket. En bok, godiskalendrar, ett nedräkningsljus, choklad, marsipan och juleskum lingon.Lite till julbaket, nötter, mandlar, mandelmassa, choklad och muffinsformar. Inga julsaker alls egentligen, jag tror vi har så... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Tre månader till julafton!

2017-09-24 i Johannas julblogg
24 september, tre månader kvar till julafton. Dagen då jag officiellt brukar tycka det är dags att dra igång julbloggen. Fast de senaste åren har jag ju börjat lite tidigare än så, även i år är jag ju redan igång. Bara att köra på!Hur ligger jag till med julen då?Adventskalendrar: Jag har beställt en... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul på GeKås, Ullared

2017-09-23 i Johannas julblogg
Sitter på en bänk och väntar på min shoppande syster och passar på att visa upp lite fina saker som jag inte köpte, jag har nämligen så mycket julsaker att jag försöker att inte köpa mer... Kommer inte lyckas helt men, men. Pralin-plåtburkGodiskalendrarAdventskalender med pixiböcker!BarnjulböckerStjä... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Lakritskalender!

2017-09-21 i Johannas julblogg
Förra året köpte jag Haupts lakritskalender. Det var flera goda sorter i den och det var roligt att provsmaka. Trots det var jag inte säker på om jag skulle köpa en i år. Men så såg jag att de just nu hade ett erbjudande med fri frakt och innan jag visste ordet av hade jag beställt en. Det kan jag vä... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Blossa 17 - Jag var inte helt fel ute!

2017-09-19 i Johannas julblogg
Idag meddelade Blossa årets årgångsglöggs destination och smaker. Jag gissade ju på Indien och smakerna saffran, kanel och chili. Inte helt tokig gissning, det var mycket riktigt Indien och chili, men också solmogen mango och spiskummin. Spännande!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Mjuk pepparkaka

2017-09-17 i Johannas julblogg
Idag blev det äntligen mjuk pepparkaka till fikat. Vilken underbar doft och smak. Lite lagom juligt! ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Blossa 17?

2017-09-15 i Johannas julblogg
Som alltid så här års så försöker Blossa få oss att gissa vad årets smak är. I år ser bilden vi fått som ledtråd ut såhär. På tisdag, den 19 september, avslöjar de årets destination och smak. Vad kan det vara för destination och smak? Inte lätt att veta. Färgerna för mina tankar till Indien av någon ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Mjuk pepparkaka vore gott.

2017-09-10 i Johannas julblogg
Idag fick jag för mig att baka mjuk pepparkaka. Eftersom jag inte mår riktigt bra tänkte jag att det var smidigt att köpa en färdig mix. För övrigt tycker jag de är riktigt goda. Om man ersätter en del av vattnet med lingonsylt blir det ändå bättre. Elvira hjälpte mig att vispa ihop den. Vi tyckte bå... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Tjuvstartar lite

2017-09-09 i Johannas julblogg
Nej, jag längtar inte till jul än. Tycker att det fortfarande borde vara sommar. Och sen vill jag ha en massa härliga höstdagar med sol och hög, klar luft. Men idag regnar det. Jag mår inte riktigt bra. Tände lite ljus och kom på att jag ska kolla in jultidningskatalogerna som sonen säljer från. Och ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Gott Nytt År!

2017-01-01 i Johannas julblogg
Jag vill önska alla bloggläsare ett Gott Nytt År! Vi hade en härlig nyårsafton med god mat och trevligt sällskap. Hoppas du också hade en trevlig nyårsafton!Nu är det 2017! Vi får se vad det här året bär med sig. Om jag orkar och vill så ses vi här på julbloggen till hösten igen. Till dess kan du som... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Inspiration till nyårsdukningen

2016-12-31 i Johannas julblogg
I år satsar vi på svart, vitt och silver till nyår. Duk från Dollarstore, ljuslyktor (glas) från Ikea, ljus med silverglitter från Netto med washitejp på sidorna och placeringskort i svart papper med silversnöre och silvertext. Det kommer bli jättefint!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Haupt adventskalender - min betygsättning

2016-12-30 i Johannas julblogg
Jag behöver ju inte vara så lat att jag inte orkar skriva mitt betyg på lakritsarna, även om jag inte orkar skriva några kommentarer. Här kommer betygen:1 Citron 5/52 Mint 4/53 Chok 3/54 Lakritsbåt 2/55 Kärlek 5/56 Fudge 3,5/57 Lakritsgranulat 2/58 Skogsbär 3,5/59 Salt 2/510 Sesam 4/511 Krisp 3,5/512... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Haupt adventskalender - mina favoriter!

2016-12-30 i Johannas julblogg
Jag tänkte blogga om all lakrits i kalendern, men det hanns inte riktigt med. Så jag tänkte att jag presenterar de som blev mina favoriter. Först tänkte jag ta alla som fick betygen 4 eller 5 av 5, men det blev så många, så här kommer istället mina fempoängare!Utan inbördes ordning:1 Citron - Salt la... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Mellandagarna rullar på

2016-12-28 i Johannas julblogg
Vi gör inte så mycket, Oskar och jag är förkylda. Jag har pusslat lite. Vi shoppade lite, Oskar köpte lego för alla sina pengar. Det håller han på att bygga ihop. Elvira shoppade hjälm och ridbyxor som hon invigde idag. Vi äter julgodis, ser på film och har det bra!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Hyacinter!

2016-12-27 i Johannas julblogg
Mina hyacinter blommar nu! Jag var ju lite orolig för att jag skulle bli dålig av doften, men de doftar väldigt milt så det verkar gå bra! Underbara blommor!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Juldukning

2016-12-25 i Johannas julblogg
I år blev det en mycket enkel dukning. Jag köpte glasunderlägg på Dollarstore som jag ställde drickor och dessertskålar med ljus på. Röda servetter i glasen till det. Enkelt och snyggt, tycker jag!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julafton

2016-12-25 i Johannas julblogg
Vilken härlig julafton vi fick, hoppas ni också hade det bra?Här är mina älsklingar framför granen!Vi åt jullunch, massor med god mat. Mathilda, Josefin, Filip och Penny gjorde oss sällskap. Penny gillar vårt änglaspel. Efter maten kom tomten. Penny tittade på honom med skräckblandad förtjusning. Osk... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julklappar

2016-12-25 i Johannas julblogg
Har ni fått något roligt i julklapp? Det har jag! 7 muggar, Swedish grace sten, 4 böcker, ljuslyktor i svart som jag spanat på ett tag och från barnen en fin mugg, presentkort på Dollarstore och ett fint halsband med ett hjärta som det står I love you! Jättefina presenter! Tack alla!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

God Jul!

2016-12-24 i Johannas julblogg
Jag önskar alla vänner och bloggläsare en God Jul!!!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Uppesittarkväll

2016-12-23 i Johannas julblogg
När vi kom hem från svärmor klädde vi granen! Alltid, alltid dagen före julafton!Såhär blev den!Sedan åkte vi till min ena bror och lämnade julklappar och hälsade på hans barn mfl. Därifrån fortsatte vi till kyrkogården och tände ljus på pappas och Kenneths gravar. Första julen utan pappa. <3Godis... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julen börjar hos farmor!

2016-12-23 i Johannas julblogg
För mig börjar julen dan före dopparedan hemma hos barnens farmor. Där har vi varit idag!Tre julfina barn, Elvira, Penny och Oskar!Penny och Mathilda Matdags! Det är så gott!!!Hela gänget! (Utom jag)Efterrätt fick vi också, saffranskaka med grädde och hallonsås. Såå gott!!!En underbar början på julen... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julavslutning

2016-12-22 i Johannas julblogg
Idag var det äntligen dags för julavslutning! Efter en lång termin får eleverna (och vi) ett välförtjänt jullov. Vi avslutade bland annat med att personalen sjöng Mössens julafton. Visst hade vi en fin råttfälla? Stöveln utan tå glömde jag att ta bild på och alla fina möss vill nog inte vara med på b... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Tomtens verkstad!

2016-12-21 i Johannas julblogg
Ikväll slår jag in paket och dricker glögg!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julkonsert med Örebro Kammarkör

2016-12-21 i Johannas julblogg
I lördags var jag och syrran på julkonsert med Örebro Kammarkör. De var otroligt duktiga. Allt de sjöng föll inte mig i smaken men en del var fantastiskt. De gamla välkända sångerna var bättre än de mindre välkända, kanske just för att man känner igen dem. Det var härligt att få sjunga med i några av... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets julkort!

2016-12-20 i Johannas julblogg
Nu kan jag äntligen visa upp årets julkort! Barnen ville gärna fotograferas med de fina hästarna Kasper och Tindur! Även hästarna var julfina dagen till ära!  Och idag damp det ner ett julkort på Penny i brevlådan!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julblommor

2016-12-19 i Johannas julblogg
Min amaryllis blommar nu. Så fint!Jag köpte två hyacinter igår. Jag har inte haft hyacinter på många år, eftersom jag har astma och allergi och hyacinter doftar ganska starkt. Men jag tycker de doftar så gott, så jag chansar på att jag klarar av ett par vita! Vi får väl se!Vaserna har jag köpt på Dol... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Fjärde advent!

2016-12-18 i Johannas julblogg
Elvira och Penny, som vi är barnvakt åt, har tänt fjärde ljuset. Oskar har tänt fjärde ljuset i vardagsrummet och så har vi tittat på julkalendern. Trevlig fjärde advent, alla julvänner!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

En vecka före jul!

2016-12-17 i Johannas julblogg
Idag har Håkan och jag huggit gran. Tack storebror för att vi fick hugga på din mark! Vi hoppas den blir bra, jag är lite rädd att den är för kort.Vi har plockat fram alla tomtar, men inte placerat ut dem än. Kalle, Daniella och Josefin var här, vi bytte julklappar eftersom Kalle och Daniella inte ko... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Pepparkakshus på Lilla Aktuellt

2016-12-16 i Johannas julblogg
Vårt pepparkakshus var med i ett inslag på Lilla Aktuellt! De efterlyste bilder på pepparkakshus, så Oskar skickade in en bild på vårt Colosseum!Kul! Inslaget kan du se här. ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julbord med jobbet!

2016-12-15 i Johannas julblogg
Kommunen bjöd på julbord ikväll! God mat, trevlig underhållning och framför allt en rolig stund med mina kollegor. Dessertbord är aldrig fel!Ett roligt quiz och sedan musik och dans. Vi stannade inte så länge, det är ju arbetsdag imorgon (fast jag vabbar). Men det var trevligt!Tack för årets julbord,... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Haupt adventskalender dag 8 - 14

2016-12-14 i Johannas julblogg
Oj, vad jag halkat efter här då! Här kommer lite lakritsrapport:Dag 8. Bär? Blåbär? Det visade sig vara Söt lakrits med vit och ljus choklad, smaksatt med skogsbär, salmiak och havssalt, så jag var inte helt fel ute. Betyg 3,5 av 5Dag 9. En besk, liiite salt sötlakritsbit tyckte jag. Det visade sig v... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Lucia

2016-12-13 i Johannas julblogg
Eftersom jag har vabbat idag så har jag inte sett något luciatåg på riktigt, utan bara på TV. Elvira har lussat med sin skola, de som vill i åk 6-9 får lussa. Jag fick en filmsnutt av en förälder som var och tittade, det hade varit roligt att vara där. Det hade gått bra i alla fall. Elvira står bredv... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julgodistillverkning

2016-12-13 i Johannas julblogg
Ibland är det bra med vab, även om jag naturligtvis inte vill att mina barn ska vara sjuka. Oskar är sjuk, och medan han har tittat på tv och slöat så har jag gjort tre sorters knäck (vanlig, med mandel och citronknäck).Jag har också gjort vit choklad med mandelkrokant. Och mandelmusslor!Och så har j... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Glöm inte att posta julkorten!

2016-12-12 i Johannas julblogg
I eftermiddags gick jag en promenad och postade våra julkort. Sista dagen för att posta julkort med julfrimärken är på fredag, den 16/12 och sista dagen med vanliga frimärken är den 22/12. Om man vill att de ska komma fram före jul, vill säga!Det är så fint att promenera i mörkret med snön och alla j... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Tredje advent och julkola!

2016-12-11 i Johannas julblogg
Vi har haft en mysig tredje advent! Här tänder Oskar tredje ljuset. Jag gjorde julkola och saltlakritskola idag och Mathilda och jag bestämde vad vi ska göra för godis i övrigt. Josefin och Penny kom hit och underhöll oss medan vi lindade in kolorna i bakplåtspapper. Vi har också tittat på Grinchen i... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Liten avstämning

2016-12-10 i Johannas julblogg
Jag bjuder på en fikabild från dotterns 12-årskalas samtidigt som jag gör en liten avstämning. Vad ska hinnas med innan jul?* Julgodis ska göras* Julfest med Oskars och min klass* Julfest med mina kollegor* Julkorten ska postas (de är adresserade och frankerade)* De sista julklapparna ska inhandlas* ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Haupts adventskalender dag 5, 6 och 7

2016-12-10 i Johannas julblogg
Dag 5 gissade jag på salt lakrits och vit choklad, och det var det. Chokladen var smaksatt med rosor, hallon, jordgubbar och vanilj. Betyg 5 av 5. Dag 6 kom jag inte på vad det smakade. Det var engelsk fudge rullad i lakritspulver från Kalabrien. Betyg 3,5 av 5. Dag 7 var det ett lakritspulver, inte ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Herrgårdsjul

2016-12-10 i Johannas julblogg
Jag måste bara få visa hur fint det såg ut när vi kom till brorsan i torsdags för att fira hans födelsedag! Tänk att ha en hel herrgård att pynta!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julfilmer på Netflix

2016-12-09 i Johannas julblogg
Jag har tittat på lite julfilmer på Netflix. Inga toppfilmer, men lite småroliga och gulliga. Och granar och julbelysning mm skapar ju julstämning även om filmen inte är världsbäst!A Royal Christmas handlar om en prins (i ett litet, påhittat land) och en "flicka av folket" som blir kära, men flickan ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Nötkakor

2016-12-08 i Johannas julblogg
Idag har jag bakat nötkakor. I vår släkt hör dessa kakor julen till, det luktar verkligen jul när man bakar dem. De är så goda! Receptet hittar du här!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Lärarförbundets julbord!

2016-12-07 i Johannas julblogg
Idag har jag varit på Lärarförbundets julbord (vår lokalavdelning), mitt första i år. Det var så gott med sill, rökt lax mm!Tyvärr var det svårt att ta bra bilder, det var lite mycket folk över allt. Och så hade jag så trevligt att jag glömde fotografera. Efterrätt är ju aldrig fel, en liten bit chok... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Haupt lakritskalender dag 2,3 och 4

2016-12-06 i Johannas julblogg
Jag tycker det är så roligt att provsmaka lakritsbitarna i kalendern, men jag har varit dålig på att blogga om det. Här kommer tre dagars lakritsbitar:Nummer två tyckte jag smakade mint, mintchoklad. Det var salt lakrits med vit och mörk choklad, smaksatt med flingsalt och pepparmyntsolja. Inte så du... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul-Budapest och saffranskladdkaka

2016-12-05 i Johannas julblogg
Min syster fyllde år i lördags, så vi var där och fikade i samband med att vi gjorde marsipan. Hennes döttrar hade bakat, så vi gäster fick massor med gott fika, både saffranskladdkaka och en jul-Budapest, med pepparkakskryddor och lingon. Ja, och så lussekatter och pepparkakor. Juligt och gott!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets pepparkakshus 2016 - Colosseum

2016-12-04 i Johannas julblogg
I år bestämde vi oss för att göra Colosseum. Det kändes dom en utmaning, men jag och Mathilda bestämde oss för ungefär hur vi skullle göra.Sen gjorde jag mallar. Igår bakade jag ut de olika delarna. Det gick väldigt bra, bitarna blev lagom tjocka och hårda. Jag började sätta ihop dem med smält socker... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Intervju med mig!

2016-12-04 i Johannas julblogg
På Hittajulklappar.nu kan du läsa intervjuer med flera julbloggare. Här kan du läsa intervjun med mig!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Marsipanbak

2016-12-04 i Johannas julblogg
Igår var det dags för vårt årliga marsipanbak!!!På förmiddagen hjälpte Oskar mig att mala mandel, blanda ihop och färga marsipanen. På eftermiddagen träffades vi hemma hos syrran och gjorde marsipanfigurer, bollar mm. Alla gör marsipan efter samma recept, men allas marsipan smakar ändå annorlunda!Det... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Vad månde det bliva?

2016-12-03 i Johannas julblogg
Vi är i full gång med årets pepparkakshus! Vad det ska bli talar jag inte om än, det får ni se när det blir klart, antagligen i morgon. Snart ska vi åka till syrran och göra marsipan!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

December!

2016-12-02 i Johannas julblogg
Vi fick snö lagom till december! Så här fint var det hemma hos oss i går kväll. Katten ser ut att trivas bra!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Selmas saga

2016-12-01 i Johannas julblogg
Årets julkalender är igång. Det verkar som om många älskar den. Här hemma är vi inte så imponerade, varken sonen, dottern eller sonens kompis tyckte att den var så bra. Än, i alla fall. Själv störde jag mig på en del saker. En sak var att den stackars familjen inte fick lån till hyran från banken. Ne... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Första "luckan" i Haupts lakritskalender!

2016-12-01 i Johannas julblogg
Idag har jag öppnat första luckan i Haupts lakritskalender. Det var en gul liten kula som jag tyckte smakade citron. Citron och lakrits är ju en klassiker, och något jsg tycker mycket om. Den var riktigt god!Sedan kollade jag upp vad det var för smak, mycket riktigt var det Salt lakrits med vit chokl... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Hjälpa tomten?

2016-11-30 i Johannas julblogg
Brukar ni säga att ni hjälper tomten? Det har vi sagt sen barnen var små och vi var och handlade julklappar till dem. Idag har jag hjälpt tomten. Det blev en del inköp, men en del finns kvar att fixa. Det råkade slinka med en kula till granen också!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Paketkalendrarna!

2016-11-29 i Johannas julblogg
Äntligen har jag knutit fast alla paket och hängt upp paketkalendrarna! Med en hel dags marginal dessutom!Jag älskar barnens paketkalendrar! Jag har sytt dem själv och många av bilderna är från min egen paketkalender som jag hade som barn. Det är en mysig tradition tycker jag!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Många små...

2016-11-28 i Johannas julblogg
Idag har jag roat mig med att slå in mängder med små paket. Nu ska jag bara hitta paketkalendrarna och hänga upp alla paket. Men det får bli imorgon eller på onsdag!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Hemgjord ostkaka!

2016-11-28 i Johannas julblogg
Igår gjorde vi ostkaka! Min vän Ingmarie gjorde ostkaka som vi fick smaka förra året, så nu frågade jag henne om inte hon kunde lära mig. Det gjorde hon gärna! I går kväll provsmakade vi den förstås! Sååå gott!Hur gör man då? Jo, man börjar med att värma knappt tio liter mjölk till 36 - 37 grader. Un... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Första advent

2016-11-27 i Johannas julblogg
Äntligen är första advent här! I morse tände Oskar första ljuset i köket. Som ni ser har vi fixat en utegran i år, förra året hann vi inte. Tack storebror för att vi fick hugga på din mark!I eftermiddags tände Elvira första ljuset i vardagsrummet!Vi har också hunnit med att göra ostkaka, mer om det i... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets adventsljusstake!

2016-11-26 i Johannas julblogg
I år köpte jag röda ljus till adventsljusstaken i vardagsrummet. Jag hade nån tanke om att ställa dem på mitt glastårtfat, med nån grön växtslinga runt, men Håkan tyckte det blev för högt. Istället plockade vi fram zinkbrickan jag fick av Mathilda för ett par år sedan och sen har jag varit ute i träd... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Ulligt och fint på Skansen!

2016-11-26 i Johannas julblogg
Ni som ska på julmarknad på Skansen i år, missa inte min kompis Bittes (Munkabäckens fåravel) fina fårskinn, kransar med mera. Bild:BitteJättefina kransar tycker jag!Bild:BitteSyran köpte denna fina krans hem till sig. Bild: MariaLycka till med försäljningen, Bitte!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Adventsfirande i skolan

2016-11-25 i Johannas julblogg
Idag har vi tänt första ljuset i skolan. Det var, som vanligt, en högtidlig stund när jag tände ljuset och läste:När första ljuset lyserstår julens dörr på gläntoch alla barnen glädjasatt fira få adventEn av eleverna räckte upp handen och sa med tindrande ögon Åh, jag ryser i hela kroppen! (På ett po... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul i centrum och hemma!

2016-11-24 i Johannas julblogg
Jag blir så lycklig när jag ser julbelysningen i centrum. Det är så vackert! Ljusstakar och stjärnor är framtagna och tända hemma också. Jag älskar adventstiden!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Viktigt i advent

2016-11-23 i Johannas julblogg
Idag har vi varit duktiga och bytt batterier i brandvarnarna. Det är ju bra att försöka komma ihåg det då och då och att göra det varje första advent är ju lätt att komma ihåg. Fast det var nog ett par år sedan vi gjorde det...Vi lyckades trycka på knappen för att testa brandvarnaren när vi bytte ett... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Adventskalender

2016-11-22 i Johannas julblogg
Idag har jag gjort en adventskalender till mina elever, en gran av toarullar. Jag har sett flera varianter på nätet, men gjorde min egen variant, dels för att den skulle vara enkel att göra och dels för att den ska gå att återanvända. Jag började med att måla 21 toarullar gröna och tre bruna med flas... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julbelysning!

2016-11-21 i Johannas julblogg
Idag kunde jag inte låta bli att sätta upp julbelysningen. Det är så mysigt! Korten gör det inte alls rättvisa. Vi har nu en slinga över garagedörrarna. Och en på altanen (som lyser på pumpor och pulkor). Snart är det dags för ljusstakarna. Lite snö skulle passa fint till!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julsnacks?

2016-11-20 i Johannas julblogg
Har ni sett att Estrella har julsnacks? Julhjärtan med smak av gräddfil och paprika och chips med smak av julost. Jag har smakat på julhjärtan. De var goda, jag gillar paprikasmak, men särskilt juliga kan jag väl inte påstå att de var. Har du smakat någon av sorterna? Vad tyckte du?... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Kommentarer?

2016-11-19 i Johannas julblogg
Mina systerdöttrar har problem med att kommentera på mina bloggar. Det funkar inte från mobilen, säger de. Jag funderar på om det är fler som har problem med det, och vad man ska göra åt det. Kan inte ni som har problem med att kommentera skriva det i en kommentar... nä, just det. Svårt att få veta o... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksbak!

2016-11-19 i Johannas julblogg
Inte mycket blev som vi tänkt oss idag, men pepparkakorna blev i alla fall bakade! Penny, Josefin och Mathilda hjälpte oss med baket. Eller ja... Penny åt väl mest deg!Pepparkaksbagarna!Massor med pepparkakor i min fina, nya burk!Note to self: Du har pepparkaksmått så det räcker och blir över. Men de... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julbak!

2016-11-18 i Johannas julblogg
I morgon, lördag, hade vi tänkt baka både lussekatter och pepparkakor. Men så blev det inte, för firman som ska byta våra fönster frågade om de kunde komma i morgon. Jäsdegar och fönsterbyte tror jag inte går så bra ihop, därför satte vi fart nu ikväll och bakade lussekatter på 1,5 liter mjölk. Med d... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul på Netto

2016-11-17 i Johannas julblogg
Netto invigde en ny butik här där jag bor idag, och naturligtvis var vi där och spanade in deras sortiment. De hade förstås plockat fram julen, och de hade både det ena och det andra. Glögg till exempel. Julgodis Papper och pyntVisst är det gulligt med pyttesmå krubb-figurer? Funderar på om jag inte ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksdeg!

2016-11-16 i Johannas julblogg
Idag har Oskar och jag gjort pepparkaksdeg.Det är så gott! Nu kommer vi småäta deg fram till lördag. Receptet hittar du här!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Cinnamon & biscuit

2016-11-15 i Johannas julblogg
Det är inte bara Marabou som har Limited edition-choklad. Karl Fazer har en Winter edition, nämligen Cinnamon & biscuit, alltså Kanel & kex. Mathilda hade med sig den hem i helgen. Den var god, allt med kanel ger julkänslor tycker jag och det var gott med kexsmulorna, de gav en fin konsistens... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Marabou Polka

2016-11-14 i Johannas julblogg
Det är inte bara glögg och pepparkakor som finns med polkagrissmak i år, utan också Marabous choklad. Den har funnits i polka-smak tidigare, försvunnit och är nu tillbaka som Limited edition.Vad tyckte jag om den då? Jo, den var god, hade en tydlig polkasmak som var god ihop med chokladen och så var ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Är polkagris årets smak?

2016-11-13 i Johannas julblogg
Igår drack vi glögg och åt pepparkakor. Mathilda hade köpt med sig både glögg, pepparkakor och ost i Fars dags-present till Håkan. Pepparkakorna var Annas Polka - limited edition. Det hade inte Mathilda sett, men det var roligt att få testa dem. De var goda som godis att äta enbart och ännu bättre me... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julkort

2016-11-12 i Johannas julblogg
Idag har vi tagit årets julkort! Det blev jättefint, men ni får inte se det förrän det är julkortsdags! Hemligt, hemligt!Barnen är inte för stora för att vara med än!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Beslutsångest

2016-11-12 i Johannas julblogg
Jag var och handlade här på förmiddagen och nu har de fått fram mycket glögg! Flera som jag vill smaka, så nu fick jag beslutsångest!Skulle jag köpa nån av Herrljungas? Svarta vinbär eller Äpple & Kanel?Eller Saturnus polkagris? Eller sejfa med Blossas alkoholfria ekologiska, sim jag tyckte var j... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul på biblioteket!

2016-11-11 i Johannas julblogg
Jag var på biblioteket igår med min klass. Där hade de börjat plocka fram julböcker. Jag älskar julböcker! Den första av de tre jag hittade, Jakten på julen, verkar bra tycker jag."Nikolas bor med sin pappa i de djupa finska skogarna. När kungen utlyser en belöning till den som kan bevisa att Alverna... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Mysstund med Stora Juljournalen

2016-11-10 i Johannas julblogg
Jag köpte Stora Juljournalen av Oskar när han sålde jultidningar. Den kom för ett tag sedan, men jag har väntat på ett bra tillfälle att läsa den. Idag var barnen och red/lekte och Håkan slutade senare än jag, så jag tände ljus, satte på Jul i Betlehem och bläddrade i tidningen. En riktig mysstund. J... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets julvärd

2016-11-09 i Johannas julblogg
Jag lovade ju att kommentera valet av årets julvärd. Visserligen har årets julvärd kommit lite i skymundan av valet i USA, jag tror att många känner sig upprörda, oroliga eller besvikna över amerikanernas val av Donald Trump som president. Men nu var det inte det vi skulle prata om. Sanna Nielsen ble... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets julvärd

2016-11-08 i Johannas julblogg
Idag kl 11 kommer SVT att avslöja vem som blir årets julvärd. Jag har lektion då, så jag kommer tyvärr inte kunna se det. Jag får återkomma med min reaktion på det hela ikväll. Vem tror ni det blir då? Spelbolagent Betssons lågoddsare är Sven Melander, William Spetz och Lotta Lundgren. Ingen av dem k... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Glöggmuggar

2016-11-07 i Johannas julblogg
Förra året renoverade vi vårt kök, vilket innebar att jag inte hittade våra glöggmuggar eftersom allt var en total oreda. För ett par dar sedan gnällde jag lite över att jag ogillade att dricka glögg i blåblommiga, somriga muggar, så då gick maken och letade reda på glöggmuggarna. De var i jullådorna... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Chokladkalender - tävling!

2016-11-06 i Johannas julblogg
Jul i fjällen ordnar just nu en tävling om en chokladkalender från Åre Chokladfabrik. Gottegrisen i mig vill sååå gärna vinna den. Var med och tävla du också!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Glögg, glögg och åter glögg!

2016-11-05 i Johannas julblogg
Jag har hunnit smaka en del glögg redan, en del har jag skrivit om och andra inte. Blossa ekologisk alkoholfri glögg är en av de jag har smakat på sista tiden. Den var riktigt god tyckte jag. En klassisk kryddig glögg, den kommer jag att köpa fler gånger!ICAs alkoholfria glögg var ok, men ingen toppe... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Shopping på IKEA

2016-11-04 i Johannas julblogg
Jag skrev ju att syrran tipsat mig om burkar på IKEA och gissa vad jag kom hem med?Ja, självklart följde de fina burkarna med mig hem! Maken muttrade något om att om man inte gör fler sorters godis varje år så behöver man inte fler burkar. Där har han förstås fel, jag ska ju BYTA UT några gamla fula ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Saffransbullar med smörkräm

2016-11-03 i Johannas julblogg
Ikväll har jag bakat saffransbullar. Originalreceptet hittade jag hos Tidningen Hembakat, jag följde receptet ganska bra men inte helt! Så här gjorde jag: Fyllning150 g rumsvarmt smör1,5 dl florsocker1 msk vaniljsocker Deg1 g saffran (och lite strösocker)50 g jäst3 dl mjölk1,5 dl strösocker0,5 tsk ma... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Tävling!

2016-11-02 i Johannas julblogg
Du har väl inte missat lotteriet hos Annie i Våran lilla julvrå? Annie och hennes syster Carina (@lillaskaparboden) lottar ut handgjorda julsaker, en massa fina saker. Jag är jättesugen på att vinna den fina julboken, för i år skulle jag verkligen vilja skriva ner min planering i en sådan. Övriga vin... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

En morgon när jag vakna'

2016-11-02 i Johannas julblogg
...var hela världen vit. Och vi förstod att vintern har kommit hit!Ja, den sången dök inte helt otippat upp i huvudet i morse. Årets första snö!Den lär väl smälta bort under dagen, men  det är ett tecken på att vintern och  julen är på väg. Sonen ska iväg på utflykt med fritids idag och vara ute hela... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Dags att dela ut jultidningarna

2016-11-01 i Johannas julblogg
Nu har jultidningarna kommit, Oskar har sålt till en hel del folk! Vi har sorterat alla grejer ikväll, under lovet ska de delas ut till köparna. Han har lite jobb framför sig! Jag gissar att det ligger en och annan julklapp här!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Snörapport!

2016-10-31 i Johannas julblogg
Som det se ut blir det snö i veckan! Snöblandat regn på onsdag, det lär inte ligga kvar, och snö och minusgrader på söndag.Snön tränar, som syrran brukade säga till sina barn när de var små och längtade efter vintern!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

En besvikelse...

2016-10-30 i Johannas julblogg
Ja, nu har jag smakat Blossas alkoholfria årgångsglögg. Blåbär och ingefära. Tanken är mycket god. Den luktar gott. Men smaken är en besvikelse. Den är sur och blaskig och eftersmaken av ingefära är lite för stark. Lite mer bär, lite socker och lite glöggkryddor är vad den behöver.  Tyvärr, jag trodd... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jag hittade den!

2016-10-29 i Johannas julblogg
Jag har gått och deppat över att affären hemma inte får in Blossa Blåbär och ingefära förrän nästa helg. Men idag var vi i en stad några mil hemifrån och där hittade vi den på Ö&B. Lycka!!!Ikväll blir det provsmak!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Carola - Drömmen om julen

2016-10-28 i Johannas julblogg
Idag lyssnade jag på Carolas nya skiva. En soft julskiva med nyarrangerade och nyskrivna julsånger. Fint, men vid en första genomlyssning kom den inte i närheten av Carolas Jul i Betlehem, som jag tycker är en väldigt stämningsfull julskiva när man är ute efter lugn, fin julmusik. Men den nya skivan ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

För tidigt för glögg?

2016-10-27 i Johannas julblogg
Jag frågade efter glögg på vår lokala affär idag. De tittade på mig som om jag vore tokig. Ännu mer tittade de på mig när jag sa att jag tyckte de var sent ute som inte hade fått fram någon ännu. Inte är det väl så konstigt att man vill ha glögg nu? I september kan jag förstå att folk höjer på ögonbr... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julburkar

2016-10-26 i Johannas julblogg
Syrran skickade den här bilden till mig i eftermiddags. Julburkar! Jsg behöver faktiskt nya fräscha burkar att ha julgodis och kakor i! Jag lyckades lista ut att bilden var tagen på IKEA, men syrran hade inte koll på priset. Jag kollade på deras hemsida och där står det 79 kr styck och set om tre bur... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Lakrids by Johan Bülow

2016-10-25 i Johannas julblogg
Om man gillar lakrits men inte tycker att Haupts adventskalender räcker till, så kan man ju alltid köpa en från Lakrids by Johan Bülow också. Eller varför inte hela stora julpaketet? Fast 1700 kr är lite i saftigaste laget tycker jag. Jag nöjer mig med adventskalendern jag köpte från Haupt!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Två månader till julafton!

2016-10-24 i Johannas julblogg
Nej men, hur är det möjligt??? Det var ju nyss tre månader till julafton och jag drog igång julbloggandet på allvar för säsongen. Och nu påstår almanackan att det har gått en månad. Hur är det möjligt? Jag blir nästan lite stressad. Vissa saker behöver man ju faktiskt snart ta tag i, till exempel jul... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julspaning på Nille

2016-10-23 i Johannas julblogg
Vi var i Karlstad igår på musikal. Innan den började tittade vi lite i affärer och hamnade inne på Nille. Där hittade jag julburkar - jag vill verkligen ha lite nya, fina burkar till julgodis mm.Jag hittade också kaffemuggar som jag skulle vilja ha till jul. Tänk vad mycket stämningsfullare alla julf... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Snöar det i söder?

2016-10-22 i Johannas julblogg
Enligt Aftonbladet snöar det i söder, stämmer det?Vår prognos ser tråkigare ut...... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets första!

2016-10-21 i Johannas julblogg
Idag blev det fredagsfika efter jobbet. Hammars julmust och saffransgifflar. Härligt! Nu längtar jag efter att baka saffransbullar!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julkort

2016-10-20 i Johannas julblogg
Jag har börjat fundera lite på julkort. Vi har alltid skickat julkort på barnen, ja, utom Elviras första jul. Då hann vi inte med, hon är född två veckor före jul. Men sedan har vi skickat på dem varje år.Elvira 2005Elvira och Oskar 20082012 - det har inte alltid varit lätt att få till bra kort...201... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Nytt pysselmagasin!

2016-10-19 i Johannas julblogg
Det ramlar in tidningar och reklam på jobbet, den här bläddrade jag i hör om dagen. Ett provmagasin med namn Pyssel för barn och vuxna. Jag har inte sett den förut, men det var roligt att bläddra i den. Jag blev lite sugen på att göra burk-landskap med mina elever. Har ni tips på saker de skulle kunn... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Myskväll med saffransscones

2016-10-18 i Johannas julblogg
Oftast äter vi lagad mat på kvällen, men ikväll kom Oskar och jag på att vi kunde göra saffransscones och dricka te till det. Mysigt och gott!Jag följde mitt vanliga recept på scones, men la till saffran och honung. Saffransscones:100g smör0,5 g saffran1 msk honung4 dl mjölk8 dl vetemjöl (eller 4dl v... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Haupts adventskalender!

2016-10-18 i Johannas julblogg
Jag och sonen var ute en sväng och jagade Pokémons. När vi passerade posten ropade en av brevbärarna på mig och sa att hon hade ett paket till mig. Det var för stort för brevlådan. (Har jag sagt att jag älskar att bo på en mindre ort?)Vi bar hem det, och hemma fick jag hjälp att öppna det. Som jag tr... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Juldukning

2016-10-17 i Johannas julblogg
I somras fyndade jag röda dukar på loppis. Tre stycken, för tio kronor styck. Tanken är att kunna lägga dem tvärs över bordet såhär. Jag får se hur det ser ut, om vi kommer använda dem. Vad tror ni?Vi har en stor, röd julduk också, men det brukar alltid spillas på den, då kan det vara bra att ha någ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Ja, jag har snöat in på att spraymåla ljusstakar!

2016-10-16 i Johannas julblogg
Den här ljusstaken köpte jag också i somras. Den var rejält sliten och ofräsch.Nu har jag spraymålat den och den ser ju fräschare ut, men jag vet inte... Dels är hålen för små för vanliga ljus, de skulle behöva borras ur och så skulle man behöva sätta i ljushållare.Det var svårt att få färgen att fäs... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Äppleglögg med vit druva

2016-10-15 i Johannas julblogg
Igår kväll drack vi glögg igen. Då smakade jag glögg från Kullabygdens musteri, Äppleglögg med vit druva. Jag gillar äppelglögg och den här både luktade och smakade äpple. Däremot tyckte jag att den kunde ha haft mer smak av traditionella glöggkryddor. Den är kryddad med kanel, kryddnejlika, ingefära... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Mera spraymålning

2016-10-14 i Johannas julblogg
I somras var jag på loppis och köpte bland annat den här ljusstaken. Tanken var att spraymåla den, eftersom det var så roligt att spraymåla sist jag gjorde det.Så här såg den ut efter en omgång med sprayburken. Och så här ser den ut nu! Jag funderade ett tag på att måla nån vit blomma på den, men ins... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets julkalender på TV!

2016-10-13 i Johannas julblogg
Vad tror ni om årets julkalender? På TV alltså. Radions har jag bara lyssnat på en enda gång i livet.Jag har hört att den ska vara julig, eftersom många var besvikna på förra årets kalender. Det har jag så svårt att förstå, hemma älskade vi den, både barn och vuxna.Julkalendern heter Selmas saga och ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Inspiration till julpyssel

2016-10-12 i Johannas julblogg
Under en kaffepaus idag på jobbet satt jag och bläddrade i ABA Skols katalog med julpyssel. Jag har dåligt med pysselidéer själv, så det är bra när man kan få lite inspiration. Jag hittade lite olika saker som såg intressanta ut. Bland annat en adventskalender!Ljuslyktor!Ett pysselset funderar vi på ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julkalendern 2017

2016-10-11 i Johannas julblogg
Jag hittade den här annonsen på Aftonbladets hemsida. Spännande! Vi bor lite för långt bort, fast jag tror inte dottern hade velat vara med ändå.Men nu blir man ju nyfiken på vad den kommer att handla om!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Blossa 2016 Kråkbär - provsmakning!

2016-10-11 i Johannas julblogg
I eftermiddags fick Håkan sms om att glöggen han förbokat gick att hämta. Vilket han genast gjorde! Så ikväll har vi haft provsmakning. Jag testade att koka en liten, liten skvätt (mer fick jag inte) så att alkoholen försvann. Jag tyckte att den luktade som klassisk glögg, gott. Utan alkohol smakade ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Vad som hänt under bloggens lågsäsong

2016-10-10 i Johannas julblogg
Jag tänke att jag skulle skriva något kort om vad som hände under vintern, våren och sommaren. Ni som vill läsa mer är välkomna till min året runt-blogg Livet enligt Johanna.Vi har gjort flera utflykter och semestrar, men årets stora resa var en roadtrip till Polen, Tyskland och Danmark. Om jag ska h... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Juleskum Tomtegröt & Kanel

2016-10-09 i Johannas julblogg
Förra lördagen, när vi var på Gekås, Ullared, så hittade jag Juleskum 2016 Tomtegröt & Kanel. Den har vi såklart provsmakat nu!Ingen av oss var superförtjust i den, men åsikterna gick isär något.Oskar, 8 år: "Den luktar konstigt. Var väl sådär. Den smakade kanel." Sen gick han och slängde resten ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul på Dollarstore

2016-10-08 i Johannas julblogg
Jag var på Dollarstore i förmiddags, för att köpa färg till ett litet projekt. Till min stora glädje hittade jag julen!Jättesöta muggar och burkarna var inte så tokiga de heller. Ljusstakar!Små, små, söta julstrumpor!Det fanns jättemycket fint att titta på tyckte barnen också. Och så var det roligt a... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Snö i Sälen!

2016-10-08 i Johannas julblogg
Min systerdotter la nyss upp en film från Sälen, där hon är i helgen. Det snöar! Winter is coming!(Och ja, jag ångrar att jag inte följde med. Att städa Elviras rum är inte alls lika kul som att umgås med syster och systerdöttrar och se snö.)... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Boktips!

2016-10-07 i Johannas julblogg
Jag har inte läst boken själv än, men jag vågar mig ändå på att rekommendera boken, eftersom jag läst den första boken i serien. Det lilla bageriet på strandpromenaden hette den. Den boken var en sån där gullig bok om en kvinna som förlorar allt, flyttar till ett litet samhälle, öppnar ett bageri och... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Mysfrukost

2016-10-07 i Johannas julblogg
Att tända levande ljus när man äter frukost, det är mysigt och det ger lite julkänsla. Sen är inte frukosten i sig så märkvärdig att den gör sig på kort, yoghurt och kokt ägg, men det blev en mysig stund ändå!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Glöggpremiär med Dufvenkrooks Fikon & Portvin

2016-10-06 i Johannas julblogg
Ikväll blev det glöggpremiär! Jag hittade Dufvenkrooks Fikon & Portvin på Ullared och nu kunde jag inte vänta längre med glöggen. Jag var långt ifrån säker på att fikon och portvin skulle falla mig i smaken, men det gjorde den! Att dricka årets första glögg - ljuvligt! Doften, den känsla den för ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Saker jag inte köpte på Ullared...

2016-10-06 i Johannas julblogg
Det har ju blivit några Ullareds-inlägg nu, jag förstår om ni tröttnar. Men jag vill så gärna visa er ett par saker som jag gärna hade köpt.Den här stjärnan till exempel, visst är den läcker? Elvira och jag spanade in den, men tyvärr var den för dyr för min plånbok. Den här pläden köpte syrran, den v... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Familjetomten!

2016-10-05 i Johannas julblogg
Vi har lottat till familjetomten! Vi är ett steg närmare jul! Mina föräldrar och mina syskon (som är 12,15 och 18 år äldre än jag) har sedan jag var ganska liten lottat om vem som ska köpa julklapp till vem. Alla får varsin julklapp, alla köper en julklapp. Ett mycket bra system!När jag var liten fic... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Frost!

2016-10-04 i Johannas julblogg
Idag är andra morgonen med frost! Luften blir så härligt krispig. Men nu står man där och funderar på vart man har lagt barnens vantar och mössor och vilken jacka de ska ha på morgonen och hur mycket för varm den kommer vara på eftermiddagen... och maken suckar över att behöva skrapa bilen. Frost är ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Mera Ullaredsfynd!

2016-10-02 i Johannas julblogg
Jag handlade lite julgodis på GeKås i lördags, och marsipantomtar till Elviras födelsedag och en massa saker till julbaket, såsom hasselnötter till nötkakor, mandel till marsipanen, mandelmassa till apelsinsnittarna och choklad till diverse bak. Härligt att kunna fynda även godsaker!Nu ser jag fram e... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Ullaredsfynd!

2016-10-02 i Johannas julblogg
Igår var vi på GeKås i Ullared. Som vanligt handlade jag massor och önskade att jag hade kunnat handla minst lika mycket till. En hel del julsaker blev det, ljus, papper, snören, muffinsformar, handdukar och en ljusstake. Vi har haft stora problem med ljusstaken i köket, katterna har rivit ner tre så... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Ullared!

2016-10-01 i Johannas julblogg
Idag blev det ett besök på GeKås i Ullared och där fanns det mycket julrelaterat! Jag shoppade en del, återkommer när jag inte är fullt så trött med bilder på mina inköp!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Glada nyheter!

2016-09-30 i Johannas julblogg
Jag frågade min lokala ICA-affär om de kommer att ta hem Blossas alkoholfria sösongsglögg, den kommer ju att finnas i utvalda matbutiker. Och ja, idag fick jag svar att de kommer att ha den, den är beställd och kommer vecka 44!!!Lite sent, den hade gärna fått komma nu, men jag är jätteglad att jag ko... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets pepparkaksform

2016-09-29 i Johannas julblogg
I somras var vi på västkusten några dagar. En förmiddag strosade vi på Smögenbryggan. Vi kikade lite i olika affärer och rätt vad det var fick jag syn på pepparkaksformar. Jag har aaaalldeles för många redan, men jag brukar ändå köpa en ny varje år. I år, eftersom vi var på Västkusten, tyckte jag det... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jultidningar

2016-09-28 i Johannas julblogg
Min son Oskar säljer jultidningar i år och nu har han snart sålt klart. Han har kommit upp till en nivå då han kan få en airboard som premie, till hans mammas stora fasa. Och till hans stora glädje förstås! (Om det är nån i hans närhet som inte hunnit köpt jultidningar än så är det sista chansen nu!)... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Blossa Blåbär Ingefära!

2016-09-27 i Johannas julblogg
Jag tror att Blossa har lyssnat på mig (eller på nån annan, eller tänkt själva), för de släpper i år för första gången en alkoholfri årgångsglögg, Limited Edition! Jättekul tycker jag, som efterfrågat det länge!Glöggen kommer varje år vara smaksatt med nordiska frukter och bär och/eller klassiska jul... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Vem tar hand om julbocken?

2016-09-26 i Johannas julblogg
Om ni har undrar över vem som tar hand om julbockarna under sommaren så har jag svaret på det nu. Det gör nämligen trollen i Trollens fäbod i Hundfjället, Sälen.  De ser ut att ha det bra i väntan på julen där de står med de andra djuren i fjöset (fähuset)!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Haupt adventskalender

2016-09-25 i Johannas julblogg
Jag läste hos kulturtanten Cramer om Haupts adventskalender och blev genast otroligt sugen på att beställa en till mig själv. Jag älskar salt lakrits och jag inser att en hel del av lakritsen i denna kalender är sötlakrits, men jag känner ändå starkt att jag vill ha en sådan kalender till advent. Så ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

3 månader till julafton!

2016-09-24 i Johannas julblogg
... och traditionsenligt tycker jag att det är dags att dra igång julbloggandet på allvar! Hösten hittills har varit varm och solig hos oss och det har inte riktigt känts som höst än, men nu börjar luften bli klarare och kallare och därmed väcks en längtan efter tända ljus, varm glögg, kanske en julf... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Så förvånad!

2016-09-20 i Johannas julblogg
Jag var i Sälen i helgen, och där kan man hitta en del hus med julbelysning redan. Inte så förvånande, många där uppe låter belysningen sitta uppe året om och tänder den när det börjar bli mörkt om kvällarna. När vi var där såg jag faktiskt ett hus med tända ljusstakar och full julbelysning. Härligt!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Kråkbär

2016-09-17 i Johannas julblogg
Vi är i Sälen i helgen och precis utanför stugan växer det kråkbär! Jag skrev ju, på tal om Blossa 2016, att jag aldrig hört talas om dessa bär, men nu har jag alltså både sett och smakat dem. Först smakade de lite sött, men sedan kom en svagt besk smak som nu är kvar som obehaglig eftersmak i munnen... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Blossa 2016

2016-09-08 i Johannas julblogg
Kråkbär? Aldrig hört talas om. Ingen av mina kollegor heller. Vi bor väl i fel del av Sverige helt enkelt. Den ska visst påminna lite om blåbär, så det kan ju bli gott. Sötat med björksirap, det känns ju väldigt naturligt. Som jag skrivit tidigare så gillar jag ju inte starkvinsglögg och hoppas därfö... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets Blossa?

2016-09-01 i Johannas julblogg
Jag läste på Facebook att Blossa snart avslöjar årets smak. Det är ju alltid lite roligt att gissa vad det kan vara, även om jag egentligen inte bryr mig eftersom jag inte gillar starkvinsglögg. (Blossa, varför lyssnar ni inte på mig och gör en alkoholfri eller lättglöggsvariant med samma smaksättnin... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Säsongens första snö...

2016-08-10 i Johannas julblogg
10 augusti - liiite för tidigt för årets första snö om du frågar mig. Men tydligen snöar det i Jämtland, på Åreskutan. Det är sommar, det ska inte snöa!!!Screenshot från film på op.se. Visst är det alldeles för tidigt?... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

6 månader till julafton!

2016-06-24 i Johannas julblogg
Glad midsommar på er allihop! Ett halvår kvar till jul, vad tycker ni om det? Och ca tre månader tills aktiviteten drar igång på riktigt här. Men nu är det sommar och semester! Ha det så bra tills vi hörs nästa gång!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Regnig dag och solig kväll

2016-05-25 i Johannas julblogg
Idag har det regnat en del på dan, tur att det var igår vi hade Elevens val med uteaktiviteter på jobbet. Elvira har förresten gjort den här i slöjden, åt Penny!På eftermiddagen idag var det mulet och kallt. Oskar och jag åkte runt med inbjudningskort till hans kalas. Efter kvällsmaten tog syrran och... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Bloggträff!!!

2016-05-24 i Johannas julblogg
Idag är det 7 månader till julafton och ärligt talat känns julbloggssäsongen långt bort - nu laddar jag för sommar. Men, något julkul är på gång, jag har anmält mig till en bloggträff! Det är inte en renodlad julbloggsträff, men den kommer innehålla en julbloggsträffs-del (arrangörerna vet mer om det... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Gott Nytt År!

2015-12-31 i Johannas julblogg
Så här på årets sista dag passar jag på att dels önska er ett Gott Nytt År och dels tacka för den här säsongen. Jag har känt mig lite avtrubbad och det har säkert märkts på mina inlägg. Det är lite svårt att hitta riktig inspiration inför julen när en nära anhörig är mycket sjuk och går bort. Jag hop... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Äntligen snö!

2015-12-28 i Johannas julblogg
Igår kom äntligen vintern till oss! Det är så vackert! Hoppas det får vara vinter ett tag nu. Fram till efter sportlovet vore helt ok!!!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julklappar

2015-12-25 i Johannas julblogg
Det viktigast på julen är inte på något vis att få julklappar, men det är rätt roligt! Jag fick tre böcker, snickarbyxor, två muggar (Swedish Grace Sten), ett litet tomtelandskap och presentkort. Mycket bra presenter! Har du fått nåt roligt?... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julafton

2015-12-24 i Johannas julblogg
Då var julafton slut för denna gång. Vi har haft en bra julafton och det hoppas jag att du också haft! Så här fina var mina hjärtan idag!Bordet var dukat med röd duk, svarta tallrikar, röda servetter och pepparkaksmått som servettringar.Ljusslingor och julgranskulor i vaser blev fin dekoration!Julmat... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

God Jul!

2015-12-24 i Johannas julblogg
Jag önskar er alla en riktigt God Jul!!!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Dan före dopparedan

2015-12-23 i Johannas julblogg
Nu är det jul här i vårt hus!Idag åt vi jullunch hos svärmor - då börjar julen för oss. Gott var det, som vanligt!Efterrätten fick faktiskt plats!Penny var julfin!Jag har också hälsat på en liten fining, min systerdotterson Arvid. Han är så söt!Skinkan är provsmakad, granen är klädd, godisbordet är d... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Glas och lakrits

2015-12-23 i Johannas julblogg
I fredags när jag var på julavslutningsutflykt med syrran och barnen så besökte vi en helt underbar butik, Glas & lakrits. Där inhandlade jag salmiakpulver och hallon/saltlakritskola.Jag köpte också två julkulor i glas, som lite tröst eftersom katten välte julgranen förra året och hade sönder den... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Skorstensjul

2015-12-22 i Johannas julblogg
Jag lovade ju att jag skulle återkomma när jag läst klart boken Skorstensjul för min klass, och det har jag gjort nu (som tur är, eftersom de har jullov!)Boken hade fina bilder och var spännande. Den handlade om tre barn som var på rymmen från ett barnhem. På Stockholms Central träffade de på en man ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Amaryllis

2015-12-21 i Johannas julblogg
För några dagar sedan köpte barnen och jag en amaryllis, en mindre än de vanliga skulle det vara. Oskar valde den. Nu håller den på att slå ut, den är så fin! Jag har inga minnen av att vi hade amaryllis hemma när jag var liten, men jag tycker de är juliga och fina. Jag tål inte hyacinter (snyft) ell... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Paketinslagning

2015-12-21 i Johannas julblogg
Igår kväll slog jag in lite paket. Jag bestämde mig för att slå in paketen enhetligt och lite gammaldags i år och tog fram brunt papper, snören och lackstången.Alla lacksigill blev inte vackra, det här var det bästa. Väldigt mysigt var det i alla fall! Jag är långt ifrån klar, men resten av paketen k... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Gran, julgodis och julspel!

2015-12-20 i Johannas julblogg
Igår förmiddag tog vi oss ut i brorsans skog och hittade två fina granar, en åt oss och en åt syrran. Det är mysigt att hitta och hugga sin egen gran, även om det i år var ganska blött att gå i skogen... Vilket tråkigt väder vi har!Sedan ägnade jag lite tid åt att göra knäck. Vanlig, med mandel, med ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Årets julkort!

2015-12-20 i Johannas julblogg
I veckan postade vi årets julkort och nu ha nog de flesta mottagarna fått det. Så här blev det i år, ett kort från när vi var i Sälen i somras. Vi hittade lite snö i backen ovanför Högfjällshotellet och barnens ben, som var trötta efter en kortare vandring vi gjort, hade plötsligt inga problem med at... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Dag 19 Kvällning

2015-12-19 i Johannas julblogg
I år har vi ungen utegran. Vi har inte haft tid att hugga nån och nu är det försent. Jag saknar den så, huset ser så mörkt ut...... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

http://johannasjulblogg.blogspot.com/2015/12/blog-post.html

2015-12-19 i Johannas julblogg
Färdigt:PepparkakorLussekatterMarsipanPepparkakshusNötkakorLakritskolaKnäck Knäck med mandel Knäck med citron Knäck med polkagrisVill hinna med:ApelsinsnittarSnickersSaffransbiscottiJulkolaVit choklad och mandelkrokantFunderar på att strunta i (men måste kolla med Mathilda först)Rocky Road FudgeDajmf... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Fredagkväll

2015-12-18 i Johannas julblogg
Njuter av pepparkakor med god mögelost och sötsliskig blåbärsglögg i en av glöggmuggarna vi äntligen har hittat!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julutmaning, dag 14 - 18

2015-12-18 i Johannas julblogg
Jag gör ett försök att komma ikapp med julutmaningen. Jag har visst hamnat på efterkälken...14 Glitter. Här är resterna efter elevernas luciatåg!15 Vit. En snögubbe har dykt upp på centrum trots bristen på snö! 16 Min fulaste julsak. Min mans smurfar är väl inte direkt vackra, men jag tycker om dem ä... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Nyårsdukning

2015-12-18 i Johannas julblogg
Jag tror inte jag visade er nyårsdukningen förra året, eftersom jag sa tack och adjö direkt efter nyår. Såhär såg det ut i alla fall, finduk med hålsöm och servetter i svart och vitt med servettringar i silver.Det börjar vara dags att bestämma sig för hur bordet ska dukas både till jul och nyår...... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julkonsert med Carola

2015-12-17 i Johannas julblogg
Nu har jag och min syster varit på julkonsert med Carola. Julkonsert och julkonsert - det var en blandning av väckelsemöte, pop/gospel- konsert och julkonsert! Det kanske inte var riktigt vad jag väntat mig, men det var bra ändå!Hon hade sällskap av ett gäng duktiga musiker som fick ta plats. Sjunga ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Allers

2015-12-17 i Johannas julblogg
Jag tror att jag har glömt att publicera den här bilden på hur man roar en bebis - titta på bilder i Allers julmagasin! Ska nog bli en julälskare av den där gullungen (min bonusdotterdotter) också!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Saltlakritskola

2015-12-16 i Johannas julblogg
Idag har jag gjort saltlakritskola. Jag testade ett recept förra året som jag inte blev nöjd med, så nu tog jag mitt julkole-recept (chokladkola) och försökte hitta en bra balans mellan lakrits och salmiak. Det blev bra, de är farligt goda!Här är receptet:Saltlakritskola3 dl grädde3 dl socker1 dl sir... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julfilmer - eller - Det enda roliga med att vara sjuk

2015-12-16 i Johannas julblogg
När jag var sjuk förrförra veckan så hann jag med att titta på ett gäng julfilmer.  En av dem var Northpole Open for Christmas, som handlar om en kvinna som ärver ett hotell som har nån särskild anknytning till tomten och hans verkstad. Hon har för länge sedan slutat tro på julens magi och tänker säl... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Glögg

2015-12-15 i Johannas julblogg
Jag lyxade till det lite och unnande mig en dyr glögg häromdagen, Fredrikssons juleglögg. Mina syskon rekommenderade den, så när jag åkte förbi en av våra butiker som säljer fina saker så stannade jag till och köpte den.Nu funderar jag bara på när det är ett lämpligt tillfälle att dricka den?!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Jul-gospelkonsert!

2015-12-14 i Johannas julblogg
Igår var jag på jul-gospelkonsert! Kören kommer från vår grannkommun, det var riktigt roligt att lyssna på dem. De sjöng många välkända julsånger, men med lite mer gospelkänsla. Jag har inte riktigt känt någon julkänsla de senaste veckorna, men nu kände jag lite julfrid. Sång och musik är fantastiska... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Julmarknad i Wadköping

2015-12-13 i Johannas julblogg
Idag var jag och min syster på julmarknad i Wadköping, Örebros friluftsmuseum med många vackra gamla byggnader. Vi var inte ensamma där!Det fanns många marknadsstånd med mycket mysigt och fint. Vi köpte brända mandlar som var alldeles varma och goda!Det var det enda vi handlade, men vi njöt av att gå... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

13 Lucia

2015-12-13 i Johannas julblogg
Idag bjuder jag på en bild från 2008. Elvira är 4 år och är lucia på förskolan, Oskar är ett halvår och är en tomte med goa kinder!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

12 Dagens bestyr

2015-12-12 i Johannas julblogg
Inte det minsta juligt, men det här är dagens bestyr - smörgåstårta till Elviras släktkalas. Inte så vacker, men god!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

11 Gott

2015-12-11 i Johannas julblogg
Idag var det min tur att bjuda på fredagsfika på jobbet. Det blev Saffranskaka med mandelmassa och frosting. Gott! ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

9 Ljus

2015-12-10 i Johannas julblogg
Det är inte bara bakningen vi ligger lite efter med - vi har inte eldat datumljuset efter ordning heller. Men snart är vi på den tredje!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

8 Pyssel

2015-12-08 i Johannas julblogg
På fredag är det dags för pysseldag på jobbet, då kommer barnen bland annat kunna göra det här!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksbygge

2015-12-06 i Johannas julblogg
Idag har jag, Josefin och barnen gjort årets pepparkakshus. Vi hade tänkt göra kinesiska muren, men tid och ork räckte inte till, så det blev Eiffeltornet med hjälp av mall från nätet. Det lutar lite, men vi är nöjda!Framifrån!Min och Elviras sida/Andjelins och Oskars sida. Och sedan flyttade tomtarn... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Marsipanbak

2015-12-06 i Johannas julblogg
Igår gjorde vi marsipan med släkten! Vi brukar passa på när vi ändå firar syrran att samlas och göra marsipan också. Marsipanen görs från grunden på skålade malda mandlar och när barnen har fått skapa kan de se ut såhär: Smurf, snögubbe, jordgubbe mm. Själv gjorde jag bara tråkiga limpor med nougat o... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

5 Årets julsak och 6 Advent

2015-12-06 i Johannas julblogg
Jag slår ihop två av lalolistepunkterna i en smäll. En ny ljusstake istället för den katten rivit ner får bli  årets julsak (hoppas vi inte behöver köpa fler) och är ju samtidigt ett advents-pynt. Den är svart, om det inte syns, och vi gillar den!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Lägesrapport, avdelning godis och kakor

2015-12-04 i Johannas julblogg
Lätt panik, ligger ett par veckor efter med det mesta. Köksrenovering och förkylning är två bovar i detta drama. Så här ligger jag till:Färdigt:PepparkakorLussekatterPå gång: Marsipan (Degen är klar, ska färgas och bakas ut i morgon)Vill hinna med:PepparkakshusApelsinsnittarNötkakorSnickersSaffransbi... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

4 Favvojullänk

2015-12-04 i Johannas julblogg
Svtplay är bra när man inte hinner se julkalendern! ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

3 Stjärna

2015-12-04 i Johannas julblogg
Idag fick det bli en bild på stjärnan i vardagsrummet. Tänk vad mörkt det är ute redan! Klockan var ca 16.05 när jag tog det här kortet, himlen är inte helt mörk irl, men bra nära. ... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Äntligen!

2015-12-02 i Johannas julblogg
Köksrenoveringen är inte klar, men den är klar för stunden. Vi väntar på bänkskivor från Ikea, som kanske dröjer till januari. Därefter ska det kaklas. Men nu har vi gjort adventsfint i köket. Det är bara adventsljusstaken som fattas. Jag är inte glad på katten som rev ner den...Visst blev det fint!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

2 Utomhus

2015-12-02 i Johannas julblogg
Oskar har byggt en snögubbe som också fungerar som fåtölj! Själv har jag hållit mig inomhus i sängen eller soffan och försökt vila bort min förkylning, men det går sådär...... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Tusen år till julafton

2015-12-02 i Johannas julblogg
Då har vi sett två avsnitt sv årets julkalender, vad tycker ni så här långt?Mina barn gillar den, jag också! Den är bra, för man lär sig saker och så är den rolig! sa Elvira. Den är bra! sa Oskar och sedan kastade han sig in i att berätta något som den lilla tjejen hade sagt i dagens avsnitt, son jag... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

1 Just nu

2015-12-01 i Johannas julblogg
Jag hänger på Jul i Lalolands julutmaning både här och på Instagram.Just nu laddar jag för att få sova lite trots förkylning. Längtar efter att få bli frisk och kunna njuta av december.... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Katten också!

2015-12-01 i Johannas julblogg
Ni som läste min blogg förra säsongen kommer kanske ihåg att jag köpte en fin ljusstake på Ullared, som min katt sedan rev ner så den gick sönder. Vi ställde dit en reservljusstake som också blev nedriven och gick sönder. Då köpte jag en ny på Dollarstore som vi knöt fast, den fick stå ifred förra ju... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Kuddfodral

2015-11-30 i Johannas julblogg
Jag har hittat mina röda kuddfodral (eller snarare, Håkan har hittat dem). Det blev så fint i soffan. Även om jag kanske skulle ha strykt dem lite!... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Första advent - EFIT

2015-11-29 i Johannas julblogg
Ca 8.30 Jag tog visst sovmorgon! Här tänder Oskar första adventsljuset.Ca 9.30 Jag slipar spackel i köketCa 10.30 Elvira tänder första ljuset på den ljusstake vi brukar ha i köket.Ca 11.30 Jag målar väggar.Ca 12.30 Jag har bara en vägg kvar att måla. Första omgången, vill sägaCa 13.30 På väg på inomh... Läs mer i Johannas julblogg.
Bloggfoto saknas

Redo för första advent

2015-11-28 i Johannas julblogg
Det är lite i senaste laget, men nu är vi så redo vi kan bli för första advent. Adventsljusstaken i vardagsrummet är klar. I år fick det bli stenar runt ljusen på brickan jag haft ett par år. Paketkalendrarna är upphängda!Och i det något stökiga köket står vår traditionella adventsljusstake med missa... Läs mer i Johannas julblogg.

 
 

Vill du ha med din julblogg här?

Börja här för att lägga till din julblogg i denna databas.

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Få tips på Facebook

Följ också communityt "Julbloggar" på Facebook för att få tips om när det finns nya, roliga blogginlägg att läsa:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby