Presenttips.se logo

Julbloggen: Fridolins julförberedelser

Bloggfoto saknas

Julmys i lägenheten

I år (eller det är ju fel förra året menar jag...) blev det inte så mycket julförberedelser som jag önskat. Inte ens julgardinerna kom på plats eftersom jag tänkte byta ut dem mot ett par andra som tyvärr visade sig finnas endast i min fantasi, men med en röd och prickig duk, en adventsstjärna och lj... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Julpyntet hemma

Nedan följer lite bilder på favoritpynt i urval. För er som följt bloggen ett tag är det nog gammal skåpmat men för mig är det en liten minneshjälp för framtida julinspiration - "Se där! Det året hängde vi minsann smällkarameller i granen och din fars gamla jukulor, kottar och klockor fick alla vara ... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Min jul

Här kommer en liten exposé över min jul, om än något sent...Den 22/12 tog vi bilen och tuffade ner till mina föräldrar. Vi var med och julpreppade lite hos dem genom att hämta och klä gran t.ex. och vips var dagen där.På julaftonsmorgon intog vi julfrukosten. Då dukar mamma fram den heminlagda sillen... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

GOD JUL!!!

Jag önskar er alla en riktigt god jul och härlig mellandagar.//Frida... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Dan före dan före dopparedan

I fredags hade jag min första lediga jullovsdag och då gäller det ju att jula på för allt vad tygen håller. Jag började morgonen med att baka en mjuk pepparkaka och att göra Earl Grey-kolan vars recept jag hittat hos Tomtens dotter . Därefter städades lägenheten av och vi handlade de sista julklappar... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

3:e advent

Tredje advent inleddes med att min yngsta syster kom hit på frukost. Vi värmde upp med risgrynsgröt och goda mackor innan vi begav oss ut på julklappsjakt på stan med stopp på Pong för lunch.Till min förvåning var det väldigt lite folk i omlopp och vi rände runt i en hel massa butiker och fick faktis... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Lussebaket

Förra helgen passade jag också på att sätta en lussedeg. Vi bestämde att vi skulle baka hälften lussekatter och hälften fyllda bullar och det gjorde vi också efter Arlas recept med kesella.Tyvärr fick jag något slags hjärnsläpp under delningen av degen och räknade helt fel på hur många lussebullar de... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Brysselkålen

Det är ju lätt att tro att det bara är stress och inget julmys här men förra helgen gick faktiskt mycket i julens tecken. På fredagen lagade jag och sambon en mysig middag när jag kom hem bestående av stekta kycklingfiléer, hasselbackspotatis, trattkantarellsås, sallad och - inte minst brysselkål.Bry... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Efterlängtade jullov

Man skulle ju kunna tro att saker och ting skulle lugna ned sig lite i skolan efter betygssättningen men då började cirkusen med att skriva ut, gå igenom och skriva under betyg, fixa betygskuvert och samtidigt försöka hålla eleverna motiverade fram till avslutningen som vi hade igår. Igår toppades de... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Adventsmiddag

Fransk fisksoppa är en rätt som dyker upp här i hemmet med ojämna mellanrum men varm soppa passar ju när det är snöigt och kallt ute och saffran passar ju särskilt fint till advent, så fransk fisksoppa blev det till middag idag. Vi bjöd hit sambons föräldrar också och sörplade ikapp. Receptet hittar ... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Andra advent

Nu äntligen börjar julmyskänslan infinna sig för imorse klev jag upp jättetidigt och skrev in alla betyg som jag ska sätta i systemet så nu börjar även jag nedräkningen inför jullovet. Det var riktigt skönt för nu kan jag koppla av på ett annat sätt.Igår slängde jag dessutom ihop en stor vörtlimpa så... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Julbord på Tammsvik

Förra helgen bjöds jag och mina kollegor på riktigt fin uppmuntran i form av julbord och övernattning på Tammsvik, en vacker gammal herrgård norr om stan. Vi åkte dit med buss på söndageftermiddag och bjöds på kvällen på ett gigantiskt julbord  i en härligt stämningsfull miljö. Snön gjorde ju sitt ti... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Glad advent!

Efter att ha legat mer eller mindre utslagen av fjärde förkylningen den här terminen låg jag en bra bit efter i julplaneringen. Inget julshoppande har jag orkat med och verkligen inget julstädande. Men igår när jag var lite piggare blev det en tur in till stan med svärmor. Jag shoppade en ny klänning... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Vad stoppar ni i staken?

En liten upplysande film om vad vi dekorerar ljusstaken med så här till advent. Själv har jag bara ljus i min stake men när jag gör blomsterarrangemang och dylikt använder jag ju vitmossa. Vad stoppar ni i ljusstaken idag?... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Opp amaryllis!

Jag sitter här med datorn framför mig och får svår beslutsångest. Kan inte bestämma vilken som är vackrast. Jag talar om amaryllis. Jag hittade nämligen en översikt av sorter hos Ulriksdals Slottsträdgård.Den ena är ju finare än den andra. Jag är ju ofta svag för vita julblommor men en riktigt röd am... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Snön faller (och vi med den?)

Så här såg det ut utanför knuten när jag tog mig upp ur soffläget för att få en nypa luft (japp, jag är hemma med förkylning- igen).Det är härligt med snö. Allt ser mycket fridfullare och vackrare ut i snö. Synd bara att vi har bilen stående utomhus. Att skotta fram sin bil i morgonmörkret och kylan ... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Musiktips

Om man som jag är svag för körsång kan jag verkligen rekommendera Oxford St. Peter's Choir - The Complete Collection of Christmas Carols som jag hittade på Spotify. Klassiska julsånger, stämningsfullt framförda som en luciamorgon på engelska kan man säga och jag gillar't!... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Filmtips och lite funderingar

Idag hade jag planerat in ett lussebak men igår kväll började halsen svida och mitt i natten vaknade jag upp med fullt utvecklat halsont. Skittrist för jag var dålig bara för två veckor sedan och jag undrar lite vad det är som händer. Från att ha varit en person som nästan aldrig är sjuk verkar förky... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Julhem

Efter att ha skrivit ner årets Allt i hemmets julspecial kan jag, efter att ha suttit och bläddrat i gamla exemplar, konstatera att det har inte alltid varit så illa ställt. 2008 julspecial innehåller till exempel en utmärkt blandning av fina hem i olika stilar och jag blir mycket mer inspirerad av d... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Impulsköp

Vi gjorde en liten bilutflykt igår och på vägen hem blev jag akut kissnödig. Ja, det är kanske mer information än vad ni behöver men vi blev i alla fall tvungna att stanna till vid köpcentrat vi åkte förbi och jag stolpade iväg in på Elgiganten där jag vet att de har kundtoalett som typiskt nog visad... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Julsurfande

Är hemma från jobbet idag med nästäppa, hosta och kraxande hals och då kan man ju passa på att göra något som man aldrig hinner med annars: surfa runt på diverse hemsidor och kolla in deras julsortiment!Jag hade en kompis här i helgen och jag hade ställt in mig på att dra runt henne i en massa butike... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Saffran

Saffran är ju hemskt gott och ett måste till julbaket och i paella och i min franska fisksoppa och...ja listan kan göras oändligt lång. Synd bara att saffran är så himla dyrt. Förutom i min butik i veckan. Där sålde de 0,5 g saffran för 10 spänn. Taget såklart men man blir ju lite misstänksam. Det ka... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Jag tackar som ödmjukast

för de två blogawards jag fick motta under höstlovsveckan. De värmer hjärtat även om jag känner mig dem aningen ovärdig med tanke på att uppdateringarna har lyst mest med sin frånvaro hittills den här hösten. Men, man kan ju inte annat än att känna sig lite stolt när man får så här fina motiveringar!... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Jösses!

Ville bara berätta att jag inte glömt bort er men livet är lite krävande på andra fronter just nu. Visserligen är jag just hemkommen efter fyra dagars välbehövlig semester hos föräldrarna men för att jag ska kunna blogga någorlunda hyfsat krävs viss eftertanke och lugn och framförallt fungerande uppk... Läs mer i Fridolins julförberedelser.
Bloggfoto saknas

Drömhem & Trädgård

Jag köper osunt mycket tidningar när det lider mot jul och trots att priset var väl högt (65 kr) trillade jag dit igen och köpte Drömhem & Trädgårds julnummer. Jag blev lockad av omslaget som andades retro och fest i otraditionella färger och jag behövde inte bli besviken på innehållet heller. Av... Läs mer i Fridolins julförberedelser.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby