Presenttips.se logo

Julbloggen: En massa jul

Bloggfoto saknas

Vi välkomnar advent

2019-12-01 i En massa jul
Älskar vår lucia-adventsljusstakePaketkalendern hänger i trappanBarnen blev mycket nöjda när de klev ned för trapporna imårse och fick se paketen som hängde i trappan (trots att de egentligen lite halvhjärtat tackade ja till paketkalender...). De får paket varannan dag för att inte överdriva det hela... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

The pepparkaksdeg

2019-11-26 i En massa jul
Första pepparkaksbaket var överstökat för cirka 2 veckor sedan, men kakorna är också redan uppätna. Vi använde oss av det gamla vanlig receptet, trots att jag i 2017 skrev i ett inlägg att jag ville pröva något nytt. Det fungerade fint i år också trots att döttrarna absolut ville kavla själva, och de... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Jul-outfiten till en nykomling

2019-11-19 i En massa jul
Den enda hos oss som har julklädseln klar är familjens nykomling Storm, 1 månad.   Älskar renhornen bak på byxorna. Här går vi för funktionellt, praktiskt och mjukt. Det finns tyvärr allt för mycket babykläder i vuxenstil, som är helt hopplösa att klä på och ha på.  /C... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Online igen!

2019-10-30 i En massa jul
Hej kära bloggläsare och julentusiast,Det blev en lång paus det här. Förra säsongen blev en riktig lågsäsong för vår julblogg. Mycket pga avsaknad av internet i ett hus under renovering, men vi tog ju istället klivet ut på Instagram. Vi opererar under namnet enmassajul. Följ oss gärna där också.Vad p... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Årets SVT julkalender - det här blir en vinnare!

2018-11-07 i En massa jul
 Här är det idel bekanta ansikten när man ser på bilder och trailer för årets SVT julkalender. Måste säga att det här verkar väldigt lovande. Jag har inte varit så här taggad att se julkalender på flera år. Övernaturliga grejer och rymdfärder är inte riktigt min cup of tea om man säger så. Men i år t... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Trasmattor i fönstret?

2018-11-04 i En massa jul
När jag flyttpackade för några månader sedan insåg jag att jag endast ägde ett par julgardiner, som inte har använts på flera år eftersom jag har tröttnat på panelgardiner (samt även på grund av galet hög takhöjd i senaste lägenheten). I nya hemmet finns dessutom fler fönster än i mina tidigare lägen... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

En lördag på Ikea

2018-11-03 i En massa jul
I dag har båda systrarna varit på Ikea, i olika länder, men delvis i samma ärende, dvs. min systers köksrenovering... Jag hann kika lite på julavdelningen och se en del julinredda "hem". Ett helrött kuddfodral, äppel-/kaneldoftande ljus och ett par andra nödvändigheter slank ner i kassen. Samt en del... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Kalenderplaner

2018-10-28 i En massa jul
Det känns som att utbudet av olika julkalendrar blir större och större för varje år. Jag brukar främst köra med chokladjulkalendrar, för det mesta Fazers kalender. I år har jag funderat på att eventuellt köpa en med lite lyxigare choklad. Jag måste ta en tur på stan någon dag och botanisera i kalende... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Året var 2018...

2018-10-24 i En massa jul
 ... när systrarna tog julgalenskapandet ett steg längre och skapade ett instagram-konto. Det känns som att vi förpliktar oss till aktivitet nu. Jag som hade tänkt att jul-bloggen skulle få restituera sej denna höst :)     Då ses vi förhoppningsvis på flera kanaler fram till jul!  /C... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Dagens överraskning

2018-10-20 i En massa jul
Ack den överraskande glädjen då man lördagsstrosar på stan och ser en skylt utanför en souvenirbutik där det står att det finns en j u l b u t i k på nedrevåningen. Jag kunde förstås inte låta bli att gå in och kika! Det fanns massor med härligt! I mina planer för julen i år ingår att skapa en liten ... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

68 dagar kvar

2018-10-17 i En massa jul
Kanske beror det på den ovanligt varma hösten att inspirationen att julblogga inte riktigt slagit till än. Det krävs lite frost för att mitt värsta julnörderi ska börja kicka in. Men igår såg jag flera tecken på att det är dags att inleda bloggsäsongen. På morgonen passerade jag ett skyltfönster där ... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Årets stora skräll

2017-12-24 i En massa jul
I lokaltidningen imorse kunde man läsa en storslagen notis. Grönland har gett upp tomtekampen och håller nu med om det som vi har vetat hur länge som helst, det vill säga att tomten bor i Finland.Bloggsystrarna önskar er alla en riktigt god jul!... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Det börjar dra ihop sej... också i Mumindalen

2017-12-22 i En massa jul
Huset anno 2017 blev igen Muminhuset.   Mumin-mamman kallar in folket till julmiddag.  Nu startar ledigheten också här och vi packar bilen och reser sisådär 28 timmar.  /C   ... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Let the julledighet begin

2017-12-21 i En massa jul
Idag var sista dagen på jobb före 1,5 vecka julledighet, så nuuu maxas julmyset! Michael Bublé, ett glas glögg och julklappsinslagning på gång. Ett väldigt enkelt sätt att göra egen glögg är att röra i denna kryddblandning i tranbärssaft. /E... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Lugnet sänker sig

2017-12-20 i En massa jul
I början på veckan kände jag som min syster att jag var ute i sista minuten med mycket i år. Pyntet och granen har jag njutit av länge, glögg har druckits, pepparkakor har bakats, julgodis har lagats, men vissa praktiska grejer har lämnat. Nu efter att jag fått iväg en bunt julkort och köpt flera jul... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Det blir en vit jul!

2017-12-20 i En massa jul
När man ser på vädret den senaste tiden skulle man kunna tro att det är oktober, åtminstone här i huvudstadsregionen. Men glädjande nog lovar både YLE och mina väderappar att det blir en vit jul! Detta gäller iallafall på de nordligare breddgrader där jag kommer att fira jul, i söder ser det lite mör... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Tomten, har du redan hunnit slå in mina paket?

2017-12-17 i En massa jul
Har ju helt glömt att skriva en egen önskelista (den förra var från min bloggsyster E). Det är väl stor fara för att tomten redan har hunnit ordna och slå in mina paket. MEn ifall inte, så kommer här några tips (som säkert också fungerar åt andra damer i min ålder): Gröna kulor är ett måste under gra... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Last minute..allt iår

2017-12-17 i En massa jul
Oj, oj, oj vad det närmar sej nu. Och oj, vad allt blir gjort last minute iår.  Sista dagen för att sända julkort utomlands (från Norge) var i dag, 16.12. Så här såg det därför ut på min och 8-åringens uppesittarkväll i går, när allt skulle göras på ett par timmar.   Jag hade egentligen, hör och häpn... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Mitt i julstressen...

2017-12-15 i En massa jul
... tar man en time-out och "reser" bort hela 30 kilometer hemifrån. Hotellövernattning, middag, jobb (hela anledningen till att vi är här), träning och lite julstämning och julmusik på det. Dessutom kryllar hela stället av danska Jette Frølich julpynt och Summerbird choklad.     Här ska jag sova got... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Restaurangtips

2017-12-13 i En massa jul
Förra veckan var vi på jullunch från jobbet till restaurang Loiste. Allt var verkligen supergott! Restaurangen är på åttonde våningen så vi hade helt okej utsikt också över Mannerheimvägen bland annat./E... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Mysigt värre

2017-12-12 i En massa jul
Jag kan varmt rekommendera denna glögg: Saturnus ekoglögg. Väldigt god glögg och snygg flaska dessutom.Jag hade ikväll bjudit in till julmys med lite julgodistillverkning, julmusik och glögg. Mys på hög nivå helt enkelt! Det blev Rocky Road och simpelt choklad-pepparkaks-russin-godis. /E... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

All I want for Christmas...

2017-12-11 i En massa jul
Vid min ålder har man för längesen insett att julklappar är det minst viktiga med julen, men nånting smått finns ändå på min önskelista.- Marimekko djuptallrikar, som gör varje måltid till ett Instamoment.- Iittala Kartio ljusblåa glas. Eftersom jag helt enkelt behöver fler dricksglas.  - Kjell Westö... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Andra ljuset är tänt...

2017-12-10 i En massa jul
 Ha en trevlig andra advent! Andas, ta en kaffekopp till, tänk efter vad DU har lust att hinna med före jul, och gör bara just det! Här har systrarna sin traditionella julträffhelg och denna gång har vi gjort minst möjligt. Pyntat en julgran väldigt tidigt i år, för att hinna njuta av den eftersom vi... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

Vårt land

2017-12-07 i En massa jul
Finland fyller i år 100 år, om någon har missat det. Det har firats hela året med olika mindre jubileumsevenemang. Firandet kulminerade i självständighetsdagen 6.12, det vill säga igår, med flaggor i mängd och massor, sång och musik och förstås slottsbal. I videoklippet kan man se hur självständighet... Läs mer i En massa jul.
Bloggfoto saknas

En himla massa saffran - mina favoriter

2017-12-07 i En massa jul
Förra lördagen spenderade mor i huset så gott som hela dagen i köket med förkläde på, som en äkta husmor. Saldot ble 100 lussekatter/saffransbullar.    Det blev favorit i repris från förra året. Mycket saftiga och goda bullar, med smörfyllning, samt vanliga lussekatter.  Recept hittar ni här. Rekomme... Läs mer i En massa jul.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby