Presenttips.se har 1 722 manuellt utvalda presenter från 585 olika butiker samt 303 blogginlägg.Weekend i skärgården - Mys på Utö

Weekend i skärgården - Mys på Utö

Upplev Stockholms skärgård när den är som bäst - Boka en mysig weekend på Utö Värdshus! Längst ut i havsbandet är det lätt att bara vara. Njut av god mat och härlig skärgårdsnatur, passa på att hyra en cykel eller promenera till havet?

  • Upplev Stockholms skärgård & anrika Utö Värdshus
  • Boende i dubbelrum 1 natt för 2 personer
  • Specialkomponerad 4-rättersmiddag alternativt julbord i december
  • Värdshusets frukostbuffé

Utö Värdshus historia börjar i slutet av 1800-talet då hela Utö såldes till en välbärgad grosshandlare ”Grosshandlare Lewin”. Han förvandlade kort efter köpet den norra delen av Utö från ett trist före detta gruvsamhälle till fashionabel badort med kurhotell, soiréer och societetsdanser. Hit reste dåtidens kändisar och societetspersoner. Bland sommargäster och värdshusbesökare, kunde celebriteter som Anders Zorn, Greta Garbo, och August Strindberg synas. Även Evert Taube har gästat och inte minst besjungit ön!

Utö är idag en levande skärgårdsö året runt, ett flertal restauranger och caféer, cykeluthyrning och butiker ligger samlat i Gruvbyn. Men det är också nära till en klippa för sig själv vid vattnet eller en härlig promenad på lugna skogsstigar. Under en weekend i skärgården på Utö kan ni koppla av vid brasan i Värdshusets bar eller prova på den nya sporten Swimrun som faktiskt började på Utö. Här hittar ni allt som behövs för en mysig weekend för två.

På Utö finns dessutom aktiviteter som passar alla. Från fiskesafari, segling och kajakpaddling till strandbad, bastu, minigolf, tennis och boule. Vid högtider anordnas dessutom speciella event på ön - Fira påskhelgen med familjemys, påskpyssel och knattedisco eller fira Valborg med traditionsenlig brasa och premiär av Bakfickan!

Utö Värdshus består av en välrenommerad restaurang med svenska smaker i fantastisk skärgårdsmiljö. Prova gärna vårt julbord med 150 delikatesser och omnämnt som ett av Stockholms bästa. Fräscha hotellrum med marin känsla i Kvarnvillan och Hotellstugorna eller charmig sekelskiftesromantik i Stenhotellet. Båttransport dagligen året runt med Waxholmsbolaget från Årsta Brygga, Haninge.

Boka din weekend i skärgården på Utö Värdshus redan idag!

2995 kr
Besök butiken

Presenttips från

Boxexperience logo

Är något fel på produkten?

Relaterade taggar

Relaterade presenter

Det finns inga presenter i denna kategori.

Relaterade blogginlägg

Det finns inga blogginlägg i denna kategori.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.