Presenttips.se har 1 805 manuellt utvalda presenter från 586 olika butiker samt 303 blogginlägg.Visning av Ulrica Eleonoras Gruva

Visning av Ulrica Eleonoras Gruva

Sala Silvergruva var länge en av världens största silverfyndigheter. Idag är den ett spännande attraktionsmål för nyfikna besökare. Mottagaren av detta presentkort får vara med på en guidad visning i gruvans djupaste del – hela 155 meter under jord!
Att komma till Sala Silvergruva är som att förflytta sig tillbaka i tiden. Här får man uppleva en av Sveriges viktigaste gruvor historiskt sett – Svea Rikes skattkammare som Gustav Vasa kallade den. Under lång tid utvanns majoriteten av allt silver här, liksom både bly och zink. Idag är Sala Silvergruva fornminne, byggnadsminne och naturreservat och här finns massor att uppleva!
Följ med på en spännande guidetur till gruvans innersta delar. Tillsammans med en kunnig guide tar ni er ner via hiss till gruvans 155-metersnivå, vilket är den djupaste delen som går att nå nu för tiden. Här får ni lära er mer om gruvans långa historia, dess inverkan på stormakten Sveriges framväxt, och hur gruvarbetarna hade det. Hör guiderna berätta spännande historier i eldens sken och upplev gruvans magiska bergssalar, underjordiska sjöar och hissnande schakt!
Fotograf: Jan Storm

225 kr
Besök butiken

Presenttips från

Upplevelsepresent logo

Är något fel på produkten?

Relaterade taggar

Relaterade presenter

Det finns inga presenter i denna kategori.

Relaterade butiker

Upplevelsepresent logo

Upplevelsepresent

En specialist på upplevelsepresenter med många väldigt roliga och unika upplevelser. Här hittar du över 500 olika upplevelser och företaget disponerar också över en egen ubåt!

Hemsida: upplevelsepresent.se

Relaterade blogginlägg

Det finns inga blogginlägg i denna kategori.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.