Presenttips.se har 1 800 manuellt utvalda presenter från 586 olika butiker samt 303 blogginlägg.Vargspårning heldag

Vargspårning heldag

Mitt i Bergslagens djupa skogar lever ett av Sveriges mest kraftfulla och mytomspunna vilddjur – vargen! Bege dig ut på äventyr i det vackra vinterlandskapet, vandra i vargens fotspår och lär dig att spåra detta mäktiga djur. En lärorik och spännande upplevelse där vargen känns mer och mer närvarande för varje steg! Upplevelsen inleds inne i värmen med bildvisning samt en grundlig genomgång av vad dagen ute i vargskogen har att erbjuda. Guiderna har många års erfarenhet av vargspårningar och rör sig i vargreviren året runt. Passa på att ställa frågor, lär er mer om vargens biologi och förbered er inför äventyret som väntar.
Därefter är det äntligen dags att bege er ut i vargreviret och söka efter färska spår. De kunniga guiderna lär er konsten att spåra och berättar samtidigt mer om vargens liv och beteende. Vandringen sker vanligtvis med snöskor, vilket ger en extra rolig dimension till upplevelsen. Med snöskor kan ni ta er fram nästintill ljudlöst i den gnistrande snön, och vargspåren leder er djupare och djupare in i de täta granskogarna. Fokus ligger på att hitta spår i form av revirmarkeringar, fotspår och slagna byten och därmed förnimma djurens osynliga närhet. Känn spänningen och pulsen som ökar när ni inser att vargarna är närmre än ni trodde!
Efter några timmar är det dags för en välbehövlig paus. Slå er ner mitt i skogen, ät god varm mat och njut av utsikten över någon av områdets isbelagda sjöar. Vargar tycker om frusna sjöar eftersom deras långa förflyttningar då blir lättare. Det gäller att spana extra noga ifall en flock skulle passera på isen i just det ögonblicket. Vargarna i Sverige är mycket skygga och är därför svåra att få syn på i det vilda, men om ni har riktig tur kan det hända att en flock livs levande vargar dyker upp där på andra sidan sjön, även om det är sällsynt. När skymningen faller och mörkret sänker sig över skogen, hörs inte sällan flocken yla på avstånd. Att stå under den stjärnklara vinterhimmeln och lyssna på vargarnas ylande är en magisk och mäktig upplevelse som definitivt får nackhåren att resa sig på de flesta!
Till sist återvänder ni till boendeanläggningen där ni får avnjuta en härlig middag och prata vidare om dagens oförglömliga äventyr i vargarnas land!

1495 kr
Besök butiken

Presenttips från

Upplevelsepresent logo

Är något fel på produkten?

Relaterade taggar

Relaterade presenter

Det finns inga presenter i denna kategori.

Relaterade butiker

Upplevelsepresent logo

Upplevelsepresent

En specialist på upplevelsepresenter med många väldigt roliga och unika upplevelser. Här hittar du över 500 olika upplevelser och företaget disponerar också över en egen ubåt!

Hemsida: upplevelsepresent.se

Relaterade blogginlägg

Det finns inga blogginlägg i denna kategori.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.