Presenttips.se har 1 804 manuellt utvalda presenter från 586 olika butiker samt 303 blogginlägg.Träffa och jobba med en brukshäst

Träffa och jobba med en brukshäst

Hästen har i århundraden spelat en stor roll för människan, inte bara som riddjur utan också som arbetskraft. Nu har du chansen att få träffa och jobba med en brukshäst ute i skogen. Upplev känslan av en svunnen tid och hur det var att arbeta med skogsbruk förr i tiden! Vackert beläget utanför Sandhem i Västergötland hittar du Anishemmet. En bruksgård där naturen och djuren står i fokus och där miljö och ekologisk drift är högsta prioritet. Gården drivs av hästkrafter från Ardenner och Nordsvenskar – två hästraser som historisk sett använts just som arbetshästar. Än idag används dessa kraftfulla hästar inom jordbruk och skogsbruk, men är också populära som körhästar.
I den här upplevelsen kommer du att få träffa en Ardenner tillsammans med en erfaren hästskötare. Besöket börjar med att du får se hur man selar på hästen och får information om hur en loksele fungerar. Sedan är det dags att gå ut på vallen där ni tillsammans spänner för redskap. Du kommer att få öva på att köra hästen helt själv och när du känner dig redo går ni ut i skogen tillsammans. Här får du prova på att lunna stock med sax och snara. Stocken dras genom skogen med hästens hjälp och läggs i en bänk, precis som förr i tiden. Upplev kraften i samarbetet med hästen, varvat med den rogivande känslan av att vara mitt i skogen där jorddoft samsas med fågelsång och ljudet av seldonen. Efter avslutat pass går ni tillbaka till gården, selar av, fodrar och tar hand om hästen.
Det här är en upplevelse för dig som verkligen vill känna på det genuina livet på landet, kantat av historiens vingslag. Upplev hårt arbete tillsammans med denna kraftfulla hästras och var samtidigt med om en härlig naturupplevelse!

595 kr
Besök butiken

Presenttips från

Upplevelsepresent logo

Är något fel på produkten?

Relaterade taggar

Relaterade presenter

Det finns inga presenter i denna kategori.

Relaterade butiker

Upplevelsepresent logo

Upplevelsepresent

En specialist på upplevelsepresenter med många väldigt roliga och unika upplevelser. Här hittar du över 500 olika upplevelser och företaget disponerar också över en egen ubåt!

Hemsida: upplevelsepresent.se

Relaterade blogginlägg

Det finns inga blogginlägg i denna kategori.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.