Presenttips.se har 1 804 manuellt utvalda presenter från 586 olika butiker samt 303 blogginlägg.Olivolja- & balsamicoprovning

Olivolja- & balsamicoprovning

Häng med på en spännande och lärorik Smakresa till Italiens förlovade land där olivolja och balsamvinäger står i fokus. Den perfekta presenten till den som tycker om att laga mat och vill ha en lite annorlunda provSmakningsupplevelse! Upplevelsen börjar med uppsamling och mottagning i butiken. Här bjuds ni på varsitt glas prosecco (eller alkoholfritt alternativ) och tilltugg. Sedan är det dags att resa tillbaka i tiden till den region i norra Italien där balsamicon ursprungligen har tillverkats under århundraden. Ni får kunskap om balsamicons historiska tillverkningsprocess, hur den lagras i trätunnor och därmed får sin specifika Smak och vilka ingredienser som används. Ni får också veta mer om olivträdets kulturhistoria och skötsel från plantering till skörd, en genomgång av olika olivsorter, hur olivolja tillverkas och om oljans goda hälsoeffekter. Därefter är det dags för själva provningen. Fyra sorters balsamico med olika lagringstid provas och tillsammans bedömer ni inverkan på doft och Smak. Till de mer vällagrade sorterna provar ni vinägern tillsammans med parmesanost och jordgubbar, för att verkligen känna Smakerna i samspel med andra råvaror. Ni kommer också få prova olika sorters olivolja och bedöma färg, doft och Smak. Avslutningsvis finns möjlighet till egna inköp i butiken.
Välkommen att prova på Italiens mest kända Smaker!

350 kr
Besök butiken

Presenttips från

Upplevelsepresent logo

Är något fel på produkten?

Relaterade taggar

Relaterade presenter

Det finns inga presenter i denna kategori.

Relaterade butiker

Upplevelsepresent logo

Upplevelsepresent

En specialist på upplevelsepresenter med många väldigt roliga och unika upplevelser. Här hittar du över 500 olika upplevelser och företaget disponerar också över en egen ubåt!

Hemsida: upplevelsepresent.se

Relaterade blogginlägg

Det finns inga blogginlägg i denna kategori.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.