Presenttips.se har 1 800 manuellt utvalda presenter från 586 olika butiker samt 303 blogginlägg.Kanalkryssning kust till kust

Kanalkryssning kust till kust

Upplev natursköna Göta Kanal på denna fyra dagars avkopplande resa genom Sverige från kust till kust. Avgången sker från Stockholm eller Göteborg, där ni slussas fram genom pittoreska landskap och historiska sevärdheter ur ett unikt perspektiv. Ni färdas med 100-årsjubilerande kanalbåten M/S Wilhelm Tham vars vackra och historiska karaktär har behållits genom renoveringar och ett minutiöst underhåll. Under denna kryssning får ni inte bara uppleva Göta kanals charm, utan vi stannar även till på vägen för att utforska några av alla de sevärdheter som finns utmed kanalen. Vi avslutar eller påbörjar resan i den idylliska staden Söderköping som grundades på 1200-talet och var en betydande stad under Hansatiden. Ni kommer att färdas genom akvedukter och slusstrappor, bl a Carl-Johans slusstrappa i Berg som är kanalens längsta, och den vid Borenshult där man brukar höra näktergalen sjunga. Den mest imponerande kanske ändå är Trollhättans slusstappa med en fallhöjd på 32 meter. Här stannar vi även för ett besök i Kanalmuseet och dess snart 120-åriga vackra byggnad. Vi tar oss fram genom två av kanalens smalaste passager, omgivna av näckrosfyllda småsjöar, lummiga träd och några av Sveriges mest berömda borgar. Som högst är vi 91,8 meter över havet då vi har nått den trolska sjön Viken.
I Motala, som brukar kallas ”Göta kanals huvudstad”, stannar vi också till. Motala ritades av Göta kanals grundare greve Baltzar von Platen, som även anlade Motala Werkstad 1822, av många ansett som den svenska industrins vagga. Vi besöker Motala Motormuseums omfattande samlingar.
På nätterna ligger båten stilla och i vissa natthamnar är det möjligt att ta sig ett svalkande kvällsdopp. På kryssningen ingår helpension och alla måltider intas i den eleganta matsalen som är inramad i vacker mahogny och mässing. Fartyget har endast 25 hytter som är Smakfullt inredda för att behålla den rätta atmosfären ombord.
Presentkortet är giltigt på samtliga avgångar i mån av plats med hytt på huvuddäck. Mot tillval vid bokning kan biljetten uppgraderas till Shelter eller Bryggdäck. Vid avresa nästkommande säsong kan även en prisjustering vara aktuellt vid bokning. Sträckan mellan Söderköping och Stockholm, eller omvänt, är den enda som inte sker på Vatten, här erbjuds en bekväm långfärdsbuss som måste förbokas och kostar 295 kronor.
Observera att plats i dubbelhytt ej kan bokas av ensamresande passagerare.

9815 kr
Besök butiken

Presenttips från

Upplevelsepresent logo

Är något fel på produkten?

Relaterade taggar

Relaterade presenter

Det finns inga presenter i denna kategori.

Relaterade butiker

Upplevelsepresent logo

Upplevelsepresent

En specialist på upplevelsepresenter med många väldigt roliga och unika upplevelser. Här hittar du över 500 olika upplevelser och företaget disponerar också över en egen ubåt!

Hemsida: upplevelsepresent.se

Relaterade blogginlägg

Det finns inga blogginlägg i denna kategori.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.