Presenttips.se har 1 799 manuellt utvalda presenter från 586 olika butiker samt 303 blogginlägg.Fråga PresentExperten

Presenthjalpen Här på Presenthjälpen får du manuell, gratis och professionell hjälp med att hitta presenter till just den person du ska ge presenter till! Du kan beskriva en person du behöver köpa en julklapp eller present till och så tar vi fram något eller några förslag som vi tror kan passa den budget du har och personen du ska ge presenten till. Vi hoppas också att ni tar er tid att hjälpa varandra och svara på varandras presentförfrågningar. Har du en onlinebutik som säljer presenter som kan passa en förfrågning här är du också välkommen att tipsa om din produkt, så länge det är relevant (läs mer här).  

Regler och instruktioner - Ja, du behöver läsa detta

  1. Att ta fram presenttips manuellt tar tid och engagemang från vår sida. Var vänlig att respektera detta och be endast om hjälp här på Presenthjälpen när du verkligen behöver den: "With great presenttips-power comes great reponsibility". Ge gärna feedback, genom att svara på vårt svar, om så bara med ett tack, så vi vet om du använt dig av tipset.
  2. Fråga bara om en present i taget. När du fått svar är du välkommen att fråga igen.
  3. Tipsa om Presenttips.se för dina vänner på din blogg, på Facebook, Twitter, Google+ eller annat socialt nätverk eller "Gilla oss" på Facebook. Vi kommer att prioritera de som ger kärlek till, och hjälper, oss! Skriv i din kommentar om/var/hur du gjort detta.
  4. Ställ din fråga i kommentarsfältet nedan. Beskriv personen så utförligt du kan och vilken relation du har till personen ("mamma", "syster", "kusin som jag inte känner så bra"). Säg också vad du har för ungefärlig budget för presenten.
  5. För uppföljningsfrågor etc, se till att använda "Reply" på relevant kommentar så blir det lättare att följa tråden.
  6. Förfrågningar som inte följer dessa regler kommer inte att publiceras!
 

Varsågod! Det är bara att sätta igång!

Frågor & Svar

Skriv en kommentar

8 kommentarer

Johan - 2014-10-23

Ska ge bort 'Norwegian' CashPoints.


Som svar på Christoffer - Presenttips.se

thobias thorsell - 2013-07-02

gör inget, men jag vill gärna veta dina tips ändå (till julklapp t.ex)


Som svar på thobias thorsell

Christoffer - Presenttips.se - 2013-07-01

Hej Thobias,

Jag ber om ursäkt för att jag inte hann svara på detta innan söndagen, jag hoppas att du hittade något bra ändå!


thobias thorsell - 2013-06-28

hej! jag ska köpa en present till min mamma, under 200 kr, allra helst 100(jag är en fattig 11-åring :( ). hon fyller år idag, men träffar henne inte förrän på söndag. hon är 47 år och gillar matlagning, trädgårdsarbete och viner, böcker och har semester nu.
tack på förhand, thobias

ps. jag tipsade om er på min facebook-sida!!!


Som svar på Erika

Christoffer - Presenttips.se - 2013-06-12

Hej Erika,

Just inom vin och whisky finns det ju tusentals produkter att köpa. Självklart viner och whisky men så finns det ju massor av tillbehör till detta. Det har du förstås redan tänkt på och är man en bra vinkännare eller whiskykännare så har man förmodligen köpt det man behöver. De saker man fortfarande vill ha kan ju vara väldigt specifika och mycket svåra för någon utomstående att pricka rätt på. Tex, han lär ju redan ha ett par "perfekta" whiskyglas så att köpa whiskyglas till någon som älskar whisky är, faktiskt!, en ganska dålig present. Mitt förslag när man ska köpa presenter till någon som har ett väldigt specifikt intresse för något är att köpa något i utkanten av detta intresse, öppna upp ögonen för en specialniche som din pappa kanske inte provat på. Exempel på detta skulle kunna vara en lite ovanligare japansk whisky eller en flaska annorlunda vin som han kanske inte känner till så väl (fråga på Systemet).

När du nämner fåglar och design så kommer jag att tänka på denna fina brandvarnare i form av en fågel. Det är också en billig livförsäkring som visar att du bryr dig om honom. På samma sätt som med whisky/vin-intresset så lär han förmodligen ha alla fågelböcker han kan tänkas behöva (annars är det ju en trevlig present) men jag utgår ifrån att han är en del ute i skogen för att titta på fåglar. Då kan "uteprylar" vara en bra kringpresent till detta, se tex OutNorth.se som har allt från tält till termosar. Även saker relaterade till fotografi kan nog vara relevant?

Hoppas att detta hjälper dig en bit på väg!


Erika - 2013-06-11

Hej!
Min pappa fyller år och i år kommer jag tyvärr inte på någonting att ge honom. Han är lärare men frilansar även som guide för tema resor. Han tycker mycket om inredning så som från svenssons, designtorget och så vidare. Han har ett stort intresse för fåglar. Dessutom tycker han om att avnjuta god mat och han är en bra vin kännare (även whiskey).

Tack på förhand. Hälsningar Erika


Som svar på Helena

Christoffer - Presenttips.se - 2012-11-26

Hej Helena,

Välkommen till att premiärprova Presenthjälpen och tack för att du tipsade om sidan på Facebook!

Beroende lite på hur välberest hon är så kan hon ju redan ha en del men jag tror nog att en kombinationspresent med olika reserelaterade presenter kan vara bra. Gör en låda där du inkluderar tex en sån där hemlig midjeväska man har pass och pengar i (se tex Travel Heroes som nog har mycket av det du letar efter i resväg). Andra saker du kan ha i är handsprit, Lonely Planet Thailand (se Bokus), solskyddskräm (se tex Lyko.se), en thailändsk parlör, en bra pocket att läsa på stranden, en bikini osv så långt budgeten tillåter. Avsluta med ett foto på dig och/eller familjen som hon kan titta på när hon saknar er.

Kolla också in CoolStuff.se som har en del roliga beachrelaterade prylar. Tänk på att inte ge för tunga eller otympliga saker, hon ska ju orka bära med sig dem ner till Thailand också!

Om hon ska på ett sånt där yogaläger där man sitter still och mediterar under en längre tid kan det vara praktiskt att lägga med något värknedsättande (det gör tydligen ganska ont att sitta ner i yogaställning hela dagarna). Kanske en Voltaren Gel-kräm? Du behöver nog inte ge något som "hon kan ha på lägret" då jag misstänker att man ändå lämnar ifrån sig sina saker vid ankomsten.


Helena - 2012-11-26

Jag behöver tips på en bra julklapp till min syster! Hon är en 31-årig yogafantast som snart åker iväg några veckor till Thailand där hon kommer att delta i ett yoga retreat. Vill gärna ha lite tips på saker som bara är ett måste för resan och som samtidigt kunde vara en rolig julklapp...

ps. Jag tipsade om er sida i min statusrad på Facebook.