Presenttips.se har 1 421 manuellt utvalda presenter från 568 olika butiker samt 298 blogginlägg.Julbloggen: Jul i Laloland

Sveriges glittrigaste julblogg med en bloggerska som ambivalent pendlar mellan retrojul och Disneykitsch, som lyssnar på julmusik från september och som helst hade förlagt all sin semester till december om möjlighet funnits - Välkommen!

 
 

Bloggfoto saknas

Julklappen ingen vill ha ...

2016-12-14 i Jul i Laloland
Alla har vi väl varit med om någon sådan där HEEEEEMSK julklapp som vi kämpat med att hålla minen för.Jag hade min som barn - det var en kycklinggul...läs det igen: K Y C K L I N G G U L och nu kommer resten: CARDIGAN!!!Alltså ingen, ingen, ingen 9-åring på 80-talet vill ha en kycklinggul cardigan. P... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Lucia

2016-12-13 i Jul i Laloland
Elva nätter före juuuul - ni går det undan och jag är rätt besviken på att snön som fanns i går, töat bort i dag.Hur som så var det Lalos första Lucia på förskolan och vi fick komma på eftermiddagen och kolla på filminspelningen från förskolans morgonaktiviteter - mysigt och fint!Lalo var tomte och s... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

I morgon - milstople

2016-12-12 i Jul i Laloland
I morgon ska jag på mitt första Luciafirande som mamma.Lalo har bestämt att hon ska vara Tomte (nä, hon fattar inte vad ett luciatåg innebär, men vem bryr sig?) och jag vet ju att hon kommer vägra mössan - men hon kommer ju vara den finaste lilla Nissan i mannaminne. Jag är ju lugnt mer taggad ä... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Veckans jultv

2016-12-12 i Jul i Laloland
Nu drar det ihop sig – 12 dagar till julafton och tv-tablån börjar även den se snöfull och julig ut med alla julprogram och julfimer som visas. Här kommer veckans tv (alltså från det som i mitt hushåll är ”normalutbudet”): Tisdag: Svt2 – 07.00 LuciaSvt1- 16.50 – Jul hos ClausKanal 11 – 17.10 Ice Scul... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Helgens jultv

2016-12-10 i Jul i Laloland
Helgens jultv kommer här: Tv 3 i dag kl.15.55 - JulfrittSöndag.Kanal 5 kl. 16.10 - Ice Sculpture Christmaskanal 9 kl. 13.05 Surviving ChristmasKanal 11 kl. 19.20 Charming Christmas/Jessica... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Fler bra julfilmer på "Nettan"

2016-12-08 i Jul i Laloland
För första gången sen vi skaffade Nettan så har det drällt in en hel drös med julfilmer - i precis rätt tid!!!Förut om åren har de kommmit i juni, eller mars eller på sensommaren. Men nu har det alltså ploppat in en hel del bara den senaste veckan. Toppen tycker jag (speciellt i vabbtider).Många är j... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Årets nya julfavvo

2016-12-08 i Jul i Laloland
Det var så roligt, för för någon vecka sedan läste jag på Min Vita Juls Instagram om att Madeleine "blaffade på" allt hon kunde i år, vilket hon inte brukar. Jag själv som älskar att blaffa på däremot har blivit mer återhållsam...vadan detta?     Jag vet inte. Kanske jag ändrat lite st... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

http://julilaloland.blogspot.com/2016/12/i-gar-hann-jag-se-dessertmastarna-firar.html

2016-12-07 i Jul i Laloland
I går hann jag se Dessertmästarna firar jul innan jag hörde en hostning från Lalos rum - vilket visade sig vara en vinterkräksjuka.Så efter en vaken natt och många tvättmaskiner senare så hamnade vi i soffan. Lalo somnade och jag inventerade Netflix som fått in mååånga julfilmer nu.Jag har således ko... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Glädje

2016-12-05 i Jul i Laloland
I torsdags vred jag...nä, vi tar det från början.Min mormor hade sjukt mycket blommor. Bland annat två gamla julkaktusar som hennes mamma och mormor haft. När mormor dog tog jag några grenar från de båda kaktusarna.Jag läste på och det skulle tydligen enligt "experter" vara svårt att få dem att ta si... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Difvenkrooks julmust

2016-12-05 i Jul i Laloland
Mycket dryckestankar på bloggen just nu, men jag hittade Dufvenkrooks Julmust Halvtorr och köpte två flaskor på julmarknaden förra veckan. Kändes spännande med en halvtorr inte så söt must.Bild från Dufvenkrooks.sePå kvällen skulle jag och Jens provsmaka, men vilken fruktansvärd besvikelse.Den smakad... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Roséglögg

2016-12-05 i Jul i Laloland
I går gick jag förbi Moberg Roséglögg på Konsum och glögg är ju gott och Rosé är oftast gott - så jag köpte en flarra. Och JA, jag gillade den. Lite blek i smaken, men inget som inte en påse glöggkryddor fixar. Jag tror att jag gillade den för att den inte var så söt. Men den var inte god kall, bara ... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Dickens - en julsaga

2016-12-04 i Jul i Laloland
I dag lyssnade jag på Lugna favoriter när vi bakade pepparkakor och då hörde jag plötsligt en lokal reklam för symfoniorkestern här och att de skulle sätta upp Charles Dickens En Julsaga.jag slängde mig på google och mycket riktigt. Jag hade ingen aning - men tydligen är reklamradio inte helt fel all... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Missa inte A Christmas Detour

2016-12-04 i Jul i Laloland
I dag på kanal 5 kl. 16.15 kommer julfilmen: A Christmas Detour med bland annat Candace Cameron Bure (Dj i Huset fullt)bild från Imdb/Jessica... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Gamla goda ting

2016-12-03 i Jul i Laloland
När min mormor och morfar gått bort fick jag ärva en del saker. Mest smågrejer som betyder mycket för mig, och julsaker var jag ju såklart extra intresserad av.Jag har en gammal resväska som var morfars och i den ligger nu en massa julgrejer som jag fått av dem. Och där i ett hörn hittade jag dessa, ... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Selmas mössa

2016-12-02 i Jul i Laloland
För den som älskar, eller har barn som älskar, årets julkalender kan det här kanske vara något: Mönster och garn till "Selmas mössa och halsvärmare".Bild från Knittingroom.seKanske blir en årets julklapp hemma? Själv vill jag gärna ha halsvärmaren i någon läcker färg./Jessica... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Barnpyssel till småknodds

2016-12-02 i Jul i Laloland
Lalo har haft ögoninflammation en vecka, det blir inte bättre och i dag blev det BVC och droppar.Jag har också blivit hängig. Så orken är inte här, den går åt till att hålla Lalo sysselsatt med något då jag själv inte orkar ut på äventyrspromenader eller timslång lek.Så vad gör en för något pyssel me... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

1:a december

2016-12-01 i Jul i Laloland
Så fick vi äntligen se första avsnittet av Selmas Saga i morse - så bra det va!Jag ser fram emot fortsättningen då miljön och det där mystiska tilltalar mig väldigt mycket.HÄR kan ni se första avsnittet om ni missat.På Barnkanalen kan en även spela spelet  - Tryck HÄR för att komma dit.I övrigt ... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Julskinka utan rumpa

2016-11-28 i Jul i Laloland
Jag äter inte något som har haft ögonfransar - det är principen för mitt ätande. Allt annat som jag gillar äter jag.Det handlar inte om smaken, kött har jag alltid gillat, det handlar helt enkelt om djurhållning (numer även miljö) och till viss del även äckel över att hålla på med och äta döda djur.M... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Polkapepparkakor

2016-11-27 i Jul i Laloland
Igår hittade jag äntligen polkapepparkakorna från Annas på Hemköp. Sista paketet och jag knep det.Jag är inte någon som gillar mint, har jag aldrig gjort, så jag var lite skeptisk redan innan jag smakade...Men jag blev glatt överraskad och fick liksom lite mersmak på dem, trots att jag inte gillar mi... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

1:a advent

2016-11-27 i Jul i Laloland
Dagen började bra - sovmorgon!Vi åt frukost och öppnade adventspresenter. Vi har ju kört det i alla år och Lalo får också 4 presenter istället för 24, för det blir så otroligt mycket grejer annars. I dag blev det två böcker: Konrads klänning och Konrad & Karamellerna - Konrad lussar har ju varit ... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Julbralla

2016-11-24 i Jul i Laloland
Okej, 90-talet ringde och bad mig gå till Monki och köpa ett par kvarglömda velourleggings till jul ... så jag gjorde det!Alltså mycket var (och ÄR) så fult med 90-talet men de här leggingsen - jag dog snyggdöden och nu ska jag ha dem på alla julevent jag ska på i år - PUNKT!(det enda som är synd är ... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Julafton - blott en månad bort

2016-11-24 i Jul i Laloland
Ja, men alltså klyschan är så sann: va fort tiden går!En månad till julafton och julen börjar pocka på överallt - härligt!Jag har haft en fullspäckad vecka, men just i dag vabbar jag en ögoninflammerad liten galning som jag äntligen fick ner i sängen 13.30 (själv har jag varit vaken sen strax innan 0... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Julkalender som räcker längre än december

2016-11-23 i Jul i Laloland
Jag har hittat den ultimata julkalendern, den som skulle få mig att längta tills varje morgon och bussresa till jobbet : NOVELLIX egna julkalender. Bild från NovellixDu får 24 noveller, snyggt paketerade i en fin trälåda - ÅÅÅÅHHHH, denna fantastiska grej. Stor vill-ha-faktor!Jag tar mycket hell... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Glittrigt grjejs

2016-11-23 i Jul i Laloland
Vissa saker kan jag inte vara utan till jul - som hyacinter!Jag kan tydligen inte heller låta bli att stoppa glittertjaffs i varenda kruka med julblommor... vet inte vad det är med det där glittergrejset, men jag älskar det.Jag försökte verkligen i helgen att sätta upp julblommor utan glittergrejs...... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Julpapper

2016-11-22 i Jul i Laloland
Jag har sjuuukt mycket julpapper och presentpapper. Men det är också en sak som jag varje år köper nytt för det finns så mycket fint. Varje år säger och tänker jag även att jag inte ska köpa mer - men det håller aldrig länge, så från och med nu ska jag lägga ner den snusfurnuftigheten och bara blaffa... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Funderar...

2016-11-13 i Jul i Laloland
...på att införskaffa en sådan här till pepparkaksbaket. Alltså roooolig!Maxi har så tramsiga och roliga julsaker varje år. Helst ivll jag dock ha en kavel utan handtag så jag kan kavla på plåt med kant!Vi ska för övrigt baka pepparkakor i veckan, allt får ske i omgångar med en liten soon to be 2-åri... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Jul i stan

2016-11-12 i Jul i Laloland
I år satsar Linköping, där jag bor, på att ha en rejäl jädra julutsmyckad stad.Nya ljus för 10 miljoner(!!!...) är inköpta och ska skapa julmagi på gator och torg - det ser jag fram emot att se. Invigning den 26 november för den som har vägarna förbi.Redan nu kan en skönja delar av den och här kommer... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Julnoveller

2016-11-12 i Jul i Laloland
Jag fortsätter lite på spåret om att lyssna på radio - det finns nämligen härliga julnoveller att lyssna på på Sveriges Radios hemsida. Det går att lyssna direkt via webben eller så laddar du ner dem om du vill.De två första här i listan är GULD - så lyssna är mitt tips!Bild från sr.seJulen jag inte ... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Kärlek i bloggosfären

2016-11-11 i Jul i Laloland
I tider som dessa så behöver världen och vi människor all kärlek vi kan få. Och har en då en plattform som t.ex. en julblogg så kan, och bör, en passa på att använda den för att sprida lite kärlek och värme till sina medmänniskor - i det här fallet andra julbloggare!Jag fick en rejäl "Julpuss" (*barr... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Julskatter

2016-11-11 i Jul i Laloland
Jag har observerat, som den språklärare jag ändå är, att årets ord i "Så mycket bättre" är ordet "låtskatt". Men jag har hittat något mycket bättre och roligare, nämligen JULSKATTER!Sr:s hemsida är fylld med roliga och intressanta julprogram och "radionotiser".För mig som pendlar är det perfekt att l... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Dessertmästarna - the x-mass edition is back!

2016-11-09 i Jul i Laloland
Efter en dag i totalt mörker och uppgivenhet över valet i USA såg jag med glädje på Roy Fares Instagram att "Dessertmästarna - the juledition" är tillbaka i rutan i år med nya avsnitt.Tisdagen den 6 december kl. 20.00 på kanal 5 smäller det. Tre avsnitt med julbak och julgott - de... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Sanna Nielsen blir årets julvärd!

2016-11-08 i Jul i Laloland
Ja, vad tycker ni om Svt:s val av julvärd i år?Nu kollar ju inte jag så mycket på tv på julafton - Kalle Anka och Karl- Bertil Jonsson blir det mest. Och egentligen bryr jag mig inte jättemycket om vem som är julvärd, men jag vet att det är väldigt betydelsefullt för många andra.Personligen så tycker... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Och årets julvärd är ...

2016-11-07 i Jul i Laloland
... förmodligen någon som har setts på svt en del i år eller som i alla fall är i ropet på något sätt. Eftersom det var en kvinna förra året (älskade Gina), så kan det nog bli en man i år då det varit varannan ett tag nu. Anders Lundin kanske eller Måns Zelmerlöw?Sanna Nielsen hade ju jag t... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Ikea och dess aldrig sinande julstämning

2016-11-07 i Jul i Laloland
 I går var vi på IKEA och det må vara så att alla saker på Ikea inte faller mig i smaken. Men om det är något som de alltid uppfyller så är det i alla fall att skänka julstämning till en jultörstande småbarnsmamma med ledset barn på armen (+ att de räddar en då en kan muta med korv som dessutom ... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Vinn en Chokladkalender

2016-11-07 i Jul i Laloland
Hos Jul i fjällen kan en vinna en chokladkalender från Åre Chokladfabrik.In och tävla du också - nu håller jag tummar och tår den 13 nov./Jessica... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Retrojul med godiskul

2016-11-06 i Jul i Laloland
I somras "ramlade" jag över en helt fantastisk loppis som sålde ut affärspartier med allt möjligt.Det fanns hela _HYLLMETRAR _ med ouppackade strupmbyxor, byxor, tröjor och badbyxor från 50-70 tal (alltså dog retrodöden av allt fint) sen fanns det allt möjligt från häftstift till pappersdukar. Jag kö... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Julig spaning och stämningen stiger.

2016-11-06 i Jul i Laloland
Jag har visserligen haft ett halvt höstlov den här veckan, men har inte hunnit blogga allt jag skulle ändå. Dels för att jag äntligen kommit mig för att börja pyssla och inte bara skriva om det och sen har vi haft besök sedan i torsdags och då känns det så dumt att blogga. För det tar rätt lång tid. ... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Vi öppnade ett paket ...

2016-11-04 i Jul i Laloland
... som kom från en man som sålde mig en sak på Tradera... Jag har ju alltså skaffat ett konto på Tradera igen - helt livsfarligt!I bland är det även precis det som behövs för att hitta de saker en älskar mest - som retrosaker, i mitt fall.Jag har i hela mitt liv haft en svag punkt för allt det där g... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

PEPPEN

2016-11-01 i Jul i Laloland
Såg precis trailern till årets julkalender och jädrans va bra den verkar!!!!Det här känns som en julkalender helt i min smak;Spännande handling, mystisk och magisk miljö och så jul = kan bara bli bra.Trailern känns mer som en filmtrailer än en julkalender så jag är mycket pepp på den här.Selmas Saga ... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Jullista

2016-10-30 i Jul i Laloland
En ny lista jag hittade på Sannas julblogg. Det går ut på att välja 1,2,3 saker i varje kategori - kul idé och jag älskar ju listor så...;1 dryck: Julmust2 julpynt: Fönsterdekorationerna (stjärna eller ljusstake) och julgranen (men sedan även alla tusen andra saker =)3 ätbart: Janssons... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Två månader

2016-10-25 i Jul i Laloland
I går var det två månader till julafton. I dag, om två månader ligger jag på soffan med chokladen på magen och kollar matiné och småsover....eller så gör jag det inte eftersom vi har gäster och en liten nybliven tvååring som helst vill leka och fixa med grejer - men tanken är god!Men fatta, två månad... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

De ultimata klapparna

2016-10-24 i Jul i Laloland
Ja, varje år skriver jag önskelista, och så har jag gjort sedan jag var liten. Sakerna ändras och vissa består (typ att jag ALLTID önskar mig röda örhängen och halsband i min stil, men aldrig har fått det...hint hint)Aja, i år har jag dock TVÅ saker jag önskar mig mest och mer än allt det där smågrej... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Blossa glögg - ett smaktest

2016-10-23 i Jul i Laloland
I går var det tänkt att jag skulle börja göra julkort. Men så såg jag att "Så mycket bättre" skulle börja och det tycker jag är rätt roligt. Så i stället blev planerna: glögg, peppisar och Så mycket bättre.I fredags köpte jag Blossas nya smak(alkoholfri) för året: Blåbär och ingefära!Det låter ju sju... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Lördagens julspaning

2016-10-23 i Jul i Laloland
I går skulle vi köra en julspaningsraid ute i Tornby var det tänkt. Men är en inte bilburen så får en hålla till godo med buss. Bussen är verkligen inte ett problem - om en kollar tidtabellen ordentligt! Vi hamnade alltså i spöregn vid hållplatsen(inte nära hemma) en hel TIMME för tidigt. Ett knorrig... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Julspaning

2016-10-21 i Jul i Laloland
Eftersom vi var vakna strax efter fem i morse så var Lalo supertrött lagom till 9 när vi skulle ner på stan. Detta resulterade i en supersnabb sväng på ÖoB och sedan hem igen, leka ute, käka lunch och sedan somnade hon.ÖoB har fått fram en hel del julsaker här i Lkpg, men mer är på väg. Det var inte ... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Hur & Hem Julspecial

2016-10-21 i Jul i Laloland
Jag älskar den här tidningen!Så inspirerande och rofylld att bläddra i. Underbara bilder, roliga, lite nya recept, fina pyssel med enkla medel och sen så älskar jag sådana där uppslag där en får en massa inspiration på klappar, julsaker, inredning etc.Jag gillar de här lite mindre "notiserna" so... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Den nya julboken.

2016-10-19 i Jul i Laloland
Julen höll ju på att bli inställd då jag inte kunde hitta min julbok. Och det kan jag fortfarande inte, så jag gick helt enkelt och köpte en ny - exakt likadan!Så nu är planeringen i full gång. Och det hade ju varit kul om ens släkt bodde närmare (både min och sambons) så att fler ville komma till os... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Amelia Jul

2016-10-18 i Jul i Laloland
I går låg den i lådan när jag kom hem - Amelia Jul. Herregud, är vi redan där..HÄR? Alltså i tiden då jultidningarna börjar poppa upp?Jag har inte hunnit med. Den långa sommaren satte mig lite ur spel. Men jag kommer nog i kapp ska ni se.Så årets Amelia - vad tycker och tänker jag?Överlag Bra, l... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Jultidningsrecensioner - 101 ideér!

2016-10-14 i Jul i Laloland
Så var de här - de första jultidningarna.Jag har inte orkat skriva något om dem förens nu, för det här har varit en hektisk vecka med mycket stress och alldeles för lite ork. Dock kom lite krafter tillbaka i onsdags efter att jag spenderat en dag ute i skogen med min, och en annan, grupp på jobbet. A... Läs mer i Jul i Laloland.
Bloggfoto saknas

Julkatalog från Slöjddetaljer

2016-10-08 i Jul i Laloland
Det plingade till i mejlboxen och in kom denna :Slöjddetaljers julkatalogJag blir sååå pysselsugen när jag ser allt här!/Jessica... Läs mer i Jul i Laloland.

 
 

Vill du ha med din julblogg här?

Börja här för att lägga till din julblogg i denna databas.

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Få tips på Facebook

Följ också communityt "Julbloggar" på Facebook för att få tips om när det finns nya, roliga blogginlägg att läsa:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby