Presenttips.se logo

Tävling: Vilken smart sak vill du ska uppfinnas 2013?

tävling smarta saker Tävlingen är avslutad
Startar: 2013-01-21
Slutar: 2013-01-28
Vinst: Presentkort på 300 kr hos SmartaSaker.se
Vinnare: Lena Sundqvist

Denna veckas tävling sponsras av SmartaSaker.se som är en webbshop där man hittar produkter som löser vardagliga problem på fiffiga sätt. Det är också vad veckans tävling går ut på: att komma på en smart sak och/eller vardagligt problem du vill ha löst.

Det kan vara en blöja som lyser gult när den är blöt, en speciell typ av solglasögon som tar bort blänket ifrån datorskärmen, en vattenkanna som automatiskt vattnar dina blommor när du är bortrest och så vidare.  Du behöver inte beskriva exakt vad den smarta prylen skulle göra annat än vilket problem den ska lösa.

Vinsten är ett presentkort på 300 kr på SmartaSaker.se.

 

Tävlingsregler:  • Tävlingsbidragen bedöms utifrån hur välbehövlig prylen skulle vara, hur smart/kreativ den är och till (mindre mån) även rimlighet.

  • Utgå gärna ifrån en produkt på SmartaSaker.se eller hämta inspiration därifrån

  • Prylen ska vara något som skulle kunna tänkas hitta på SmartaSaker.se. Självklart vill vi alla se ett botemedel mot cancer under 2013 men det är inte riktigt det vi ska hitta på. Tänk "vardagssmart"!

  • Lämna ditt svar som en kommentar nedan.

17 kommentarer

Anna Knutsson - 2013-01-28

Usch, jag avskyr alla fula sladdar som man dras med i alla rum, framförallt när de inte används för tillfället (tex mobilladdare, datorladdare osv). Jag önskar att det fanns någon slags ihoprullningsapparat som det finns i damsugare så att sladdarna kan rullas ihop när de ej används. Skulle vara perfekt för mig att man kunde trycka på en liten knapp så att sladden säkert rullades in i ett litet fodral så att den samtidigt skyddas, förhindrar trassel, samt att det ser mycket bättre ut.


Sanna Andersson - 2013-01-28

Jag skulle vilja ha en potatisskivare till hasselbackspotatis. Liknande en äggskivare men som bara skär en bit ner. Finns kanske redan men jag har letat och skulle verkligen vilja ha en sådan.


Britta Högström - 2013-01-28

Det finns borstar som skrubbar en på ryggen, Saker som kliar en på ryggen... men det finns inget redskap som hjälper en att smörja in sig på ryggen. Behöver en desperat!


Mikael Gustafsson - 2013-01-27

En fuktmätare som talar om när det är dax att vattna blommorna. Jag glömmer dem hela tiden och just nu har jag pinnar i ökenjord.


Emily - 2013-01-27

Det hade varit smidigt å ha ett "Lockmått" när man bakar. Det är ett lock i plast med inbyggd måttsatts som man sedan fäller ut måttet på så att man slipper leta efter rätt mått varje gång. Till exempel använder jag oftast matsked till kakaon - så det hade varit perfekt med ett lockmått som sätts för öppningen på kartongen!


Kristiina - 2013-01-27

En maskin som plattar till alla förpackningar! En mini modell lik den som mataffärer har men menad för vanliga hushåll. Bara under en dag så växer förpackningshögen av både plast och papp rätt rejält. Men genom att platta till de mer än med bara händerna så skulle högen bli mindre. Vilket skulle resultera i mer förpackningar på mindre yta och mindre turer till miljöstationen, alltså en miljövinst!


Paola - 2013-01-27

Jag vägrar diska smörknivar varje gång jag använt dem eftersom jag tycker det är slöseri med vatten, så jag lägger dem på Bregottasken … som såklart blir kladdig och fet. Önskar en smörknivshållare (gärna ställbar så den kan anpassas till olika askar) som fästs på asken så att kladdet kan undvikas.


Annika Nilsson - 2013-01-26

En avloppsrensartång att rensa avloppet med. Jag tror att de flesta tycker att det är äckligt att rensa bort hår osv som fastnat i duschen.....


Ulrika - 2013-01-26

En potatisskalare liknande den roliga o smarta äppelskalaren man kan köpa hos er.Med ev potatisskivor/klyftpotatis-funktion.Skulle vara suveränt att ha!


Jennie - 2013-01-24

Något litet chip eller något liknade att klistra på fjärrkontroll, nycklar, glasögon m.m. Så man slapp leta så mycket varje gång barnen, eller sömnbristtrött förälder varit framme och tappat bort sakerna!


Anna - 2013-01-23

Jag önskar något med "fast grepp" som jag använder för att öppna sodasteam flaskan (den man har vattnet i) med när den fastnat med tryck.


lisette bäcksro - 2013-01-23

en liten robot som kommer och plockar upp alla dessa kläder som slängs överallt i vårt hem. ibland kan man tro att JAG är denna robot... ;)

det hade verkligen underlättat otroligt för mig. =)


Maria Gunnarsson - 2013-01-22

En insats/tillbehör som skulle göra det möjligt att tvätta mindre plagg i diskmaskinen alt. en kombinerad disk/tvätt-maskin. Bor man litet så är det svårt att få plats med båda.


Saga - 2013-01-22

Jag skulle vela ha en sak som kunde städa mitt rum, eller hjälpa mig ha roligt medans jag städar.


Lena Sundqvist - 2013-01-22

Med bara en fungerande hand (efter en stroke för 6 år sen) finns det massor med lösningar man skulle vilja fanns. Då jag gillar att baka saknar jag en enhands-kavel. Att kavla ut en bulldeg med en hand är nästan omöjligt.
En annan sak är någon slags sak som gör det möjligt att stäng dragkedjor med en hand. Nått sånt vore drömmen för mig som inte kan stänga en jacka utan knappar.


Frida Bergner - 2013-01-22

En typ av fräscht doftande soppåse, så man slipper avfalls lukten.


lotta hellström - 2013-01-22

En riktigt smidig "dramaten", ni vet en sådan där fiffig sak som pensionärer handlar i. Den skulle vara helt platt, med infällbar hjul så att den rymdes i handväskan. Bra att ha när man gör de där fynden på loppisen, marknade eller på stan men kommer på att de är helt opraktiska att bär hem =)
Mvh
Lotta


Pågående tävling(ar)

Just nu finns det inga pågående tävlingar på Presenttips.se.

Senaste vinnarna

Håll koll på nya tävlingar

Nya tävlingar annonseras alltid på:
@Presenttips.se
@PresenttipsSe

Sponsra en tävling?

Vill du sponsra en tävling på Presenttips.se? Kontakta info@presenttips.se så berättar vi mer.