Presenttips.se har 1 739 manuellt utvalda presenter från 585 olika butiker samt 303 blogginlägg.Kaffeprovning i Östermalmshallen

Kaffeprovning i Östermalmshallen

Pröva världens mest exklusiva bönor, och lär dig mer om kaffe än vad du någonsin trodde var möjligt.

  • Provning av olika kaffesorter
  • Smaka olika kaffedrinkar
  • Lär dig mer om Sveriges mest populära dryck

En gudadryck, en energikick eller en lugn kopp varm, god tröst – vad än kaffe betyder för dig så ger denna upplevelse dig nya perspektiv. Liksom vin gestaltar sig kaffe helt olika, beroende av ursprung, skördemetod och rostning. Du får under denna unika kaffeprovning lära dig mer om den spännande kaffebönan och du får chansen att smaka och smutta på några av de allra bästa kaffesorterna i världen.
Kaffebönan kan, likt vindruvan, frambringa ett brett spektrum av smaker. Vissa kaffesorter är utpräglat söta, andra nötiga eller milt syrliga. Under provningen smakar vi olika bönor och letar efter dess karaktär, renhet och livlighet. Vi lär också om hur olika beredningsmetoder framhäver och påverkar kaffets karaktär.

Du får en hel kaffevärld till livs – en livfull skildring av kaffets historia, kemi, geografi, producering och världshandel och vidare kaffets rostning, malning och produktion här hemma. De aktuella trenderna i kaffekonsumtionsvärlden tas också upp; coffeeshopboomen, vad skiljer en cappuccino från en ristretto, en macchiato från en cortado… ? Och hur gör du egentligen den bästa möjliga espresson hemma med din egen espressomaskin?

Den lättsamma upplevelsen avslutas med att du får testa att göra en proffsespresso alldeles själv. Den sinnliga och smakrika provningen, som kryddas av den anrika Östermalmshallens varma stämning, leds av en riktig kaffeexpert – Paula Pohjakallio. Hon är en hängiven barista med över 20 års erfarenhet av kaffebranschen.

750 kr
Besök butiken

Presenttips från

Boxexperience logo

Är något fel på produkten?

Relaterade taggar

Relaterade presenter

Det finns inga presenter i denna kategori.

Relaterade blogginlägg

Det finns inga blogginlägg i denna kategori.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.