Presenttips.se har 1 800 manuellt utvalda presenter från 586 olika butiker samt 303 blogginlägg.Cognacsprovning

Cognacsprovning

En gladlynt grosshandlare i frack med ett kupat glas i ena handen och en fet cigarr i den andra. Det är den klassiska bilden av cognacsdrickaren. Känns den föråldrad? Här får mottagaren chansen att slå hål på myten om cognac i och med denna unika cognacsprovning. Cognac dricks ur ett cognacsglas eller eventuellt en cognacskupa. Källarmästaren (maître de chai) använder sig oftast av ett cognacsglas eftersom detta inte dränker luktsinnet lika lätt som en kupa. Luta glaset och sätt det till näsan. Dra försiktigt in doften i små "sniffar" och känn dofterna av druvighet, rostat fat eller kanske vanilj. Deltagarna får lära sig att läppja på cognacen för att på så sätt inte bedöva Smaklökarna.
Cognac, eller på svenska konjak, är en av de mest kända typerna av druvsprit och måste komma från ett begränsat område i sydvästra Frankrike. Detta område ligger i departementet Charente-Maritime, en stor del av departementet Charente, samt i vissa delar av departementen Deux-Sèvres och Dordogne.

495 kr
Besök butiken

Presenttips från

Upplevelsepresent logo

Är något fel på produkten?

Relaterade taggar

Relaterade presenter

Det finns inga presenter i denna kategori.

Relaterade butiker

Upplevelsepresent logo

Upplevelsepresent

En specialist på upplevelsepresenter med många väldigt roliga och unika upplevelser. Här hittar du över 500 olika upplevelser och företaget disponerar också över en egen ubåt!

Hemsida: upplevelsepresent.se

Relaterade blogginlägg

Det finns inga blogginlägg i denna kategori.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.