Julradio - här kan du lyssna på julmusik

Julradio

Kan du inte få nog av julmusik under, innan och kanske rentav efter julen? Bortsett från alla andra kanaler där du kan lyssna på julmusik, spellistor på Spotify och CD-skivor så finns det förstås julradio att lyssna på också. Vissa radiokanaler går helt och hållet över till att spela julmusik efter ett visst datum, andra spelar bara julradio men endast under en begränsad del av året och sen finns det webbradio och appar som spelar julradio. Här är de julradio-kanaler som finns att lyssna på:

  • Lugna Favoriter - Lugna favoriter finns på olika frekvenser över stora delar av året. De spelar 100% julmusik under julen fram till annandag jul varje år. Datumet när de börjar spela julmusik utannonseras dels i radiokanalen och på deras kanaler på webben.

  • Star FM finns över hela landet på olika frekvenser och spelar vanligtvis de stora stjärnorna och hitsen från 70- 80- och 90-talet men under julen slår de, likt Lugna Favoriter, över till 100% julmusik.

  • Sveriges Radio Bjällerklang - Bjällerklang är en radiokanal som bara finns en gång om året, på julen. Den börjar sändas i slutet av november till och med 2:a januari. För närvarande är det oklart var man kan lyssna på den i år.

  • SR P2 Klassisk jul - Klassisk musik i julformat som också bara spelas under julen. Under resten av året verkar inte länken fungera.

  • Julradio.se - En webbradio som du kan nå via din dator på julradio.se, via deras app (sök efter 'julradio') eller via internetradioapparater. Julradio.se börjar sända 1:a december.

Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

3 kommentarer

Hannele Eriksson - 2020-12-10

tack. Börja bara!


Christoffer på Presenttips.se - 2020-11-27

Per-Olof: Det verkar som att den börjar sändas först 13:e december. Jag såg att länken var fel och har justerat den nu så att den visar rätt.


Per-Olof Olsson - 2020-11-25

När börjar de digitala sändningarna med Klassisk Jul P2 i Göteborg. Jag har ställt in kanalen men det står: Service not available.
Mvh Per-Olof O


Jul på Presenttips.se

Jul sm
Jul på Presenttips.se

Vår samlingssida för allt julrelaterat på Presenttips.se.

Julklappstips
Julklappstips

Här samlar vi julklappstips för hela familjen med de populäraste julklapparna till henne, honom, mamma, pappa osv.

Julmarknad sm
Julmarknader i Sverige

Presenttips.se har Sveriges största samling av julmarknader (1193 st). Här kan du ta reda var du hittar julmarknaderna och när de är mm.

Julkalender sm
Julkalendrar med rabatter

Massor av nätbutiker har i december julkalendrar där man bakom varje lucka har ett kanonerbjudande varje dag. Här hittar du en stor sammanställning!

Julfilmer sm
Julfilmer 2024

Den kompletta listan med hundratals olika julfilmer som du kan se på nätet idag: romantik, komedi, drama, svenskt, barnfilmer, familjefilmer. Allt!

Julmusik sm
Julmusik

Massor av tips på spellistor på Spotify med julmusik, allt från julmusik för barn, kyrkokörer till instrumental julmusik.

Jultraditioner sm
Jultraditioner i världen

Här berättar vi om hur man firar jul i olika delar av världen och vilka jultraditioner som finns i allt från Ghana till USA till Japan.

Jul quiz
Julquiz

Flera roliga quiz/frågesporter med jultema som ni kan ha som underlag för en helkväll tex vid julvaka eller på julaftonskvällen.

Arets julklapp sm
Årets Julklapp 2024

Här presenterar vi både det officiella valet till Årets Julklapp men också vår egen version av vad vi tycker Årets Julklapp är.

Christmas blogger sm
Julbloggar

Få tips och inspiration till julen från några av Sveriges mest intressanta julbloggare! Här är senaste nytt från dem.

Secret santa sm
Julklappslekar

Tips på roliga julklappslekar när ni ska dela ut julklapparna på julafton.