...ytterligare 10 presenttips till kompisen som älskar att resa

2013-10-18 av Tore
...ytterligare 10 presenttips till kompisen som älskar att resa

Din kompis älskar att resa och tillbringar alltid första dagen av en semester på ett flygplan på väg bort någonstans. Din bror har inte packat upp och ställt undan resväskan sedan han tog studenten för tio år sedan. Dina föräldrar drömmer om att tillbringa pensionen på en jorden-runt-resa som aldrig tar slut. Vad köper man egentligen i present till dessa människor när man inte har råd att betala deras flygbiljetter?

nackkudde för resor

1. Nackkudde

Den man älskar unnar man en god sömn. Med en mjuk och bekväm nackkudde kommer din vän eller familjemedlem att skänka dig många tacksamma tankar under långa flyg- och tågresor.

passfordral

2. Passfodral

Passet tar mycket stryk när det trycks in i en permanent fuktig ryggsäck under en tre veckor lång vandring genom Amazonas djungler. Se till att din vän tillåts resa in i Sverige igen, hjälp honom eller henne att skydda passet med ett snyggt och hållbart passfodral.

samsonite resväska orange

3. Samsonite Aeris resväska i starka färger

Vad varje resenär önskar sig är en tålig resväska som inte ser ut som alla andra. Den här försvinner inte på bagagebandet och minskar risken för förväxling av bagage. Din bror slipper lämna flygplatsen med en väska full med någon annans smutstvätt.

kabinväska som present

4. En kabinväska med rätt mått som rymmer mycket

Bagageavgifter som kostar dubbelt så mycket som själva biljetten vill lågprisbolagsresenären helst undvika. Då måste kabinväskan rymma mycket och vara lätt att transportera i alla miljöer. Den här kombinerade rullväskan och ryggsäcken uppfyller de kraven, samtidigt som din vän kan undvika att stoppa alltför mycket av sina surt förtjänta pengar direkt i fickorna på Michael O'Leary.

999 kr hos Travel Heroes

Buybutton obsolete

silkespyjamas för resan

5. Silkespyjamas

Det är inte alltid läge att låta allt hänga ut. Den som ofta delar rum med andra på resan behöver en något passande att sova i. En silkespyjamas är just det – den tar liten plats i bagaget och passar lika bra i kalla som i varma klimat.

479 kr hos Travel Heroes

Buybutton obsolete

vägglöss skydd

6. Vägglössskydd

Man vet inte alltid vad det är man sover i när man är ute och reser. Det här impregnerade lakanet skyddar både budgetresenären och Hilton-stammisen från vägglöss.

479 kr hos Travel Heroes

Buybutton obsolete

Ett Interrailkort i första klass

7. Ett Interrailkort i första klass

Den som reser mycket för nöjes skull vet att han eller hon måste spara och lägger sällan pengar på bekvämligheter. Unna dina vänner eller familjemedlemmar en bekväm resa genom alla Interrail-länder. Betydligt plånboksvänligare än att köpa dem en förstaklassbiljett på en A380 till Singapore.

3865 kr hos sj.se

rymdpenna

8. Rymdpenna

Funkar den här pennan i rymden, funkar den också till att författa vykort på stranden på Koh Samui – även under monsunperioden. Skriver under alla förhållanden.

pentax äventyrskamera som present

9. En äventyrskamera

Äventyraren som vill dokumentera alla sina extrema upplevelser under resans gång kunde inte önska sig en bättre present än en riktigt robust kamera. En som är vattentät, stöttålig och som dessutom tar bra bilder som sedan kan visas upp för kompisarna.

2790 kr hos CDon

rymdresa upplevelse present

10. En rymdresa

Har man inte råd att köpa flygbiljetter som present, har man förmodligen inte råd med det här. Men för personen som redan har varit överallt är en rymdresa ett utmärkt presentalternativ. Kan med fördel kombineras med rymdpennan.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.