Presenttips.se har 1 742 manuellt utvalda presenter från 488 olika butiker samt 303 blogginlägg.


Happy day se bannersmall

Föregående: Recension av upplevelsen Skärgårdsbrunch |

Nästa: Test av upplevelsen "Spaka Själv" - flyga sportflygplan

Vett och etikett när du ger badrumspresenter - 10 tips och presentförslag

Vett och etikett när du ger badrumspresenter - 10 tips och presentförslag
2014-09-17 av Freddi

Att ge presenter för badrumsregionen är både det lättaste och det svåraste - beroende på om man har känsla för vad som passar sig och inte passar sig. Badrummet är rummet där vi gör oss sensuella och vackra som små blyga nyponrosor - men också rummet där vi stundtals skrikande klämmer ur oss en massa illaluktande och slemmiga vätskor. Då är vi inte det minsta förvånade om Max von Sydow plötsligt dyker upp, kastar vigvatten på oss och skriker: "The Power of Christ compels you!"

Så vad kan man ge till någon om man väljer att köpa något till badrummet? Åh, om det bara varit så enkelt. Men så enkelt ska vi inte göra det. Du måste du utgå från hur personen är som du köper presenten till. Det som är en crazy grej för den ena blir en förolämpning för den andra. Vi kan gå igenom en rad presenter här och se om de är lämpliga eller inte.

Skön badrock

1. Klassisk badrock: Lord Nelson Victory

En klassisk badrock kan sällan slå fel. Är den av hyfsat god kvalité - mjuk och skön - går det oftast bra. Det enda jag kan tänka mig som kan gå fel är om en blå badrock ges som present till en man som är inbiten feminist och undrar varför den tvunget måste vara blå (bara för att han är man?). Men då kan du ärligt svara att den fanns bara i blått. Eventuellt kan du köpa en precis likadan till hans tjej också. Då har du ryggen fri.

448 kr hos HomeMe.se
Besök butiken
 
Originellt duschdraperi

2. Originellt duschdraperi

Duschdraperi är en bra present. Lämpligheten ligger helt i motivet på draperiet. Här kan du göra bort dig och bli utslängd med fel motiv, men få en lycklig kram om det är rätt motiv.
Detta duschdraperi från Vallila kan hålla dig lagom balanserad. Det är originellt och lite roligt, men samtidigt lite sött och vackert. Ingen lär bli förolämpad, och tycker de inte om det så kan de alltid vira in din kropp i det efter de har styckat dig i badkaret (om de nu mot förmodan ändå skulle bli förolämpade).

475 kr hos Drytrend
Buybutton obsolete
 
Duschtvål från Durance

3. Duschtvål från Durance

Duschtvål är också en klassiker - men är också en sån där vansklig grej. En tvål kan sända budskapet: "Du är vacker och väldoftande, här får du något som gör din än vackrare och än mer väldoftande." Men det kan också betyda: "Du luktar äckligt. Här får du tvål så du kan tvätta dig." Men om tvålen ser lyxig och exklusiv ut, tenderar mottagaren att tolka det enligt det första alternativet.

175 kr hos Drytrend
Buybutton obsolete
 
Tylö bastuaggreagat

4. Tylö bastuaggreagat

Jadu... Om du vet att den du ger presenten till håller på att bygga en bastu och inte har ett aggregat ännu, då lär detta bli en mycket uppskattad present. Om det inte är så, då har du kastat bort nästan 6 000 kronor på att en pinsamt berörd mottagare mumlar: "Men oj... det var ju... oj, så stor den är. Inte skulle du ha..."
Kontentan: innan du köper dyra badrumstillbehör som ska installeras, var riktigt, riktigt säker på att mottagaren verkligen vill ha den och skulle uppskatta den.

5786 kr hos hemvaruhuset.se
Besök butiken
 
Rolig badkarspropp

5. Självmordsbenägen badkarspropp

Har mottagaren av presenten humor? Har mottagaren samma sorts humor som du? Hur väl känner du mottagaren?

Den här badkarsproppen tycker jag själv är väldigt skojig men för en person med lite mörkare sinnelag kanske det inte är lika populärt. Det räcker med att personen i allmänhet känner sig allmänt utstött. Då kan en sådan här present ha samma effekt som att vakna upp med ett blodigt hästhuvud vid fotänden i sängen.

245 kr hos HomeMe.se
Besök butiken
 
Badrumsvåg från Demerex

6. Badrumsvåg från Demerex

En badrumsvåg kan vara en bra present. Framförallt om den är snygg och har en massa coola funktioner. Men här är ännu en present som till fel mottagare kan tolkas som "Du är fet! Förstår du inte hur fet du är? Väg dig och se själv!"
En badrumsvåg bör därför ges till någon du känner väl och som du vet inte oroar sig över sin vikt, utan bara tycker det är coolt med en våg som kan mäta vikt, fett, vatten, ben, muskler och kalorier. Det vill säga en tekniknörd.

336 kr hos vvsobadrum.se
Besök butiken
 
En komplett badrumsserie

7. En komplett badrumsserie

En snygg badrumsserie av mjuka och sköna mattor kan vara en toppenpresent. Här går du också ganska tryggt, om du inte - som sagt - väljer något obskyrt motiv. Det värsta du annars kan råka ut för är att mottagaren inte tycker stilen, färgen eller motiven passar i dennes badrum. Själv tycker jag att denna badrumsserie från Wenz är riktigt snygg och borde kunna passa i de flesta badrum.

449 kr hos klingel.se
Buybutton obsolete
 
Pratsam toalettpappershållare

8. Den talande toalettrullshållaren

Faktiskt kan den säkraste presenten vara den som är så knäpp att vem som helst förstår att det är en ploj. Ta som exempel den talande toalettrullshållaren. Man kan spela in meddelande på den, vilka spelas upp när nästa person drar ner rullen för att ta papper. Hur man drar nytta av en sådan funktion är upp till var och ens fantasi att räkna ut - men som presentgivare lär du inte förolämpa någon. Det är väl snarare mottagaren som kan förolämpa sina gäster genom att spela in grova förolämpningar som de måste lyssna på när de lånar toaletten och behöver torka sig. Men det är utanför din makt och du kan två dina händer.

135 kr hos Zingland.se
Besök butiken
 
Fingertandborste för barn

9. Fingertandborste för barn

Detta kan inte gå fel. Barn tycker det är tråkigt att borsta tänderna. En silikontandborste som träs på fingret är originellt och kul. Det är originaliteten i presenten som får fokus, snarare än att någon skulle tänka: "Jaha, den där människan tycker att mina barn luktar skit ur munnen".

26 kr hos miniinthebox.com
Besök butiken
 
Mr. Cold tvålpump från Alessi

10. Mr. Cold tvålpump från Alessi

Originalitet och stil är det bästa vapnet i kampen att ge en förolämpningsfri present till badrummet. En tvålpump som är lika delar snygg, cool och rolig bör fungera bra. Återigen - det värsta du kan råka ut för är att mottagaren inte delar din smak. Den kanske hamnar i någon garderob eller på Myrornas - men du trampar inte på några tår i alla fall.

205 kr hos HomeMe.se
Besök butiken
 


Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.