Presenttips.se logo

Veckans vinnare: Såhär räddar vi världen med Bacon air fresheners

2013-02-19 av Christoffer
Veckans vinnare: Såhär räddar vi världen med Bacon air fresheners

Ibland är lösningen så självklar att man skäms lite för att man inte sett det innan. Någon som dock har ett öga i framtiden och förmodligen lyckasts lösa både världssvält och växthuseffekten med en fiffig pryl från RoligaPrylar.se är Gabriella Ekdahl, som är veckans vinnare i tävlingen där man skulle rädda världen med roliga prylar.

Hennes motivering:

Det är mycket tal om hur köttproduktionen har stor negativ påverkan på vårt klimat. Det talas även om hur vissa djur hotas att bli utrotade pga tjuvjakt för att få det godaste köttet. Jag vill därmed rädda dessa djur samt rädda vårt klimat och minska köttproduktionen! Hur ska man då få människor att äta mindre kött? jo jag tänker mig att vi ska utveckla människans luktsinne desto mer och få smaklig njutning genom doften.

Vi hänger upp dessa Bacon Air Freshener vid de vegetariska produkterna i butikerna och på lite andra ställen då man känner sig extra sugen! Människor köper då mer vegetariskt men stillar samtidigt köttsuget! Toppen! :)kram! /Bella

Nu handlar det bara om att få ut detta till resten av världen och komma på hur man rent logistiskt kan installera dessa luftfräschare vid världens alla grönsaksmarknader, grönsaksdiskar och kanske även äppelträd. Men frågan som kvarstår att lösa, Gabriella, är: Hur ska vi göra med alla dagens veganer och vegetarianer? Om de känner baconlukt när de ska spisa sin rädisa, kommer de då inte att motsatt effekt? Det finns en ju en viss risk att militanta veganer sätter upp Broccoli Air Fresheners på jordens alla köttdiskar för att de ska kunna äta "vegetarisk mat" som en reaktion på denna lösning!

Detta kan ju leda till alla sorters spänningar (inte bara väderspänningar efter ändring av kosten) vilket i sig kan resultera i öppna konfrontationer och i slutändan ett tredje världskrig. Frågan är då om de Nya Veganerna (de som äter broccoli med bacondoft) eller de Nya Köttätarna (som alltså tuggar kött med brocoolidoft) kommer att vara bäst rustade? Rimligtvis bör de Nya Veganerna vara i majoritet och dessutom ha kossorna samt kycklingarna på sin sida - om, och det är ett ganska stort om, dessa djur kan förlåta de Nya Veganerna för sekler av slakt och förföljelser.

Slutsatsen vi kan dra är väl att ingen lösning är en garanterad lösning på världens problem men om FN ska satsa sin budget 2014 på något så torde nog ett par miljoner Bacon Air Fresheners ligga högt upp på listan. På samma lista bör förstås de andra, utmärkta, tävlingsbidragen finnas med!


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.