Presenttips.se logo

Topp-5 bästa rena presentbutikerna på nätet

2012-12-04 av Christoffer
Topp-5 bästa rena presentbutikerna på nätet

Idag börjar vi en serie med Topp 5-listor på olika kategorier av presentbutiker på nätet. Tanken är att du ska få hjälp att hitta exempel på bra presentbutiker att påbörja ditt letande hos, när du letar presenter.

Vi börjar med kategorin "rena presentbutiker" där vi har jämfört de rena presentbutikerna som finns på nätet i Sverige. Vad som definierar en ren presentbutik har vi tänkt som butiker som först och främst riktar sig till personer som ska köpa presenter och inte butiker där man lika ofta köper till sig själv. Var gränsen går kan man förstås diskutera (CoolStuff.se? DesignTorget?) men detta är definitionen vi använt.

  1. Bluebox - Det känns som att Bluebox är den presentbutiken med störst utbud. Har en nyuppdaterad sajt som gör det kul att leta presenter med stora bilder och olika sätt att leta.

  2. HappyGift.se - Snygg och trevlig sajt att leta runt i med olika smarta typer av sökmöjligheter.

  3. Presenteriet - Lättnavigerad presentsajt med stort utbud med tydliga indelningar av presenter baserat på vem man ska ge presenten till eller vilken typ av present man vill ge. Skulle kunna ge lite mer inspiration och ha lite mer variation i kvaliteten på presenterna.

  4. Giftstore - Omfattande presentbutik med massor av olika typer av mindre presenter, varav mycket är "smått och gott". Bra presentbutik men lider, liksom de flesta butiker i denna kategori, lite av ett "uppradande" av presenter vilket är lite oinspirerande.

  5. Presentkuriren - Ganska annorlunda presenter av god variation på en sajt som gör det lätt att hitta. Utbudet är dock litet jämfört med de andra presentbutikerna.

Hur har vi gjort bedömningen?

När vi gör våra topp-5 bedömningar över presentbutiker av olika slag baserar vi dem främst på:

  • Generellt - Är detta en bra butik att leta presenter på?
  • Utbud - Har de ett stort utbud av presenter?
  • Unikt och annorlunda - Har de samma sak som alla andra eller har de lyckats hitta egna produkter?
  • Lätt, snyggt och enkelt att shoppa på sidan - Är sidan ful och plåttrig eller är den snygg, kul, inspirerande och enkel att surfa runt på?
  • Vi tar även viss hänsyn till priser och upplevd kvalitetskänsla på produkterna (baserat på produktbilder!).

Det är dock inte lätt att göra generella, objektiva bedömning och det finns många fler aspekter att ta hänsyn till. Läs mer om vad vi inte bedömer etc här!

Håller du inte med?

Håller du inte med vår lista? Skriv gärna din topp-5 lista för "rena presentbutiker" på nätet i kommentarsfältet nedan.


Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.