Topp-5 bästa presentbutikerna för upplevelser

2012-12-09 av Christoffer
Topp-5 bästa presentbutikerna för upplevelser

Upplevelser är en speciell kategori av presenter som är populärt att ge till personer som "har allt" eller när någon fyller jämnt. I dessa nätbutiker kan man hitta allt från att "Prova att köra Ferrari" till "Teatermiddag". Butikerna och deras respektive webbsajter håller generellt riktigt hög klass och det var i detta fall extra svårt att avgöra någon intern ranking om vilken butik som är bättre än någon annan.

  1. LiveIt.se - Har flest upplevelsepresenter i sin databas och ett av de mer välkända. Det är roligt och enkelt att hitta upplevelser på deras lättnavigerade webbsida.

  2. Upplevelse.com- Inte exakt lika stort utbud som de andra butikerna men billigast! Upplevelse.com har en Lägsta Pris-garanti som garanterar att du hittar motsvarande upplevelse billigast hos dem, annars får du mellanskillnaden tillbaka.

  3. GreatDays.se - Lättnavigerad sajt som gör det roligt och enkelt att hitta upplevelser. De har ett mycket stort utbud av upplevelser men smarta filtreringsmöjligheter gör det lätt att hitta rätt ändå.

  4. Zuperbox - Har över 500 upplevelsepresenter i sin databas och är det största företaget på upplevelsepresenter i Skandinavien. Generösa bytesregler och en trevlig webbsida gör det lätt att hitta rätt på Zuperbox.

  5. UpplevelsePresent.se - Väl i paritet med de andra upplevelseföretagen med många bra upplevelser i sin databas. De är även auktoriserad förmedlare av rymdresor!

Hur har vi gjort bedömningen?

När vi gör våra topp-5 bedömningar över presentbutiker av olika slag baserar vi dem främst på:

  • Generellt - Är detta en bra butik att leta presenter på?
  • Utbud - Har de ett stort utbud av presenter?
  • Unikt och annorlunda - Har de samma sak som alla andra eller har de lyckats hitta egna produkter?
  • Lätt, snyggt och enkelt att shoppa på sidan - Är sidan ful och plåttrig eller är den snygg, kul, inspirerande och enkel att surfa runt på?
  • Vi tar även viss hänsyn till priser och upplevd kvalitetskänsla på produkterna (baserat på produktbilder!).

Det är dock inte lätt att göra generella, objektiva bedömning och det finns många fler aspekter att ta hänsyn till. Läs mer om vad vi inte bedömer etc här!

Håller du inte med?

Håller du inte med vår lista? Skriv gärna din topp-5 lista för upplevelsebutiker på nätet i kommentarsfältet nedan.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.