Topp-5 bästa nätbutikerna för design och smakfull inredning

2012-12-06 av Christoffer
Topp-5 bästa nätbutikerna för design och smakfull inredning

Design och "smakfull inredning" är en svårdefinierad kategori men vi har gjort ett försök ändå. Här listar vi butiker som säljer lite mer exklusiv design och designad heminredning. Till skillnad från rena möbelbutiker som IKEA eller TheHome som även de har mycket, och ofta vacker, inredning så är dessa butiker fokuserade på heminredningsdetaljer som glas, vaser, textil etc.

  1. Royal Design - Överlägsen i detta segment med massor av olika typer av designvaror inom klassisk och vacker design, förpackat i en bra och lättnavigerad webbsida.

  2. Design Online - Design Online har också ett mycket stort och varierande utbud av allt från vackert glas till tapet och möbler. Webbsidan inbjuder till att klicka runt och upptäcka.

  3. Rum21.se - Många olika varianter av inredning, presenter och möbler som ofta är av lite högre kvalitet (och till lite högre priser). Bra för lite finare presenter och inte lika mycket för "smått och gott".

  4. LevHemma.se - Kul butik med smarta kategoriseringar som hjälper en om man specifikt letar efter presenter. Bra för lite mindre småpresenter.

  5. DesignTorget.se - Klassiker i sammanhanget med välkända butiker över hela Sverige.

Bubblare: HomeMe.se, Åhléns heminredning, Inreda.com, Solhem Inredning, Interiör- och designlagret

Hur har vi gjort bedömningen?

När vi gör våra topp-5 bedömningar över presentbutiker av olika slag baserar vi dem främst på:

  • Generellt - Är detta en bra butik att leta presenter på?
  • Utbud - Har de ett stort utbud av presenter?
  • Unikt och annorlunda - Har de samma sak som alla andra eller har de lyckats hitta egna produkter?
  • Lätt, snyggt och enkelt att shoppa på sidan - Är sidan ful och plåttrig eller är den snygg, kul, inspirerande och enkel att surfa runt på?
  • Vi tar även viss hänsyn till priser och upplevd kvalitetskänsla på produkterna (baserat på produktbilder!).

Det är dock inte lätt att göra generella, objektiva bedömning och det finns många fler aspekter att ta hänsyn till. Läs mer om vad vi inte bedömer etc här!

Håller du inte med?

Håller du inte med vår lista? Skriv gärna din topp-5 lista för "designbutiker" på nätet i kommentarsfältet nedan.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.