Test av upplevelsen BodyFlight

2015-05-20 av Christoffer
Test av upplevelse: BodyFlight - vindkammare i Stockholm

För bara någon vecka sedan öppnade BodyFlight i Ulvsunda utanför Stockholm och jag var förstås där för att testa denna nya upplevelse. Förra sommaren testade jag på hur det är att sväva på vattenstrålar och nu handlade det om att sväva eller flyga på luft.

BodyFlight är kanske främst byggt som en träningsanläggning för fallskärmshoppare och består av fyra gigantiska fläktar som bokstavligen gör att man flyger i luften i denna vertikala vindtunnel. Denna vindtunnel är byggd i en gammal cistern i ett industriområde och hela maskineriet är över 10 våningar högt! Det är egentligen helt otroligt vad man åstadkommit här och effekten är verkligen spektakulär också!

När vi kommer in i rummet för vindkammaren så möts vi av en oktagon i glas med två uppenbart erfarna fallskärmshoppare som håller på att träna. De gör det ena stuntet mer spektakulärt än det andra och flyger endera upp och ned och emellanåt så högt upp i tunneln att de hamnar ovanför glaset. De ser på sätt och vis ut som fiskar i ett akvarium och bortsett från de ljudliga fläktarna är akrobatiken som pågår på andra sidan glaset väldigt surrealistisk.

erfarna fallskärmshoppare i vindtunneln

Efter att ha fått instruktioner om vad som kommer att hända och de handtecken som vi behöver känna till så går vi in i väntrummet i anslutning till vindtunneln. När det är min tur ställer sig instruktören i dörröppningen och liksom krokbensfäller in mig i rummet så att jag landar på magen. Landar och landar förresten, jag landar bara i luften och börjar sedan flyga. De första 30 sekunderna försöker jag mest bara förstå vad som händer och se till att kroppen är rätt positionerad för bästa luftmotstånd och lyft. Under hela tiden står instruktören Mackan bredvid mig och håller i mig så att jag inte ska tappa kontrollen.

Nästa gång jag kommer in är jag lite mer varse om vad som kommer att hända och får in positionen snabbare och kan styra mitt eget "flygande" bättre. Instruktörens grepp blir mer av en ledande hand och jag börjar experimentera lite med att rotera och åka uppåt och nedåt något. Mitt eget flygande är dock miltal ifrån vad jag tidigare sett de mer erfarna fallskärmshopparna göra! När jag ser i reflektionen glaset runt mig ser jag att jag ler från öra till öra - det är riktigt roligt och framförallt en väldigt ovanlig känsla!

Som upplevelse är detta verkligen något annat och ett perfekt sätt att testa på att hoppa fallskärm utan att behöva kasta sig ut från ett fullt fungerande flygplan. Det är förstås en del som skiljer sig från känslan att hoppa fallskärm men själva akrobatiken i luften är densamma. Det är dessutom rätt så mycket billigare än att hoppa fallskärm och man får mer falltid.

christoffer björkwall upplevelse fallskärm

Om du ska testa på BodyFlight så rekommenderar jag att du testar paketet som är 4x60 sekunder. Vi körde 2x60 sekunder och då hinner man precis lära sig hur man ska göra när det är slut. Det hade varit riktigt roligt att köra två gånger till och kanske kunna flyga runt lite själv!

Som present passar detta extra bra till den som kanske egentligen skulle vilja hoppa fallskärm men inte vågar på grund av höjdrädsla. Till skillnad från fallskärmshoppningen är det inte så mycket av en adrenalinupplevelse som en rolig grej att prova på. Det är helt enkelt spännande utan att vara direkt läskigt. Det passar också utmärkt för svensexor och möhippor!

Pris: Från 695 krBoka: BodyFlight.se

christoffer björkwall upplevelse fallskärm


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.