Recension av upplevelsen Skärgårdsbrunch

2014-09-14 av Christoffer
Recension av upplevelsen Skärgårdsbrunch

Varje lördag och söndag avgår ett skepp lastat med godsaker från Nybrohamnen i Stockholm. Det är Strömmabolaget som erbjuder en skärgårdsbrunch på S/S Stockholm under en 3 timmars båtfärd tur och retur till Vaxholm. Denna upplevelse provade jag tillsammans med min mamma en sensommardag i slutet av augusti.

Vi hade inte setts på ett tag så det var ett perfekt tillfället att snacka igen sig lite. Jag hade inte ätit frukost heller så när båten lättade så var jag riktigt sugen på vad brunchbuffén hade att erbjuda.

gröna lund Gröna Lund är bara en del av utsikten under resan.

Det var dock de flesta på båten också så vi avvaktade lite och beställde in ett glas rosé istället. Som ”förrätt” till buffén avnjöt vi istället utsikten som ständigt växlade men var konstant vacker. Vasamuséet och Gröna Lund flöt förbi utanför fönstret och omkring Fjäderholmarna hade kön minskat så vi passade på att avnjuta läckerheterna.

Buffén var ett klassiskt svenskt smörgårdsbord med lax, sill och strömming i många olika varianter. Det fanns sallader, varmrätter, kallskuret, räkor och goda korvar. Det bokstavligen vattnas i munnen på mig igen nu när jag skriver detta!

Vi sitter och avnjuter en första tallrik när vi glider förbi de dyra strandhusen på Lidingö och fantastiska sommarhus längs vägen. Det finns alltid något kul att titta på utanför fönstret.

dukning

Klientelet som åker på denna brunchkryssning idag är främst större sällskap och nästan alla är i medelåldern eller pensionärer. Det känns som att många passar på att träffas på detta sätt och göra något annorlunda i samma veva.

Efter halva resan är vi framme i Vaxholm där vi gör ett kort stopp. I samband med detta dukas även ost- och dessertborden fram. Jag lyckas hitta en liten vrå i magen för att få plats med en härlig kolakaka och en ljuvlig rabarberpaj som jag avnjuter tillsammans med en kopp kaffe.

Det är en väldigt gemytlig liten utflykt att göra en helgeftermiddag och ett perfekt tillfälle att få lite samtalstid med någon man tycker om. Vem skulle du vilja ta med på 3h välsmakande kvalitetstid?

båten

Vem passar brunchkryssningen som present till?

  • Par i största allmänhet: Föräldrar, svärföräldrarna, småbarnsföräldrar, mormor & morfar etc.
  • Bröllopsparet (som bröllopspresent) – det är ett trevligt sätt att totalt förkovra sig i varandra.
  • Matentusiasten
  • Den som älskar att turista i Stockholm
  • Kompisgänget som ses alltför sällan
  • Någon du inte riktigt känner och inte vet vad du ska ge. Det är en present som uppskattas av de allra flesta.

 

När? Var? Hur?

När: Hela året om. Lördagar och söndagar kl 12.00.Var: Båten avgår från Strandvägen i StockholmPris: 450 krBoka: (referens saknas)

 

rutten karta Rutten man tar från Stockholm till Vaxholm


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.